۸ بازی PS1 که میخواهیم آنها را در سرویس پلاس ببینیم
بدون شک سونی با PS1 یک جهش بزرگ برای بازیهای ویدیویی ایجاد کرد و خاطرات خوبی را برای گیمرها ساخته است. سونی، در آن زمان رویکرد متفاوتی از نینتندو و سگا داشت و تمرکز زیادی ...
بدون شک سونی با PS1 یک جهش بزرگ برای بازیهای ویدیویی ایجاد کرد و خاطرات خوبی را برای گیمرها ساخته است. سونی، در آن زمان رویکرد متفاوتی از نینتندو و سگا داشت و تمرکز زیادی در ساخت بازیهای سه بعدی داشت. عناوین خلق شده در آن زمان، یک اتفاق بزرگ برای دنیای بازیها بود و به همین سبب، بسیاری از بازیها در ذهن مخاطبان ثبت شدند و بسیاری همچنان این بازیها را عناوینی بزرگ و ماندگار میدانند.
با سرویس جدید سونی با نام پلاس، اعلام شد که تعدادی از بازیهای کنسول PS1 نیز در این سرویس قرار خواهند گرفت. خبر خوشحالکننده هم آن است که مشترکین این سرویس قادر هستند تا بازیهای PS1 موجود در این سرویس را دانلود کنند. با خریداری اشتراک Plus Premium دسترسی به بازیهای PS1 و PS2 ممکن خواهد شد. در این مقاله قصد داریم تا به بازیهای خاطرهانگیزی اشاره کنیم که امیدواریم آنها را در سرویس جدید پلیاستیشن ببینیم و خاطرات گذشته را زنده کنیم. با ویجیاتو همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
- هر آنچه باید از فرم جدید پلیاستیشن پلاس بدانید
- ۷ بازی PS2 که میخواهیم آنها را در سرویس پلاس ببینیم
- ۷ بازی PS3 که میخواهیم آنها را در سرویس پلاس ببینیم
Metal Gear Solid
میتوان گفت که دوران اوج و باشکوه هیدئو کوجیما با این بازی آغاز شد. این بازی به نوعی آغازکننده ژانر مخفیکاری بود. این بازی، سومین نسخه سری متال گیر بود اما در این بازی، خط داستانی به طور کامل مشخص شد و بسیاری از دنبالههای بازی نیز، دنبالکننده خط داستانی این بازی بودند. کوجیما با این عنوان، داستانی خاص را تعریف کرد و اهمیت این موضوع در دنیای بازیها را نیز نشان داد. شاید بتوان گفت که با متال گیر سالید، مسیر روایت داستانها در بازیها به طور کلی تغییر کرد و وارد دوره جدیدی شد.
کوجیما، خلاقیتهای زیادی با متال گیر سالید داشت و از قابلیتهای PS1 نیز بسیار بهره برد. به طور مثال در باسفایت Psycho Mantis بازیکنان با تغییر آنالوگهای کنترلر PS1 میتوانستند روند بازی را به طور کامل تغییر دهند. این فقط یکی از موردهای هوشمندی کوجیما با دستگاه PS1 بود.
Castlevania Symphony of the Night
روزی روزگاری نام کسلوانیا در دنیای بازیها جایگاه والایی داشت و Symphony of the Night اولین نسخه این سری بازی برای کنسول PS1 بود. کسلوانیا یکی از عناوین مهم برای ژانر مترویدوانیا بود و مسیر عناوینی مثل متروید را ادامه داد. بسیاری شیفته داستانگویی این نسخه بودند و همین مسئله را یکی از دلایل ماندگار شدن این بازی میدانند.
داستان این بازی، دنباله داستان نسخه Rondo of Blood بود و بازیکنان در قلعه دراکولا باید کاوش میکردند و موجودی به نام Shaft را پیدا میکردند. گیمپلی بازی به صورت دوبعدی بود و شباهتهای زیادی با بازی متروید و Prince of Persia داشت. روند پیشروی در بازی نیز غیرخطی بود و بسیاری از نقاط قلعه تا زمانی که به آیتمها و تواناییهای مختلف دست پیدا نکنید غیرقابل دسترس خواهد بود. با پیشروی بازیکنان در بازی، نقشه بازی نیز بروز میشود و پیشرفتهایی به همراه خواهد داشت. در روزگاری که کونامی اهمیتی به عناوینش نمیدهد، انتظار داریم تا عناوین Castlevania در سرویس پلاس حضور داشته باشند.
Silent Hill
یک شهر شوم و غرق در مه و مردی به دنبال فرزندش، اتفاقاتی است که در عنوان سایلنت هیل رخ میدهد. بدون شک، بازی سایلنت هیل، یکی از خاطرهانگیزترین و بهترین بازیهای دوران PS1 است. این بازی در آن روزها، رقابت سنگینی با سری رزیدنت ایول داشت و هر دو عنوان، به طور منحصر به فردی، ترس خودشان را به بازیکنان منتقل کردند. این بازی به شدت تحت تاثیر آثار ادبی و روانشناختی قرار داشت و همین مسئله، اتفاق مهمی برای بازیها بود.
بازیکنان در نقش مردی به نام هری میسن (Harry Mason) قرار میگرفتند که به محض ورود به منطقه سایلنت هیل، دچار حادثهای میشود و پس از آن دخترش را گم میکند. سپس هری با ورود به شهر، متوجه اتفاقات فراطبیعی میشود و با موجودات عجیبی روبرو میشود. او متوجه حضور یک فرقه مذهبی میشود و در ادامه آگاه میشود که بسیاری از حادثههای شهر، زیر سر این گروه است. اگر با سری سایلنت هیل آشنا باشید، قطعا میدانید که این سری با مههای موجود در شهرش معروف است. جالب است بدانید که سازندگان تلاش زیادی کردند تا شهر سایلنت هیل را طراحی کنند اما به علت سختافزار نه چندان قدرتمند PS1 مجبور شدند تا با ایجاد Blurها، حالتی شبیه به مه را در بازی طراحی کنند. همین نکته تبدیل به امضای سری شد و کنسول PS1 دلیل این اتفاق بود.
Crash Bash
در نسل گذشته، به لطف تلاشهای سونی، توانستیم به ریمستر سه نسخه اول سری بازی محبوب Crash دسترسی پیدا کنیم. در ادامه و به سبب استقبال خوب طرفداران از این ریمستر، اکتیویژن نسخه چهارم و به شدت محبوب سری یعنی Crash Team Racing را نیز ریمستر کرد. پس از آن هم نسخه جدیدی از بازی منتشر شد و به نوعی دنباله نسخه سوم Warped قرار گرفت. در اینجا، تنها عنوانی که نسخه بروزی دریافت نکرد و به نظر میآید که برنامهای برای نسخه ریمستر وجود نداشته، عنوان Bash بود.
این نسخه، اولین عنوانی بود که توسط ناتی داگ ساخته نشده بود و تحت نظر استودیوی Cerny Games توسعه یافت. این بازی، تمرکز زیادی در مینیگیمهای چندنفره داشت و لحظات سرگرمکننده بسیاری را خلق میکرد. بازیکنان میتوانستند از بین هشت کاراکتر دنیای بازی کرش، یک کاراکتر را انتخاب کنند و با قابلیتهای منحصر به فرد آنها، در مینیگیمها بازی کنند. بسیاری چندنفره بودن بازی را نکتهای مثبت میدانستند و گرافیک بازی را در آن دوران تحسین میکردند. حالا که نسخه ریمستری از این بازی منتشر نشد، امیدواریم که این بازی در سرویس پلاس حضور داشته باشد و خاطرات کودکی بسیاری از ما زنده شود.
Dino Crisis
شینجی میکامی، یکی از بهترین بازیسازها در نسل پنجم و دوران PS1 بود. او با خلق عنوان رزیدنت ایول و دینو کرایسیس، نام خودش را در ذهن گیمرها ماندگار کرد. این بازی، یک اکشن ادونچر با المانهای بقا بود. داستان بازی هم شباهتهای زیادی با سری فیلم پارک ژوراسیک داشت. خلاصه داستان در این باره بود که در یک جزیره و در یک آزمایشگاه، تعدادی از دایناسورها طغیان میکنند و بازیکنان در نقش فردی به نام Tom قرار میگیرند. تام، مامور تیم امنیتی به نام Secret Operation Raid Team است و باید متوجه شود که در این جزیره چه اتفاقاتی رخ داده است.
دینو کرایسیس، پس از دریافت نسخه سومش در سال ۲۰۰۳، به سکوتی عجیب و طولانی مدت فرو رفت و دیگر هیچ نسخهای از این بازی منتشر نشد. به همین سبب، شاید بسیاری از بازیکنان با این سری بازی آشنا نباشند و سرویس جدید پلاس میتواند فرصت مناسبی برای این سری بازی باشد. البته که در طول سالهای گذشته، شایعات زیادی حاکی از ریمیک نسخه اول این بازی توسط کپکام وجود داشته اما هنوز روزنهای از این عنوان را ندیدیم.
Parasite Eve
عنوان Parasite Eve یکی از بازیهایی بود که به شدت مورد استقبال منتقدین و بازیکنان قرار گرفت. این بازی بر اساس رمانی با همین نام و نوشته شده توسط هیدکی سنا (Hideaki Sena) ساخته شده بود.
داستان بازی در شهر نیویورک روایت میشد و بازیکنان در نقش مامور پلیسی به نام Aya قرار میگرفتند. ایا وظیفه داشت تا در مقابل اقدامات فردی به نام Eve ایستادگی کند چرا که ایو در تلاش بود تا نسل بشر را نابود کند. بازی توسط استودیو SquareSoft توسعه یافت و اولین همکاری بزرگ استودیوهای آمریکایی و ژاپنی بود. این بازی المانهای نقشآفرینی زیادی داشت و بسیاری گرافیک فنی آن را تحسین میکردند. اگرچه که روند خطی بازی، ارزش تکرار آن را پایین آورده بود. عنوان Parasite Eve در سال ۱۹۹۹ نسخه دوم و در سال ۲۰۱۰ نسخه سومش را با نام The 3rd Birthday دریافت کرد و پس از آن، نسخهای از این سری بازی منتشر نشد.
Vargant Story
بازی Vargant Story توسط استودیو Square ساخته شد که امروزه بسیاری آن را با نام Square Enix میشناسند. این عنوان اکشن نقشآفرینی توسط تیم توسعه Final Fantasy Tactics ساخته شد و بعدها مشخص شد که داستان این بازی، ارتباطاتی مستقیم با سری فاینال فانتزی داشته است. المانهای نقشآفرینی در این بازی با دیگر عناوین بسیار متفاوت است. در این بازی هیچ فروشگاهی وجود ندارد و هیچ تعاملی با دیگر اشخاص صورت نمیگیرد. در عوض، بازی تمرکز زیادی در حل پازلها و مسائل استراتژی دارد و بازیکنان، خودشان باید سلاح موردنظرشان را پیدا کنند و آن را ارتقا دهند.
بسیاری اعتقاد داشتند که Vargant Story تلاش دارد تا عناوین نقشآفرینی را به تکامل برساند و امروز متوجه میشویم که این عنوان، اقدامات تاثیرگذار بسیاری را برای ژانر نقشآفرینی داشته است. یکی دیگر از نقاط قوت بازی نیز، امکان تغییر زاویه دوربین از سوم شخص به زاویه اول شخص بود. منتقدان، استقبال فوقالعادهای از بازی داشتند و آن را یکی از بهترین عناوین دوران PS1 میدانند. قطعا تجربه یکی از بهترین بازیهای این کنسول در سرویس جدید پلاس، یک اتفاق مثبت خواهد بود.
Medal of Honor
در روزگاری که نامهایی مثل کال آو دیوتی و بتلفیلد وجود نداشتند، این Medal of Honor بود که پرچمدار بازیهای شوتر اول شخص شده بود. سه نسخه اول این بازی برای کنسول PS1 منتشر شد و هر سه نسخه در فضای جنگ جهانی دوم رخ میداد. جالب است که بدانید داستان بازی توسط کارگردان بزرگ و مشهور سینما یعنی استیون اسپیلبرگ نوشته شده است. اسپیلبرگ، پس از ساخت فیلم «نجات سرباز رایان» به این فکر افتاد که وقایع فیلم را در قالب یک بازی بازتعریف کند و از ساختار سرگرمکننده بازیها استفاده کند.
قطعا عناوین دیگری هم وجود دارد که میخواهیم آنها را در سرویس جدید پلاس ببینیم. طبق ادعای سونی، حدود ۴۰۰ بازی کنسولهای PS1 و PS2 در سرویس جدید پلاس قابل دانلود خواهند بود و احتمال این که عناوین ذکر شده در این لیست حضور داشته باشند زیاد است. عناوین دیگر هم مثل نسخههای کلاسیک Tekken یا Final Fantasy هم میتوانند خاطرات خوبی را زنده کنند. به هر حال باید منتظر باشیم و ببینیم که سونی چه برنامهای برای سرویس جدیدش دارد. قطعا حضور بازیهای دوران PS1 میتواند یک برگ برنده برای این سرویس و یکی از دلایل موفقیت احتمالی آن باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اینایی که نوشتین فقط از سایلنت هیل و مدال خوشم اومد.بازیای خیلی خوب پی اس ۱ رو نگفتین اصلا
به نظرم اینا رو باید بذارن
road rash
driver 1 & 2
smack 2
metal gear
italian job
colin mc rally
police chase
gran turismo 2
tekken 3
need for speed
tomb raider
gta 1 & 2
delta force
dino crisis 1 & 2
lucky luke
007
ace combat
mtv sport bmx
pepsi man
jackie chan
xena
toy story 2
twistet metal 2
fifa 98
vigilante 8
یه شورش در شهر بود ۴ تا شخصیت داشت.اسمشو یادم نیست.عاشق اونم بودم.میرفتن تو کشتی میکشتن ادما رو.فکر کنم دوتا دختر بود دوتا مرد.
پپسی من رو انقدر رفته بودم توی نیم ساعت از اول تا اخرش میرفتم??
من با همه اینا خاطره دارم.واقعا زمان چقدر زود میگذره.
تو اون زمان میگفتیم مگه با گرافیکتر از این بازیا هم مگه هست.اما چه زود گذشت.
از همه بیشتر گرن توریسمو رو دوس داشتم مخصوصا سی دی ۲ اش.مشابقات شبانه روزی داشت.چند ساعت میشستم میرفتم???
یادش بخیر
درایور پس چی☹️
Gta1>a2
driver 1/2
resident evil
pepsiman
ctr و...
تیکن ?
اینا با شبیه ساز روی موبایل هم اجرا میشن بخدا ?
منی که هنوز منتظرم سیستمم درست شه متال گیر رو بازی کنم
با گوشی اجرا کن با ایمولاتور epsxe
سایفون فیلتر الان اینجا کشکه؟
تیکن ۳ کو تنها بازی بود که روی پلی استیشن ۱ انجام دادم و بیشتر ایرانی ها با این بازی خاطره داره اصلا چرا لیست های ویجیاتو همیشه ناقصه قبلا هم رفتم به لیست بازی های رسمی نگاه کردم اونجا هم کلا ناقص بود و بیشتر بازی هایی که معرفی شده بود اصلا رزمی حساب نمی شدند همینطور مقاله بازی های شبیه رد دد
Contra...
عجب بازی حقی بود.
داینو کرایسیس دو بنظرمن لایق تر بود بره تپ لیست
دلیل اصلی نادیده گرفته شدن چنین شاهکاری، وجود رزیدنت ایول هست. البته اگه یه ریمیک مشتی ازش بیاد امروزی ها هم باهاش اشنا میشن. ولی خداییش عجب چیزی بود.