بررسی بازی Haven – تاوان عاشقی

بررسی بازی Haven – تاوان عاشقی

یک داستان عاشقانه متفاوت

۲۱ شهریور ۱۴۰۰ ۴.۲ ذخیره

داستان‌های عاشقانه در بازی‌ها کلیشه‌ای شده‌اند؟ به هیچ عنوان. حداقل من یادم نمی‌آید پس از تجربه یک بازی ویدیویی با خودم گفته باشم: «ای بابا، باز هم یک داستان آب دوغ خیاری دیگر!». البته کتمان نمی‌کنم که پیش از تجربه Haven تاحدودی به این قضیه فکر کردم. نیم‌نگاهی به صفحه استیم بازی و عکس‌هایش انداختم تا ببینم قرار است با چه چیزی مواجه شوم. با خواندن متن معرفی بازی متوجه شدم قرار نیست داستانی متفاوت و جدید بشنونم. درنتیجه تمام دلخوشی‌ام را محدود به روایت آن کردم. نوتیفیکیشن دوست‌داشتنی نصب بازی نمایان شد و آن را لانچ کردم. دروازه‌ای که با کلیک کردن روی گزینه Launch برایم پدیدار شد من را به دنیایی برد که از تک تک لحظات حضور در آن لذت بردم!

Haven
Haven
  • امتیاز کاربران
    12 ratings7.3/10
  • امتیاز متاکریتیک 73
  • ژانر نقش آفرینی
  • پلتفرم‌ها ایکس باکس سری ایکسایکس‌باکس وانپلی استیشن 5پلی‌استیشن 4پی‌سینینتندو سوییچ
  • ناشر بازی The Game Bakers
  • سازنده The Game Bakers
  • حالت بازی تک نفرهگروهی

یکی از اولین‌ چیزهایی که توجه من را به خودش جلب کرد تاکید پررنگ استودیو The Game Bakers روی امکان تجربه بازی به شکل تک نفره در قالب بنری قرمز رنگ در صفحه استیم بازی بود. اصولا Haven‌ یک بازی کو‌-آپ محسوب می‌شود. دو کارکتر در بازی حضور دارد و شما می‌توانید کنترل یکی از آن‌ها را دست بگیرید. طبیعتا دیگری به دستان دوستتان سپرده می‌شود و حال می‌توانید در دنیای بازی ماجراجویی کنید. اما نکته اینجاست که وقتی تک نفره مشغول بازی می‌شوید می‌توانید بین کارکترها سوییچ کنید. وقتی شروع به انجام فعالیتی می‌کنید که هردو کارکتر در آن نقش دارند کنترلر یا موس و کیبورد به دو قسمت تقسیم می‌شود. این مکانیزم تاحدودی من را یاد Brothers: A Tale of Two Sons انداخت. جایی که به زیبایی هرچه‌ تمام‌تر کنترل دو کارکتر به دو آنالوگ کنترلر اختصاص پیدا کرده بود. به طور کلی بگذارید همین ابتدای کار تاکید کنم که Haven یکی از بهترین بازی‌های کو-آپی است که می‌توانید با افرادی که دوستشان دارید تجربه کنید. اگر هم تنهایید، تک نفره از آن لذت ببرید!

داستان بازی از جایی شروع می‌شود که Yu و Kai تصمیم می‌گیرند از سیاره خود به نام Apiary فرار کنند. خفقان حکم‌فرما بر این سیاره به قدری شدید است که انسان‌ها حق انتخاب همسر خود را نیز ندارند و فردی به نام Matchmaker این تصمیم را برایشان می‌گیرد. هر انسانی می‌بایست در چهارچوب مشخص شده زندگی کند و بی‌اعتنایی به قوانین برابر است با سخت‌ترین مجازات‌های ممکن. Kai و Yu نمی‌خواهند بپذیرند که آینده‌شان را فرد دیگری رقم بزند. درنتیجه سوار بر سفینه کوچکی که Nest نام دارد به سمت سیاره‌ای به نام Source‌ حرکت می‌کنند. سیاره‌ای که سال‌های پیش جزو اهداف Apiary بود تا بتواند برای زندگی انسان‌ها آماده‌اش کند. پروژه‌ای که شکست خورد و اطلاعات زیادی از چگونگی آن منتشر نشد. حال شما روی Source هستید. جایی دور از قوانین و قواعد سخت‌گیرانه سیاره‌تان. Kai و Yu می‌توانند وقتشان را آزادانه با یکدیگر بگذرانند و از این فرصت لذت ببرند. اما آیا Apiary از گناه این دو می‌گذرد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تبدیل به سمبلی از عشق شوند که هیچوقت مقابل زور سر خم نمی‌کند؟

Haven یک بازی نفش آفرینی با المان‌های سوروایول است. این المان‌های سوروایول بعضی مواقع تبدیل به دست‌آویزهایی می‌شوند که بازی بخواهد شما را اذیت کند. برای مثال کارکترهای شما گشنه می‌شوند و این مسئله روی عملکردشان در درگیری‌ها تاثیر می‌گذارد. شما می‌توانید غذا درست کنید و بخورید، اما فقط در مکان‌هایی خاص. طبیعتا سفینه کوچکتان یکی از جاهایی است که به تکنولوژی گاز مجهز شده. اما غیر از آن تنها نقاطی خاص در نقشه نسبتا بزرگ بازی برای کمپ کردن مشخص شده. مشکلی که وجود دارد اینجاست که حتی برای خوردن غذای آماده‌ای که در کوله پشتیتان دارید هم باید به این نقاط سفر کنید. اینجاست که کمی منطق بازی به هم می‌ریزد. البته موارد دیگری از این دست نیز وجود دارد. اما کیفیت بالای دیگر قسمت‌ها موجب می‌شود چشم‌هایمان را رویشان ببندیم و به عنوان یک ایراد مهم از آن‌ها یاد نکنیم. همانطور که گفتم Haven یک بازی نقش آفرینی است. این یعنی نبردهایی که در بازی تجربه می‌کنید قرار است متفاوت باشند. درواقع می‌توان مبارزات Haven را به سری بازی‌های پوکمون نیز تشبیه کرد. به طور کلی دو حرکت برای حمله، یک حرکت برای دفاع و یک حرکت برای تمام کردن مبارزه در اختیار دارید. اما اصلا با چه چیزی مبارزه می‌کنید؟

نتیجه تحقیقات و آزمایش‌های Apiary روی Source برای ایجاد پیش‌نیازهای زندگی انسان‌ها ختم به یک فاجعه زیست محیطی شده. نوعی خاک که در بازی به آن Rust گفته می‌شود روی برخی از سطوح سیاره را پوشانده. حیواناتی که روی این سیاره زندگی می‌کنند پس از برخورد با Rust حالتی تهاجمی به خود می‌گیرند. شما وظیفه دارید با پاک کردن Rust از رویشان دوباره آن‌ها را به زندگی عادیشان برگردانید. هر حیوان عکس‌العملی خاص به Rust نشان می‌دهد و این قضیه باعث می‌شود سیستم مبارزات بازی پیچیده‌تر از چیزی شود که به نظر می‌رسد. با ورود به این بخش کنترلر شما دو قسمت می‌شود. قسمتی برای کنترل Yu و قسمتی برای Kai. یکی می‌تواند دفاع کند و دیگری حمله. همچنین ترکیب حمله‌های مختلف یا یک حمله (برای قوی‌تر شدن آن) نیز می‌تواند کارساز باشد. به مرور زمان با موجوداتی مواجه می‌شوید که مبارزه با آن‌ها فوق‌العاده سخت است. اینجاست که ظرافت طراحی بخش مبارزات بازی خودنمایی می‌کند و نشان می‌دهد Haven به هیچ عنوان قرار نیست یک بازی ساده و سرگرم‌کننده تلقی شود.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۹ ساعت

همکاری در Haven از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر به صورت کو-آپ مشغول تجربه بازی هستید که باید به این مسئله توجه کنید. در حالت تک نفره نیز بازی به نوعی طراحی شده تا بتوانید از هر دو کارکتر در آن واحد استفاده کنید. سیاره Source به دلیل یک انفجار بزرگ به قسمت‌هایی مختلف تقسیم شده. شما می‌توانید با استفاده از مسیرهایی که Flow Threads نامیده می‌شوند به قسمت‌های مختلف سیاره دسترسی پیدا کنید. گشتن مابین خرابه‌های باقی مانده از پروژه Apiary جذابیت خاص خود را دارد. به مرور زمان از این خرابه‌ها انواع و اقسام عروسک‌ها، کتاب و وسایل بازی را پیدا می‌کنید که می‌توانند Kai و Yu را در سفینه سرگرم کنند. پیشرفت شما در بازی با بهتر شدن شرایط سکونتتان روی سیاره سنجیده می‌شود. اینکه کشاورزی را آغاز کنید یا حیواناتی داشته باشید که شما را می‌شناسند و محیط اطرافتان را پر می‌کنند. پیشرفت در Haven روی محیط اطراف شما نیز تاثیر می‌گذارد و این مسئله باعث می‌شود تجربه بازی به مرور زمان فوق‌العاده جذاب شود.

شاید از بازی کوچکی مثل Haven‌ انتظار موسیقی و صداگذاری خاصی را نداشته باشید. بحث موسیقی به کنار چون تمام قطعه‌هایی که برای Haven‌ استفاده شده به نوعی حس حضور در چنین محیطی را برایتان تداعی می‌کند. اما به هیچ عنوان نمی‌توان از صداگذاری Haven به راحتی عبور کرد. استودیو The Game Bakers در این زمینه فوق‌العاده عمل کرده. Kai و Yu دیالوگ‌های زیادی دارند که با طعنه، شوخی، ترس و نگرانی همراهند. تمام احساسات مذکور به سادگی از طریق این صداگذاری عالی به شما منتقل می‌شوند. شاید Haven جزو معدود بازی‌هایی بود که هیچوقت از روده درازی کارکترهایش و کات‌سین‌های طولانی‌اش خسته نشدم. شنیدن صدای Kai و Yu و گوش دادن به دغدغه و افکارشان در دنیای Haven واقعا لذت‌بخش است. این مسئله را کنار جلوه‌های بصری زیبای آن بگذارید تا متوجه شوید Haven از نظر هنری نمره‌ای درخشان دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید:

Haven با کد نسخه پی‌سی که سازنده بازی در اختیار ویجیاتو قرار داده بررسی شده است.

Haven

خلاصه بگم که…

گرچه Haven یک بازی کو-آپ است، اما تجربه آن به صورت تک نفره هیچ‌ لطمه‌ای به بازی وارد نمی‌کند. درنتیجه می‌توانید با خیال راحت راهی ماجراجویی روی سیاره Source شوید و از اتفاقات آن لذت ببرید.

Haven

می‌خرمش…

علاقه‌مندان به بازی‌های نقش آفرینی با المان‌های سوروایول و همچنین دوست‌داران داستان‌های عاشقانه هیچ بهانه‌ای برای از دست دادن Haven‌ ندارند!

Haven

نمی‌خرمش…

اگر از بازی‌های نقش آفرینی دل خوشی ندارید یا ترجیح می‌دهید وقتتان را پای داستان‌های عاشقانه تلف نکنید بهتر است سراغ Haven نروید.

  • امتیاز ویجیاتو90
  • امتیاز کاربران
    12 ratings7.3/10
  • امتیاز متاکریتیک73
کپی شد https://vgto.ir/buw
نظرات (۱۳)
4.2 5 امتیازها
امتیاز مطلب
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
13 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
دیدگاه درون خطی
نمایش تمام نظرات

Of what use is reason against the power of
love? Love is life, so if you want to live, die in love. Die in love if you want to stay alive

راستش خودم از داستانای عاشقانه تو انیمه خوشم میاد

ولی تو گیم
فک نکنم چیز خوبی از آب در بیاد

یک چیزی که برام جالب بود این هست که تو بازی یک چیز مهم جدی گرفته شده اینکه یک کاراکتر سیاه پوست و سفید پوسته و بنظرم اینجوری بهتر می تونه پیام دوستی رو منتقل کنه
چی گفتم??

13
0
نظرت رو حتما بهمون بگو!x