آیا به اندازه کافی رسانه گیم موفق ایرانی داریم؟
نشست «گفتمان بازی» با موضوع «جایگاه و اقتصاد رسانههای تخصصی بازیهای ویدیویی در ایران» امروز در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست دلایل کمبود رسانههای موفق داخلی و راهکارهای مورد نیاز برای ...
نشست «گفتمان بازی» با موضوع «جایگاه و اقتصاد رسانههای تخصصی بازیهای ویدیویی در ایران» امروز در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست دلایل کمبود رسانههای موفق داخلی و راهکارهای مورد نیاز برای بهبود وضعیت آنها مورد بررسی قرار گرفت. داتیس خواجهئیان عضو هیئت علمی گروه مدیریت رسانه دانشگاه تهران، علی فخار مدیر روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای، امیر گلخانی دبیر تحریریه بازینما و محسن وفانژاد سردبیر ویجیاتو در این نشست حضور داشتند.
در این نشست، مباحثی نظیر نبود خبرنگار حرفهای در حوزه بازی، مشکلات مالی و اقتصادی، کمبود تولید محتوای اختصاصی به زبان فارسی و ارتباط ضعیف میان رسانهها با بازیسازان به عنوان مشکلات اصلی رسانههای ویدیو گیم در ایران مطرح شدند.
علی فخار در صحبتهای خود به این نکته اشاره کرد که استفاده از محتوای آماده و ترجمه آنها باعث شده بسیاری از سایتهای گیم در عمل تفاوتی باهم نداشته باشند: «کمبود محتوای تولیدی مشکل نه فقط سایتهای گیم ایرانی، بلکه مشکل فضای وب فارسی است. در واقع کاربران همیشه میتوانند نسخهای بهتر از مطالب ترجمه شده را در سایتهای خارجی پیدا کنند.»
در این میان، خواجهئیان اعتقاد دارد که در چنین شرایطی رسانهها باید با دید مختص به خودشان به اخبار بپردازند: «به دلیل وفور رسانه در عصر فناوری اطلاعات، نه خود خبر بلکه تحلیلهای متفاوت رسانهها از محتوای خبری است که آنها را متمایز میکند.»
در ادامه این موضوع محسن وفانژاد به رویکرد سایتهای خارجی موفق این حوزه در زمینه تولید محتوا اشاره کرد: «حتی بسیاری از سایتهای موفق خارجی در بعضی از موارد کاری به ترند روز دنیای گیم ندارند و به تولید محتوای منحصربهفردی میپردازند که تنها در همان رسانه میتوان پیدا کرد.»
مشکلات مالی به عنوان یکی از اصلیترین این کمبودها باعث تعطیلی تعدادی از رسانههای تخصصی گیم ایرانی طی سالهای اخیر شده است. داتیس خواجهئیان اعتقاد دارد که استفاده از افراد متخصصی که به کسب و کار رسانهای مسلط هستند باعث رخ ندادن چنین اتفاقاتی در آینده خواهد شد. او در ادامه صحبتهای خود به نقش تهسیلگری رسانه در صنعت بازی اشاره کرد: «رسانه باید به عنوان بخشی از روند تسهیلگر ارتباط صنعت بازی با دولت، سرمایهگذار و مخاطبان را قویتر کند.»
بهبود رابطه میان رسانه با بازیسازان و سرمایهگذارها نیز به عنوان راهحلی برای کسب درآمدهای بیشتر مطرح شد. وفانژاد اعتقاد دارد مهارت ارتباط با سرمایهگذار و بازیسازان یکی از موضوعاتی است که رسانه موفق را از رسانه ورشکسته جدا میکند: «این موضوع که رسانه بتواند نقاط مختلف صنعت را به هم وصل کند و پیشرفت کند، موضوعی است که تمام رسانههای امروزی برای ادامه کار خود نباید از آن غافل شوند. دوران تولید محتوای صرف و امید به پیشرفت و دیده شدن گذشته و حالا باید تیمها کنار هم قرار بگیرند تا پیشرفت امکانپذیر شود.»
در انتهای بحث، ایده دریافت بودجه از سمت بنیاد ملی بازیها به عنوان متولی گیم در کشور توسط رسانهها از سمت یکی حاضرین سالن مطرح شد که سخنگویان نشست با آن مخالفت کردند. وفانژاد در رابطه با این قضیه گفت: «اگر رسانهها بودجهای از بنیاد ملی بازیها دریافت کنند، دیگر نمیتوان توقع داشت که آن رسانه به نقش مطالبهگری خود پایبند باشد و به نقد عملکرد این ارگان بپردازد.»
به گفته خواجهئیان راههای بهتر دیگری برای سرمایهگذاری ارگانهایی مثل بنیاد بازیها در رسانههای تخصصی گیم وجود دارد: «در موارد متعددی بسیاری از ارگانهای دولتی به سرمایهگذاری در حوزههای مختلف علاقهمند هستند اما باید فضای مناسب برای خرج شدن چنین سرمایهای توسط اهالی آن صنعت فراهم شود.»
البته به اعتقاد او قبل از رسیدن به چنین مراحلی رسانهها باید خط مشی و الگوی منحصربهفرد خودشان را برای جذب گروه خاصی از مخاطبان داشته باشند. در انتها باید منتظر ماند و دید که برگزاری این دست نشستها و نزدیکتر شدن ارتباط میان اهالی دانشگاه و رسانه تا چه اندازه میتواند نقش رسانههای تخصصی بازی را در صنعت ۲۳ میلیوننفری گیم ایران بیشتر کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.