ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ای‌ام‌دی
اخبار و مقالات

آیا ایکس باکس و پلی استیشن بعدی در واقع یک کنسول هستند؟

طی ماه‌های اخیر اطلاعاتی از ایکس باکس اسکارلت و پلی استیشن 5 منتشر شده است. هم سونی و هم مایکروسافت قول داده‌اند که با کنسول قدرتمندی طرف خواهیم بود. البته بسیاری از افرادی که به ...

شایان کرمی
نوشته شده توسط شایان کرمی | ۲ تیر ۱۳۹۸ | ۱۴:۳۷

طی ماه‌های اخیر اطلاعاتی از ایکس باکس اسکارلت و پلی استیشن 5 منتشر شده است. هم سونی و هم مایکروسافت قول داده‌اند که با کنسول قدرتمندی طرف خواهیم بود. البته بسیاری از افرادی که به طور مستقیم با این محصولات در ارتباط هستند می‌گویند پلی استیشن و ایکس باکس بعدی تفاوت بزرگی باهم نخواهند داشت. حال سوال اصلی اینجاست که تا چه اندازه باید منتظر محصولاتی خلاقانه باشیم؟

آلن کور، مدیر اجرایی یوبیسافت در مناطق اروپا، آفریقا و خاورمیانه اعتقاد دارد که با «جهشی بزرگ» طرف خواهیم بود. البته کور هم معتقد است هنوز دقیقا مشخص نیست که کاربران چه توقعاتی از کنسول‌های نسل بعد دارند: «ما نمی‌دانیم که سرویس‌های استریم تا چه اندازه فراگیر می‌شوند. آن چیزی که در حال حاضر می‌دانیم این است که کنسول‌های نسل بعدی یک جهش بزرگ نسبت به نسل فعلی محسوب می‌شوند.»

به عقیده او، این سخت‌افزارهای جدید برای کمپانی‌های بازی‌سازی بسیار هیجان انگیز هستند زیرا آن‌ها می‌توانند با سطح جدیدی از تکنولوژی کار کنند که پیش از این به آن دسترسی نداشتند. به عقیده او، این پیشرفت‌‌ها جدا از به ارمغان آوردن گرافیک بهتر، اجازه اعمال تغییراتی جدید در گیم‌پلی را هم می‌دهد: «در واچ‌داگز به لطف تسلط بیشتر روی هوش مصنوعی می‌توانیم گیم‌پلی جدیدی را خلق کنیم.»

البته همه مثل آلن کور فکر نمی‌کنند. مدتی پیش آتسوشی اینابا در مصاحبه‌ای گفته بود که چندان برای کنسول‌های نسل بعد هیجان زده نیست: «سخت افزار‌ مورد استفاد‌ه‌ی کنسول‌های نسل قبلی شامل تراشه‌های اختصاصی بود که برای پی سی در دسترس نبود. اکنون اگر به کنسول‌های نسل بعد توجه کنید، آن‌ها از تراشه‌هایی استفاده می‌کنند که در حال حاضر در بازار وجود دارند. مثلا، سوییچ از تراشه تگرا استفاده می‌کند که قبلا در بازار وجود داشت و همچنین دیگر کنسول‌ها نیز از تراشه‌ها و کارت‌های گرافیک مشابه با پی سی استفاده می‌کنند که تنها کمی به‌روز رسانی شده‌اند. هیچ یک از این سخت افزار‌ها به‌نظر منحصر به فرد نمی‌رسند.»

او بیشتر برای پروژه‌های جدیدی مثل استیدیا هیجان زده است: «بسیار سخت است که در رابطه با چیزی که از قبل وجود داشته و حال در اهداف آن بازنگری صورت گرفته هیجان‌زده شد. به همین دلیل است که پلتفرم‌های ابری نماینده خلاقیت و تکنولوژی بسیار متفاوت هستند. آن‌ها پلتفرم‌هایی هستند که من را هیجان‌زده می‌کنند.»

البته همان‌طور که کور گفته بود باید منتظر باشیم و ببینیم که استفاده از سرویس‌هایی مثل استیدیا تا چه اندازه متداول خواهد شد. حداقل سرعت لازم برای استفاده از استیدیا ۱۰ مگابیت بر ثانیه دانلود و ۱ مگابیت بر ثانیه آپلود اعلام شده است و اجرای بازی‌ها با رزولوشن 4K حجم اینترنت بسیار سنگینی را مصرف می‌کند. باید به این موضوع توجه کرد که مصرف چنین حجمی قطعا برای بسیاری از کاربران امکان پذیر نیست و باید منتظر ماند و دید که زیرساخت‌های اینترنت در آینده‌ای نزدیک تا چه اندازه پیشرفت می‌کند.

در کل می‌توان گفت که کنسول‌های بعدی سونی و مایکروسافت در بعضی از پارامترها تا حد قابل مشاهده‌ای پیشرفت خواهند کرد که تجربه کاربران در بازی کردن را بسیار بهبود خواهند بخشید. برای مثال، چندی پیش مشخص شد که در مدل معمولی پلی استیشن 5 هم باید منتظر حضور حافظه SSD باشیم؛ قابلیتی که احتمالا در ایکس باکس اسکارلت هم حضور خواهد داشت.

در سوی دیگر ماجرا، بعید به نظر می‌رسد که با محصولاتی انقلابی از نظر سخت‌افزار طرف باشیم و شباهت‌‌های زیاد ویژگی‌های سخت‌افزاری این کنسول‌ها باعث می‌شود که المان‌هایی مثل بازی‌های انحصاری موفق و کیفیت سرویس‌های اشتراکی برنده نسل بعد را مشخص کند.

شما چه توقعاتی از ایکس باکس اسکارلت و پلی استیشن 5 دارید؟ دیدگاه خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • mehrdad254
    mehrdad254 | ۲ تیر ۱۳۹۸

    جدی چرا اینا سراغ انودیا و اینتل نمیرن؟
    جدید ترین تکنولوژی رو انودیا داشته تو این چند سال بعد پلی استیشن و ایکس باکس میرن سراغ amd
    تو همه چیز پیشتازه بعد میرن به amd میگن یه چی مثل انودیا تولید کن برامون
    خب برن سراغ خودش لجن با انودیا و اینتل؟؟؟؟

    حالا باز برا cpu برن سراغ amd یکم منطقیه اما گرافیک نه خدایی

    • شایان کرمی
      شایان کرمی | ۲ تیر ۱۳۹۸

      به نظرم، یکی از دلایل اصلی این کارشون قیمت تموم شده‌ی کنسول هست که در صورت همکاری با AMD ارزون تر تموم میشه.

    • mh8ch
      mh8ch | ۳ تیر ۱۳۹۸

      دوست عزیز احساسات خودت رو کنترل کن، این خیلی خنده‌داره که ما فکر کنیم چنین چیز بدیهی به ذهن ما می‌رسه ولی اونها نمیتونن بفهمم.
      واقعیت اینه که در کنسولهای بازی به دلایل زیادی که میتونید با مطالعه بیشتر از اونها مطلع بشید، نیاز به استفاده از چیپهای مجتمع یا همون APU ها هستیم. و در این نوع چیپ ها AMD با اختلاف صدرنشین این نوع تکنولوژی هست. حتی اینتل اخیراً طی یک همکاری مشترک برای تولید چیپ های مجتمع با AMD قرارداد امضا کرده تا بتونه از تکنولوژی برترAMD در چیپ های مجتمع استفاده کنه.

مطالب پیشنهادی