برترین نسخههای کال آو دیوتی که Vanguard باید از آنها الهام بگیرد
مجموعه بازیهای Call of Duty، هویت خودشان را مدیون قسمتهای اول این مجموعه، رقابت با مدال افتخار و درونمایهای با محوریت جنگ جهانی دوم هستند. با این که نسخههای مدرن وارفر، جنگهای امروزی را بهتر ...
مجموعه بازیهای Call of Duty، هویت خودشان را مدیون قسمتهای اول این مجموعه، رقابت با مدال افتخار و درونمایهای با محوریت جنگ جهانی دوم هستند. با این که نسخههای مدرن وارفر، جنگهای امروزی را بهتر از هر مجموعه بازی دیگری به ما نشان دادند، اما کالاف دیوتی همچنان ریشه در جنگ جهانی دوم و روایتهای تاریک سالهای ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ دارد.
همه چیز از جایی شد که سال ۲۰۰۳، یک استودیو بازیسازی تازهکار به اسم اینفینیتی وارد تصمیم گرفت تا ایدههای خودش را برای یک بازی شوتر بلاک باستر امتحان کند. در حالی که جنگ جهانی در سینما و تلویزیون سالهای اوج خودش را با آثاری مثل Saving Private Ryan و Band of Brothers میگذراند، مجموعه بازیهای Medal of Honor پیشتاز سبک شوتر اول شخص بودند؛ تا وقتی که اینفینیتی وارد با Call of Duty وارد بازی شد.
حالا پس از گذشت سالها از روزهایی که کال آو دیوتی را به خاطر تمرکزش روی جنگ جهانی دوم میشناختیم، امسال نسخه جدیدی با اسم Vanguard از این مجموعه در راه است. کال آو دیوتی جدید را استودیوی اسلجهمر گیمز میسازد که پیش از این نسخه WW2 را هم ساخته بود.
Call of Duty (2003)
با این که قسمت اول کال آو دیوتی مثل روزهای اول خودش قابل بازی نیست، اما هنوز هم میتوان ایدههای جدید زمان خودش را در آن دید. این بازی که شروعی برای یکی از بزرگترین فرنچایزهای تاریخ ویدیوگیم بود، از خیلی جهات کارگردانی بهتر و سینماییتری نسبت به رقیب آن زمانش یعنی Medal of Honor: Allied Assault داشت. هوش مصنوعی خوب و ستپیسهایی که این سری را به مرور زمان شکل دادند، بخشی از نوآوریهای قسمت اول بودند. مهمترین نبردهای تاریخی این قسمت، شامل عملیات اورلرد، استالینگراد و حمله به قلب آلمان نازی میشدند. امیدواریم Vanguard بتواند نبردهایی مختلف و البته نوآوریهایی از جنس قسمت اول این مجموعه داشته باشد.
Call of Duty 2: Big Red One (2005)
یکی از بازیهای کمتر دیدهشده در مجموعه کال آو دیوتی، همین نسخه Big Red One است. اولین بازی جمع و جور استودیو تریآرک، با فاصله یک هفتهای از Call of Duty 2 عرضه شد. ماجرا از این قرار بود که Call of Duty 2 صرفا برای پیسی و ایکسباکس ۳۶۰ عرضه شده بود و اکتیویژن نمیخواست مخاطبهای پلیاستیشن ۲ و گیمکیوب را از دست بدهد. این نسخه روح و اکشن کال آو دیوتی را داشت و نبردهایی را در نرماندی، ایتالیا و شمال آفریقا شبیهسازی میکرد. یکی از نقاط قوت بازی هم صداگذاری حرفهای آن بود که از بعضی بازیگرهای Band of Brothers در آن استفاده شده بود.
Call of Duty 2 (2005)
کال آو دیوتی 2 نه فقط برای شوترهای اول شخص، بلکه برای بازیهای نسل خودش یک استاندارد جدید ساخت. در کنار بازیهایی مثل Forza Motorsport 3 و Perfect Dark Zero، مایکروسافت کال آو دیوتی 2 را روی ایکسباکس ۳۶۰ داشت. بازیای که به بخش چندنفرهاش معروف بود و دست روی مخاطب عام گذاشته بود. کاری که بازیهای کنسولی دیگر مثل Halo 2 و سوکام، در انجامش ناموفق بودند. جالب است بدانید که بعضی از مکانیکها مثل پرت کردن نارنجک آزادشده، سیستم سلامتی خودکار و نشانهگیری از روی اسلحه، برای اولین بار در کال آو دیوتی 2 رونمایی شد. شاید نه بهترین، اما Call of Duty 2 به اندازه Modern Warfare روی شوترهای نسل هفتم تاثیرگذار بود.
Call of Duty 3 (2006)
اولین نسخه مهمی که استودیو تریآرک وظیفه ساخت آن را داشت، یکی از فراموششدنیترینهای این مجموعه است. کال آو دیوتی 3 نه یک بازی بد، بلکه یک بازی معمولی بود و بخش تکنفره آن نتوانست مثل نسخههای اول بهیادماندنی باشد. با این حال، بازی هم از نظر گرافیکی پیشرفت کرده بود و هم بخش چندنفرهاش تغییرات اساسی داشت. 24 نفر میتوانستند بخش چندنفره کال آو دیوتی 3 را در مپهایی بزرگ تجربه کنند و یک مود جدید به اسم War که با الهام از Battlefield در آن زمان طراحی شده بود.
Call of Duty World at War (2008)
بعد از قسمت سوم، کسی انتظار خاصی از ساخته جدید تریآرک نداشت، اما World at War به یکی از بهترین بازیهای این مجموعه تبدیل شد. یک سال پس از اینکه اینفینیتی وارد با نسخه مدرن وارفر شوترهای کنسولی را متحول کرد، World at War کار سختی را در پیش داشت. بازی این بار در حد و اندازه نامش ظاهر شده بود و از شرق تا غرب دنیا را پوشش میداد. اکتیویژن برای این پروژه، بازیگرهای بزرگ هالیوودی مثل گری اولدمن و کیفر ساترلند را هم استخدام کرده بود که به مارکتینگ بازی بیش از پیش کمک کرد. اما مهمترین نوآوری World at War بدون شک بخش زامبی آن بود که پس از آن، در تمام بازیهای تریآرک دیده شد و یکی از محبوبترین بخشهای آن است.
Call of Duty WW2 (2017)
خیلی طول نکشید تا پای استودیو اسلجهمرگیمز هم به ساخت یک بازی مجزا از کال آو دیوتی باز شود. پس از نسخه Advanced Warfare اوایل نسل هشتم، کال آو دیوتی چند سالی را در آینده دور سپری کرد. با این حال، نسخه WW2 یک بازگشت تمامعیار برای مجموعهای بود که شهرتش را مدیون سوژههای جنگ جهانی بود. اسلجهمر در این بازی توانست حس و حال کال آو دیوتیهای قدیمی را زنده کند. با اینکه بعضی المانهای WW2 تاریخ مصرف گذشته بودند، اما بازی در نهایت به محصول خوبی تبدیل شد که البته مثل ساختههای تری آرک، یک بخش زامبی هم داشت. به نظر میرسد Vanguard ادامهای بر این نسخه، یا حداقل تلاشی برای دوباره زنده کردن حس و حال جنگ جهانی در نسل جدید کنسولها باشد.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بتلفیلد،2042که تیر خلاص زد گفت بخش داستانی نداره. امیدوارم کالاف این کارو نکنه.
مانسل داره می ره جلو خفن می شه می خوایم با کمپین های جدید و نسل نهی حال کنیم و لذت ببریم .نه حسرت بخوریم و همچی بشه انلاین و بریم کالافا قدیم بازی کنیم