تکنولوژی موشن کپچر شهرت زیادی را به واسطه استفادهاش در فیلمها و سریالهای متعدد کسب کرد. حال با توجه به قابلیت این تکنولوژی در ساخت کاراکترهای قابل باور، افراد متخصص در این حوزه میتوانند با خلق چیزی به اسم یوتوبرهای مجازی، صنعت جدیدی را بسازند.
به لطف سرعت بالای اینترنت در اکثر نقاط دنیا و پردازش اطلاعات در زمان مناسب، میتوان شاهد افزایش استریمکنندگان مجازی بود. سال ۲۰۱۹ بود که این نوع سرگرمی به صورت بسیار زیاد رشد کرد.

در سال ۱۹۹۶ آژانس استعدادیابی Horipro آیدل جدیدی را با نام Kyoko Date به دنیا معرفی کرد. این ستاره با استفاده از ۴۰ هزار چند ضلعی ساخته شده بود. «دختر تکنولوژی» مدل واقعی نداشت و کاملا دیجیتالی بود. پس از شروع به کار، موسیقیهای این آیدل هم یکی پس از دیگری عرضه شدند. با توجه به استقبال مردم از چنین چیزی، راه برای رقبای دیگر هم باز شد و برای مثال در سال ۱۹۹۹ آیدل دیگری با نام Yuki Terai به بازار آمد. Yuki در بازیها، ویدئوها و محصولات دیجیتالی مختص به خودش ظاهر میشد. با اینکه تکنولوژی آن زمان ویژگیهای تعاملی آیدلها را محدود میساخت اما بخاطر ایدهآلهای فانتزیای که داشتند، مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفتند.
در سال ۲۰۱۶، Active8، کسب و کار تولید دیجیتال واقع در توکیو Kizuna AI را ساخت که اولین یوتوبر مجازی محسوب میشود. به این ترتیب بازیگری کنترل حرکات و صدای Kizuna را با استفاده از تکنولوژی موشن کپچر به عهده میگیرد و به دلیل تعاملی که وجود دارد این شخصیت میتواند در لحظه، کارهای مختلفی مثل بازی کردن و یا صحبت با طرفداران را انجام دهد.

یوتوبرهای مجازی که از آنها با نام VTubers هم نام برده میشود در سال ۲۰۱۹ محبوبیت زیادی را کسب کردند به طوری که ۱۰ هزار استریمر دیجیتال در سرتاسر جهان تا آن موقع وجود داشت. انقلاب VTuber تنها محدود به کمپانیها نشده. اشخاص حقیقی هم که به هر دلیلی مانند ناشناس ماندن میتوانند از آواتارهای دیجیتالی برای استریم کردن خود استفاده کنند.
شناخته شدن و محبوبیت این پدیده باعث ایجاد گروهها و آژانسهای یوتوبرهای مجازی زیادی مانند HoloLive شده است. چیزی که باعث برجستگی HoloLive شده مجموعه کاراکترهایی شامل مجموعههای ژاپنی و همچنین زیرمجموعههای اندونزیایی و ژاپنی نیز میشود تا کاراکترهای آن نیاز بازار را پاسخ دهند.
Gawr Gura که نسل اول کاراکترهای انگلیسی HoloLive محسوب میشود توانست در جولای ۲۰۲۱ به اولین یوتوبر مجازیای تبدیل شود که به بالای ۳ میلیون سابسکرایبر میرسد، آن هم تنها ۱۰ ماه پس از معرفی آن. در سال ۲۰۲۱ کمپانیهای غربی به واسطه توسعه بازار خود در ژاپن تاثیر و نفوذ VTuberها را هم در نظر گرفتند. بدین ترتیب نتفلیکس شخصیت N-ko که یک گوسفند VTuber است را خلق نمود.

همچنین مایکروسافت هم سعی کرده تا از قافله عقب نماند و با استخدام دو یوتوبر مجازی با نامهای Himemori Luna و Shishiro Botan سعی کرده به این کارزار ورود کند و سرویس گیم پس خود را بیش از پیش ارائه دهد. به موجب قراردادی که بین آنها وجود دارد، استریمرهای دیجیتالی باید به انجام بازیهای مختلف موجود در سرویس گیم پس بپردازند تا مزیتهای آن به تماشاگران نشان داده شود. استریمهای VTuberها در واقع به نوعی قسمتی از تلاشهای مایکروسافت برای افزایش مشتریان ژاپنی خود است.
همچنین مطالعات نشان میدهد برخلاف استریمرهای انسان، تماشاگران علاقه بیشتری برای خرج پول برای درخواستها و دونیتهای استریمرهای مجازی نشان میدهند. چرا که آنها احساس میکنند در حال حمایت از یک دنیای خیالی هستند. پس با این حساب میتوان انتظار پیشرفتهای بیشتری از این پدیده خواهیم داشت و در آینده خواهیم دید که آیا محبوبیت آن فقط مختص به ژاپن خواهد بود یا در کشورهای دیگر به هم به آن میزان محبوبیت خواهد رسید یا خیر.
بیشتر بخوانید:
- در مورد اولین استریمر تاریخ چه میدانید؟
- ویجیلاگ: بهترین تجهیزات برای استریمینگ و تولید محتوا
- ویجیلاگ: چطور استریمر بشیم و توی توییچ استریم کنیم
منبع: superjumpmagazine
چه مسخره😐😐😐
به عنیمه ها چیکار دارن😑
مقاله های یوتیوبی زیاد بزارید
(Good for simps😐(a joke