آیا سخت بودن بازیها یک ایراد محسوب میشود؟
اگر به لیست بازیهای سال ۲۰۲۲ توجه میکردیم، بدون شک همگی موافق این موضوع بودیم که اثر موردانتظار From Software یعنی Elden Ring سختترین بازی سال خواهد بود. از آنجایی که آثار قبلی این استودیو، ...
اگر به لیست بازیهای سال ۲۰۲۲ توجه میکردیم، بدون شک همگی موافق این موضوع بودیم که اثر موردانتظار From Software یعنی Elden Ring سختترین بازی سال خواهد بود. از آنجایی که آثار قبلی این استودیو، بازیهای دشواری بودند قابل حدس است که الدن رینگ نیز به مانند دیگر بازیها اثری سخت باشد. ۳ هفته تا انتشار این بازی باقی مانده اما در همین مدت، بازی دیگری منتشر شد که میزان سختیاش این روزها بسیار مورد بحث قرار گرفته است.
بازی سیفو اثر استودیوی Sloclap یک بازی مستقل است که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. سیستم شکست خوردن در بازی به همراه گیمپلی جذاب و طراحی مبارزات از نکات مورد توجه بازی به حساب میرود. اما بازیکنان با تجربه سیفو متوجه شدهاند که این بازی برخلاف نمایشها، چندان بازی آسانی نیست. پیروزی در مبارزات نیازمند مهارت بالای بازیکن است. از طرفی شکست خوردن در بازی باعث افرایش سن کاراکتر میشود. مسئلهای که تا حدودی روند بازی بازیکنان را تحت تاثیر خودش قرار میدهد.
به گزارش وبسایت The Gamer سازندگان بازی به همراه کد بررسی، راهکارهایی برای عبور از مراحل را برای منتقد سایت فرستادند تا روند بررسی بازی با مشکل روبرو نشود. حتی برخی از نقدهای بازی نیز به سخت بودن این اثر اشاره کردند و برخی آن را یک نکتهی منفی دانستند. این اولین بار نیست که برای یک بازی این اتفاقات رخ میدهد. سال گذشته و با بازی Returnal نیز حاشیههایی پیرامون سختی بیش از حد بازی مطرح شد.
اما چرا عدهای سخت بودن یک بازی را یک نکتهی منفی میدانند. آیا واقعا این مسئله یک ایراد بزرگ برای بازی محسوب میشود. در این مقاله قصد داریم تا جنبههای مختلف این مسئله را مطرح کنیم و ببینیم چرا منتقدان و بازیکنان واکنشهای متفاوتی نسبت به این مسئله دارند:
واکنش بازیکنان به بازیهای سخت چگونه بوده است؟
بازیهای سخت در چند سال گذشته کم نبودند. در سالهای دورتر، عموما بازیهای استودیوی فرام سافتور به عنوان تنها نمایندهی بازیهای سخت عرضه میشدند اما این روزها تعداد عناوینی که سولزلایک هستند نیز زیاد شده است. البته که بازیهایی مثل سیفو و Returnal سولزلایک نیستند اما مراحل بازیها طوری طراحی شدند که گذر از آنها آسان نخواهد بود.
اما تفاوتهایی بین عناوین فرام سافتور و دیگر بازیها وجود دارد. در حال حاضر بازیکنان به طور کامل با آثار فرام سافتور آشنا هستند؛ آنها میدانند که الدن رینگ قطعا بازی دشواری خواهد بود. دیگر همگی با فرمول این استودیو و ساختههای هیدتاکا میازاکی آشنا هستند. اما این انتظارات در برابر دیگر بازیها صدق نمیکند. نمایشهای بازی سیفو، جذاب بودن حرکات کنگفو در این بازی را نشان میداد. عاشقان آثار شرقی قطعا شیفته مبارزات این بازی شدند. اما هیچکس تصورش را هم نمیکرد که پیروزی در مبارزات به این اندازه پیچیده و سخت باشد.
هر بار که چنین بازیهایی عرضه میشوند، واکنشها نسبت به سختی بازیها متفاوت است. عدهای میگویند «سختی بازیها یک ایراد بزرگ است، چون اثر غیر قابل بازی میشود» بعضیها میگویند «این عنصر اصلی بازی است و دیدگاه سازنده رو نشان میدهد». این واکنشها، پس از انتشار بازی Celeste نیز رخ داد. بازیکنان در ابتدا این بازی را غیرقابل بازی میدانستند اما برخی میگفتند که با پیشروی در بازی، تجربه آن لذتبخش و آسان میشود.
در باب سیفو اما نمیتوان این دیدگاه را وارد دانست. سیفو به صورت کلی یک بازی دشوار است. به طوری که باعث شده تا بعضی از منتقدان آن را یک ایراد بدانند. اما در قبال سختی الدن رینگ، شاید منتقدان این مسئله را یک نکتهی مثبت در نظر بگیرند. چه تفاوتی در اینجا وجود دارد.
دلایلی برای سخت بودن بازیها
تمام واکنشهایی که مطرح کردیم درست است. این مسئله که سختی بازی ممکن است آن را به یک اثر غیرقابل بازی تبدیل بکند درست است. یا اینکه اگر سازنده دیدگاه خاصی به یک موضوع دارد، میتواند درجه سختی بازیاش را بالا ببرد. البته که تمامی بازیها باید قابل بازی باشند اما شاید بعضی از آنها، مخاطبان خاص خود را داشته باشند. به مانند سری دارک سولز که توانسته جمعیت وسیعی از بازیکنان را مجذوب خود بکند اما عدهای هم هستند که ابدا از این سری بازی خوششان نیامده است.
مخاطبان سیفو به طور مشخص، عاشقان هنرهای رزمی هستند. سیستم Game Over بازی طوری طراحی شده که نمیتواند نظر تمامی بازیکنان را جلب کند. البته که سختی بازی نیز دلایلی خاص خود را دارد. داستان بازی سیفو درباره انتقام است. کاراکتر اصلی بازی، زندگی خودش را وقف انتقام میکند. به همین دلیل سیستم افزایش سن در بازی به وجود میآید. یا در بازی ریترنال، منطق داستانی ایجاب میکند تا پیشروی در بازی سخت باشد. بازیکن درگیر یک حلقه تکرار میشود و اتمسفر، سیستم داخل بازی را به وجود میآورد. در بازیهای دارک سولز نیز منطق داستانی برای دشوار بودن آن وجود دارد.
اگر در هر یک از بازیهای ذکر شده درجه سختیهای مختلف قرار داده میشد، با اصول داستانی بازی تضاد پیدا میکرد. شاید وجود درجه سختی برای بازیکنان نکتهی مثبتی باشد اما این مسئله در توسعه بازی اختلال ایجاد میکرد. حتی شاید محبوبیت عنوان دارک سولز در صورت وجود درجه سختی، به مانند امروز نمیشد. پس بعضی تصمیمها در بازیها مناسب است. اگر در بازی سیفو درجه سختی وجود داشت، سازندگان باید اصول اساسی بازی را تغییر میدادند. آنها انتخابهایی نظیر افزایش سلامتی کاراکتر یا کاهش نوار سلامتی دشمنان را داشتند. اگر این اتفاقها میافتاد، سیستم Game Over و افزایش سن کاراکتر بیمعنی میشد.
اگرچه که به دنبال واکنش بازیکنان نسبت به سختی این بازی، تیم اسلوکلپ گفته است که شاید در آینده درجه سختیهایی به بازی اضافه شود تا همه بازیکنان بتوانند این اثر را تجربه بکنند.
هدف اینگونه بازیها چیست؟
بازیهایی مثل سیفو یا ریترنال و یا حتی Celeste نمیتوانستند تا خودشان را تبدیل به یک بازی آسان بکنند. این بازیها به بازیکن، اصول مبارزه را میآموزند. از آنها میخواهند تا برای رسیدن به هدفشان بیشترین تلاششان را بکنند. اگر کسی نمیخواهد مبارزه در سیفو را بیاموزد پس چرا این بازی را تجربه میکند. یا اگر نمیخواهد تا سختی مسیر Celeste را امتحان بکند، چرا دوست دارد تا این بازی را تجربه بکند. این مسائل نشان میدهد که بعضی بازیها برای همه ساخته نشدهاند.
البته که میان بازیهای سخت نیز تفاوتهایی وجود دارد. مثلا در بازی سلست بازی با پیشروی بازیکنان آسان میشود. بازیکنان در این بازی با پیدا کردن ویژگیهای مختلف میتوانستد تا به راحتی از سختترین مسیر هم عبور بکنند. اما اجرای چنین سیستمی در سیفو ناممکن است. داستان سیفو کاری میکند تا بازیکنان در بازی شکست بخورند. بازیکنان در این بازی باید از سن ۲۱ سالگی عبور کنند و گاها باید به سن ۶۰ سالگی برسند. این سیستم تعریف کننده داستان بازی است. اگر در همان سنین جوانی بتوانید بازی را به پایان برسانید، تلاش خوبی کردید اما خلاف داستان بازی پیش رفتید.
البته که ایراداتی هم در این موضوع مطرح است. به طور مثال بازی سیفو در نمایشهایش سختی بازی را نشان نمیداد. همین مسئله در باب بازی ریترنال هم مطرح بود. نشان دادن سختی یک بازی شاید به فروش بازی آسیب بزند. گفتن این که این بازی، به شدت سخت خواهد بود شاید باعث شود که عدهای از تجربه آن دوری بکنند. سال گذشته پس از تجربه بازی ریترنال، بعضی بازیکنان از سونی و استودیوی هاوسمارک عصبانی بودند. آنها میگفتند که ریترنال را به عنوان یک شوتر سوم شخص خریداری کردند اما المانهای روگلایک، تجربهی بازی را مختل کرده است.
این مسئله در سیفو هم مطرح است. در تریلرهای بازی همه تصور میکنند که با یک بازی کونگفو جذاب روبرو خواهند بود اما با تجربه بازی مشخص میشود که پیشروی در بازی آسان نخواهد بود. حتی این بازی هیچ اشارهای به سخت بودنش نکرد. همیشه در نمایشها شاهد مبارزات بازی بودیم و تا حدودی سیستم افزایش سن را مشاهده کردیم؛ اما هیچ اطلاعی از این که همین سیستم افزایش سن میتواند روند بازی را تغییر بدهد نداشتیم.
سخت بودن بازیها یک ویژگی محسوب میشود
اگر بعضی بازیها سخت هستند، این یک ویژگی برای آن بازیها محسوب میشود. سازندگان با این تصمیم میدانند که نمیتوانند تا نظر همهی بازیکنان را جلب کنند. اما بازاریابی که استودیوها برای بازیهایی با این سبک انجام میدهند باعث میشوند تا برخی از تصمیم سازندگان خشمگین شوند.
بازیهای سلست، ریترنال و سیفو، هر سه آثاری قابل قبول و با کیفیت هستند. یکی دیگر از نکاتی که باید به آن اشاره کنیم آن است که بازیکنان، تا زمان تجربهی بازی نمیتوانند تا نظر قطعی درباره سختی بازی بدهند. البته که باید راهحلی برای شیوه بیان سختی این بازیها برای سازندگان پیدا بشود تا در روزهای ابتدایی عرضه، سازنده مورد خشم بازیکنان قرار نگیرد.
بازیهای سیفو و ریترنال با راهکارهایی خلاقانه توانستهاند تا سختی بازیهایشان را همسو با منطق داستانی پیش ببرند. کاری که میازاکی با دارک سولز به بهترین شکل ممکن انجام داد. نکتهای که باید مورد تحسین همگی قرار بگیرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
به نظرم بازی های مثل سیفو و دارم سولز سختی منطقی دارند و این سختی بازی خیلی لذت بخشه مخصوصا وقتی بالاخره یک باسفایت خیلی قوی رو میزنی و بازی بهت یاد میده چطوری بهتر بازی کنی که خیلی لذت بخشه
اگه بیش از اندازه سخت باشه آره ایراده، اگرم بیش از حد آسون باشه بازم ایراده، بازی رو باید نشست آروم بازی کرد و لذتشو برد نه این که حوصلتو سرببره یا حرصتو دربیاره
من از سخت بودن بدم نمیاد
ازین بدم میاد که وقتم هدر بره
آخه من چرا باید 3 ساعت بشینم پای یه باس فایت تا بتونم ردش کنم؟؟!
مگه بیکارم آخه
Dead cell پلی بدید میفهمید سخت یعنی چی تا مرحله ۳ به زور میری بعد میمیری از اول تا مرحله ۹ با هزار بد بختی میری بعد میمیری حالا از اول :/
بازی باید با توجه به داستان و محیط سخت یا آسون باشه
مثلا بازی که شخصیت اصلیش آرمورش اندازه آهن های بکار رفته در یک هیجده چرخه و چندین سال آموزش دیده باید آسون باشه ولی بازی مث دارک سولز طبیعیه که باید دشوار باشه چون به اتمسفر و داستان بازی میخوره...
سخت بودن نمیشه به عنوان ی ایراد در نظر گرفت بلکه میشه به عنوان معروف کننده دونست مثلا دارک سولز با سختیش معروفیتش بیشتر شد
مشکل در اصل پلیران که تلاش نمیکنن و یه بازیو ول میکنن
یه زمانی بازی دو بعدی بود عین چی سخت ما بازی میکیردیم کیف میکردیم بعدشم نمیشه بخاطر ترس از باخت بازی نکنیم اونوقت برنده ای هم نیست
نه
سخت بودن بازیها ایراد نیست
سرسخت نبودن پلیرها ایراد است
بله
خوشم اومد از این مقاله
وقتی تازه Bloodborne رو شروع کردم با خودم میگفتم چقدر چرته، بازی الکی سخته ولی باس اول رو که پس از ۷ بار مردن کشتم کم کم داشت بهم خوش میگذشت و بعد از یک مدت سختی بازی یادم رفت چون خیلی تجربه ی عالی ای بود. به نظرم حیفه یک گیمر پلی استیشن داشته باشه و Bloodborne بازی نکنه. الان هم دارم sekiro بازی میکنم. خیلی با حاله و البته سخت
درسته تو اینجور بازی ها باید بهم بگیم خدا صبرت بده
نابرده رنج،گنج،پنج،شش،هفت،هشت،نه،ده??
ولی جدا از شوخی،تا درد اون سختی رو نکشیم،بازی جذاب نیست.سختی ایراد نیست سختی حقیقته.لذت اینکه یه بازی سخت رو خودت تموم کنی بیشتره یا لذت تموم کردن یه بازی ایزی پیزی؟قطعا بازی سخت
به نظر من بازی نباید زیاد سخت و نه زیاد آسون باشه
اگه خیلی آسون باشه، پلیر حوصلش سر میره
و اگه خیلی سخت باشه، پلیر ازش زده میشه
پس باید یه چیز متعادلی باشه یا مثلا چیزی مثل ماینکرفت که خودمون میتونیم درجه سختی رو تعیین کنیم
سخت بودن بازی بد نیست و ایراد آنچنانی هم نیست اما به تکرار افتادن بازی چرا این یه دیگهمشکله اساسی و بزرگ هست که باید یک مرحله تکراری رو مو به مو ان بار تکرارش کنی
کسایی که میگن بازی های الان سختن برن باPS2 وPS1 بازی کنند
یا حتی سگا
اونجا نه فقط خیلی از بازی های اوتو سیو نداشتند بلکه بعضی از بازی ها اگه چند بار ببازی بازی از اول شروع میشه
ولی بازی های الان معمولا اوتو سیو دارن پس هر چقدر ببازی میتونی دوباره تلاش کنی
البته بعضی از بازی اوتو سیو ندارن
سخت بودن ایراد نیست ویژگیه
چون تو همچین بازی هایی گیمر واقعی درونمون بیدار میشه
نه حقیقت اینه که ماها سال به سال داریم تنبل تر میشیم با بازی های جدید و باید قبول کرد که ۸۰ درصدشون خیلی راحت میشه تمومشون کرد
من خودم تو بازی گاد آف وار خیلی سختی کشیدم و وقتی تجربه بدست می آوردم و خودم رو هم آپگرید می کردم و تازه بعدش بعد از کلی زحمت و استرس میتونستم یک چلنج مبارزه ای و یا یک والکیری رو شکست بدم، خیلی لذت می بردم و عظمت کار کریتوس رو متوجه می شدم - حتی میمیر هم می گفت"ای والله برادر عجب مبارزه سختی بود !"
درود و سپاس - نگاه نو و جالبی بود
به نظرم تا تو توی بازی سختی نکشی اون قدر طعم پیروزی برات شیرین نیست من دقیقاً همین نکته بازی های سخت دوست دارم نا امیدی بهت نشون میدن که تو معنی امید درک کنی و امید وار باشی و مسیر ادامه بدی
خب معلومه برای نوب ها اینطوریه
ولی نوب عزیز یکم چیز های سخت رو تجربه کن یاد بگیر دیگه آسون بازی نکنی
عزیز وقتی میگی به یه فردی نوب کلا نا امید میشه از گیمر شدن بهتره به جا نوب نوب گفتن به طرف کمک کنیم بهش یاد بدیم از همون بازیا اسون بره به بازیا سخت
من سر اینکه سرزنش میشدم و بهم میگفتن نوب و دلیل نوب بودنمم فقط وقت کمی گذاشتن برای بازی بود کاد موبایل زو ول کردم?بازی برای من چیزی جز سرگرمی نبود،برای بعضیا خیلی جدیه، ادمای مثل تو هستن که خیلیا مثل من رو از گیم زده کردن
سختی اگه منطقی نباشه معلومه که بده
ولی سیفو به طور منطقی سخته پس مشکلی نداره(اطلاعات کامل تر در کامنتای بقیه کاربران)
ما هیچ وقت چیزی به نام سختی منطقی نداریم
این چیزیه که از وقتی فن های بازی های سخت پیدا شدند از حرف های منتقدا کپی کردن .
یه بازی ، یا سخت هست یا آسون چیزی به اسم سختی منطقی وجود نداره .
سخت منطقی ، سختیه که وقتی به بازی نگاه میکنی و میبینی مثلا قدر ضربات شمشیر کنده ، تفنگ چقد لگد داره و با تیر میشه بقیه پلیر هارو کشت escape from tarkov وقتی نگاه میکنی میبینی با عقل جور در میاد که توی دنیای واقعی هم بخوای اینکار رو انجام بدی سخته .
اون سختی منطقی نیست . اصلا بازی ربطی به واقعیت نداره . مثلا اینکه بگی دارک سولز شمشیرش کنده تو واقعیت هم کنده پس منطقیه دیگه چیه ؟
escape from tarkov هم کلا مثل بازی های شبیه سازه باید اینجوری باشه ربطی به دارک سولز و ... نداره .
بازی قرار نیست واقعی باشه که منطقی باشه چی می گی برادر !!
سختی منطقی که دوستان می گن یعنی مثلا اینکه تو بتونی بازی رو تموم کنی و باگ اذیتت نکنه که دشمنا الکی ازت قوی تر باشن
خب مردم ، اونی که بخاطر باگ می میره سخت نیست غیر قابل بازی بخاطر طراحی ضعیف و مشکلات فنیه
چیزی به اسم غیر منطقی وجود نداره
یا سخت یا آسون
چرا سختی منطقی هست مثلا:
اینکه توی بازی یه تیر تیر کمون ضعیف بهت بخوره و فلج بشی خیلی مضخرف و اشتباهه این میشه سختی غیر منطقی
ولی مثلا سیفو یا دارک سولز ها کاملا کار های npc با رفتارشون جور در میاد و از گلیچی برای سخت تر کردن بازی استفاده نکردن
اون نمی شه سختی غیر منطقی می شه غیر قابل بازی
یعنی مشکلات فنی نمی ذارن از بازی لذت ببری
سختی غیر منطقی هم وجود نداره مشکلات فنی بازیه که اونو الکی سخت می کنه که می شه غیر قابل بازی
بازی یا سخت هست یا آسون
خیلی از بازیا هستن که این موارد رو عمدا توی بازی قرار میدن تا مثلا بازی سخت بشه
ولی باور کن خیلیا با همون سختی "غیر منطقی"میشینن بازی رو انجامم میدن
پس غیر بازی نیست.غیر منطقیه
می شه هدف بازی کردن رو بگی ؟
هدف بازی کردن لذت بردنه
اون کساییکه بازی هایی با سختی غیر قابل بازی رو کنار می یان و بازی رو تجربه می کنن دو حالت داره
1- یا بازی دیگه ای ندارن ?
2- یا اینکه می خوان بازی رو هر جور شده تموم کنن تا بعد بیان بگم ببین من چه قدر پوستم کلفته تونستم اون بازی که هیچ کس تموم نکرده رو تموم کنم .
تو وقتی می گی من دارک سولز رو تموم کردم پس خیلی خفنم خیلی فرق داره تا بازی ای رو بازی کنی که هیچ کس نتونسته حتی یک بار تموم کنه .
اون وقت می تونی خیلی راحت پز اون بازیو بدی .
وگرنه آیا از بازی لذت بردند ؟
خب نه بیشتر فشار خوردند
بیا یه کاری بکنیم
تو کلا تا یک ماه هر بازی ای رو انجام میدی روی ایزی ترین حالت انجام بده
حتی برای کالاف موبایل یه اکانت جدید بساز بدون رنک مچ برو مولتی
بعد از چند روز حاللت از بازی به هم میخوره
این فلسفه وجود بازی های لایک سولزه تو رو از یکنواختی درمیاره
وقتی یه باس فایت رو میکشی مثل اینه که یه مسئله ریاضی سختو تونستی حل کنی
خیلی لذت بهت میده
این فلسفه بازی های لایک سولزه
مرد مومن الان منظورت چی بود دقیقا ؟
اگه کامنت های بنده رو خونده باشی می فهمی منظورم دارک سولز یا بازی های سولز لایک نیست
چون این بازی ها تنوع ایجاد می کنن و باعث می شن بازی ها از یکنواختی در بیان .
اما اگه منظورت این بود ..
« تو وقتی می گی من دارک سولز رو تموم کردم پس خیلی خفنم خیلی فرق داره تا بازی ای رو بازی کنی که هیچ کس نتونسته حتی یک بار تموم کنه »
این حرف من اصلا به سبک سولز لایک مربوط نیست به یک بازی غیر قابل بازی از بتمن درون ps1 اشاره کردم که انقدر آش.غال بود اصلا نمی شد تحملش کرد .
غیر قابل بازی اونه نه دارک سولز .
«بازی ای رو بازی کنی که هیچ کس نتونسته حتی یک بار تموم کنه» مربوط به همون بازی بود
دلیل سخت شدن بعضی بازی اینه که بازی های جدید خیلی آسون شدن
میازاکی به جرم کپی رایت ازت شکایت میکنه?
برم قایم بشم???
معلومه یه سری از بازی هارو تجربه نکردی که میگی ، اسون شدن
اتفاقا ایشون احتمالا بازی های قدیمی و جدید رو تجربه کرده که این حرف رو میزنه من الان 42 سالم هست و 30 ساله که گیمر هستم - دقیقا موافقم - بازی های جدید خیلی آسون شدن
بازی های Hotline miami
Enter the gungeon
Meat boy و super meat boy
Celeste
Doom eternal
Wolfensetein
Out last
Cuphead
Noih
Blood borne
Escape from tarkov
Code vein
Dark souls
Sekiro shadows die twice.
اینا بازیای اونقدر آسونی هم نیستن .
حق با شماست اینها بازی های سخت و ارزشمندی هستند ولی در اقلیت هستند و اکثریت بازار رو بازی های آسون تشکیل داده که تازه میتونی درجه سختی رو روی "very easy" هم بزاری
عزیز دل
منظور من همه بازی ها نبود..
اکثر بازی جز تعداد محدودی آسون هستن یا حداقل درجه بندی هاشون خیلی اسونه
مثلا من رزیدنت ایول 7 رو توی آخرین درجه به راحتی تموم کردم. یا کلی بازی دیگه
برای اذیت نشدن مخاطب درجه بندی قرار میدن و اینجوری واقعا بازی آسون میشه..
ولی خب بازی هایی هستن که سخت باشن
مثل ساخته های آقای میازاکی(سولزبورن ها)، کاپهد، اوتلست و...
هنوز هم بازی سخت داریم، ولی نسبت به بقیه بازی تعداد شون کمتره
شرمنده ... سوءتفاهم پیش اومد .
دشمنت شرمنده
پیش میاد
کاپ هد رو میازاکی ساخته ؟?
خیر?
پیشنهاد میکنم یک بار دیگه ادبیات دبستان رو دوره کن عزیز??
کتاب هاش رو ندارم راستش pdf هم چشمام درد می گیره لطفا کتاب هاش رو قرض می دهی ؟?
پ.ن : شوخی می کنم برادر جدی نگیر
من اول دبستان ترک تحصیل کردم ،کتاب هاش رو ندارم. همونpdf ها رو بخون تا چشمت درآد??
(شوخی ، امیدوارم ناراحت نشی)
در جواب به پ.ن: میدونم داداش ، منم شوخی میکنم . امیدوارم ناراحت نشده باشی?
???
گاهی اووقات سختی زیاد میتونه باعث بشه افراد زیادی از بازی فاصله بگیرن که چه به اندازه و بیش از حدش این نتیجه رو کم و بیش داره .
ولی دلیل نمیشه ... گاهی اوقات میتونه جالب باشه
سختی در بازی های ویدیویی از قدیم هم وجود داشت ولی سختی کلا دو نوع است
سختی بی منطق و سختی کاملا منطقی
بعضی بازیها سخت ساخته میشوند تا کسی آنها را بخرد و کرایه نکند مثل بازی بتل تودز که برای کنسول های سگا و نینتندو ساخته شده بودند ولی در زمان های امروزی سختی بازیها بیشتر یک تصمیم هست که خود بازیساز برای ساخت بازی خود استفاده میکند
ببینید خواهشا بحث رو به اینجا نکشید .
چیزی به اسم سختی منطقی وجود نداره !
بازی سختی غیر منطقی که شما هم می گی کلا یه بازی نیست ، یه چیز غیر قابل بازیه !
مثلا یک بازی از بتمن که تو ps1 عرضه شده بود و اسمش رو یادم نمی یاد رسما غیر ققابل بازی بود .
اما اینکه یه بازی سخت باشه دلیل در منطقی سخت بودنش نیست .
بازی یا سخته یا آسونه و این وسط چیزی به اسم سختی منطقی یا غیر منطقی وجود نداره
موافقم - درود بر شما
جواب تیتر نههههه
بنظرم مردم و گیمرا خیلی راحت طلب شدن، سختی در بازیهای قدیمی عادی بود مثل ماریو و سونیک که اصلا کاری نداشت شما مرحله آخری یا اول اگه جونت تموم میشد باید از اول بازی رو شروع کنی، من سیفو رو بازی کردم و بازی خیلی عالی بود و مرگ و شکست خوردن حداقل برای من آزار دهنده نبود، مردم باید یاد بگیرن همه بازیها این نیستن که فوری همه رو بزنی و بری مرحله بعد! شما از مسیر لذت میبری تو هر مرحله مدتی میمونی. اصلا این سختی بازی درس اخلاق همونطور که تو مقاله هم گفته شد به ما یاد میدن که تلاش کنیم تا به هدفمون برسیم.
اگه این سخت بودن غیر منطقی و فقط برای رو اعصاب رفتن باشه ، آره ایراده
ولی اگر منطقی باشه و عمق به گیمپلی بده ، نه ( مثل سری سولز )
حرف فن های سری سولز : سختی منطقی
بابا مردم چیزی به اسم سختی منطقی وجود نداره
من نمی گم بازی نباید سخت باشه بلکه اتفاقا با وجود بازی های امروزی تنوع لازمه و باید بهتر بشه این تنوع با بازی های سخت
اما خواهشا هیچ وقت از سختی منطقی استفاده نکنید .
چیزی به اسم سختی منطقی وجود نداره . بازی یا سخته یا آسون
اونی که از سخت هم سخت تر باشه غیر قابل بازیه . یک بازی سه بعدی از بتمن بود که تو ps1 عرضه شده بود و خیلی سم بود و رسما غیر قابل بازی بود .
اما سری سولز تو می تونی آخرش به هر بد بختی هم که شده تموم کنی .
سختی با غیر قابل بازی بودن فرق داره پس الکی نگین سختی منطقی سختی منطقی
جواب به تیتر:
اصلا
حتی اگه بخوایم منطقی به قضیه نگاه کنیم تو وقتی میری تو یک کلاب و با 10 تا 20 نفر مبارزه می کنی ، قرار نیست آسون باشه . تو فقط یه آدم عادی هستی که قرار با کلی باس و هیولا مبارزه کنه تا یک شعله رو روشن نگه داره ، این قرار نیست آسون باشه .
و در آخر تو یک نینجای عادی هستی که یه دستش رو از دست داده و قرار با کلی سامورایی کارکشته و چند تا میمون گنده بجنگ و این قرار نیست آسون باشه
ببش از حدش بله
یعنی تو میخوای وقتی خفن و پرو شدی نمیخوای بازی کنیف(البته بعضی ها مثل من صد بار بازی کنن)
عزیز دل یه کم به کامنتش دقت کن بعد بیایی هیت کن
اگه سختی بیش از حدش باشه می شه غیر قابل بازی بودن
مثلا ما بازی های ps1 داشتیم از بتمن که رسما غیر قابل بازی بودن . چون سازنده هیچی رو درست طراحی نکرده بودند و اصلا بازی استاندارد نبود و الکی هم سخت شده بود .
خب اگر همین کار رو کنن سازنده ها بازیشون غیر قابل بازی می شه بردارد من
شما لازم نیست اظهار نظر کنی،اول مقاله رو بخون بعد بیا کامنت بده،برگرد همون نوبفا