ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مغزینه
مصاحبه

مغزینه چیست و در لیگ بازی های ویدیویی ۱۳۹۸ چه می‌کند؟

مسابقات جام قهرمانان بازی‌های ویدیویی (لیگ بازی‌های رایانه‌ای سابق) سال به سال در حال بزرگ‌تر شدن است. این مسئله علاوه بر تعداد رشته‌های برگزاری، درخصوص استقبال کاربران از این رویداد نیز صدق می‌کند. طبق آخرین ...

محمدامین بهتوئی
نوشته شده توسط محمدامین بهتوئی | ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | ۲۳:۰۰

مسابقات جام قهرمانان بازی‌های ویدیویی (لیگ بازی‌های رایانه‌ای سابق) سال به سال در حال بزرگ‌تر شدن است. این مسئله علاوه بر تعداد رشته‌های برگزاری، درخصوص استقبال کاربران از این رویداد نیز صدق می‌کند. طبق آخرین اخبار منتشر شده، استقبال قابل توجه علاقه‌مندان منجر به تمدید ثبت‌نام در این مسابقات تا ۲۵ مرداد ماه شد و این مسئله نوید برگزاری یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای تاریخ ایران را می‌دهد.

شاید مشاهده نام مغزینه به عنوان یکی از رشته‌های برگزاری مسابقه درکنار سایر نام‌های شناخته شده‌ای مانند فیفا، PES، پسرخوانده و... برای بسیاری از مخاطبین عجیب به نظر برسد. مغزینه یکی از فینالیست‌های جایزه بازی‌های جدی ۱۳۹۷ بود که درنهایت پس از شبیه‌ساز رانندگی نصیر توانست رتبه دوم را از آن خود کند. تمرکز اصلی مغزینه بر ارائه تمرین‌هایی است که توانمندی‌های مغزی را ارتقاء می‌دهند و به همین خاطر در بسیاری از کلینیک‌های توا‌ن‌بخشی از این بازی به منظور کمک به بیماران استفاده می‌شود.

گرچه مغزینه از نظر علمی و کاربردی یک محصول تایید شده و موفق است، اما سوال اصلی اینجاست که چگونه پای چنین بازی‌ای به مسابقات جام قهرمانان بازی‌های ویدیویی باز شده و استقبال کاربران از مغزینه تا این مرحله از ثبت‌نام مسابقات چطور بوده؟ پاسخ این سوال را از حامد نصیری که اخیرا به عنوان سرپرست جدید معاونت پژوهش بنیاد یا همان دایرک انتخاب شده است جویا شدیم و در ادامه می‌توانید ماحصل صحبت‌هایمان را در این مورد بخوانید.

چه شد که مغزینه به عنوان یکی از رشته‌های IGC انتخاب شد؟

با پررنگ‌تر شدن نقش بازی‌های جدی و انتخاب‌ برترین‌های این رشته به صورت سالیانه و همچنین رویکرد جدید بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، سیاست جدید مسابقات جام قهرمانان بازی‌های ویدیویی یا IGC هم به حمایت از این بازی‌ها تغییر کرده. طبیعتا در فضای تجاری غیردولتی، هدف از برگزاری مسابقات درآمدزایی است اما هدف ما بیشتر ترویج و معرفی بازی‌هایی بود که خانواده‌ها بتوانند کنار همدیگر آن را تجربه کنند. در این رشته ما سراغ بازی‌ای نرفتیم که مخاطب خاص و به نوعی جنبه تبلیغاتی دارد، بلکه هدف کاملا برعکس است و می‌خواهیم از توجه کاربرها به لیگ بازی‌های رایانه‌ای برای معرفی بازی‌های جدی به خانواده‌ها و جامعه گیمرهای ایرانی استفاده کنیم.

اما چرا از بین فینالیست‌های جایزه بازی‌های جدی ۱۳۹۷ مغزینه انتخاب شد؟

ما اهمیت زیادی به جایزه بازی‌های جدی می‌دهیم و هر سال این مسابقه با حضور داورهای بسیار حرفه‌ای برگزار می‌شود. سال گذشته جایزه بهترین بازی به شبیه‌ساز رانندگی نصیر رسید، اما وقتی با تیم سازنده بازی صحبت کردیم به ما اعلام کردند که آمادگی حضور در مسابقات را ندارند. بسیاری از مواقع ممکن است بهترین بازی این شاخه خصوصیاتی داشته باشد که برگزاری آن در قالب یک مسابقه گروهی نشدنی باشد. برای مثال رتبه سوم مسابقات سال گذشته یعنی PLS درواقع یک بازی با محوریت آموزش جراحی به پزشک‌ها بود. قاعدتا مخاطب این بازی مردم عادی نیستند و نمی‌شود از این نوع بازی‌ها در یک رویداد مردمی مثل IGC استفاده کرد.

مغزینه
یک سرچ ساده در فضای اینترنت مشخص می‌کند که اطلاعات از مغزینه به شدت کم است، با این حساب استقبال کاربران از این شاخه در IGC چطور بوده؟

«همانطور که گفته شد ما به شاخه بازی‌های جدی اصلا به این چشم نگاه نمی‌کنیم که بخواهیم از آن‌ها برای جذب مخاطب استفاده کنیم. درواقع هدف ما کاملا برعکس است. وقتی بخش خصوصی یک رویداد را برگزار می‌کند هدفش تجاری و کسب درآمد است، درنتیجه این مسئله که شاهد حضور رشته‌هایی مثل دوتا، فیفا، کانتر استرایک و... در رویدادهای بخش خصوصی باشیم کاملا عادی است. اما وقتی نوبت به بخش دولتی می‌رسد، هدف بیشتر ترویج و توسعه یک تفکر یا سیاست است. بازی‌های جدی هم در کنار ماهیت غیر تجاری، حاصل پژوهش‌های دانشگاهی هستند و اهداف علمی دارند که به همین خاطر در سطح جامعه کمتر شناخته شده‌اند. البته مغزینه کمی متفاوت است و به این خاطر که از این بازی در کلینیک‌های توان‌بخشی استفاده می‌شود می‌توان گفت نسبتا در جامعه شناخته شده‌تر از بازی‌های دیگری مثل شبیه‌ساز رانندگی نصیر است.

منتها به صورت کلی بازی‌های جدی در تمام دنیا شهرت کمتری نسبت به بازی‌های تبلیغاتی دارند. هدف رویداد IGC هم دقیقا معرفی بازی‌های جدی است و می‌خواهیم به کاربرها و خانواده‌ها نشان بدهیم که می‌توانند از این بازی‌ها در کنار یکدیگر استفاده کنند. مغزینه حاصل تحقیقات فراوان است و نتیجه اثر بخشی‌اش در بسیاری از دانشگاه‌ها بررسی شده و به همین خاطر برای خانواده‌ها یک انتخاب فوق‌العاده محسوب می‌شود. بنابراین، همچین محصولی امنیت و ارزش کافی را دارد که بخواهیم در رویداد IGC معرفی‌اش کنیم و خوشبختانه با وجود اینکه شناخت کمتری نسبت به بازی وجود دارد، استقبال خوبی از آن شده.»

اما مغزینه به صورت یکسری معما و پازل‌هاییست که هرکدام روی قسمتی از توانایی‌های مغز تمرکز دارند و در قالب مراحل مختلف طراحی شدند. حالا این بازی چطور قرار است به صورت یک مسابقه گروهی درآید؟

«مسابقه به این شکل خواهد بود که یکی از مراحل بازی به صورت رندوم در اختیار کاربرها قرار می‌گیرد. کاربرها براساس اینکه چقدر در انجام دادن وظیفه مورد نظر موفق عمل کنند امتیاز به دست می‌آورند. در نهایت کسی که بتواند بیشترین امتیازات را با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف کسب کند، برنده مسابقه می‌شود.»

مغزینه
ثبت نام در جام قهرمانان بازی‌های ویدیویی ایران از یکشنبه ۹ تیر ماه آغاز شده بود و ۱۰ مرداد ادامه داشت اما حالا تمدید شده. جدول زمان‌بندی ثبت نام جدید این رویداد به شرح زیر است:
  • مهلت ثبت نام در رشته DOTA 2: تا ۱۶ مرداد ماه
  • مهلت ثبت‌نام در رشته کانتر استرایک: تا ۲۱ مرداد ماه
  • مهلت ثبت‌نام در رشته‌های فیفا، PES، کلش رویال، کوییز آو کینگز، پسرخوانده و مغزینه: تا ۲۵ مرداد ماه

لازم به ذکر است مهلت‌های ذکرشده برای ثبت‌نام به هیچ عنوان مجددا تمدید نخواهند شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی