چرا سرویس پلیاستیشن پلاس اکسترا در حال حاضر ارزش خرید بالایی دارد؟
چند هفتهای شده است که ساختار جدید سرویس پلاس پلیاستیشن برپا شده و مشترکان زیادی مشغول تجربه این سرویسها هستند. همانطور که میدانید سرویس جدید پلاس، سه سطح مختلف دارد و با توجه به هزینهاش، ...
چند هفتهای شده است که ساختار جدید سرویس پلاس پلیاستیشن برپا شده و مشترکان زیادی مشغول تجربه این سرویسها هستند. همانطور که میدانید سرویس جدید پلاس، سه سطح مختلف دارد و با توجه به هزینهاش، امکانات بیشتری در دسترس مشترکان قرار میدهد. گرانترین و پربارترین سطح سرویس پلاس، سطح Premium است که ماهیانه 18 دلار است. با خرید این سرویس، بازیکنان میتوانند بازیهای PS3 را استریم کنند و برخی از بازیهای کنسولهای PS1 و PS2 را دانلود و بازی کنند.
بازیهای کلاسیک و قدیمی قطعا فاکتور مهمی برای خرید سرویس پریمیوم است؛ اما در حال حاضر تعداد این عناوین بالا نیست و با انتظارات بازیکنان هماهنگ نبوده است. بسیاری انتظار داشتند تا بازیهای بیشتری از دوران نسل ششم و کنسول PS1 را در سرویس پلاس پریمیوم ببینند اما با عرضه اولیه این سرویس، چنین اتفاقی نیفتاده است. البته که سران پلیاستیشن گفتهاند که در آینده تعداد بازیهای کلاسیک در سطح پریمیوم افزایش خواهد داشت و به همین تعداد اکتفا نخواهند کرد.
حال سرویس پلیاستیشن پلاس اکسترا، که سطح دوم سرویس پلاس است تقریبا همرده سرویس گیمپس اکس باکس است. این سرویس ماهیانه 15 دلار هزینه دارد و بازیکنان به انبوهی از بازیهای نسل هشتم و برخی از جدیدترین بازیهای نسل نهم دسترسی خواهند داشت. در این مقاله قصد داریم تا ارزش خرید سرویس پلاس اکسترا را بررسی کنیم و ببینیم که چرا این سطح در حال حاضر، بیشترین ارزش را میان دیگر سطوح سرویس پلاس دارد. با ویجیاتو همراه باشید.
رقیبی برای گیم پس
اگر سرویس پلاس جدید را با سرویس گیمپس مقایسه کنیم، متوجه همرده بودن سطح اکسترا با سرویس گیمپس خواهیم شد. اکثر بازیها مربوط به نسل هشتم کنسولها هستند و برخی از بازیهای انحصاری نسل نهم پلیاستیشن در این سرویس وجود دارد. سران سونی بارها اعلام کردند که هرگز سیاست Day One اکس باکس را در سرویس پلاس اجرایی نمیکنند چرا که این کار روند توسعه بازیهای انحصاری سونی را مختل میکند. بازیهای سونی معمولا بودجههای بالایی را مصرف میکند و گاهی اوقات بودجه مصرف شده برای یکی از بازیهای انحصاری از بودجه فیلمهای بلاکباستر هالیوود نیز بالاتر میرود.
با این حال، وقتی به لیست بازیهای سرویس اکسترا نگاهی میاندازیم متوجه میشویم که سونی چندان هم از قائله انتشار بازیهای انحصاری بر سرویسهای اشتراکی عقب نیفتاده است. در این سرویس، بازیهای Demons Souls Remake و Returnal و نسخههای Director’s Cut بازیهای Death Stranding و Ghost of Tsushima در این سرویس قابل دسترس هستند. بازیهایی که ذکر کردیم در سال ابتدایی عرضه کنسول PS5 منتشر شدند و اکثر بازیها هم انحصاری کنسول PS5 بودند. حتی شایعاتی مطرح شده که بزودی و در چند ماه آینده بازی Ratchet and Clank Rift Apart نیز در این سرویس عرضه خواهند شد.
این مسئله نشان میدهد که سونی نیمنگاهی به عرضه بازیهای انحصاریاش در سرویس پلاس اکسترا و پریمیوم خواهد داشت. با توجه به بازیهایی که در حال حاضر در سرویس اکسترا قرار دارند، میتوان حدس زد که بازیها احتمالا با بازه زمانی یک ساله در این سرویس منتشر خواهند شد. البته که شاید بازیهای بزرگی مثل God of War Ragnarok یا The Last of Us Remake با گذر مدت زمان بیشتری در این سرویس منتشر شوند اما دیگر بازیهای سونی با بازه زمانی کمتری در این سرویس حاضر میشوند.
از طرفی پلیاستیشن، با استودیوهای تردپارتی نیز روابط خوبی را برقرار کرده است. به طور مثال بازیهایی مثل Assassins Creed Valhalla و Control Ultimate Edition و Marvel’s Guardians of the Galaxy در لیست بازیهای پلیاستیشن پلاس اکسترا وجود دارند. میتوان گفت که اکثر بازیهایی که در سال 2020 و 2021 عرضه شدند در این سرویس قرار گرفتند و همین ارزش خرید این سرویس را بالا میبرد.
تعداد بازیهای مستقل نیز در سرویس بالا است و عناوین تحسینشدهای مثل Blasphemous و Hollow Knight Voidheart Edition در سرویس حضور دارند و از جمله دلایل خرید سرویس اکسترا محسوب میشود.
دسترسی به سطوح پایینتر
از طرفی با خرید اشتراک پریمیوم، بازیکنان به تمامی قابلیتهای سطح اکسترا دسترسی خواهند داشت. علاوه بر ویژگیهای اکسترا، بازیکنان به دیگر قابلیتها نیز دسترسی خواهند داشت. اما همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، تعداد بازیهای کلاسیک در حال حاضر کم است. شاید بسیاری انتظار داشتند تا بازیهای Metal Gear Solid یا Silent Hill یا سری کلاسیک کسلوانیا در سرویس حاضر باشند اما هیچکدام از این عناوین در این لیست حضور ندارند.
بازیهای کلاسیک کنسول PS1 در این سرویس به کمتر از بیست عدد میرسند و از بهترینهای آنها میتوان به Syphon Filter و Resident Evil Director’s Cut اشاره کرد. همین مسئله تا حدودی ارزش خرید سرویس پریمیوم را نسبت به اکسترا کاهش میدهد تا اینکه تعداد بازیهای کلاسیک افزایش پیدا کند. بازیهای کنسول PS3 نیز تنها از طریق استریمینگ و Cloud Gaming در دسترس است و این مسئله هم برای مشترکان ایرانی یک مشکل محسوب میشود.
سیستم کلاود و استریمینگ کاملا به اینترنت وابسته است و با توجه به سرعت اینترنت ضعیف کشور، امکان استفاده از بازیهای کلاود و PS3 تقریبا نشدنی است. بازیهای PS3 نیز تنها در سرویس پریمیوم وجود دارد و باز هم برای متشرکان ایرانی ارزش سرویس پلاس اکسترا را افزایش میدهد.
برخی از بازیهای کلاسیک حاضر در سرویس پریمیوم نیز در حال حاضر به صورت جداگانه قابل خرید است. البته که خرید جداگانه بازیها در حالی که بازی در یک سرویس اشتراکی قابل دسترس باشد شاید اقدامی عجیب باشد اما برخی بازیکنان شاید طرفدار سرویسهای اشتراکی نباشند که برای آنها نیز راهحلی گذاشته شده است.
جمعبندی
به هر حال به شواهد و امکاناتی که از این سرویسها دیدیم، میتوان گفت که در حال حاضر پلیاستیشن پلاس اکسترا، بهترین و مقرون به صرفهترین سرویس سونی و پلیاستیشن است. قطعا با استقبال بازیکنان از این سرویس و رقابتی که با سرویس گیمپس اکس باکس وجود دارد، این سرویس با ویژگیهای بیشتری همراه خواهد شد.
همانطور هم که اشاره کردیم سران سونی اعلام کردند که تعداد بازیهای کلاسیک با گذر زمان افزایش پیدا خواهد کرد. اما در حال حاضر شاید دلیل موثری برای خرید یک سرویس گرانتر وجود نداشته باشد. درست است که سرویس اکسترا ویژگیهای کمتری نسبت به سرویس پریمیوم دارد اما همچنان ارزش خرید بسیار بالایی دارد و شاید برای کاربران جدید کنسول PS5، بهترین سرویس ممکن برای بازیکنان باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
گل گفتی
و منی که Essential هم نمیتونم بخرم با این قیمت دلار?
تنها تجربه ای که از پلاس دارم چند وقت پیش بود که یک ماهه اش شد ۱ دلار و سریع گرفتم. بعدا فهمیدم فقط برای همون روز بوده?
به نظرم پرمیوم اگر کسی میتونه حتما بگیره بازی های قدیمی واقعا جذاب و خاطره انگیز بودن
یه سوال : حالا که بحث گیم پس شد، من چند روز پیش اشتراک Ultimate گیم پس رو گرفتم و با dns 178.22.122.100. میرم توی برنامه ایکس باکس و بازی ها رو دانلود میکنم،اما توی خود بازی ها برام بخش آنلاین نمیاد میزنه lost connection به گمونم مشکل از دی ان اس منه. کسی dns خوب نمیشناسه؟
اتفاقا گفتن هیچ بازی دایمی نیست حتی انحصاری
انحصاری های خودشو چرا باید ببره؟؟که درامد خودش از سرویس کم بشه ؟منظورشون بازی مولتی پلتفرم
بازی هاش زیادن ولی فقط حدود ۲۰ تاش خوبن و بقیه یکم چرتن
ولی خب بازم بنظرم سرویس خوبیه برای پلی استیشن
به نظرم این تیتر رو باید حذف کنید:
رقیبی در حد و اندازههای گیمپس!
هروقت توی پلاس بازی ای که ۱۰ سال روش وقت و هزینه گذاشته شده (مثل استارفیلد) روز عرضه منتشر شد ، میشه رقیب گیم پس?
این سرویس حتی بازی لست آف اس ۲۰۲۰ خودشو نیاورده تا در ماه های آینده به عنوان بازی های جدید اضافه کنه و جو مثبت کاذب ایجاد شه
چطوری سرویسی که اگر مثلا یکساله اشتراک بگیری کامل میدونی چه خبره توش میدونی بازی های آینده چین کی میان با سرویسی که اصلا نمیدونی آینده چه بازی میاد کی میاد دقیقا هم سطح کردید !! تعداد زیادی از گیمر ها دوست دارن بازی رو گرم و تازه که اومد بازی کنن اگر این نبود تعداد گیمرهای بیشتری منتظر میموندن تخفیف بخوره بعد بخرن نه ابتدای عرضه بازی
دی وان گیم پس رو بی ارزش جلوه میدید!!! فورزا موتور اسپورت روز عرضه و گرن توریسمو پول خون
هزینه ساخت گرن توریسمو بیشتری از موتوراسپورت بوده ؟
والهالا رو فک کنم اگه بخوایم رو سرویس بازی کنیم باید یه ۶ ماهی سرویس رو تمدید کنیم ?
ارزش خریدش پایینه خود یونی تمام بازی هاشو برعکس ماکروسافت روش قرار نداده و میخواد ماه ب ماه بصورت قطره چکونی بده بگه بازی جدید دادم
برا بار پنج هزارم کسی نگفت بازی روز عرضه نداده که اتفاقا باید بده گفتم تمام بازیهایی که قبلا منتشر شدند رو نداده روش مثل رچت تا هرماه یکیشونو اضافه کنه بگه ببینید بازی جدید اضافه کردم در حالی که اونا دیگه باید از زمان شروع سرویس تمامشون میبودند
رچت تو پلاس کالکشن هست
چند ماهی به نظرم صبر کنیم بهتره
امیدوارم تو ادامه راه هم مثل لیستی که اول دادن پرقدرت باشه