هرآنچه پیش از خرید موس گیمینگ باید بدانید
تجهیزاتی نظیر موس و کیبورد گیمینگ به دلیل استفاده روزانه و طولانی، به سرعت دچار استهلاک میشوند. انتخاب و خرید موس گیمینگ نیازمند آگاهی به طیفی از ویژگیهای مرسوم موسها دارد. برخی از این ویژگیها ...
تجهیزاتی نظیر موس و کیبورد گیمینگ به دلیل استفاده روزانه و طولانی، به سرعت دچار استهلاک میشوند. انتخاب و خرید موس گیمینگ نیازمند آگاهی به طیفی از ویژگیهای مرسوم موسها دارد. برخی از این ویژگیها شامل وزن، ابعاد، جنس کابل، سنسور، کلید و کیفیت ساخت هستند که در ادامه به آنها میپردازیم. البته اگر نیاز به معرفی کیبورد گیمینگ مناسب هم دارید میتوانید به نوشتار لینک شده سر بزنید.
یک موس گیمینگ خوب میتواند تفاوت زیادی را در یک بازی ایجاد کند. راحتی موس در دست، باعث میشود که دقت بیشتری در حرکات سریع داشته باشید. این تفاوت زمانی بیشتر به چشم شما میآید که بازیهای سبک شوتر را با یک موس مناسب امتحان کنید. همچنین داشتن یک موسپد با کیفیت، تجربه گیمینگ مناسبتری در اختیار شما میگذارد.
تفاوت موس گیمینگ با موس معمولی در چیست؟
بهترین موس گیمینگ با موسهای عادی در همه بخشها تفاوت ندارد. تقریبا هر طراحی را میتوان مدل مناسب برای بازی نامید؛ اما لزوما نیازی به کلید اضافی و نورهای RGB ندارد. با این حال موس گیمینگ حداقل باید دارای دو ویژگی باشد، سنسور پیشرفته اپتیکال (Optical) یا لیزری (Laser) که به شما اجازه حرکات سریع و با دقت میدهد، و اجازه برنامهریزی دکمهها.
موس گیمینگ اغلب دارای چند دکمه اضافه برای کنترل کردن حساسیت موس، تغییر پروفایل موس و اسنایپر مود است. همچنین داشتن کابل بلند و یا حتی امکان تغییر وزن موس میتواند از ویژگیهای یک موس گیمینگ باشد.
باید بدانید اکثر موسهای گیمینگ به صورت سیمی عرضه میشوند چرا که واکنش سریعتری از موسهای گیمینگ بدون سیم دارند. البته کمپانیهای بزرگی هستند که موسهای بیسیم را با سرعت پاسخگویی بسیار بالا عرضه کردهاند. تاخیر در این موسها به قدری پایین است که تشخیص آن از یک موس سیمی تقریبا غیر ممکن است.
مدلهای گرانتر در موسهای گیمینگ معمولا ویژگیهای خاصی دارند که موسهای ارزانتر فاقد آن هستند. اما این باعث نمیشود موسهای گیمینگ ارزانتر بد باشند. در واقع باید بدانید بعضی از موسهای ارزانتر ارزش خرید بیشتری نسبت به موسهای گیمینگ گران قیمت دارند.
چگونه موس گیمینگ را در دست میگیرید؟
نحوه در دست گرفتن موس به خصوص زمانی که مشغول بازی کردن هستید بسیار بیشتر از وقتی که مشغول انجام کارهای ساده هستید اهمیت دارد. هر کسی ممکن است متفاوت از دیگری موس را در دست بگیرد با این حال میتوان نحوه در دست گرفتن موس را به سه دسته تقسیم کرد.
گرفتن موس در کف دست (Palm grip): اکثر پلیرها موس را در کف دست خود میگیرند، انگشتان کامل روی دکمه موس نشسته و کف دست کامل بدنه موس را لمس میکند.
گرفتن موس با نوک انگشتان (Tip grip): گرفتن موس با نوک انگشتان به این صورت است که فقط انگشتان اشاره، میانی و انگشت حلقه با موس در تماس هستند. در این نوع گرفتن موس، کف دست موس را لمس نمیکند. همچنین انگشت شصت در کنار موس قرار میگیرد.
گرفتن موس با پنجه (Claw grip): این نوع در دست گرفتن موس ترکیبی از دو نمونه قبلی است. کف دست بخش پشتی موس را لمس کرده و انگشت شصت کنار موس قرار میگیرد. همچنین انگشتان به صورت زاویه دار روی دکمههای موس قرار میگیرند.
گرفتن موس به شکلهای مختلف، میتواند در هر بازی متفاوت باشد. البته تغییر در شکل گرفتن موس پیشنهاد نمیشود. به طور خلاصه میتوان گفت هر شکلی که موس در دست شما راحتتر قرار بگیرد مناسبترین شکل آن است. اگرچه در هر موس با ارگونومی متفاوت ممکن است گرفتن آن متفاوت باشد.
موس گیمینگ بزرگ و پهن، برای گرفتن با کف دست بهتر است. این موس باعث میشود دست شما روی موسپد به صورت دائم استراحت داشته باشد. یک موس گیمینگ کوچک که فضایی برای گذاشتن کف دست روی آن نداشته و این مدلها و معمولا سبکتر هستند، برای گرفتن با نوک انگشتها مناسباند. کسانی هم که با پنجه از موس گیمینگ خود استفاده میکنند، به یک موس باریک نیاز پیدا خواهند کرد.
قابلیت شخصی سازی نرمافزار موس گیمینگ
اکثر موسهای گیمینگ با برندهای معروف به همراه نرمافزار ارائه میشوند. باید توجه داشته باشید که برندهای بسیاری هستند که موس گیمینگ تولید میکنند اما نرمافزاری برای تغییرات در عملکرد دکمههای آن در نظر نمیگیرند. نرمافزار به شما این امکان را میدهد تا در بخشهای مختلف موس تغییراتی را صورت دهید.
تغییرات در موس میتواند شامل شخصی سازی در نورهای RGB، عملکرد دکمهها و تغییر در سرعت موس (DPI) باشد. تغییر در سرعت موس با فشردن یک دکمه میتواند یک قابلیت بسیار کاربردی به خصوص در بازیهای شوتر باشد. البته اکثر برندها برای انجام این کار دکمهایی جداگانه در نظر میگیرند.
نرمافزار موس گیمینگ در بعضی از برندها به شما امکان قرار دادن ماکرو، ساختن پروفایل مخصوص هر بازی و همچنین بهینه کردن عملکرد موس بر روی موسپدهای خاص را فراهم میکند. یکی از ویژگیهای مهم در موس گیمینگ، قابلیت ثبت پروفایل بر روی موس است و به داشتن نرمافزار وابسته نباشد. این ویژگی در همه موسهای گیمینگ، به عنوان مثال در برند ریزر (Razer)، در دسترس نیست.
کیفیت ساخت موس
کمپانیهای سازنده، در ساخت موس گیمینگ از پلاستیک یا فلز استفاده میکنند. پلاستیک از فلز سبکتر است و این کاهش وزن، باعث بیشتر شدن دقت هنگام استفاده از موس گیمینگ میشود. همچنین کمپانیها برای کم کردن هرچه بیشتر وزن موسها، آنها را به صورت لانه زنبوری طراحی میکنند اما این کار باعث کم شدن مقاومت موس میشود.
پلاستیکهای استفاده شده در موسها کیفیت بالایی دارند و ۸۰ تا ۹۰ درصد موسها از پلاستیک ساخته شدهاند. با این حال موسهای فلزی در برابر ضربه و فشار مقاومتر هستند. البته باید در نظر داشت استفاده از فلز در موس باعث سنگین شدن آن میشود و همچنین به مرور زمان رنگ فلز کدر و بدرنگ خواهد شد.
نکته مهم بعد، کیفیت جنس سیم موس گیمینگ است. موسهای گیمینگ معمولا به صورت سیمی عرضه میشوند چرا که استفاده از سیم تاخیر در عملکرد موس را به حداقل میرساند. سیمهای لاستیکی ارزانترین و کم کیفیتترین نوع سیم هستند. این سیمها انعطافپذیری پایینی دارند و با گذشت زمان پوسیده خواهند شد. سیمهای بافته معمولا مرغوبتر هستند و از انعطافپذیری مناسبی نیز بهره میبرند.
البته موسهای گیمینگ بدون سیم هم در این سالها رایج شدهاند. این دسته از موسها اگر از تکنولوژی به روز استفاده کرده باشند تاخیر پایینی دارند. بعضی از برندهای تولید کننده موس گیمینگ، موسهای محبوب خود را در دو نسخه سیمی و بدون سیم عرضه کردهاند که قیمت نسخه بدون سیم معمولا اختلاف قابل توجهی نسبت به نسخه سیمی خود دارد.
اسکیت موس گیمینگ
شاید برای شما عجیب باشد اما اسکیت موس یکی از عوامل تاثیر گذار در عملکرد، هنگام واکنش نشان دادن به اتفاقات ناگهانی در بازی است. پلیرهای حرفهای از اسکیتهای محبوب موجود در بازار استفاده میکنند. آنها اسکیت موس خود را با نمونه خریداری شده عوض میکنند تا تجربه روانتری هنگام استفاده در بازی داشته باشند.
اسکیت موسهای قدیمی از پلاستیک، PVC و یا تفلون ناخالص ترکیب شده با رنگ مشکی تشکیل شده است. اما اسکیت در موسهای جدید از تفلون خالص تولید میشود. تفلون خالص سفید رنگ است و حرکت خوبی روی موسپد خواهد داشت. با این حال اسکیتهای معروف موجود در بازار معمولا کیفیت بیشتری نسبت به مدلهای به کار رفته در موس دارند.
نوع سنسور
هنگام خرید موس گیمینگ باید به سنسور آن دقت کرد. یکی از مهمترین بخشهای موس، سنسور آن است. سنسور میزان دقت در موس، حداکثر سرعت قابل استفاده و شتاب موس را مشخص میکند که هرکدام از آنها نقشی موثر در عملکرد یک موس گیمینگ خوب دارند.
گفتیم که سنسورها در موس گیمینگ ممکن است اپتیکال یا لیزری باشد. با این حال بهترین سنسورها در موسهای گیمینگ اپتیکال هستند. برندهای مطرحی چون لاجیتک (Logitech) و ریزر اقدام به تولید سنسورهای اپتیکال خود برای موسهای گمینگ کردند. اما حتی در برندهای مطرح شاهد استفاده از سنسورهای کمپانی پیکسآرت (Pixart) هستیم.
پیکسآرت دارای چندین سنسور محبوب است که در بسیاری از موسهای مطرح استفاده شده است. به عنوان مثال سنسور PMW 3360 محبوبترین سنسور این برند است که روی موسهای گیمینگ برند گلوریس (Glorious) دیده میشود. از دیگر سنسورهای مطرح در این برند، سنسور PMW 3350 است که در موس محبوب ریزر وایپر مینی دیده میشود.
لاجیتک با معرفی سنسور Hero، برای مدت طولانی دارای بهترین و دقیقترین سنسور جهان بود. حتی اکنون یکی از دقیقترین سنسورهایی که میتوان یافت همین سنسور Hero است. موسهای جدید لاجیتک مانند G502 Hero، G Pro و G305 از این سنسور استفاده میکنند. همچنین Razer اخرین محصول خود یعنی Viper Ultimate را به سنسور قدرتمند Focus plus مجهز کرده است.
تعداد دکمهها در موس گیمینگ
همه موسهای گیمینگ و معمولی دارای دو دکمه، در چپ و راست و همچنین یک دکمه اسکرول بین آنها میباشند. آنچه باعث تفاوت میان یک موس عادی و یک موس گیمینگ خواهد شد، تعداد دکمههایی است که در آن به کار برده شده. داشتن دکمه بیشتر به شما امکان پیش بینی میانبر و یا ماکرو را میدهد.
موسهای گیمینگ به صورت استاندارد دارای دو دکمه اضافه در بغل خود هستند. بسته به نوع طراحی موس، این دو دکمه در سمت راست یا چپ قرار میگیرد. در بعضی از موسهای گیمینگ در هر دو طرف موس این دکمهها قرار گرفتهاند تا برای استفاده با دست چپ و راست مناسب باشند.
موسهای گیمینگ مناسب برای سبک شوتر با همین تعداد دکمه، نیاز ۹۰ درصد گیمرها را رفع میکند. با این حال اگر نیاز به تعداد بیشتری دکمه دارید، موسهایی با تعداد دکمههای بیشتر هم در بازار خواهید یافت. نیاز به دکمه بیشتر در بازیهای سبک MMO و MOBA بیشتر احساس خواهد شد.
از چه برندی موس گیمینگ بخریم؟
خوشبختانه تنوع برندینگ موسهای گیمینگ در بازار ایران قابل قبول است. اغلب این برندها موسهایی با قیمت کم و در برخی مواقع امکانات فراوان دارند. اما باید به این نکته هم توجه کرد که هیچ ارزانی بدون دلیل نیست. به همین دلیل پیشنهاد میشود از برندهایی که در این زمینه با تجربه هستند موس گیمینگ خریداری کنید.
پیشنهاد میشود موس گیمینگ بالارده و میانرده خود را از برندهایی مانند لاجیتک (Logitech)، ریزر (Razer)، کولر مستر (Cooler Master)، ایسوس (ASUS) و... تهیه کنید. این تولید کنندهها موسهایی باکیفیت بالا و متناسب با نیاز کاربران متفاوت تولید کردهاند.
برندهایی مانند کرسیر (Corsair)،استیل سریز (SteelSeries)، هایپرایکس (HyperX) و راکت (Roccat) موسهای گیمینگ خوبی تولید کردهاند اما به دلیل کمیاب بودن یا قیمت غیر منطقی، خرید آنها اندکی غیر منطقی میباشد. همچنین برند رددراگون (Redragon) هم موسهای گیمینگ مناسبی با قیمت قابل قبول عرضه میکند.
نتیجه گیری خرید بهترین موس گیمینگ
در این مقاله به مهمترین نکات در خرید یک موس گیمینگ پرداختیم. برای خرید بهترین موس گیمینگ به طراحی موس، تعداد کلیدهای مورد نیاز، سایز، قابل برنامه ریزی بودن، سنسورها و... توجه کنید. همچنین دقت در برند تولید کننده و کیفیت نیز در خرید مهم است. با دقت در این پارامترها میتوانید بهترین موس گیمینگ مناسب با نیاز خود را تهیه کنید.
یکی از مهمترین بخشهای بهترین موس گیمینگ سنسور آن است. سنسور میزان دقت در موس، حداکثر سرعت قابل استفاده و شتاب موس را مشخص میکند که هرکدام از آنها نقشی موثر در عملکرد یک موس گیمینگ خوب دارند.
تغییرات در موس میتواند شامل شخصی سازی در نورهای RGB، عملکرد دکمهها، ساخت پروفایل برای هر بازی و تغییر در سرعت موس (DPI) باشد.
موسهای سیمی معمولا تاخیر کمتری دارند و نیاز به شارژ شدن ندارند. با این حال موسهای وایرلس با تاخیر بسیار پایین وجود دارند. انتخاب موس گیمینگ وایرلس یا سیمی کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این مقاله رو قبلا هم داده بودن عین همینو.نداده بودن؟
شاید بی ربط باشه ولی دسته میخوام بخرم برا پی سی که زیر ۱ تومن باشه:
نظرم رو دسته ایکس باکس ۳۶۰ هست ولی چند تا مشکل است:
اصلش پیدا نمیشه
دانگل میخواد برای اتصال به پی سی
میترسم به خاطر اینکه قدیمیه بازیا رو ساپورت نکنه
* لطفا راهنمایی کنید *
اگه جایی میشناسید اصلشو داره لینک بدید لطفا.
معلومه که دیگه اصلش پیدا نمیشه مگه اینکه زیاد بگردی شاید پیدا شد
بازیا ی جدیدم ندیدم ساپورت نکنه
من ۰ند ماه پیش اصلشو خریدم
لطفا توی یه مقاله کول پد های خوب رو معرفی کنید
لطفا یه راهنمای خرید هم برای کولپد های مناسب لپتاب های گیمینگ بنویسید