هرآنچه که باید پیش از خرید موس پد گیمینگ بدانید
موس پد گیمینگ باعث بهتر و دقیق دنبال کردن هدف در بازی میشود. همچنین به شما امکان تحت کنترل داشتن کامل موس گیمینگ را میدهد. موس پد گیمینگ مناسب، تجربهی شما در کنترل و نشانه ...
موس پد گیمینگ باعث بهتر و دقیق دنبال کردن هدف در بازی میشود. همچنین به شما امکان تحت کنترل داشتن کامل موس گیمینگ را میدهد. موس پد گیمینگ مناسب، تجربهی شما در کنترل و نشانه گرفتن موس را نیز به طرز قابل توجهی بهبود میبخشد.
اطلاع از جنس رویه و کف موس پد، سایز پد، متریال به کار رفته در سطح آن و طراحی از جمله فاکتورهایی هستند که باید از آن با خبر باشید. همچنین یک موس پد خوب از اسکیت موس گیمینگ شما نیز محافظت خواهد کرد. با این حال برای شما هم ممکن است انتخاب یک موس پد گیمینگ مناسب دشوار باشد.
موس پد گیمینگ چیست؟
موس پد گیمینگ سطحی متفاوت از موس پدهای معمولی دارد. سطح یک موس پد گیمینگ طراحی میشود تا به دنبال کردن هدف شما در طول گیم کمک کند. همچنین در هنگام بازی باعث کنترل و دقت بیشتری خواهد شد. رویه یک موس پد گیمینگ معمولا از پلاستیک، پارچه و گاهی از فلز طراحی و تولید میشود.
از دیگر تفاوتهای موس پد گیمینگ با دیگر موس پدها، در میزان تراکم پارچه آن است. اگر سطح پد گیمینگ از تراکم کمی برخوردار باشد، سنسور موس در حرکتهای بسیار کوچک، قادر به تشخیص حرکت نخواهد بود. این موضوع باعث میشود یکی از بخشهای مهم انتخاب موس پد گیمینگ، توجه به سطح آن باشد.
جنس موس پد گیمینگ
این موضوع که کدام نوع جنس موس پد برای گیمینگ مناسب است کاملا به خودتان بستگی دارد. شما موس پدهای گیمینگ را در جنسهای مختلفی خواهید دید. به عنوان مثال پارچه، سیلیکون، آلومینیوم و حتی شیشهای. اما به طور کلی همه آنها به دو دسته تقسیم میشوند. پدهای سخت (Hard Pad) و پدهای نرم (Soft Pad).
هر دو نوع پد برای استفاده روزمره و به خصوص گیمینگ مناسب هستند. اما پدهای نرم که به پدهای پارچهای هم شناخته میشوند در بازار بیشتر یافت میشوند. باید بدانید هر یک از آنها نقاط مثبت و منفی دارند که با آگاهی از این ویژگیها انتخاب موس پد گیمینگ برای شما سادهتر خواهد بود.
موس پد گیمینگ پارچهای
پدهای نرم یا همان پارچهای، از پارچه بافته شده ساخته شدهاند که دارای پایهای اسفنجی است. به لطف ویژگی پارچهای بودن، دست روی آن احساس راحتی داشته و مچ در سطح آن مقداری فرو میرود. همین ویژگی نرم بودن و انعطاف پذیری باعث میشود حمل این دسته از موس پدها ساده باشد و به راحتی آنها رول کرده و جابجا کرد.
یکی دیگر از ویژگیهای موس پد نرم، کنترل خیلی خوب هنگام استفاده از موس است. بافتی که در این پدها وجود دارد باعث ایجاد اصطکاک میشود. سرعت موس بر اثر اصطکاک کم میشود و کنترل آن توسط گیمر سادهتر خواهد بود. این ویژگی برای بازیهای شوتر بسیار حائز اهمیت است.
از نکات منفی در این پدها میتوان به سخت بودن نگهداری آن اشاره کرد. پدهای نرم به سرعت گرد و غبار را جذب میکنند. البته برای تمیز کردن آنها میتوان از دو راه استفاده کرد، استفاده از برس، و یا شستن آن با احتیاط و با استفاده از پارچهای نرم. از دیگر مزیتهای یک پد پارچهای، صدای کمی است که هنگام کشیدن موس روی آن تولید میشود.
این پدها برای راحتی در حمل، کنترل هنگام استفاده، و همچنین راحتی دست هنگام استفاده ساخته شدهاند. باید در نظر داشت به صورت استاندارد هر ۶ ماه باید موس پد نرم تعویض شود. همچنین باید دانست که دو نوع پد پارچهای برای گیمرها ساخته شده است، پدهای مناسب کنترل و پدهای اسپید.
تفاوت پدهای کنترل و پدهای اسپید در چیست؟
موس پدهای گیمینگ از نوع کنترل، برای بازیهای شوتر فوقالعاده هستند. این پدها به شما در نگه داشتن موس کمک میکنند و اصطکاک بیشتری نسبت به نمونه اسپید دارند. در ساخت این پدها از پارچهای با بافت ضخیمتر استفاده میشود تا مانع از حرکات اضافه باشد.
پدهای گیمینگ اسپید، همان طور که از نامشان پیداست برای سرعت بیشتر طراحی شدهاند. با داشتن این پد شما این توانایی را خواهید داشت که عکسالعمل سریعتری نسبت به حوادث اطراف داشته باشید. این پدها مناسب بازیهای آفلاین، MMO و MOBA هستند. بد نیست بدانید پدهایی هم هستند که از کنترل و سرعت مناسبی برخوردارند و ترکیبی از هر دو نوع موس پد هستند.
موس پد گیمینگ سخت
موس پدهای سخت، از مواد با کیفیتی که میتواند از جنس پلاستیک یا آلومینیوم باشد ساخته میشود. این پدها در بازیهایی که نیاز به سرعت زیاد دارند بسیار عملکرد خوبی دارند. به دلیل صاف بودن سطح آن، اصطکاک بسیار کمی با موس دارند و با یک اشاره چندین سانتی متر موس روی آن جابجا میشود.
موسهایی که از سنسورهای لیزری استفاده میکنند در هنگام استفاده روی پدهای نرم، بیش از حد واکنش نشان میدهند. اما در هنگام استفاده روی یک پد سخت، این مشکل وجود ندارد و سنسور نسبت به سطح آن حساسیت بیش از اندازه ندارد.
به دلیل داشتن سطح سخت، این موس پدهای گیمینگ به دست فشار اندکی وارد کرده و در طول استفاده باعث ایجاد درد خواهند شد. همین یک دلیل به تنهایی، میتواند برای انتخاب یک موس پد با سطح نرم به جای این پدها کافی باشد. همچنین به دلیل نداشتن انعطاف، از قابلیت حمل بسیار پایین و صدمه پذیری بالایی برخوردارند.
سختی سطح این پدها باعث میشود تا با کشیدن موس، صدای نسبتا بلندی به گوش برسد. این صدا در طولانی مدت اصلا دلپذیر نخواهند بود. با این حال یکی از مزیتهای بزرگ آن قابلیت استفاده طولانی مدت از این پدها و سادگی در تمیز کردن آنها است. تنها کافیست یک پارچه را کمی خیس کنید و روی آن بکشید.
سایزهای مختلف در موس پدهای گیمینگ
موس پدها بسته به اندازه خود فضایی از دسکتاپ شما را اشغال میکنند. شما تصمیم میگیرید چه مقداری از دسکتاپ شما را موس پد تشکیل دهد. اینکه چه اندازهای از پد برای شما کافیست به خود شما بستگی دارد. با این وجود گیمرها عمدتا پدهای بزرگتر را ترجیح میدهند. این موضوع عموما به این علت است که فضای بیشتری برای حرکت دادن موس در اختیار دارند.
پدهای گیمینگ بزرگ برای گیمرهایی که با حساسیت موس (DPI) پایین بازی میکنند مناسبتر هستند. حساسیت پایین در بازی، کنترل بیشتری هنگام کشیدن موس روی پد به شما خواهد داد. انتخاب پد مناسب میتواند به دقت در بازی کردن بسیار کمک کننده باشد.
البته که همه پلیرها هم به پدهای بزرگ احتیاج ندارند. به همین خاطر پدهای متوسط و کوچک انتخابی ایدهآل برای این دسته از گیمرهاست. اندازه این پدهای گیمینگ مناسب برای کسانی است که از حساسیت موس بالا استفاده میکنند و احتیاج به فضای زیادی برای کشیدن موس روی پد ندارند.
ضخامت پد گیمینگ
ضخامت موس پد گیمینگ در سایزهای مختلف میتواند متفاوت باشد. شما میتوانید یک پد نازک (۲ تا ۲.۵ میلیمتر)، استاندارد (۳ تا ۳.۵ میلیمتر) و یا ضخیم (۵ میلیمتر و بیشتر) برای خود تهیه کنید. پد نازک انعطاف پذیری بیشتری دارد و اگر روی سطح ناهموار قرار بگیرد شکل آن تغییر میکند.
باید توجه داشت به دلیل ضخامت کم، حس با کیفیت بودن بیشتر در آن حس میشود. تا حدی احساس داشتن پد سخت را به شما منتقل میکند که دلیل آن نازک بودن اسفنج آن است. اگر دسکتاپ شما سطحی ناهموار دارد به شما پیشنهاد میشود از پدهای ضخیم استفاده کنید.
از ویژگیهای خوب پدهای ضخیم، ثابت ماندن شکل آن در طول استفاده است. ضخامت آن مانع از تغییر کردن شکل آن در طول استفاده میشود. همچنین ضخیم بودن پد گیمینگ باعث میشود وزن آن هم بیشتر باشد و روی دسکتاپ ثابت بماند. البته به طور معمول هرچه سایز موس پد بیشتر میشود ضخامت آن هم افزایش پیدا میکند.
لبههای موس پد گیمینگ
یکی از تفاوتهای موس پدهای گیمینگ با یکدیگر، لبههای آن است. از ویژگیهای یک موس پد خوب، طول عمر آن است. به صورت کلی لبههای موس پد به دو دسته تقسیم میشود، بافته شده و غیر بافته شده. با اینکه این دو در ظاهر تفاوت چندان زیادی با یکدیگر ندارند اما همین نکته کوچک، باعث تفاوت در طول عمر آنها میشود.
پدهایی که دور تا دور آنها بافته نشده است با کشیده شدن دست روی آن، به مرور لبه پد دچار پوسیدگی میشود. البته این موضوع مستقیم به کیفیت ساخت پد هم بستگی دارد. با این حال این دسته از پدها طول عمر کمتری دارند و پیشنهاد میشود پدهایی با لبههای بافته شده تهیه کنید.
در طرف دیگر پدهایی که لبه ضخیم بافته شده دارند که اطراف پد را احاطه کرده، امنیت بیشتری را به ما نشان میدهند. نتیجه آن هم طول عمر بیشتر این پدها است. همچنین با چندین بار شستن، لبههای این پد پوسیده نخواهد شد. اما در صورت وجود کیفیت بافت پایین در لبه این پدها، لبههای آن میتواند باعث اذیت شدن دست شود.
امکانات موس پد گیمینگ
یک موس پد گیمینگ به صورت استاندارد شکلی تقریبا مربع یا مستطیلی دارد. ممکن است روی آن از طرحهای فانتزی هم استفاده شده باشد. اما امکاناتی هم هستند که میتوانند در هنگام ساخت موس پد به کار برده شوند. این امکانات میتواند شامل شارژ وایرلس، نورهای RGB و پورت USB باشد.
شارژ وایرلس در موس پدهای گیمینگ گران قیمت برندهایی همچون کرسیر (Corsair)، لاجیتک (Logitech) و ریزر (Razer) یافت میشود. این ویژگی برای کسانی که از موسهایی با قابلیت شارژ وایرلس استفاده میکنند، میتواند بسیار خوشایند باشد. همچنین میتوان از این ویژگی برای شارژ کردن گوشی موبایل هم استفاده کرد.
اگر شما از طرفداران RGB هستید، پس باید نگاهی به موس پدهای گیمینگ که از این ویژگی برخوردارند داشته باشید. اگر از برندهای مطرح، موس پد RGB خریداری کنید میتوانید از نرمافزار برای تنظیم این نورها استفاده کنید. با این حال برندهای متفرقه هم چندین شکل برای به نمایش گذاشتن این نورها در نظر میگیرند.
پورت USB از دیگر ویژگیهایی است که به ندرت در موس پدهای گیمینگ یافت میشود. این ویژگی به شما اجازه میدهد موس سیمی خود را به جای کیس به پد وصل کنید تا سیم موس به شما نزدیکتر باشد.
از چه برندی موس پد گیمینگ بخریم؟
سایز، جنس موس پد، ویژگیهای گیمینگ موس پد و... همگی از جمله عوامل تاثیر گذار در تهیهی یک موس پد مناسب هستند. شاید یک موس را بتوانید چندین سال استفاده کنید ولی در طول این چند سال ممکن است بیش از سه بار موس پد خود را تعویض کنید. در نتیجه انتخاب یک موس پد گیمینگ از یک برند خوب، میتواند باعث شود تعداد تعویض موس پد را به حداقل برسانید.
برندهای محدودی هستند که در تولید موس پد گیمینگ تجربه بالایی دارند. از معروفترین آنها میتوان به استیل سریز (SteelSeries)، کرسیر (Corsair) و هایپرایکس (HyperX) اشاره کرد. همچنین برندهای لاجیتک (Logitech)، ریزر (Razer)، ایسوس (ASUS)، گلوریس (Glorious) و کولرمستر (Cooler Master) هم موس پدهای گیمینگ بسیار خوبی برای همراه کردن شما در گیم دارند.
نتیجه گیری
برای خرید موس پد گیمینگ باید نیازهای خود رادر نظر بگیرید. اگر از حساسیت موس پایین استفاده میکنید به یک موس پد بزرگ نیاز خواهید داشت. اما اگر حساسیت موس بالایی دارید میتوانید از یک موس پد گیمینگ کوچک نیز بدون مشکل استفاده کنید. پیشنهاد میشود از موس پدهای پارچهای استفاده کنید.
موس پدهای پارچهای دقت موس شما را به طور قابل ملاحظهای افزایش میدهند. همچنین دست شما در طول استفاده از پدهای پارچهای خسته نخواهد شد. باید در نظر داشته باشید طول عمر موس پدهای گمینگ با لبههای داری بافت نیز بیشتر میباشد.
موس پدهای گیمینگ نرم از پارچه ساخته شدهاند و دارای سطحی نرم و انعطاف پذیر هستند. اما پدهای سخت از آلومینیوم و پلاستیک ساخته شدهاند و سطحی محکم دارند.
موس پدهای کنترل برای بازیهای آنلاین شوتر طراحی شدهاند تا دقت شما را در دنبال کردن هدف افزایش دهند. پدهای اسپید برای بازیهای آفلاین، MMO و MOBA طراحی شدهاند.
انتخاب سایز موس پد به گیمر بستگی دارد. با این حال اکثر پلیرها موس پدهای گیمینگ بزرگ را به دلیل داشتن فضای استفاده بیشتر، به پدهای کوچک ترجیح میدهند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یدونی ازاین پارچه ای نازکا دارم که روش عکس forza horizen3 داره :/ 50 تومن پول دادن بابتش !
من که خیلی زیاد بخوام خرج کنم واسش دستمال عینک داداشمو میذارم برا موس پد?
نه بابا حیفه دستمال عینک
کتاب خوبه ?
کتابم نبود زانوی مبارک !