قاضی جباری: «قانون مشخصی برای جرائم بازیهای رایانهای وجود ندارد»
بر اساس گزارش منتشر شده از خبرگزاری مهر، هادی جباری قاضی جرائم رایانهای ادعا میکند که هر ماه از بین پرونده رایانهای، نزدیک به ۱۵ پرونده مربوط به جرائم بازیهای رایانهای است و هنوز قوانین ...
بر اساس گزارش منتشر شده از خبرگزاری مهر، هادی جباری قاضی جرائم رایانهای ادعا میکند که هر ماه از بین پرونده رایانهای، نزدیک به ۱۵ پرونده مربوط به جرائم بازیهای رایانهای است و هنوز قوانین مشخصی در اینباره وجود ندارد.
جباری در ادامه گفت ایران در سال ۱۳۸۵، بنیاد ملی بازیهای رایانهای را ایجاد کرد تا بتواند همچون دیگر کشورهای دنیا، قوانینی برای مقابله با جرایم بازیهای رایانهای اعمال کند، اما در ادامه مسیر دچار یک سری چالشها شد. متأسفانه در سالهای ۸۵ تا ۹۰ روی این مسأله سرپوش گذاشته شد و دقیقاً در آن پنج سال طلایی، بسیاری از بازیهای رایانهای وارد کشور شد، بازیهایی که با فرهنگ و قانون کشورمان چندان هم خونی نداشت.
وی افزود ما هیچ قانون خاصی در حوزه جرایم بازیهای رایانهای نداریم؛ بنابراین اگر جرمی در حوزه بازیهای رایانهای صورت بگیرد، باید به قانون مجازات، قانون جرایم رایانهای و قانون تجارت الکترونیک مراجعه کنیم؛ این درحالی است که بسیاری از کشورها قوانین خاصی در این حوزه دارند و روی این حوزه سرمایه گذاری میکنند و ایدئولوژی های مدنظرشان را روی آن اعمال میکنند.
برخی از این جرائم در قالب هک شدن اکانت صورت میگیرد و برخی دیگر، از طریق فروش اکانتهای جعلی و تقلبی. گاهی اوقات قیمتهای یک فروشنده که احراز هویت نشده، ممکن است پایینتر از سایرین باشد و این امکان وجود دارد که از خریداران سوء استفاده کرده و کلاه آنها را بردارد.
در نتیجه، خریداری که با شماره کارت و شماره تلفن فروشنده به پلیس فتا مراجعه میکند، به احتمال قوی به بن بست برخورد میکند، چرا که در بسیاری از موارد، هنگام استعلام کارت بانکی و سیم کارت به بن بست میخورد. (چرا که احتمالا کارت بانکی متعلق به معتاد کارتن خوابی است که کارت خود را اجاره داده و یا سیم کارت متعلق به یک توریست بوده که پیش از خروج از کشور، خط خود را نسوزانده)
توصیه من برای افرادی که قصد خرید اکانت بازی را در فضای مجازی دارند، این است که حتماً طرف مقابل را احراز هویت کنند و تا زمانی که شخص مقابل برای شأن مبهم است، پول را واریز نکنند.
همچنین به یاد داشته باشند که هیچ ارزانی بدون حکمت نیست و اکثریت کلاهبرداران برای ترغیب مشتریان، قیمت را پایین میآورند تا خریدار را وسوسه خرید کنند. خریداران باید این نکته را در نظر داشته باشند که با شماره کارت و تلفن نمیتوانند به جایی برسند.
هادی جباری، قاضی جرائم رایانهایدر حالی که این نوع از جرائم و کلاهبرداریها در فضای مجازی صورت میگیرند، اما حکم این موضوع براساس ماده ۱ قانون تشدید است که در صورت شناسایی متهم تا هفت سال حبس حکم آن صادر میشود.
بازی کردن تو چین چه شکلیه؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
قاضی جباری رو ولش . ببینید قاضی بهادری چی میگه :)
الان که به لطف قوانین شما نمیتونیم بازی کنیم ولی اگر تونستیم چشم به این قوانین جدید عمل میکنیم
حکایت جالبیه حکایت ما گیمرا،ذوالنور حتی عاجز از اینه ک بگه گیمر،میگه گیمور،بعد واسه ما قانون میزاره و میگه باید گیمرا دادگاهی بشن چون میخوان خشونت دنیای گیمو بیارن تو واقعیت،میگه تو بعضی بازی ها باید بچه بکشی تا بازی بهت جایزه بده،تو این ۳۵ سال سنی ک ازخدا گرفتم و بالای ۲۵ سالشو بازی کردم و نبال کننده ی گیم بودم من ک هیچ وقت همچین چیزی ندیدم...از اونور ی روحانی دیگه ب اسم کهوند میاد ی سری نظریات ارائه میده ک بررسی گیمرهای قاتل در آمریکا،رابطه ی اغتشاشات و گیم،آموزش اغتشاش ب مردم در قالب گیم،
من با حقوق کارگری چند میلیون پول اکانت پلاس پرمیوم دادم ک بتونم بازی کنم،خب بازی های آنلاینو اصلا نمیتونم انجام بدم و همش فیلتره،این حق الناس نیست؟؟؟؟سطل زباله حق الناسه فقط؟؟؟
من دیگه هیچ امیدی ب خوشبختی ندارم،هیچ امیدی ها،با کارشناسی ارشد مدیریت بین الملل کارگر ی مغازم تنها دلخوشیمم ب بازی بود ک حداقل دور شم از دنیای واقعی ک اینم این از خدا بی خبرا اینطورش کردن
بعد اون همه بدبختی ، حالا دیگه چی میخواید ؟ لابد میخواین یوتیوبر ها و استریمر ها و حتی گیمر ها رو هم مجرم کنید ؟ دیگه واقعا بسه ! خسته شدیم . نشد حتی یه روز بدون دغدغه بازی کنیم . ???
مجرم کنید؟همین الانم هستیم
نمیخواد شما هیچ کاری کنید برید اون 800 گیگ پهنای باند رو از صداسیما پس بگیرید کم تو منطقه غار غار کنید بسکه تحریم شدیم انگار تو غاریم .
انقدر بازیا رو به فنا دادن تاریخ اونایی که هنوز به فنا ندادنو حفظن!??
والا میگن قانونی نزاشتیم ولی چرا خیلی از بازی ها بالا نمیاد یا بالا میاد با پینگ ۵۰۰،۶۰۰ که مشکل از پینگ نیست مشکل از فیلتره
خیلی قانون کشور ما جالبه قبل از اینکه قانون بزارن فیلتر میکنن وضعیت ما از داخل فیلتر از بیرون تحریم یه فورتنایت بازی میکردم اون هم ازم گرفتین ?
(وی افزود ما هیچ قانون خاصی در حوزه جرایم بازیهای رایانهای نداریم؛ بنابراین اگر جرمی در حوزه بازیهای رایانهای صورت بگیرد، باید به قانون مجازات، قانون جرایم رایانهای و قانون تجارت الکترونیک مراجعه کنیم؛ این درحالی است که بسیاری از کشورها قوانین خاصی در این حوزه دارند و روی این حوزه سرمایه گذاری میکنند و ایدئولوژی های مدنظرشان را روی آن اعمال میکنند)
میتونین به همون نماینده مجلس هایی که حکم اعدام برای بچه هام مردم میدن بگین قانون برای بازی های رایانه ای بذارن
وقت ندارن ولی واسه کافشینتالفر وقت زیادی دارن
من خودم یه اکانت کالاف داشتم 500 می ارزید.یه بچه از نیشابور همچین منو پیچوند که دیگه هوس نکنم چیزی خرج بازی الکی کنم
"متأسفانه در سالهای ۸۵ تا ۹۰ روی این مسأله سرپوش گذاشته شد و دقیقاً در آن پنج سال طلایی، بسیاری از بازیهای رایانهای وارد کشور شد، بازیهایی که با فرهنگ و قانون کشورمان چندان هم خونی نداشت"
به زودی:این بازی به دستور سازمان مصادیق مجرمانه حذف شد
اول یه فکری به حال کد نویسی روبیکا بکنین . گوشی ساده هم تشخیص میده داره به اطلاعات نفوذ میکنه?
فک کنم به زودی به قانون تصویب کنند هرکس داخل gta آدم بکشه مجازاتش در به اندازه کشتن آدم واقعیه? اگه به قوانین شما باشه کل داستان راجب جنگ خیالی بین ایران و آمریکاست هنوز درکش براتون سخته که ویدیوگیم هم یک هنره ؟؟؟
واقعا حق گفتی اینا هموز تو دوران هزار سال پیشن !
والا فعلا باید یک نگاهی به برنامه شاهکار ایتا و روبیکا بندارین!
(وقتی برای اولین بار نصبش میکنی ازت اسکرین شات میگیره)
واقعا؟
یک نگاه هم به سایت ویرگول بد نیست! ( اطلاعات یکی از کاربراشو داده )
واسه یادگاری میخوان(ن ک خیلی خوشگلیم با جوشای نیم متری سفیدمون?)
اما اینک مشکل دار بود از همون اوایل مشخص بود...
ولی نمیدونستم انقدر...
همه ی کشور ها از جمله چین و ژاپن قا نون های خیلی زیادی برای بازی ها دارن اما مشکل اینه که توی ایر ان به دلا یل مختلفی مثل مذ هبی بودن کشور و ... که نمیشه گفت،قوانین خیلی سفت و سخت تر هست و این باعث نگرانی گیمر ها میشه وگرنه گیمر ها از اجرای قا نون بدشون نمیاد
اینکه فضای مجازی باید یکسری قانون مشخص داشته باشه کاملا درسته
ولی وقتی محدودش کنین، مخاطبا بیشتر از هر قانونی رد میشن و خشم خودشونو نشون میدن
پس:
محدود فضای مجازی = کنترل کمتر بر قانون های اینترنت
(متأسفانه در سالهای ۸۵ تا ۹۰ روی این مسأله سرپوش گذاشته شد و دقیقاً در آن پنج سال طلایی، بسیاری از بازیهای رایانهای وارد کشور شد، بازیهایی که با فرهنگ و قانون کشورمان چندان هم خونی نداشت)
این منو میترسونه
در اینکه فضای مجازی باید قانون مند باشه هیچ شکی نیست همچنین در اینکه طرح صیانت هم نباید باشه هیچ شکی نیست.
یه چیز بینابین.
دقییییقا ???