مرد عنکبوتی، ابرقهرمانی با روایتی متفاوت و دوست داشتنی که ما را به دنیا متفاوت خودش میبرد. این دنیای جذاب سبب شد تا بازی ویدئویی این ابرقهرمان هم از اولین روزهای خلقتش ببینیم. اینکه چند بازی با محوریت این شخصیت ساخته شدند و چه پروسه ساختی را تجربه کردند، موضوعی است که باید در آیتم تاریخچه به آن بپردازیم. اما در این مقاله قصد داریم از بدترین تا بهترین نسخههای ساخته شده بر اساس شخصیت اسپایدرمن را با شما به اشتراک بگذاریم. پس در ادامه با من همراه باشید.
زمانی که اسپایدرمن در دنیا کامیک معرفی شد من هم مانند بسیاری از خوانندگان مجذوب او و داستانش شدم. نکته دیگر اینکه خوشبختانه فرصت و امکان تجربه بازیهای قدیمی و کلاسیک را داشتم. مسلما در بین آن عناوین کلاسیک موفق به تجربه نسخههای کلاسیک مرد عنکبوتی هم شدم. این مسئله به من کمک کرد تا همه چیز را راحتتر بتوانم برای شما آماده کنم. همانطور که کمی قبلتر هم گفتم لیستی برای شما آماده کردم که در آن از بدترین تا بهترین بازیها با حضور مرد عنکبوتیها را به شما معرفی نمایم. لازم است بدانید در این لیست به نسخههای موبایلی این خانواده یا عناوین دیگری که مشابه با این گروه از بازیها هستند اشاره نکردم.
۱۰. Spider-Man 3 – پلتفرم: رایانههای شخصی، پلی استیشن 2، پلی استیشن 3، ایکس باکس 360، سال انتشار: ۲۰۰۷

بعد از انتشار موفق Spider-Man 2 این بار عنوانی بزرگتر ساخته شد که در آن زمان میتوانستیم آن را آرمان شهر هواداران بدانیم. البته باید بگوییم گفتن این مسئله به معنی ایدهآل بودن همه چیز نیست. همچنان مشکلات زیادی در بازی وجود داشتند و به چشم میخوردند. کلیترین تعریفی که میتوان از Spider-Man 3 ارائه داد این است که بازی بهطور کامل روی ستونهای Spider-Man 2 ساخته شده است. در مجموع باتوجه به مشکلات Spider-Man 3 بازی بدی نبود. اما دقیقا آن چیزی نبود که دنبالهای ایدهآل به حساب بیاید.
۹. Spider-Man – پلتفرم: پلی استیشن 1، سال انتشار: ۲۰۰۰

بازی Spider-Man جز اولین نسخههای سه بعدی این خانواده در دنیای ویدئوگیم است. تقریبا تمام المانهای موفق از بازیهای قبلی به این بازی اضافه شدند و تجربه و ماجراجویی کاملی را به ما ارائه کردند. از نکات جذاب این نسخه میتوان به حضور استن لی به عنوان راوی در بازی اشاره داشت. همچنین شیوه روایت بازی به فرم کامیکها بود که این مسئله هم ارتباط مخاطب با روایت بازی را بسیار بهتر کرده بود.
۸. Spider-Man 2: Enter Electro – پلتفرم: پلی استیشن 1، سال انتشار: ۲۰۰۱

اگر Spider-Man نسخه سال ۲۰۰۰، را روی پلی استیشن 1 تجربه کرده باشید، میدانید که داستان مربوط به الکترو است. پس از موفقیت نسخه ۲۰۰۰، Spider-Man 2: Enter Electro با قابلیتهای بیشتر و جزئیات بالاتر راهی دنیای پلی استیشن 1 شد. امکان تردد در خیابانها، ویلنهای بیشتر، سیستم پرواز و استفاده از تار و دهها قابلیت جدید سبب شد تا Spider-Man 2: Enter Electro به یکی از به یاد ماندنیترین نسخههای این خانواده تبدیل شود.
۷. Spider-Man The Movie – پلتفرم پلی استیشن 2، ایکس باکس، رایانههای شخصی، سال انتشار: ۲۰۰۲

شاید برخی از هواداران مرد عنکبوتی با من در انتخاب این نسخه مخالف باشند. اما در حقیقت این بازی تجربه خوبی به کاربرش ارائه میدهد. کمتر یا بیشتر این بازی تقریبا همان نسخه Enter Electro بود، بنابراین اگر این نسخه را دوست داشتید قطعا از این بازی هم لذت میبرید. از سوی دیگر همانطور که از اسم بازی مشخص است المانهای فیلم هم در بازی به خوبی دیده میشوند. این مسئله نکته مثبت دیگری درخصوص این بازی است که برای هواداران فیلمهای مرد عنکبوتی هم میتواند جذاب باشد. همچنین حالتی مخفی در بازی وجود داشت که با باز کردن آن میتوانستید با کارکتر Green Goblin و تواناییهایش بازی را تجربه کنید.
۶. Spider-Man: Shattered Dimensions – پلتفرم: پلی استیشن 3، ایکس باکس 360، وی، رایانههای شخصی، سال انتشار: ۲۰۱۰

فیلمی که بازی براساس آن ساخته شده از گزینههای محبوب و موردعلاقه من است. پیش از Spider-Man: Shattered Dimensions مرتب سازی خط داستانی بازی اتفاق افتاده بود. چه در دنیای کامیکها و چه در دنیای انیمیشنهای ساخته شده از این بازی. این بازی هم با هدفی تقریبا مشابه و جزئیاتی خاص ساخته شد. شاید در ابتدا خیلی خوب نتوانید با این بازی ارتباط برقرار کنید اما مطمئنا با کمی گردش در محیط به خوبی به آن متصل میشوید. دیدن مرد عنکبوتی در چندین دنیای مختلف قطعا میتواند به خوبی شما را سرگرم کند.
۵. Spider-Man: Web of Shadows – پلتفرم: پلی استیشن 3، ایکس باکس 360، وی، رایانههای شخصی، سال انتشار: ۲۰۰۸

این دقیقا همان عنوانی بود که میخواستم Spider-Man 3 باشد. سیستم پرواز، روایت مستقل از هر فیلم یا نمایشی، المانهای جدید و چندین و چند امکان جدید و جذاب سبب شد تا عنوانی خاص را تجربه کنیم. بازی Spider-Man: Web of Shadows به مراتب دنیای تاریکتری را نسبت به عنوان قبلی مرد عنکبوتی به نمایش گذاشت. امکان انتخاب مسیرهای مختلف برای تجربه بازی و داشتن پایانهای مختلف، که برای اولین بار در این سری دیده میشد، از نکات مثبت این بازی بودند. این نکات مثبت بازی یاد شده را بسیار منحصر به فردتر از هر نسخه دیگری میکردند.
۴. Ultimate Spider-Man – پلتفرم: پلی استیشن 2، ایکس باکس، گیم کیوب، رایانههای شخصی، سال انتشار: ۲۰۰۵

بازی Spider-Man 2 روی پلی استیشن 2 و ایکس باکس حضوری خارقالعاده داشت. این نسخه به حدی ترند شد که تقریبا همه آن را دیده یا تجربه کرده بودند. Ultimate Spider-Man دقیقا از همان سیستم کنترل و از همان موتور Spider-Man 2 استفاده میکرد. تنها تفاوت بین این دو نسخه حضور مرد عنکبوتی در جهانی متفاوت بود. زمانی که پیتر به نسبت جوانتر است. داستان این عنوان اقتباسی از کامیکها بوده و جلوههای بصری آن هم با فرم کامیکها ساخته شد. روایت بازی، پیتر را در بازی بسیار پرحرف نشان میدهد.
۳. Spider-Man 2 – پلتفرم: پلی استیشن 2، ایکس باکس، گیم کیوب، سال انتشار: ۲۰۰۴

زمانی که از مرد عنکبوتی و دنیای آن حرف میزنیم، زمان به دو دوره تقسیم میشود. پیش از Spider-Man 2 و پس از Spider-Man 2. قطعا هیچکدام از کسانی که این بازی را تجربه کردند آن را فراموش نخواهند کرد. هر بار که حرف از انتشار بازی جدیدی از این خانواده میشود باید بدانید که قطعا قرار است برشهایی از المانهای آن را با کمی بروزرسانی در نسخه جدید داشته باشیم. تاثیر گذارترین نسخه در فرانچایز مرد عنکبوتی را میتوان Spider-Man 2 دانست. البته که همانند هر بازی دیگری نقاط ضعفی هم در بازی وجود دارند اما با درنظر گرفتن جزئیات موجود میتوان از آنها چشم پوشی کرد. سیستم جهان آزاد بازی و پرواز از کلیدیترین ویژگیهای این عنوان بود.
۲. Marvel’s Spider-Man – پلتفرم: پلی استیشن 4، سال انتشار: ۲۰۱۸

تعداد کمی از بازیها بودند که مرا مانند Marvel’s Spider-Man توانستند به وجد بیاورند. همه چیز از سیستم پرواز گرفته تا المانهایی چون مبارزات و جلوههای بصری، همه و همه به بلوغ رسیدند. این بار المان مبارزات سینماتیک که قبلتر نمونه آن را در Batman: Arkham دیده بودیم هم به بازی اضافه شده بود. روایت بازی به خوبی بروز شده بود و توانست پایهگذار برترین بازی لیست دهتایی امروزمان شد. حضور Marvel’s Spider-Man موفقیتها و دیدهای مثبت بسیار زیادی را به کنسول نسل هشتمی سونی معطوف کرد.
۱. Spider-Man: Miles Morales – پلتفرم: پلی استیشن 4، پلی استیشن 5، سال انتشار: ۲۰۲۰

کسانی که Marvel’s Spider-Man را در سال 2018 تجربه کردند معتقدند که Spider-Man: Miles Morales به هیچ وجه در قیاس با عنوان یاد شده نیست. و اگر بخواهیم سادهتر بگوییم نمیتوانیم آن را در مقایسه با برادر بزرگترش خوب دانست. تا حدودی با این افراد موافقم. اما باید بگویم رشد خارقالعادهای که در کیفیت جزئیات بازی اعمال شده سبب شد تا آن را برترین بدانم. نیویورک با جزئیات بسیار زیادی ساخته شده و با کمی گردش میتوانید خودتان را شهروند واقعی این شهر بدانید. چراکه همه چیز به خوبی ساخته شده و امکان پرواز هم به خوبی برای شما وجود دارد.
جزئیات دیگری مانند ابزارهایی که با استفاده از موبایل در دسترس دارید هم از جزئیاتی هستند که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. جلوههای بصری و مناظر چشم نواز نیویورک هم آنقدر زیاد و کافی هستند که شما را دیوانه خودشان کنند. به هر ترتیب به این دلایل و هزاران دلیل دیگر که بررسی آنها مقالهای مستقل میخواهد میتوانیم Spider-Man: Miles Morales را بهترین و جذابترین حضور مرد عنکبوتی در دنیای ویدئوگیم بدانیم.
مطلب پیشنهادی:۱۰ شخصیت نیرومند اسپایدر-ورسقوی ترین شخصیتهای عنکبوتی در مولتیورس مارول
آلتمیت اگه برا موبایل پورت بشه یا ریمستر بشه حداقل واقعا خوب میشه من بیشتر بخاطر کمیکی بودن دوست داشتم ولی واقعا سخت بود خیلی الکی سخت
سلام به همگی. ممنونم که نظراتتون رو باهام به اشتراک گذاشتین. متاسفانه فرصت نکردم سریعتر جوابتون رو قرار بدم. قالب نظراتی که احساس میکنم باید بهشون جواب بدم نسبت به سیستم رتبهبندی بازیها اعترض داشتن. به همین دلیل تصمیم گرفتم تا اینجا یه توضیح کلی براتون قرار بدم. باز هم کامنتها را چک میکنم و اگر توضیح بیشتری لازم بود زیر همون کامنت مینویسم. بازم ممنونم از تک تک تون که همراهی میکنید.
قطعا منم مثه شما نسخههای مختلف این خانواده رو تجربه کردم و مثه بعضی از شما موافق جای چندتا از بازیها نیستم. اما درحقیقت باید بگم این کاملا جدای از موضوع علاقه شخصیه. در این رتبهبندی برتری بازیها براساس مستقل بودن و نزدیک بودنشون به ویدئو گیمه. به عبارت بهتر فاکتور هویت داشتن هم درنظر گرفته شده. برای وضوح بیشتر باید بگم، فرض کنید یکی از نسخهها براساس یه فیلم ساخته شده که خود اون فیلم هم براساس یه کامیکه، این یعنی هویت اون “صرفا” به خودش مربوط نیست و به اون کامیک هم ربط داره. اما گاهی هم پیش اومده براساس یه بازی فیلمی ساخته شده. این یعنی اون بازی هویت مستقل داشته که فیلمی براساسش ساخته یا داستانی نوشته شده براساسش. هویت شاید یکی از کلیدیترین مواردیه که در رتبهبندی این لیست تاثیر داشت و باعث شد تا اون نظم مورد نظر هوادارا شکل نگیره.
ای کاش یک روزی برای pc هم پورت بشن?
اقا همش عالی بود غیر از ultimate spider man 2005. ن گرافیک داره،نداشتن داره،ن جالبه خیلی چرت بود واقعا این بهتر بود یا امیزینگ اسپایدر من ۱؟ میدونم امیزینگ اسپایدر من ۲ داغون بود ولی بجای اینکه اینارو میاوردید تو لیست امیزینگ یک و دو رو میاوردید قابل پسند تر میشد مطلبتون. والا یه بار امیزینگ ۱ رو بازی کنید دیگه بلند نمیشین از پاش این نوب بازیا چیه
به نظرم اسپایدرمن ۲۰۰۰ بهترین بازیه چون بازی مراحل عالی و هیجان انگیزی رو داره داستانش هم خیلی جالبه گیم پلی هم شاید ساده باشه ولی باور کنید برای بار اول انقدر مراحل براتون سخت و هیجانیه که دیگه عمرا یه همچین فکری بکنید اسپایدرمن ۲۰۰۱ هم خوبه ولی کیفیت بازی اول رو نداره انتخاب من قطعا اسپایدرمن ۲۰۰۰ هست
ممنون بابت مقاله اکثر بازی های لیست رو بازی کردم ولی واقعا وب آف شروع چرا تو رتبه پنجمه واقعا؟ باید رتبه ۹ باشه به نظرم
یا بازی سپایدرمن ۲۰۰۰ نباید رتبه ۹ باشه واقعا! بلکه باید رتبه سوم رو واقعا باشه
در کل رتبه بندی خیلی ایراد داشت و خوب نبود واقعا….
مایلز مورالز و اسپایدرمن ۳ خیلی خوب بودن
والا من هر جا شنیدم می گفتن اسپایدی ۳ بد ترین نسخه ی اسپایدی تا اون سالهاست .
اون همراه با وب آف شدوز جزو متوسط ها ی رو به پایین بودند و نمره شونم خوب نبود .
راستی وب آف شدوز psp و اسپایدر من ۳ psp و اسپایدر من ۲ pc ، psp ، ps2 با هم فرق دارن اصلا pc و psp اش رو نزدیک هم نشید خیلی سمه
خب خب خب!
با سلان و با احترام به آقای چوبین باید بگم که مقاله اصلا خوب نبود.رتبه بندی ها کاملا غلطه.ببینید،فکر کنم قبلا هم گفتم،در واقع شما میتونید از دو دید به بازی نگاه کنید:
۱-یک گیمر
۲-یک کمیک فن
من از هر دو دید به تمام این بازی ها نگاه کردم و باید بگم رتبه بندی من اینه:
۱۰-مرد عنکبوتی تار سایه ها
۹_مردعنکبوای شگفت انگیز ۱
۸-لگو مارول۱(مردعنکبوتی درش حضور داشت)
۷-مردعنکبوتی ابعاد از هم گسیخته شده
۶-آلتیمیت اسپایدرمن
۵_مردعنکبوتی ۱
۴_مردعنکبوتی ۲
۳_اسپایدرمن ۲۰۰۰
۲-اسپایدرمن مایلز مورالز
۱-مارول اسپایدرمن
.
اول از همه اینکه بازی هایی مثل اسپایدرمن ۳ اصلا لیاقت حضور در این لیست رو ندارن،چون خیلی افتضاح بودن،از هردو جهت.بعد اینکه بازی امیزینگ اسپایدرمن (شماره یک رو میگم)هم از نظر داستانی و هم از نظر گیم پلی و اینجور چیزا اوکی بود.تار سایه ها هم شاید از گیم پلی خودش یه چیزی واسه گفتن داشته باشه اما هرچی از نظر داستانی کمتر بگیم بهتره!
بازی لگو مارول هم اقتباس بسیار جالب و متفاوتی از اسپایدرمن در کنار شخصیت های دیگه داشت.ابعاد از هم گسیخته که بازی عالی بود.اصلا ایده مولتی ورس و چند تا اسپایدرمن رو این بازی تقویت کرد(که اتفاقا سبب ساخت انیمیشن in to the spider verse هم شد).آلتیمیت اسپایدرمن هم با اختلاف بسیار ناچیز در رتبه بالاتری قرار میگیره.داستان و گیم پلی مناسب و شرور خیلی خوبی داشت(در کل رتبه های ۶و۷ یجورایی با هم برابرند).رتبه ای ۵و۴ هم که عالی تر از عالی.اقتباس ها بی نظیر بود.داستان و گیم پلی از سری فیلمهای ریمی خیلی خوب شده بود و میشه به این دوتا بازی لقب شاهکار رو داد!اما نگم از اسپایدرمن ۲۰۰۰ که دلم کباب شد وقتی دیدم توی اون رتبه اند!
آخه چجوری دلتون اومد؟؟!
بابا بازی شاهکار بود،از هر جهت نگاه میکنی به بازی لذت خالص از در و دیوار میریزه پایین!گیم پلی بازی برای زمان خودش پرفکت بود،شاید الان در برابر خیلی از این بازی ها چیزی برای گفتن نداشته باشه اما باید در نظر گرفت که اون زمان اوضاع چجور بوده.بازی با اینکه خیلی ساده بود اما سرشار بود از ایستراگ.مثلا هیومن تورچ که رفیق فابریک اسپایدی بود.یا پایگاه فنتستیک فور.دیالوگ گویی و متلک های اسپایدی خیلی خوب بودن و داستان شرور ها و……هرچی از این بازی بگم کم گفتم!
اما مایلز مورالز که اخیرا تبدیل شده به یکی از محبوب ترین شخصیت های کل دنیای کمیک.بازی که اینسامنیاک تحویلمون داد عالی بود.داستان و شرور و شخصیت پردازی که اصلا شاهکار!
اما گیم پلی باز هم ایرادات قبلی رو داشت.با اینکه میشد کاملا احساس کرد که اینسامنیاک سعی کرده تا یه بازی بی عیب و نقص رو تحویلمون بده اما نه آقا،نشد!
سونی اصرار داشت که بازی باید همزان با عرضه ps5 عرضه بشه و همین دست و بال اینسامنیاک رو تنگ کرده بود.بازی گه گاهی یه سری باگ های ناجور هم داشت که نمیشد ازشون چشم پوشی کرد.اما در کل کاملا میشد احساس کرد که باس فایت ها از حالت تکراری بودن تا حدودی در اومدن یا مراحل فرعی جذاب تر شدن،پس پیشرفتی در کار بوده.(باز همین که مثل سایبر باگ نشد جای شکرش باقیه!!)
.
اما مورد اول که خیلی هم دوستش دارم.بهترین بازی که تا الان از روی این کرکتر ساخته شده همینه!
شخصیت پردازی،وفاداری به کمیک بوک،داستان و شرور ها و…..همه و همه عالی بودن.عالی که نه بهتره بگیم شاهکار.اما باس فایت و مراحل فرعی تنها نقطه ضعف بازی بودن.حالا چرا من میگم این بازی از مایلز مورالز بهتره؟؟!(با اینکه اینسامنیاک توی اون بازی پیشرفت کرده بود)
چون که این بازی در مورد شخصیت”پیتر پارکر”بود!
همین،همش همینه.وجود کرکتر پخته تر و با شخصیت پردازی بهتر در این بازی کاملا نمایان بود.به هرکی بگید”پیتر پارکر یا مایلزمورالز”طبیعتا میگه پیتر!
“پیتر پارکر”جادوی کاره،همیشه هم اینو گفتم.(امیدوارم منظورم رو متوجه شده باشید)
با تشکر
دوستان به نکته بگم که Spiderman 2 بازیش رو pc و ps2 فرق می کنه پس اشتباه نگیرید
فقط web of shadows واقعا یکی از بهترین بازی های این سری بود
دیگه کسی نیست که رتبه های ۱ و ۳ رو نشناسه
شاهکار هایی از بین شاهکار های ساخته شده توسط پلی استیشن
چقدر لیست عجیبی بود انگار جای بازی ها رو اشتباه زده بودید شما تو هر سایت گیمینگ یا کمیک بوکی برید میبینید که از اسپایدرمن سال ۲۰۰۰ بعد از مارولز اسپایدرمن به عنوان بهترین بازی اسپایدی یاد میشه و همه طرفدارا و منتقد ها ازش خیلی راضی ان (مخصوصا خود من) بعد شما اونو بعد از اسپایدرمن ۳ به عنوان بدترین بازی یاد کردید ؟؟؟ ??
یا اسپایدرمن وب آف شدوز که بدترین بازی اسپایدرمن از لحاظ داستان ، شخصیت پردازی و خسته کننده بودن گیم پلیه رو به عنوان یکی از بهترین بازی های اسپایدی قرار دادین واقعا عجیبه ?
شماره ۴ و ۳ و ۲ و ۱ بازی کردم همه عالی بودن
ولی Marvel’s Spider-Man یه چیز دیگه و شاهکار بود
Spider-Man: Miles Morales هم عالی بود
و نمیشه بین این دو شاهکار انتخاب کرد
خیلی هایپم برای Marvel’s Spider-Man 2
بنظرم میشه بهترین بازی مرد عنکبوتی چون پتانسیل خیلی بالایی دارد
بنظرم گزینه ۵ رو روی پی سی نگیرید
خیلی پورت افتضاحی داره
اصن وقتی به یه مرحلش میرسی نمیتونی از بس پورتش بده ردش کنی
با تشکر از آقای چوبین بابت مقاله بسیار خوب شون
من خودم اسپایدر من ۲ رو خیلی دوست داشتم
حیف که سونی انحصاریش کرده وگرنه بازی های اسپایدر من فوق العاده هستند
یادش بخیر مورد ۸ و ۹ رو ps1 بازی میکردم ذوق میکردم