ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی Life is Strange Remastered Collection

انتشار در ۱ اسفند ۱۴۰۰
شیرین منظری
نوشته شده توسط شیرین منظری | ۱ اسفند ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰
شیرین منظری
شیرین منظری

منتشر‌ شده در 3 سال قبل
اشتراک گذاری:

سری Life is Strange پس از موفقیت غیر منتظره‌ی فصل اول خود در سال ۲۰۱۵، توانست به یکی از درخشان‌ترین عناوین تعامل محور صنعت ویدئو گیم تبدیل شود. استودیو دونت‌ناد اینترتیمنت (Dontnod Entertainment) با ترکیب المان‌های تعامل محور در یک روایت دلنشین و خیره کننده و افزودن کمی رمز و راز، موفق به جلب رضایت بسیاری شد. این مجموعه در ادامه اقدام به معرفی قسمت‌های بعدی این مجموعه یعنی Life is Strange: Before the Storm ،Life Is Strange 2 و در نهایت Life Is Strange: True Colors در سپتامبر سال گذشته نمود.با وجود اینکه هیچ یک از نسخه‌های بعدی این مجموعه نتوانستند به محبوبیت و اثرگذاری نسخه اول عمل کنند، اما در مجموع همچنان مجموعه‌ی Life is Strange را می‌توان یکی از تاثیرگذارترین آثار ماجراجویی تعامل محور نسل هفتم و هشتم دانست. اما آیا اسکوئر اینس (Square Enix) با بازگرداندن این مجموعه در قالب نسخه‌ی ریمستر می‌تواند خروجی مثبتی برای مخاطبان و طرفداران این سری به ثمر بنشاند؟

بررسی بازی Life is Strange Remastered Collection
امتیاز متاکریتیک: 3.4 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 6.4
در دسترس برای:
بیشتر
ناشر بازی: اسکوئر انیکس
سازنده بازی: Deck Nine, Dontnod Entertainment

از نسخه‌ی Life Is Strange: Before the Storm شروع می‌کنیم. این نسخه در سال ۲۰۱۷ و به منظور روایت داستان شخصیت محبوب کلویی پرایس (Chloe Price) عرضه شد. در این نسخه که داستان سه سال پیش از نسخه اول را بازگو می‌کند، به زندگی کلویی که پس از مرگ پدرش و مهاجرت دوست صمیمی‌ش مکس از قسمت اول به شخصی یاغی و شورشگر تبدیل شده است، می‌پردازیم. کلویی که در کشاکش مشکلات نوجوانی و ازدواج مجدد مادرش است، با ریچل امبر‌ (Rachel Amber) آشنا می‌شود تا در قالب یک درام تعاملی شاهد شکل گیری و پیش‌برد روابط این دو نفر باشیم.

بازی توانسته در این نسخه به بیان مشکلات و معضلات اجتماعی بسیاری از نوجوان در قالب یک روابط تعامل محور بپردازد. شما در قالب کلویی قادر خواهید بود تا با تصمیم گیری‌های خود بازی را به پیش ببرید. در این نسخه برخلاف قسمت اول خبری از قدرت‌های ماورایی نیست و بازی تنها یک پایان بندی دارد. اما این موضوع به هیچ عنوان باعث نمی‌شود که تجربه‌ی روایت کلویی در نسخه‌ی Life Is Strange: Before the Storm خسته کننده باشد. علاوه بر این بازی برای این نسخه که به سان باقی قسمت به صورت اپیزودی منتشر شده است، یک اپیزود مازاد قرار داده که به رابطه‌ی مکس و کلویی در کودکی و پیش از مهاجرت مکس از آرکیدیا بی (Arcadia Bay) می‌پردازد.

سیستم کنترل و گیم پلی بازی در تمام قسمت‌های مجموعه، کاملا ساده و در قالب انتخاب دیالوگ‌های تعاملی به پیش می‌رود. کاراکتر توانایی تعامل با اجسام محیط و بعضا شخصیت‌های غیرقابل بازی را دارد و می‌تواند آزادانه در محیط‌های محدود بازی به گشت و گذار و تعامل بپردازد. کاربر همچنین می‌تواند به ژورنال و باکس پیامک تلفن دسترسی پیدا کند که اطلاعات بیشتری درباره‌ی اتفاقات و دراماهای بازی در اختیار ما می‌گذارد. در مجموع گیم پلی و به کارگیری آن مانند تمام قسمت‌ها بوده و در نسخه ریمستر هم خبری از تغییر یا بهبود قابل توجهی در این زمینه نیست.

اما به قسمت بصری این عنوان می‌رسیم. جایی که انتظار می‌رود سازنده و ناشر بیشترین سرمایه گذاری را برای نسخه‌ی ریمستر Is Strange: Before the Storm کرده باشند. اما متاسفانه خروجی آن چه که انتظار می‌رفت نبود. بازی همانند همان چه که در تریلرها دیده بودیم در بخش بصری چندان تغییرات بزرگی همراه نداشت. در نسخه‌ی Is Strange: Before the Storm انیمیشن‌های مربوط به بدن تغییری نکرده‌اند. با این حال حالات چهره، انیمیشن‌های چشم و به صورت ویژه موشن‌های مربوط به لیپ سینک بهبود پیدا کرده‌اند. همچنین در برخی کات سین‌ها، به ویژه صحنه‌های مربوط به ریچل و کلویی انیمیشن‌های بازی در مجموع بهتر نمایان شده‌اند و می‌توان عملکرد استودیو دک ناین را در این بخش قابل قبول دانست.

کیفیت بافت‌ها و محیط بازی نیز به صورت قابل توجهی تغییرات مثبت داشته‌اند. نسخه‌ی ریمستر Life Is Strange: Before the Storm حالا جزییات بیشتری از طبیعت زیبای کلودیا بی به ما نشان می‌دهند. همچنین اشیا‌ و محیط‌های داخلی نیز با ظاهر صیقلی و تمیزتری به چشم می‌آیند که در مجموع کیفیت قابی که بازی به ما ارائه می‌دهد را بهبود بخشیده است. سایه زنی و نورپردازی چهره شخصیت‌ها نیز به صورت قابل قبولی بهتر شده است اما این موضوع برای محیط کلی بازی و تمام صحنه‌ها صدق نمی‌کند.

نورپردازی این نسخه به شکلی پیاده سازی شده است که می‌توان گفت حتی در برخی صحنه‌ها نسخه‌ی ریمستر به مراتب ضعیف‌تر از نسخه‌ی اورجینال عمل کرده است. نورپردازی کلی در محیط‌های روشن معمولا قابل قبول عمل می‌کند اما ضعف این موضوع در صحنه‌های تاریک‌تر به شکل قابل توجه‌تر و تصنعی‌تری به نظر می‌رسد. در مجموع کیفیت نه چندان فوق العاده‌ی ریمستر نسخه‌ی Life Is Strange: Before the Storm حین بازی باعث شد تا این سوال برای من مطرح می‌شود که عنوانی که تنها چهار سال قبل منتشر شده است، اصلا نیازی به عرضه‌ی ریمستر دارد یا نه؟

همچنین در این نسخه صحنه‌ها روشن‌تر و چهره‌ی برخی شخصیت‌ها مصنوعی‌تر ظاهر شده است. با این حال می‌توان گفت که تغییرات ظاهری، کیفیت بافت پوست و چشم‌های شخصیت‌های اصلی به ویژه کلویی در نسخه‌ی Life Is Strange: Before the Storm کاملا مورد قبول است. چهره‌ی کلویی حالا واقع گرایانه‌تر و با چشم‌هایی درخشان و زنده به نظر می‌رسد که در نگاه اول قطعا مخاطب را به خود جذب می‌کند. اما متاسفانه به نظر می‌رسد استودیوی سازنده، این عملکرد قابل توجه را در باقی شخصیت‌های بازی حفظ نکرده است.

با این حال قضاوت این مجموعه بدون نگاه عمیق‌تری به نسخه‌ی اول، یعنی Life Is Strange ممکن نیست. انتظارات از نسخه‌ی اول این مجموعه با توجه به محبوبیت بسیار بالای آن بسیار بالا بود، اما به نظر می‌رسد استودیوی سازنده در این بخش نیز موفق به جلب نظر غالب کاربران نشده است. بازی همانند نسخه‌ی Life Is Strange: Before the Storm از حیث داستانی و گیم پلی هیچ به روزرسانی قابل توجهی ندارد و چیز جدیدی به مخاطب عرضه نمی‌کند.

بازی Life Is Strange داستان مکس کالفید (Max Caulfield) را روایت می‌کند که پس از سال‌ها برای تحصیل به شهری که در آن متولد شده بود، یعنی کلودیا بی باز می‌گردد. در اپیزود اول بازی مکس در یک برخورد اتفاقی با دوست دوران کودکی خود کلویی، به کمک توانایی‌های جدید و غیر منتظره‌ی خود جان او را نجات می‌دهد. این توانایی که محوریت قسمت اول بازی است، شامل قابلیت کنترل و بازگشت به زمان است. توانایی‌های مکس و انتخاب‌های او در بازی تماما یادآور بزرگترین پیام بازی است:

«This Action Will Have Consequences»، این انتخاب با پیامدهایی همراه است.

بازی Life Is Strange

بازی Life Is Strange در ادامه ما را درگیر دراماهای پرفراز و نشیب کلویی و مکس می‌نمایند و با انتخاب‌های شما می‌تواند پایان بندی‌های متفاوت را برای کاربران رقم زند. این انتخاب‌ها مانند باقی قسمت‌های این مجموعه در قالب دیالوگ‌های تعاملی صورت می‌گیرد. بازی در بخش دیالوگ‌ها تغییرات کوچکی داشته است و در برخی صحنه‌ها شاهد انتخاب‌های بیشتری هستیم که چندان دخلی در مسیر اصلی داستان نخواهند داشت. استودیوی سازنده به منظور بهبود تجربه و کیفیت این دیالوگ‌ها از صداگذار اصلی بازی مجددا دعوت به عمل آورده و در نهایت در مجموع دیالوگ‌های پربارتری را عرضه می‌کند.

در بخش بصری بازی با وجود انتظارات بسیار بالا باز هم بازی آن طور که انتظار می‌رفت ظاهر نشده است. در بخش طراحی چهره و موشن صورت بازی به کلی دگرگون شده است. با این حال این تغییرات برای همه‌ی شخصیت‌ها یکسان نیست. استودیو دک ناین برای بازطراحی صورت شخصیت‌ها از تکنولوژی جدیدی استفاده می‌کند که به آن‌ها اجازه می‌دهد فیس اورهای جدید را به وسیله‌ی بازیگرها ضبط کرده و روی کاراکترها اعمال کند. این موضوع باعث شده تا عملکرد اعضای چهره‌ها، نمایش احساسات و انیمیشن لب‌ها به شکل واقع گرایانه‌تری عمل کنند.

بازطراحی چهره شخصیت‌ها برعکس Life Is Strange: Before the Storm تنها به چند شخصیت اصلی محدود نمی‌شود و کمابیش تمامی شخصیت‌های بازی دست خوش تغییراتی اساسی در چهره، نورپردازی صورت و بافت شده‌اند. اما همانند نسخه‌ی Life Is Strange: Before the Storm این تغییرات در تمام شخصیت‌ها نیز یکسان نیست. برای مثال مکس در نسخه‌ی ریمستر تقریبا ظاهر متفاوتی با نسخه‌ی اورجینال دارد. این موضوع در نور روشن به مراتب بیشتر دیده خواهد شد.

نورپردازی بازی در بیشتر صحنه‌های بازی نامناسب و بیش از حد به نظر می‌رسد. و در کمال تعجب نسخه‌ی قدیمی بازی که سال ۲۰۱۴ منتشر شد در این موضوع عملکرد بهتری داشته است. با این حال در صحنه‌ی اتاق کلویی و دقیقا همان صحنه‌ای که در تریلرهای رسمی بازی نیز به منظور مقایسه دو نسخه به کار گرفته شده، نورپردازی و سایه گذاری به شکل اعلا پیاده شده است.

انیمیشن‌های بازی هم تا حدودی دست خوش تغییرات شده است. اوج این تغییرات را می‌توان در انیمیشن‌های مربوط به چهره و به ویژه چشم و حرکت لب‌ها دید. درست همانند آنچه که در Life Is Strange: Before the Storm نیز شاهدش بودیم. با این حال این تغییرات همچنان آن قدرها در نظر مخاطب پررنگ نیست. بافت و تکسچرهای بازی در برخی موارد بهبود پیدا کرده‌اند. لباس شخصیت‌ها، برخی از مناظر طبیعی کلودیا بی و بافت پوست از این جمله موارد هستند.

اما در مجموع زمانی که جلوه‌های بصری این مجموعه را در یک کفه قرار می‌دهیم، تغییرات ناچیز و کم‌تر از انتظار تعریف می‌شوند. این موضوع در کنار برچسب قیمت ۴۰ دلاری بازی کاملا غیرمنصفانه به نظر می‌رسد. Life Is Strange به طور قطع یکی از بهترین عناوینی است که نسل هفتم و هشتم در سبک تعامل ماجراجویی به ما معرفی کرده است. اما عرضه‌ی نسخه‌ی ریمستر بازی‌هایی که سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ معرفی شده‌اند بدون هیچ محتوای جدیدی، انتظارات را در حیث گرافیکی به مراتب بالا می‌برد که متاسفانه این مجموعه در برآوردن این انتظار کاملا ناامیدانه عمل کرده است.

به طور قطع Life Is Strange از جمله عناوینی است که من به عنوان یکی از طرفدارن پروپا قرص این سری به همه توصیه می‌کنم. اما تهیه‌ی نسخه‌ی Life is Strange Remastered Collection با قیمت ۴۰ دلار برای مخاطب توجهی نخواهد داشت. من تنها در صورتی تهیه این نسخه را به دیگران توصیه می‌کنم که پیش از این نسخه‌های کلاسیک را تجربه نکرده باشند. در غیر این صورت متاسفانه Life is Strange Remastered Collection را می‌توان یک ریمستر ناامید کننده و غیرواجب دانست.

خلاصه بگم که...

عنوان Life is Strange Remastered تلاش ناامید کننده‌ای است است برای ریمستر بازی‌های دوست داشتنیی که هیچ لزومی به عرضه‌ی ریمستر نداشتند

می‌خرمش

تهیه‌ی نسخه‌ی Life is Strange Remastered Collection با قیمت ۴۰ دلار برای مخاطب توجهی نخواهد داشت. من تنها در صورتی تهیه این نسخه را به دیگران توصیه می‌کنم که پیش از این نسخه‌های کلاسیک را تجربه نکرده باشند.

نمی‌خرمش

اگر پیش از این نسخه‌های کلاسیک را تجربه کرده‌اید نیازی به هزینه مجدد برای این عنوان ندارید!

  • امتیاز ویجیاتو50
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 6.4
  • امتیاز متاکریتیک3.4

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (25 مورد)
  • Arkin
    Arkin | ۳ اسفند ۱۴۰۰

    بچه ها درجه سنی این بازی بالا ۱۰ سال من ۱۱ سالمه من بازیش کنم کنار خانواده

    • hurting-other-pepole
      hurting-other-pepole | ۳ اسفند ۱۴۰۰

      نه ترجیحا

      • Arkin
        Arkin | ۳ اسفند ۱۴۰۰

        اخه بالا گفته بود بالا ۱۰‌سال

    • "The GUY"
      "The GUY" | ۳ اسفند ۱۴۰۰

      دورش رو خط بکش اگه می خوای پیش خانودادت بازی کنی.

  • Zombie
    Zombie | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    نمی‌دونم چرا با بازی های شبیه به این مث سیمز و دیترویت بکام هیومن نمیتونم ارتباط برقرار کنم(نظر شخصی)

    • songsoflife
      songsoflife | ۳ اسفند ۱۴۰۰

      داداش سیمز ربطی به این نداره این داستان‌یه ولی سیمز اصلا داستانی نداره

  • Artur1in2antalia4
    Artur1in2antalia4 | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    نمره متا ۳.۴ از صده؟

    • Death Lake
      Death Lake | ۳ اسفند ۱۴۰۰

      از 10 هست بعضی جا ها از 100 در نظر میگیرن بعضی جاها از 10 که خب آنچنان تفاوت بزرگی نیست

      • Artur1in2antalia4
        Artur1in2antalia4 | ۳ اسفند ۱۴۰۰

        یعنی ۳۴

  • Marshall
    Marshall | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    به نظرم اصلا نیازی به این ریمستر نبود،خود بازی اصلی بهتر بود

  • songsoflife
    songsoflife | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    خدا از این بازی های درامی رو بیشتر کنه بازی های داستانی و درامی خیای خوبن من داشتم یکی از کامنتا رو می خوندم دیدم دنبال فایت توی بازی بودن ? واقعا یا خود خدااا

    • leonskenedy
      leonskenedy | ۲ اسفند ۱۴۰۰

      بازی until dawn هم خیلی خوبه و شبیه این بازی هست ولی سبک بازی ترسناک هست

    • "The GUY"
      "The GUY" | ۳ اسفند ۱۴۰۰

      دوست عزیز شما چون اتفاقی که برا من افتاد رو نمی دونی برات سوتفاهم شده و فکر کردی من توی بازی درام دنبال اکشن می گردم!
      من خیلی وقت پیش دنبال یه جایگزین برای کالاف و پابجی توی گوشی بودم. یکی از وستام قصد داشت ایسگام کنه بهم گفت یه بازی پیدا کرده شوتر اول شخص با قابلیت برپشت به عقب در زمان. ازش پرسیدم چطور همچین چیزی ممکنه؟ گفت یه چیزی مثل مبارزات فیلم تنت هست. اون لحظه من دیگه کامل برگام ریخت. طرف هم برای اینکه یه ایسگا سنگین کنه گفت یه هفته دیگه بهت اسمشو میدم. من توی اون یه هفته دیوونه شدم از شدت هایپ. بعدش اومد گفت لایف ایز استرنج هست اسم بازی. رفتم دیدم شوتر نیست اصلا درامه و سنگین داغون شدم! :/

  • Arkin
    Arkin | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    با احترام به طرفداراش من کلا از این بازی بدم میاد هیترم نیستم من کلا اینطور بازی های درامی رو دوست ندارم

    • "The GUY"
      "The GUY" | ۲ اسفند ۱۴۰۰

      این بازی یکی از بدترین ناامیدی ها برام بود. همون اول فقط فهمیدم که میشه زمان رو برگردوند عقب و گفتم پرفکت. چه مبارزات و حرکات و داستانی رو توش گیر میاریم. بعد یهو فهمیدم درامه :///

    • Death Lake
      Death Lake | ۳ اسفند ۱۴۰۰

      خب سلیقه تو اینه منم بهش احترام میزارم اما به نظرم برو سراغشون چون خیلی باحالن. ببین من خودم داستان رو توی بازی ها خیلی دنبال میکنم چون یکی از مولفه های اصلی (یا به عبارت ساده تر یکی از بخش های اصلی بازی های ویدیویی) داستانش هست که خب این طور بازی ها تمرکزشون رو روی این بخش گذاشتن و تو میتونی کاملا از داستانشون لذت ببری ?

  • "The GUY"
    "The GUY" | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    های یکم خنک شدم همچین نقدی رو خوندم. نه از بابت اینکه این بازی رو تجربه کردم. بلکه از این بابت که همینجوری چرا باید به ریمستر بسازن؟ نمیشه یه آیپی جدید بزنن؟ روانیا. به نظرم به همچین ریمستر های اضافی باید ۰ داد تا سازنده ها فکر ریمستر بازی هایی که خودشون یه گرافیک فوق العاده دارن به سرشون نزنه.
    (جا داره یادی کنیم از فیفا که هیچ وقت هیچ تغییر آنچنانی نمی کنه ولی یه نسخه جدید ازش میاد...)

  • Just a Human
    Just a Human | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    نمره متاکریتیک 3.4!, Coolll

  • SinaSniper12
    SinaSniper12 | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    یه سری اسکرین شات ازش تو ردیت دیدم...ظاهرا تو ریمستر گرافیک بد تر شده!

    • hurting-other-pepole
      hurting-other-pepole | ۲ اسفند ۱۴۰۰

      یه احتمال هم وجود داره عکسش فیک باشه یا از روی صفحه کامپیوتر با موبایل یا دوربین گرفته شده باشه.

      • SinaSniper12
        SinaSniper12 | ۲ اسفند ۱۴۰۰

        حق

  • hurting-other-pepole
    hurting-other-pepole | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    بازی هنوزم اینقدر گرافیکش خوب بود که نیاز به ریمستر نداشت و با این گرافیک خوب میشد به راحتی روی سیستم های نسبتا قدیمی تر هم به راحتی ران بشه .

    • Death Lake
      Death Lake | ۲ اسفند ۱۴۰۰

      درسته اما استودیو سازنده میتونست بیشتر گرافیک رو تغییر بده تا واقعا ریمستر شه اما خب از پس این کار بر نیومد

  • hosseinGamer207
    hosseinGamer207 | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    اصلا انتظار چنین نمره رو نداشتم ?
    اما نقد خوبی بود ?

  • Death Lake
    Death Lake | ۲ اسفند ۱۴۰۰

    به شخصه هر دو نسخه اصلی و ریمستر رو بازی کردم و میتونم بگم واقعا این ریمستر اصلا نیازی نبود. جدا از بحث های گرافیکی و فنی، یک باگ خیلی بد و دست و پا گیر (من روی pc بازی رو تجربه کردم) توی بازی بود که از چپتر دوم به بعد عملا زیر نویس بازی خراب میشد و به جای اینکه درست نشون بده نام فایل های زیر نویس رو نشون میداد ?

مطالب پیشنهادی