ده انیمه که سعی کردند به فرنچایز تبدیل بشوند و شکست خوردند
همانند هر صنعت سرگرمی دیگر، وقتی یک انیمه موفق عمل میکند، آن میتواند شروع کننده یک دنباله یا اقبال بهتر با او یار باشد، فرنچایز باشد. این موضوع برای سازندگان انیمه و مانگا غافلگیر کننده ...
همانند هر صنعت سرگرمی دیگر، وقتی یک انیمه موفق عمل میکند، آن میتواند شروع کننده یک دنباله یا اقبال بهتر با او یار باشد، فرنچایز باشد. این موضوع برای سازندگان انیمه و مانگا غافلگیر کننده نیست که رویای اینکه بلاک باستر عظیم و بازاریابی بزرگ بعدی به عهده خودشان باشد. مثال واضح این مورد، One Piece است. متاسفانه، تمامی این رویاها به پایان خوش خود نمیرسند. یا در بدترین حالت، به شکستهای مفتضحی در صنعت خود تبدیل میشوند. انیمههایی که در لیست ذکر خواهند شد، دچار چنین بلایی شدهاند. دلیلشان یا به خاطر این بوده است که از زمان خود جلوتر یا آثاری که از هر لحاظ، بد بودند. با ویجیاتو همراه باشید.
- 1 ۱۰ - A Certain Scientific Accelerator - در گسترش دادن دنیای خود شکست خورد (دوبار)
- 2 ۹ - Stars Align - در اواسط نیمه اولش لغو شد
- 3 ۸ - Interspecies Reviewers - تنها آن هم به سختی یک قسمتش پخش شد
- 4 ۷ - Cute Honey - یک تاریخ طولانی از شروعهای اشتباه
- 5 ۶ - Berserk (2016) - لکه ننگ CGI روی یک شاهکار کلاسیک
- 6 ۵ - F-Zero: GP Legend - دلیلی که نینتندو، انیمه نمیسازد
- 7 ۴ - Victory Gundam - تقریباً تمام فرنچایز The Gundam را از بین برد
- 8 ۳ - The Melancholy Of Haruhi Suzumiya - بدشانسی و لوپ زمانی سبب دفن شدن یک انیمه نمادین شد
- 9 ۲ - EX-ARM - اعلام جنگ در ژانر علمی تخیلی و از دست دادن آن به طور شرم آور
- 10 ۱ - Gundress - بزرگترین فلاپ دنیای انیمه
۱۰ - A Certain Scientific Accelerator - در گسترش دادن دنیای خود شکست خورد (دوبار)
A Certain Scientific Index دچار یک مشکل عجیب بود و آن این بود که توسط اسپین آف خود، Railgun، بارها و بارها تحت الشعاع آن قرار میگرفت. دوباره و دوباره، Index سعی کرد که از زیر سایه میکوتو میساکا خارج بشود؛ اما در انجام این کار، ناتوان ماند. مشکلی که در A Certain Scientific Accelerator نیز همین گونه بود. در این انیمه، میکوتو میساکا سطح پنج باید با Accelerator و نسخه کلون خود مبارزه کند.
Accelerator به عنوان نسخه تاریک و خشن Index توصیف شده بود. داستان این بار آرک Redemption ضدقهرمان مشهور خودش را دنبال میکرد. Accelerator اثر تماماً بدی نیست، اما از طرفی زیر بار بازخورد سنگین هواداران این فرنچایز خرد شده بود. هوادارانی که تنها منتظر بودند که سری جدید Railgun چه زمانی باز میگردد.
۹ - Stars Align - در اواسط نیمه اولش لغو شد
در اوج انیمههای ورزشی که روی بورس بودند، Star Align یک انیمه ساده با محوریت تنیس بود که بعدها، به محبوبیت رسید. این انیمه تمامی موارد لازم برای تبدیل شدن به یک انیمه ورزشی محبوب همانند Haikyuu را داشت. شخصیتها تنیس بازان که جذاب بودند و داستانی که تعادل را بین زندگی ورزشی و معمولی آنان رعایت کرده بود. متاسفانه، Star Align در اوایل راه خود لغو شد؛ حتی قبل از آنکه با مخاطبان خود ارتباط بگیرد.
Star Align قرار بود در فصلهای ۲۴ قسمتی عرضه بشود و به دلیل نامشخصی، تیم تهیه کنندگان به طور ناگهانی اعلام کردند این سریال، در اواسط دوازده قسمت اولش لغو شده است. این قضیه، به خوبی نشان میدهد که چرا قسمت پایانی این انیمه به جای آنکه رضایت بخش باشد، بزدلانه و عجولانه ساخته شده بود. کازوکی آکانه کارگردان، دوست داشت این داستان را به خوبی تمام کند و در نهایت، قول داد که راه حلی برای آن پیدا کند.
۸ - Interspecies Reviewers - تنها آن هم به سختی یک قسمتش پخش شد
Interspecies Reviewers یک کمدی فانتزی بزرگسالانه است که در داستانش، قهرمانان، بدون توجه به نژاد افسانهای اسطورهای، زنانی را که با آنان میخوابند را رتبه بندی میکنند. بله، همین خط داستانی یک جنبه بد دارد و همین مورد، سبب شد که چنین اتفاقی برای این انیمه بیافتد. زمان زیادی از جلوگیری پخش Interspecies Reviewers نمیگذرد. انیمهای که شانس اوج گیریاش در راه خاص خودش نادیده گرفته شد.
علی رغم و شاید به خاطر بحث برانگیز بودنش، در نهایت Interspecies Reviewers به یک اثر موفق زیر زمینی تبدیل شد و حتی توانست نسخه عرضه شده خودش بر روی DVD را به دست آورد. با اینکه Interspecies Reviewers به یک اثر کالت تبدیل شد، باز هم شانس بسیار کمی را دارد که از تلویزیون یا سرویسهای استریم پخش شود.
۷ - Cute Honey - یک تاریخ طولانی از شروعهای اشتباه
Cute Honey یکی از انیمههای نوستالژیک محبوب است که توانسته ژانر مخصوصی را تعریف کند، اما از طرفی، یک داستان عجیب و ناهماهنگ با این قضیه دارد. انیمه اصلی در سال ۱۹۷۳ به دلیل استفاده آزاد از برهنگی برای تغییرات و کمدی جلب کننده بحث برانگیزش، لغو شد. همین اتفاق برای نسخه OVA آن رخ داد و تنها هشت قسمت از دوازده قسمت، به دلایل سختیهای تهیه کنندگان پخش شد.
این اتفاقات برای ریبوتها، بازسازیها و حتی لایو اکشن آن رخ داد. این نسخهها خودشان خوب هستند اما نتوانستند به موفقیت برسند. ماجراجویهای هانی کیزاراگی به عنوان یک قهرمان زن خفن بزن بهادر جادویی، به خودی خودش میتواند برای صنعت انیمه نوید یک اثر خفن را بدهد، اما هیچوقت نتوانست در مرکز دید قرار بگیرد تا بتواند فرنچایز خود را به نقطه ثباتی برساند.
۶ - Berserk (2016) - لکه ننگ CGI روی یک شاهکار کلاسیک
Berserk یکی از بهترین فانتزیهای تاریکی است که تا به حال ساخته شده است. این موضوع، انیمه مورد بحث را به یکی از ننگهای اخیر دنیای انیمه تبدیل میکند. علی رغم عملکرد خوب استودیوی 4C در ساخت Berserk: The Golden Age Arc، این سه فیلم نتوانستند از لحاظ تجاری عملکرد موفقی داشته باشند و سبب شد امتیاز آن به استودیوهای GEMBA و Millepensee برسد. این اتفاق، سبب شد تجدید حیات Berserk در دهه دوم قرن بیست و یک، به پایان برسد. در حالی که این انیمهها، داشت به شهرت خوب مانگا ضربه وارد میکرد.
Berserk (2016) بسیار بد ساخته شده و بازخوردهای بدی دریافت کرده که نتیجهاش، آن شده به یک جک در جامعه انیمه تبدیل بشود. کمی نمک به این زخمها بریزیم، نکته اینجاست این اولین باری بود که آرکهای Conviction و Hawk of the Millennium Empire مورد اقتباس قرار میگیرند. اقتباسی که در بازخوردهای اولیه، بسیار بد توصیف شد.
۵ - F-Zero: GP Legend - دلیلی که نینتندو، انیمه نمیسازد
برای کسانی که میخواهند بدانند چرا نینتندو از بازیهایش اقتباسات انیمهای نمیسازد، باید نگاهی به F-Zero: GP Legend بیاندازند. این انیمه، در سال ۲۰۰۳ عرضه شد و قرار بود یک معرفی جدید برای شخصیت Captain Falcon، از کنسول نسل جدید و معروف SNES باشد. متاسفانه، GP Legend شکست خورد و با مشت مخصوص فالکون، دو نشان زد.
شکست این انیمیشن، نه تنها پروسه تولید بازیهای F-Zero را متوقف، بلکه علاقه نینتندو به ساختن انیمه از روی بازیهایش را کور کرد. هر برنامه مرتبط برای ساخت انیمه، بدون در نظر گرفتن Pokemon، توسط نینتندو لغو شد و این روند، تا به امروز ادامه دارد. همچنین خود کاپیتان فالکون، نتوانست وارد شخصیتهای بازی Super Smash Bros. بشود.
۴ - Victory Gundam - تقریباً تمام فرنچایز The Gundam را از بین برد
همانند هر انیمه Mobile Suit Gundam، انیمه Victory Gundam قرار بود به یک اثر موفق تبدیل شود که بتواند هزاران اسباب بازی و مدل از شخصیتهایش را به فروش برساند. در عوض، اوسو اوین، ماموریتش را در این دنیا آنقدر بد انجام میدهد که حتی به استانداردهای Gundam نزدیک نمیشود و نمرات بسیار بدی را نیز دریافت کرد و علاقهها را نسبت به این دنیا از بین برد. و همچنین، بدتر از همه، بدترین بازاریابی را در بین انیمههای این فرنچایز داشت.
برای نجات دادن فرنچایز، تهیه کنندگان تصمیم گرفتند مسیر این انیمه را از دنیای فعلی فرنچایز، دور کنند Gundamهای باحال را نسبت به هرچیزی اولویت بدهند. نتیجه این کارها موفقیت آمیز بود و Gundam در نهایت توانست به زمین بازی و به خط زمانی اصلی خودش برگردد. Victory Gundam در نهایت، به عنوان انیمهای که توسط هواداران و منتقدان نادیده گرفته شد باقی ماند و به خاطر همین، نه دوبله انگلیسی و نه عرضه بر روی DVD به آن تعلق گرفت.
۳ - The Melancholy Of Haruhi Suzumiya - بدشانسی و لوپ زمانی سبب دفن شدن یک انیمه نمادین شد
بیشتر از آنکه این انیمه، در ساختن یک فرنچایز شکست خورده باشد، در نگه داشتن آن بازنده بوده است. سقوطی که Haruhi متحمل شد، آنقدر درخشان و بیمانند بود که نمیتوان بیانش کرد. در کنار فصل دوم متفاوت و آرک Endless Eight که انتظارات را به بهترین شکل ممکن برآورده نکرد، رشد و پتانسیل Haruhi برای تبدیل شدن به یک فرنچایز به خاطر نیروهای بیرونی نیز نابود شد.
بعضی از این دلایل، تاریخ عرضه ناجور لایت ناول/مانگاها بود که علاقه هواداران را کم کرد. از طرفی دیگر، Kyoto Animation تصمیم گرفت که به جای اقتباس از روی مانگا، نسخه خودش از روی Harui را بسازد. بزرگترین حامی اجرایی این انیمه، آتوشی ایتو تنزل رتبه پیدا کرد و کلی دلیل دیگر. همه این اتفاقات، سبب شد Harui، علی رغم موفقیت و محبوبیت بین هواداران خودش، توسط سازندگان خودش نادیده گرفته شود و به تباهی برود.
۲ - EX-ARM - اعلام جنگ در ژانر علمی تخیلی و از دست دادن آن به طور شرم آور
با توجه به تریلر بسیار بد خوبش و مدعی شدن در به چالش کشیدن دیگر انیمهها در ژانر علمی تخیلی، اما EX-ARM در همان بدو ورودش، نابود شد. حتی اگر داستان مشتق گرفته شده و کاملاً شبیه به هر انیمه سایبرپانک دهه نود یک بار مصرف OVA، در یک کلام، EX-ARM انیمه زشتی است. این انیمه توسط یوشیکاتسو کیمورا کارگردانی و استودیوی انیمیشنی Visual Flight پویانمایی آن را برعهده داشت و اگر برایتان واضح نیست، آنها هیچ زمینهای در ساخت دیجیتال انیمه ندارند!
کاملا مشخص است که سازندگان EX-ARM چنان اعتمادی به این انیمه داشتند که فکر میکردند Ghost in the Shell بعدی را دارند میسازند، اما غرور آنان به طرز خندهداری خرد شد. داشتن یک جهان مسخره، متهم شدن به هوموفوبیا به خاطر سانسورهایش و یا بوسههای پویانمایی شده بسیار بدش، باعث شده که دیگر نامی از آن ذکر نشود. دلیلی که EX-ARM رتبه یک این لیست نیست، به این دلیل است که همچنان در حال پخش است و هنوز باید خسارت احتمالی را بسنجیم!
۱ - Gundress - بزرگترین فلاپ دنیای انیمه
اقتباس شده از روی چند نوشته، یک شخصیت دوست داشتنی و طراحی مکا از سوی ماسامونه شیرو، سازنده Ghost in the Shell، انیمه Gundress یک اثر بسیار جاه طلب برای ساخت برند جدیدی در ژانر علمی تخیلی و تبدیل شدن به یک فرنچایز چند رسانهای بود. علی رغم اینکه این انیمه یک اثر اورجینال نیست، اما آنقدر گزینههای مکمل (مانند مانگا، نمایشهای صوتی و بازیهای ویدئویی) که انتظارات را برای تبدیل شدن به یک اثر بسیار موفق بالا برده بود.
هرچند، پروسه تولید آن یک کابوس تمام عیار بود. Gundress با نسخهای ناقص در سینماها اکران شد و به مخاطبانش نیز قول داد که نسخه کاملش را بر روی VHS، در اختیارشان قرار بدهد. در نهایت، بعد از متحمل شدن چندین میلیون دلار خسارت، تهیه کنندگان از استودیوی انیمیشنی Orca شکایت کردند. اگرچه ما در این لیست EX-ARM را داریم، اما هیچ انیمهای اندازه Gundress در دنیای این صنعت، شکست خورده نیست.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شماره 8 مخصوص اوتاکو های هن**#تای هست.
شماره ۹ خوراک صدا و سیماس
نگرفتم?
صدا و سیما به طرز فن بویانه ای فقط انیمه ورزشی پخش میکنه
دخترانش پاشون معلومه پس پخش نمیشه??♂️
خب سانسور میکنن??
صدا سیما به سیاستب داره سانسوراب تابلو برا کودکان نمیکنه