ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی های سرویس محور
اخبار و مقالات

Marvel’s Avengers و ۴ بازی دیگر که زودتر از موعد به پایان راه رسیدند

بازی‌های سرویس محور یا لایو سرویس، عناوینی هستند که معمولا با پشتیبانی‌های طولانی روبرو می‌شوند و تا ماه‌ها و گاها سال‌ها، مخاطبانشان را سرگرم می‌کنند. محتواها و خریدهای درون‌ برنامه‌ای بازی‌ها، عواملی هستند که این ...

علیرضا طالقانی
نوشته شده توسط علیرضا طالقانی | ۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۲:۱۴

بازی‌های سرویس محور یا لایو سرویس، عناوینی هستند که معمولا با پشتیبانی‌های طولانی روبرو می‌شوند و تا ماه‌ها و گاها سال‌ها، مخاطبانشان را سرگرم می‌کنند. محتواها و خریدهای درون‌ برنامه‌ای بازی‌ها، عواملی هستند که این بازی‌ها را زنده نگه می‌دارند. تعداد این بازی‌ها در سال‌های اخیر بسیار زیاد شده و گاهی برخی عنوان‌ها به علت عدم فروش مقبول، ساختار سرویس محور به خود می‌گیرند. سیاست‌های برخی ناشران باعث شده تا با بازی‌های سرویس محور بسیار خوبی روبرو باشیم. اما در این بین عناوینی هم هستند که پیش از موعد و خیلی زود به پایان خودشان رسیدند و به اصطلاح Dead شدند.

عدم برنامه‌ریزی درست، نبود محتواهای جذاب، عدم موفقیت سیستم خرید درون برنامه‌ای بازی، عدم تحقق وعده‌های داده شده از عواملی هستند که می‌توانند یک عنوان سرویس محور را به مرگ خودشان نزدیک کنند.

در این مقاله، قصد داریم تا به پنج عنوانی بپردازیم که پشتیبانی از آن‌ها خیلی زود به پایان رسید و علی‌رغم پتانسیل‌های موجود، نتوانستند به هدفی که داشتند برسند. با ویجیاتو همراه بمانید.

Chocobo GP


بازی سرویس محور

بازی Chocobo GP کیفیت خوبی داشت. اما عدم تعادل در سیستم پرداختی بازی باعث شد تا ایرادهای آن بر کیفیت بازی چیره شود. بازی تلاش دارد تا کیفیتی همچون Mario Kart داشته باشد اما باز هم خریدهای درون برنامه‌ای مانعی بزرگ برای تحقق این اتفاق هستند. با این حال درآمدزایی که بازی داشت برای سازندگان غیرقابل انکار بود. به همین دلیل سازندگان، کاراکترهای محبوب سری فاینال فانتری را تنها از طریق خریدهای درون برنامه‌ای قابل دسترسی کردند. اگرچه که پایداری این سیستم هم همیشگی نبود.

این بازی در ماه مارس سال ۲۰۲۲ با انتقادات گسترده منتشر شد و بازیکنان و منتقدان از مدل درآمدزایی و سیزن‌پس‌های بازی گلایه داشتند. اسکوئر انیکس تلاش کرد تا با ارائه گیفت‌ها شرایط را بهبود ببخشد اما این اتفاق باعث شد تا بازی بیشتر شبیه به یک بازی موبایلی رایگان باشد و دیگر سودی برای اسکوئر انیکس نداشته باشد. تنها پس از 9 ماه از انتشار، پشتیبانی از Chocobo GP بلافاصله به پایان می‌رسد و هیچ بروزرسانی گسترده دیگری برای بازی برنامه‌ریزی نشده است.

Babylon’s Fall


بازی های سرویس محور

پلاتینیوم گیمز و اسکوئر انیکس همکاری مشترک موفقی با یکدیگر داشتند اما Babylon’s Fall نقطه سیاه کارنامه همکاری این دو استودیو بود. البته شاید مقصر این قضیه را باید اسکوئر انیکس دانست چرا که در این لیست کوچک، نماینده‌های زیادی دارد. علاوه بر Chocobo GP دیگر عنوان تحت نظر این شرکت یعنی Babylon’s Fall هم مخصوص بازار ژاپن عرضه شده بود که آن هم به پایان خوشی نرسید. حتی اغراق نیست اگر بگوییم که محصول پلاتینیوم گیمز حتی از Chocobo GP هم عنوان ناموفق‌تری بود.

این بازی هم به مانند اثر قبلی در ماه مارس سال ۲۰۲۲ عرضه شد اما طول عمر آن هم به یک سال نرسید. اما مشکلات بازی با عنوان قبلی بسیار متفاوت بود. مخاطبان چندان با خریدهای درون برنامه‌ای بازی مشکل نداشتند بلکه مشکل اصلی آن‌ها، خود بازی بود. گرافیک نه چندان خوب، گیم‌پلی خسته‌کننده و پوچ بودن کلیت بازی، از مواردی بود که مخاطبان به آن اشاره می‌کردند. بسیاری وجود نام پلاتینیوم گیمز پشت این اثر را اتفاقی غیرقابل باور می‌دانستند. با این حال هر استودیویی ممکن است یک بازی بد بسازد و برای پلاتینیوم گیمز، Babylon’s Fall حکم چنین اثری را داشت.

جالب است بدانید که آمار بازیکنان همزمان بازی در استیم در مقطعی، به یک نفر رسید. چندی پیش، اسکوئر انیکس رسما اعلام کرد که سرورهای بازی در ماه فوریه سال ۲۰۲۳ برای همیشه خاموش خواهند شد.

Anthem


Lack of Live Services Games

بسیاری از بازی‌هایی که ناموفق هستند، یا ایده خوبی ندارند یا ساختار اشتباهی را به کار بردند. اما Anthem اثری بود که پتانسیل بالایی داشت، انتظارات زیادی ایجاد کرده بود و بسیاری از گیمرها، به آن امید داشتند. Anthem ایده خوبی داشت که از ساختار بدی استفاده کرده بود. بسیاری اعتقاد دارند، دلیل اصلی شکست این بازی، عدم تجربه منسجم و لذت بخش و ناموفقیت بایوور در احیای بازی بود.

بایوور که با Mass Effect Andromeda بسیاری از دوست‌دارانش را ناامید کرده بود، نتوانست با شوتر چندنفره آنلاینش، اعتماد از دست رفته طرفدارانش را بازگرداند. آن هم بایووری که سه‌گانه Mass Effect را ساخته و با Dragon Age Inquisition توانسته بود لقب بازی سال را هم کسب کند. BioWare یک استودیو تواناست و در ساخت بازی‌های نقش‌آفرینی یک استودیو پیشرو است. استودیویی که نتوانست فرمول مناسبی برای Anthem به کار ببرد.

در سال ۲۰۲۱ سازندگان ادعا کردند که ساختار بازی به طور کامل بازسازی خواهد شد و این اثر برخواهد گشت اما تا به الان هیچ آپدیتی برای این بازی منتشر نشده است و با توجه به برنامه‌های BioWare می‌توان مرگ بازی Anthem را متصور شد. بازیکنان همچنان می‌توانند به تجربه بازی بپردازند اما مشکلات همچنان پابرجاست.

Splitgate


Splitgate

بازی Splitgate قربانی موفقیت‌های خارج از انتظار خودش شد. در این لیست، بازی‌هایی را دیدیم که ایده خوبی داشتند اما درست به مرحله اجرا نرسیدند. یا عناوینی وجود داشتند که سیستم‌های پرداخت‌های درون برنامه‌ای آن‌ها باعث عدم موفقیت آن‌ها شد. اما بازی Splitgate از این قواعد مستثنی‌ست.

استودیوی مستقل 1047 از عنوان برجسته ولو یعنی پورتال الهام گرفته بود. سازندگان قصد داشتند تا ساختار این بازی محبوب را در قالب یک شوتر چندنفره رقابتی اجرا کنند. چنین ایده‌ای توانست بخش بزرگی از طرفداران را به سمت بازی بکشاند و این چیزی بود که این استودیوی مستقل، انتظارش را نداشت. سازندگان ابتدا بازی را از حالت Early Access خارج کردند تا بتوانند وضعیت سرورهای بازی را بهبود ببخشند. تعداد بازیکنان بازی به یک باره بسیار زیاد شد و سرورهای محدود و ضعیف بازی را به دردسر انداخت.

سازندگان مستقل بودند اما استقبالی که گیمرها از بازی داشتند، در حد عناوین AAA بود. سازندگان هم در قبول این موضوع با تردید روبرو شده بودند. وضعیت به گونه‌ای پیش رفت که سازندگان در ماه سپتامبر سال گذشته، اعلام کردند که تمرکز خودشان را معطوف به پروژه جدیدی می‌کنند و مجبور به متوقف کردن پشتیبانی از Splitgate هستند. یکی از دلایل این تصمیم، تامین بودجه برای اثر جدیدشان بود. بسیاری از بازیکنان هم که خریدهای درون برنامه‌ای از بازی داشتند استودیوی 1047 را به باد انتقاد گرفتند چرا که هزینه‌های زیادی برای بازی کرده بودند و اثر تازه‌نفس به ناگهان به پایان خودش رسید.

Marvel’s Avengers


بازی اونجرز

یک بازی سرویس محور دیگر که ناشر آن اسکوئر انیکس است. انتقام‌جویان دنیای بازی، سال ابتدایی‌ عرضه را به بحران‌ها و چالش‌های فراوان گذراندند. این که بازی در همان سال ابتدایی به پایان خودش نرسید، اتفاق عجیبی بود. با این حال در طول دو سال گذشته، سازندگان تلاش کردند تا اثری مقبول را به مخاطبان عرضه کنند. اما با عرضه محتواهای جدید، گاهی اوقات انتقادات بیشتر هم شد. به طور مثال عرضه بسته الحاقی اسپایدرمن آن هم به صورت انحصاری برای کنسول‌های پلی‌استیشن با حاشیه‌های زیادی همراه شد و کیفیت محتوای منتشرشده هم انتقادات زیادی را به همراه داشت.

عرضه بازی بر سرویس‌های گیم پس و پلاس در راستای بهبود تعداد بازیکنان همزمان بود که تاثیری در این روند نداشت. حال Marvel’s Avengers پس از ۸۶۸ روز رسما به پایان خواهد رسید. البته که این تصمیم توسط اسکوئر انیکس گرفته نشد چرا که در ماه می گذشته، اسکوئر انیکس استودیو کریستال داینامیکس را به گروه Embracer فروخت.

بازی اونجرز به واسطه محبوبیت فیلم‌هایش، انتظار و هیجانات زیادی برای علاقه‌مندان به این فرنچایز ایجاد کرده بود. در کل بازی یک اثر قابل قبول برای طرفداران دنیای کمیک‌های مارول است و مخاطب می‌تواند از داستان گفته شده لذت ببرد. اما کیفیت بازی آن طور که باید خوب نیست و نمی‌تواند اثری شبیه به دیگر آثار ابرقهرمانی موفق مثل اسپایدرمن یا بتمن باشد. خریدهای درون برنامه‌ای بازی هم مشکلات زیادی را ایجاد می‌کرد و مجموع این ایرادات، یک تجربه تکراری را برای بازیکنان ایجاد می‌کرد. کریستال داینامیکس تلاش زیادی کرد تا بازی را زنده نگه دارد اما در نهایت شکست را پذیرفت.

همچنین اگر موبایل گیمر هستید، با خواندن مطلب مرتبط با کسب درآمد با بازی موبایل؛ گیمری حرفه‌ای شوید.


بازی‌های سرویس محور جزو پروژه‌های ریسکی دنیای بازی‌های ویدیویی محسوب می‌شوند. بازی‌هایی در این سال‌ها وجود داشتند که کاملا از دور خارج شده بودند اما به واسطه پشتیبانی ناشر و خلاقیت تیم سازنده توانستند حجم زیادی از کاربران را به تجربه اثر وادار کنند. با این حال در این لیست به عناوینی پرداختیم که نتوانستند ورق را برگردانند و مغلوب مشکلات گسترده خودشان شدند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad-Nikhalat-Jahromi
    Mohammad-Nikhalat-Jahromi | ۴ بهمن ۱۴۰۱

    الآن پلیرها در اَنتم دقیقا چی کار میکنن ؟ بازی قابل بازی هست اصن ؟

مطالب پیشنهادی