۵ تغییر ریسکی که در بازیهای بزرگ شاهد بودیم
دنیای بازیهای ویدیویی، دنیای ساکنی نیست و همیشه در آن شاهد تغییرات ساختاری بسیاری هستیم. با این حال، از وقتی که همه چیز شکل و شمایلی صنعتی به خود گرفت، دیگر صاحبان مجموعههای بزرگ جرات ...
دنیای بازیهای ویدیویی، دنیای ساکنی نیست و همیشه در آن شاهد تغییرات ساختاری بسیاری هستیم. با این حال، از وقتی که همه چیز شکل و شمایلی صنعتی به خود گرفت، دیگر صاحبان مجموعههای بزرگ جرات ایجاد تغییرات بنیادی در مجموعههای مهمشان را از دست دادند و بیشتر سعی کردند با راضی نگهداشتن طرفدارانشان، درآمد خوشان را حفظ کنند. اما در این بین، بازیسازانی هم بودند که جذابیت ایجاد تغییر و شکل دادن به چیزهای جدید را خوب درک کرده بودند و میخواستند که همچنان مثل گذشته بازی بسازند. در نتیجه تغییرات ریسکی و خطرناکی را در ساخت نسخههای جدید بازیهایشان به وجود آوردند و پاسخ همه نگرانیها را با آثار فوقالعادهای دادند که آدم نمیتوانست از تجربهشان لذت نبرد. در این لیست سراغ ۵ مورد از این تغییرات ریسکی رفتیم و قصهشان را برایتان گفتیم. با ویجیاتو همراه باشید.
5) Mario + Rabbids
سری بازیهای ماریو در هر شکل قالبی خودشان را جا میکنند. اما با تمام این تفاسیر کسی فکرش را نمیکرد که یک روزی نینتندو قبول کند تا لولهکش ایتالیایی محبوبش با ربیدزهای دیوانه همسفر شود؛ سفری که برخلاف انتظارها یوبیسافت تدارکش را دیده بود. جالبتر اینکه ماریو + ربیدز از نظر گیمپلی و طراحی مراحل نیز برای طرفداران سوپر ماریوها یک اثر جدید به حساب میآمد. با یک بازی استراتژیک نوبتی طرف بودیم که شباهت زیادی به آثار XCOM داشت. اما جذابیت کاراکترهای ماشروم کینگدام در کنار دیوانگی بیحد و مرز ربیدزها، باعث شده بود تا چنین سبکی حتی بین طرفداران سوپر ماریوهای کلاسیک نیز به محبوبیت برسد و حسابی موفق شود.
4) Metroid Prime
مترویدها در اصل یک سری بازی دو بعدی بودند که در کنار سری کسلوانیا به خاطر محیطهای تو در تو و پیچیدهشان حسابی به شهرت رسیدند و توانستند یک زیر ژانر به نام مترویدوانیا را به نام خودشان ثبت کنند. با این حال، نینتندو تصمیم داشت از یک جایی به بعد ساختار این بازیها را به طور کلی تغییر دهید. این جا بود که متروید پرایمها متولد شدند و ما برای اولین بار به جای اینکه به جهان پر پیچ و خم این بازی از بغل نگاه بیندازیم، وارد کلاهخود سموس شدیم و برای اولین بار کنترل سموس را با دوربین اول شخص به دست گرفتیم. این قضیه در ابتدا کمی نگران کننده به نظر میرسید اما تیم سازنده آنقدر ایدههای فوقالعادهای برای ساخت این بازی داشت که در نهایت پس از تجربه متروید پرایم دیگر کسی نمیتوانست این بازیها را به شکل دو بعدی تصور کند.
3) Alien Isolation
تا چند سال پیش، هر موقع خبر از ساخت یک بازی ویدیویی بر اساس فیلمهای Alien میشد، همه فکر میکردند که قرار است کلی سلاح قدرتمند در دست بگیرند و با آنها بیگانههای فضایی را تکه و پاره کنند. اما بعد از شکست کلونیال مارینز، به یک باره همه چیز تغییر کرد. تصمیم بر این شد که وحشت موجود در نسخه اورجینال فیلم Alien، پا به دنیای ویدیو گیمی بازی جدید این مجموعه نیز بگذارد. تصمیم حساسی که در نهایت جواب هم داد باعث شد Alien Isolation به یکی از موفقترین بازیهای ترسناک چند سال اخیر تبدیل شود.
2) Resident Evil 7
سری رزیدنت ایول یکی از مهمترین فرانچایزهای تاریخ ویدیو گیم است و بسیاری از مکانیکهایی که در بازیهای امروزی میبینیم، منشا آنها به این مجموعه برمیگردد. با این حال، خود این سری هم همیشه شاهد تغییرات بسیاری بود که از مهمترین آنها میشود به اول شخص شدن زاویه دید در رزیدنت ایول ۷ اشاره کرد. تصمیمی که در ابتدا خیلیها را نگران کرده بود و باعث میشد تا بسیاری فکر کنند کپکام قصد دارد از کنسل شدن پیتی به نفع خودش استفاده کند. اما رزیدنت ایول ۷ نه تنها با پیتی تفاوتهای زیادی داشت، بلکه توانست سری را به دوران اوج خودش برگرداند و دوباره یک رزیدنت ایول ترسناک پیش رویمان بگذارد که ارزش ساعتها وقت گذاشتن برایش را دارد.
1) God of War
زمانی که مشخص شد God of War 2018 با آن چیزی که ما به خاطر داریم تفاوتهای زیادی دارد، خیلیها هم خوشحال بودند و هم نگران. خوشحال برای اینکه بالاخره این مجموعه محبوب داشت از آن ساختار یکنواختش فاصله میگرفت دنبال چیزهای جدید رفت و البته نگران، چون به هر حال تغییرات بنیادی فراوان میتوانند باعث شکست خوردن یک مجموعه هم بشوند. از حق هم نگذریم طرفداران حق داشتند نگران شوند. تغییرات God of War 2018 فقط به تغییر زاویه دوربین خلاصه نمیشد. نه، آنها صداپیشه متفاوتی را برای کریتوس در نظر گرفته بودند، سلاح محبوب کریتوس این بار در دستانش قرار نداشتند و تبر لوایتن جایگزینش شده بود و از طرفی حتی قرار نبود تا با یک بازی خطی مثل آنچه در نسخه قبلی تجربه کرده بودیم طرف باشیم. با این حال، سانتامونیکا جواب همه این نگرانیها را با اثری داد که به عقیده بسیاری بهترین بازی آن سال بود و توانست جوایز گوتی بسیاری را به خودش اختصاص دهد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عالی بود مقاله
اسپم: یک سوال دارم اگه بخوام تو استیم بازی مثلا قیمت پنج دلار بزارم برای فروش باید کارت خارجی داشته باشم یا ایرانی هم میشه؟
پ.ن: باز رفت تائید :|
گاداوار 1 و 2 رو خیلی بیشتر از این نسخه آخرش دوست داشتم . با این نسخه اصلا نتونستم بازی کنم نیم ساعت که بازی میکردم ازش خسته میشدم نمیدونم چرا ☹️
۶-عوض شدن تکسچر:ماینکرافت
البته خیلی هم "بزرگ" نیست
من رزیدنت اویل رو همونجوری سوم شخص دوس داشتم??
اول شخص هم عالیه و حتی حس ترسش هم بیشتر میشه?
حالت اول شخص درایو کلاب خیلی ترسناکه?
خواهرم بخاطراینکه من با سوم شخص میرم عصبانی میشه
.
دنیایی از حرف های ناگفته...
سکوت علامت رضاست?
سلام
ببخشید ولی میشسه بگید اگه از یه آهنگ بدون کپی رایت توی بازی استفاده کنیم دچار شریط قضایی می شیم یا نه
.مکس پین ۳ هم میشد باشه
هفته قبل یه بحث مفصل با کاربر Quentin Tarantino کردیم در این مورد
فکنم یه پارت دیگه هم داره
جا داشت به دووم ۲۰۱۶ هم اشاره کنید
این ویدئو هم جالبه:)
www.youtube.com/watch?v=VvkmIPIVfWc
به نظرم به جای اویل 7 باید به نسخه 4 اشاره میشد. اون بیشتر از همه تغییر کرد.
پ. ن: بعد از نسخه 3 رزیدنت اویل همیشه درحال تغییر بوده
آقا نیما دمت گرم?
تغییرات رزیدنت اویل و گاد اف وار واقعا معرکه بودن. هر دو شون عالی بودن. تغییرات رزیدنت اویل واقعا این سری بازی رو نجات داد
سلام.
گاد آف وار عالی بود و واقعا یک کریتوس جدید را معرفی کردند!
تو بی نظیر بودن گاد اف وار که شکی نیست
واقعا فاز اینی که دیس داده چیه
بعضیا خیلی بیکارن و فقط میان به بقیه دیس پیدن
پ.ن:فکر کنم پول توشه که بعضیا فقط این کارو میکنن و وقت خودشونو هدر میدن?
.
همه بهم دیس دادین نامردا؟البته مهم نیست ?
فاز من این بود که دونفر دیس دادن منم گفتم دیس بدم کنار هم خوش باشیم?
منم یه دیس فقط به احترام خودت دادم?
منم لایک کردم?
در قلب ما جای داری برادر?
لعنتی ???
من مظلومم?
دیدم دوستان میگن تو حرفه دیس دادن پول هست منم به همه یدونه دیس دادم
بنظرم تغییر اساسین کرید هم جاش خالی بود تو این مقاله
من اساسین کریدای قدیمی رو خیلی بیشتر دوست داشتم
مطمئناً اگه God of war با همون سبک قدیمی ادامه میداد مخاطباش کمتر و کمتر میشدن. با این ریسک هم مخاطب های جدید بازی از بازی راضی بودن و هم طرفدار های قدیمی. اگه بازی خودشو تغییر نمیداد شاید نمیتونست با گیمر هایی که بقیه بازی های این فرانچایز رو بازی نکردن ارتباط خوبی برقرار کنه و فروش بازی کمتر میشد.
دو تغیر اول لیست موفقشون کرد
بالاخره همه فرانچایز های بزرگ یه وقتی شورشون درمیاد.و یا باید تغییرش بدن(جوری که قابل قبول باشه) یا بذارنش کنار
بنظرم همه این بازی ها بعد از موفقیت هایی که بدست اوردن باعث شدن تا سازنده ها به جای تغییر دادن از همون فرمول قدیمی استقاده کنن و این باعث شد که بازی ها کم کم جذابیتشون رو از دست بدن و به مرز نابودی برسن اما تونستن با یک ریسک بزرگ دوباره اون بازی ها رو به اوجشون برسونن