ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مقالات

نگاهی به سیستم Game Over در بازی Sifu

در روزهای اخیر پیش‌نمایشی از بازی مستقل Sifu منتشر شده که ویژگی‌های این بازی را به نمایش می‌گذارد. بازی توسط استودیو مستقل و فرانسوی Sloclap در حال ساخت است. این استودیو سابقه ساخت بازی Absolver ...

علیرضا طالقانی
نوشته شده توسط علیرضا طالقانی | ۸ دی ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰

در روزهای اخیر پیش‌نمایشی از بازی مستقل Sifu منتشر شده که ویژگی‌های این بازی را به نمایش می‌گذارد. بازی توسط استودیو مستقل و فرانسوی Sloclap در حال ساخت است. این استودیو سابقه ساخت بازی Absolver را هم دارد که یک عنوان اکشن نقش‌آفرینی بود و سیستم مبارزه جذابی را ارائه داد. بازی سیفو اساسا ساختار یک بازی Beat-‘em-Up را دارد و شاید در نگاه اول شباهت‌هایی با بازی کلاسیک God Hand داشته باشد.

شاید در اولین قدم نام بازی مورد‌ توجه مخاطب قرار بگیرد. سیفو یک کلمه‌ای است که ریشه در زبان چینی دارد و در اصل شیفو (Shifu) است و به معنای استاد یا Master است. در فرهنگ ژاپنی هم می‌توان به کلمه‌ی مشابه سنسی (Sensei) اشاره کرد. به طور کلی سیفو یک لقب محترمانه خطاب به کسانی است که مهارت بالایی در هنر‌های رزمی دارند. انتخاب این نام برای این بازی بسیار هوشمندانه است. زیرا سیستم مبارزات بازی سیفو تمرکز زیادی بر حرکات کونگ‌فو داشته و علاوه بر آن سازندگان, مبارزات سختی را در بازی طراحی کرده‌اند و پیروزی در آن‌ها نیازمند مهارت بالایی خواهد بود.

بازی سیفو روایت‌گر یک داستان انتقام خواهد بود. خلافکارانی در پی مسائلی خانواده‌ی یک جوانی را به قتل می‌رسانند و این جوان با یادگیری مهارت‌های رزمی تصمیم بر انتقام می‌گیرد. این پیش نمایش, مرحله‌ای به نام The Club را به نمایش می‌گذارد و پروتاگونیست بازی در این مرحله بیست سال سن دارد. این کاراکتر (که نامش همچنان مشخص نیست اما احتمالا همان سیفو صدا زده می‌شود) باید به این کلاب ورود کند و با رییس این محیط و افرادش مبارزه کند. لازم به ذکر است که بگوییم بازیکن در ابتدای بازی می‌تواند جنسیت کاراکتر را هم انتخاب کند.

نکته‌ای که نظر بسیاری از منتقدان را در این دمو جذب کرده، سیستم Game Over بازی است. در سیفو بازیکن درست در همان جایی که شکست می‌خورد می‌تواند به بازی برگردد، اما این بازگشت به بازی بهایی خواهد داشت. همان‌طور که گفتیم کاراکتر بازی در آغاز این مرحله ۲۰ ساله است. اگر برای اولین بار در بازی و در حین مبارزه شکست بخورید سن کاراکتر به ۲۱ افزایش می‌یابد. در بازی شمارنده‌ای وجود دارد که تعداد دفعات شکست خوردن کاراکتر را نشان می‌دهد و به میزان دفعات شکست خوردن در بازی به سن کاراکتر اضافه می‌شود. به عبارتی بهای بازگشت به بازی، زمان است.

فرض کنید بازیکن برای بار دوم در حین مبارزه شکست بخورد و شمارنده مرگ عدد ۲ را نشان دهد. در این صورت سن کاراکتر از ۲۱ به ۲۳ افزایش پیدا می‌کند و این رویه تا ۷۶ سالگی ادامه دارد. وقتی که به این سن رسیدید و در بازی شکست بخورید, در اینجا به طور کامل Game Over اتفاق می‌افتد و بازیکن باید از ابتدا بازی را آغاز کند. این مسئله ارزش تکرار بازی را بسیار بالا می‌برد و احتمالا بازیکنان چالش‌های زیادی را برای خودشان درست کنند.

البته در این بازی به نوعی مرگ دستاوردهایی هم خواهد داشت. هر بار که در بازی شکست می‌خورید، از میزان و نوار سلامتی کاراکتر کاسته خواهد شد. در عوض، قدرت و میزان ضربات افزایش پیدا می‌کند. در بازی سیستم آپگریدی هم وجود دارد اساس کار آن هم منوط بر شکست خوردن بازیکن خواهد بود. در طول بازی و در صورت اجرا کردن حرکاتی مناسب و ضرباتی که به دشمنان می‌زنید امتیازاتی به دست خواهید آورد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید قابلیت‌های جدیدی را آزاد کنید.

با یاد گرفتن و آزاد کردن برخی از قابلیت‌ها، بازیکن حرکات رزمی منحصربه‌فردی را می‌آموزد که در صورت اجرا کردن آن می‌تواند از تعداد شمارنده مرگ کم کند. البته لازم به ذکر است که بعضی از قابلیت‌ها همیشه هم در دسترس نیستند. برخی از مهارت‌ها را فقط می‌شود در یک بازه زمانی سنی مشخص به‌دست آورد. ممکن است بازیکن به بازه سنی ۴۰ سالگی برسد. در این صورت مهارتی که مربوط به بازه سنی ۳۰ است غیر قابل دسترس می‌شود.‌

سیستم مبارزات سیفو به نظر جذاب می‌آید. انیمیشن‌ها و تکنیک‌های رزمی، خوب کار شده‌اند. برای سیستم دفاع کردن در مبارزه هم بازی الهامات زیادی از بازی سکیرو گرفته است. در این بخش یک نوار مقاومتی برای دشمنان و بازیکن وجود دارد که در صورت پر شدن این نوار برای دشمنان, بازیکن می‌تواند با یک ضربه او را از پای دربیاورد. در بازی سیستم انتخاب دیالوگ هم وجود دارد که می‌تواند مسیر پیش‌روی در بازی را متفاوت بکند.

منتقدانی که این دمو رو تجربه کردند اذعان داشتند که بازی در برخی نقاط از نظر فنی به مشکل می‌خورد و گاهی اوقات افت فریم‌‌هایی را تجربه کرده‌اند. برای این مسئله باید تا انتشار نهایی بازی صبر کنیم. تیم اسلوکلاپ ادعا کرده است که داستان بازی مفاهیمی پیرامون کهنسالی و انتقام را درون خود دارد و این پیش‌نمایش صرفا برای نمایش مبارزات و سیستم خاص Game Over ساخته شده است.

بازی سیفو در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ برای کنسول‌های پلی‌استیشن ۴ و پلی‌استیشن ۵ و پی‌سی منتشر خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • TLmen
    TLmen | ۹ دی ۱۴۰۰

    ایده های خیلی جذابی داره اما اینکه بازی بتونه درست این ایده ها رو اجرا کنه یا نه منو میترسونه.

  • hurting-other-pepole
    hurting-other-pepole | ۹ دی ۱۴۰۰

    احتمال میدم هر بار که کاراکتر میمیره و پیرتر میشه حرکاتش کند تر میشه و اگه خیلی تو بازی بمیریم باعث گیم اور شدن و دوباره شروع شدن بازی میشه .

  • wolf Morgan 1389y
    wolf Morgan 1389y | ۹ دی ۱۴۰۰

    عجیب است

  • ایین ایزدی
    ایین ایزدی | ۹ دی ۱۴۰۰

    خیلی ازین بازیه خوشم اومد
    اسمشو کپی میکنم دان میکنم?

  • leonskenedy
    leonskenedy | ۸ دی ۱۴۰۰

    بازی خیلی جالب و خلاقانه ای هست ولی به سلیقه من نیخوره

  • Asgary
    Asgary | ۸ دی ۱۴۰۰

    این اواخر بازی ها خیلی به سیستم مردن توی بازی ها بیشتر توجه کردن و تغییر دادن،از همین بازی بگیر تا دث لوپ

مطالب پیشنهادی