نقد انیمیشن The Angry Birds Movie 2 – پرواز بر آشیانه دیوانگان
در این سال جدید میلادی، دو انیمیشن اکران شده که هر دو دنباله یک اثر به حساب میآیند و کسی هم آنچنان انتظار ساخت آنها را نداشته است! واقعیت این است که نه Secret Life ...
در این سال جدید میلادی، دو انیمیشن اکران شده که هر دو دنباله یک اثر به حساب میآیند و کسی هم آنچنان انتظار ساخت آنها را نداشته است! واقعیت این است که نه Secret Life Of Pets 2 و نه قسمت دوم انیمیشن Angry Birds عناوینی نبودند که طرفداران بیصبرانه منتظر ساخت آنها باشند و اساسا کمتر کسی فکر میکرد که این دو اثر به مرحله تولید و ساخت و اکران برسند.
کمپانی ROVIO زمانی نه چندان دور با ساخت بازی پرندگان خشمگین (Angry Birds) تکانی به بازار بازیهای موبایلی داد و توانست این برند را به محبوبیت بسیار بالایی برساند. انگری بردز آنقدر بین مردم طرفدار پیدا کرد که سازنده این عنوان منشعبات بسیاری از بازی با کمک برندهای غول دنیا نظیر جنگ ستارگان و ترانسفورمرز هم ساخت. پس از عرضه بازیهای متعدد از این سری، زمزمههای ساخت این انیمیشن نیز از اینور و آنور شنیده میشد ولی این موضوعات در حد شایعات باقی ماند تا زمانی که در سال ۲۰۱۶ انیمیشن Angry Birds اکران شد.
واکنش مردم نسبت به اولین انیمیشن ساخته شده از روی یک بازی موبایلی محبوب، مناسب بود و این اثر توانست ۵ برابر بیشتر از بودجه ساخت خود در باکس آفیس فروش کند و سود هنگفتی به جیب سازندگان واریز کند. با این وجود باید اعتراف کرد که ساخت یک انیمیشن بر اساس این بازی کار سختی بود و در آوردن یک داستان با پتانسیل و کشش نود دقیقه انیمیشن، کاری بود که سازندگان آنچنان درست از پس آن برنیامده بودند.
فروش خوب انیمیشن اول انگری بردز اما کاری کرد که سازندگان به فکر ساخت قسمت دوم این کار نیز بیفتند. اما چالشی که اینجا اتفاق افتاده به فاصله بین ساخت قسمت اول و دوم برمیگردد و افولی که در همین عرض سه چهار سال، کمپانی Rovio آن را تجربه کرده است. اگر در سال گذشته این کمپانی بازیسازی و برند پرندگان خشمگینش بیش از یک میلیارد دلار ارزش داشتند، حالا بر اساس آخرین امار منتشر شده ارزشی معادل ۵۰۰ میلیون دلار دارند و منابع خبری میگویند که نزدیک به ۵۵ درصد از ارزش این کمپانی سقوط کرده است.
انیمیشن Angry Birds 2 هم در همین شرایط ساخته شده، شرایط رو به زوال رفتن کمپانی سازنده و کم شدن فروغ ستاره بخت و اقبال برند پرندگان خشمگین و ظاهر شدن رقبای قدرتمند در بازار بازیهای موبایل. شاید همین موضوع دلیل این باشد که بودجه ساخت قسمت دوم نه تنها ارتقا نیافته بلکه ده میلیون دلار هم کمتر از قسمت پیشین در نظر گرفته شده است. شاید بیراه نباشد که بگوییم در بین سازندگان این اثر، لااقل کمپانی Rovio چشم امید زیادی به این انیمیشن و موفقیت آن در بین مردم و گیشههای سراسر دنیا بسته تا بتواند بار دیگر سکوی پرتابی برای برند کمرنگ شده خود پیدا کند.
بعد از خوانش این مقدمه طولانی، بهتر است به خود انیمیشن Angry Birds 2 برسیم؛ عنوانی که داستان آن دقیقا از ادامه قسمت اول آغاز شده و روایتگر جنگ و نبرد تمام نشدنی جزیره پرندگان و جزیره خوکهای سبز رنگ است. رد (قهرمان این سری که ظاهرش تقریبا به نوعی لوگوی این مجموعه نیز به شمار میآید) به همراه دوستان خود همچنان علیه حملات خوکها میجنگند و روزی نیست که بین دو جزیره صلح برقرار نباشد.
با اینکه تقریبا تمامی پرندهها از این جنگ همیشگی و بلاهایی که بر سرشان میآید ناراضی هستند ولی رد از وقوع این اتفاقات خوشحال است چرا که توانسته از آن شخصیت منزوی و تنهای همیشگی خود فاصله بگیرد و تبدیل به یک قهرمان تمام عیار برای جزیره پرندگان شود. کل کل رد و رییس خوکها، دردسرهای زیادی برای هر دو جزیره آفریده اما به نظر میرسد که هیچیک از طرفین قصد ندارد که دست از این لجبازی بردارد و از خر شیطان پایین بیاید.
نبرد دو طرف ادامه دارد تا زمانی که به هر دو جزیره یک گلوله یخی بسیار بزرگ از سوی ناکجا آباد شلیک میشود. رد با دیدن این گلوله یخی عظیمالجثه و مرگبار (که از شانس پرندگان به داخل دریا افتاد و نه داخل خود جزیره که بخواهد خرابی به بار بیاورد) کمی تعجب میکند اما ترجیح میدهد که سکوت اختیار کند و صدای آن را در نیاورد. خوکها اما از دست این گلوله یخی آسیبهای جدی میبینند و تحقیقات بیشتری در این زمینه میکنند. خوکهای سبز پی به یک موضوع خوفناک میبرند: گلولههای یخی از سوی یک جزیره سوم پرتاب میشود، جزیرهای متعلق به عقابها که هر دو نژاد تاکنون از وجود آن بیخبر بودند.
خوکها پیشنهاد صلح میدهند و با اینکه رد چندان موافق این موضوع نیست (چرا که فکر میکند با ایجاد صلح میان دو جزیره، خبری از قهرمان بازی و در پی آن محبوبیت مردمی نیز نیست) ولیکن اوضاع را قمر در عقرب دیده و تصمیم میگیرد با همکاری خوکها به نبرد با جزیره سوم، جزیره عقابها، بروند...
جملات بالا شاید شرح ده دقیقه ابتدایی داستان این قسمت از انیمیشن پرندگان خشمگین باشد. همانطور که میبینید، برخلاف تصور اکثریت، سازندگان توانستهاند داستان قسمت دوم را به خوبی شروع کنند. این قصه با چفت و بست محکمی شروع شده و هر چه پیشتر میرود هم دیوانهوارتر میشود. فیلمنامه با اینکه کاملا قابل حدس است و پیچیدگی خاصی ندارد و حرفهای عمیقی هم برای زدن ندارد، اما به قدر کافی سرگرم کننده و جذاب است.
سازندگان بیشتر تمرکز خود را در این قسمت از انیمیشن روی دیوانهوار ساختن و خلق صحنههای کمدی مبذول داشتهاند و نکتهای که در این میان پیش آمده، فراموش کردن مخاطب بزرگسال است. نباید از یاد ببریم که برند Angry Birds از آن دسته برندها و بازیهایی است که هم بزرگترها و هم کوچکترها با آن سر و کار دارند و ساخت یک انیمیشن برای مجاب کردن هر دو کار راحتی نیست. سازندگان انیمیشن Angry Birds 2 نیز با اینکه تلاش خود را کردهاند تا بتوانند برای هر دو بخش محتوای مفرح و جالب توجه تولید کنند، ولی در برخی مواقع داستانشان به شدت بچهگانه میشود و برخی شوخیها نیز اصلا برای بچهها قابل درک و حتی شاید بتوان گفت برای سن آنها مناسب نیست.
سازندگان انیمیشن Angry Birds 2 سعی کردهاند که شوخیهای بصری و پشت زمینهای را برای بزرگسالان بیافرینند و کمدی از نوع اسلپ استیکی را برای بچهها درست کنند. در این بین با ترفندی «عصر یخ» گونه! یک خط داستانی میانی و حدودا بیربط به قصه اصلی اضافه کردند تا بتوانند در آن دل بزرگسالان را به دست بیاورند: سه پرنده کوچولو و دردسرهایشان برای برگرداندن سه تخم پرنده که به صورت یک سری داستانک کوتاه در میانه داستان روایت میشود و بعید نیست که مانند اسکراچ (سنجاب عصر یخ) در آینده نه چندان دور کمی تا قسمتی مستقل شوند.
تیم صداپیشگان انیمیشن Angry Birds 2 همانند قسمت پیشین کار خود را به بهترین نحو انجام میدهند و سازندگان اما در کمال تعجب از برخی صداهای مشهور مانند نیکی میناژ کمترین بهره را بردند. دیالوگهای نوشته شده برای پرندگان بامزه بوده و بیشتر شوخیهای کلامی توانسته به اصطلاح «بگیرد» و مخاطب را به خنده وادارد؛ اما همانطور که پیشتر گفته شد بیشتر بار کمدی روی این قسمت نیست و کمدی دیالوگ در این اثر چندان محلی از اعراب ندارد.
جدا از مهارت صداپیشگان باید به موسیقی متن انیمیشن اشاره کرد که در آن عمدتا از آهنگهای مشهور تاریخ استفاده شده و انتخاب این گزینهها به بهترین شکل صورت گرفته است. شنیدن آهنگهای Eye Of Tiger و I Need A Hero و یا Final Countdown در خلال داستان، در راستای همان موضوع به دست آوردن دل مخاطب بزرگسال صورت گرفته و انصافا هم درست از آب در آمده است.
کاراکترهای اضافه شده به انیمیشن جدید اکثرا خلاقانه ساخته شدهاند و پیشتر در هیچ یک از بازیهای انگری بردز آنها را ندیده بودیم. ایدههای جدیدی در این کاراکترها وجود دارد که احتمالا در آینده مسیر این بازیها به کار بیایند. سازندگان با این کار سعی کردهاند نشان بدهند که کفگیر خلاقیتشان به ته دیگ نخورده و هنوز حرفهای ناگفتهای برای جهان دیوانه وار پرندگان عصبانی و خوکهای احمقتر از احمق خود دارند. وجود این نژاد سوم (عقابها) بعید نیست که آینده سری انگری بردز را دستخوش تغییر کند.
با اینکه کسی انتظار ساخت انیمیشن Angry Birds 2 را نداشت ولی نسخه فعلی برخلاف تصورمان آنچنان هم انیمیشن پیش پا افتادهای نیست، درواقع باید اعتراف کرد که قسمت جدید ماجراهای پرندگان خشمگین در پرده نقرهای سینما بهتر از ماجراهای قبلی خود از آب در آمده و قسمت دوم به مراتب بامزهتر از قسمت پیشین است. البته زمانبندی اکران این اثر و داشتن رقیب قدرتمندی مانند شیرشاه والت دیزنی، باعث شده که انیمیشن Angry Birds 2 نتواند در گیشه چندان موفق عمل کند.
در نهایت باید گفت که انیمیشن Angry Birds 2 یک عنوان اسکاری نیست و قرار هم نیست که اینگونه باشد، این اثر احتمالا در یاد بینندگان آن نیز باقی نخواهد ماند اما میتواند از پس ماموریت اصلی خود یعنی سرگرم کردن بینندگان و راضی کردن طرفداران بر بیاید و راه همواری برای برند پرندگان خشمگین به ارمغان میآورد.
پینوشت: همزمان با اکران قسمت دوم انیمیشن انگری بردز، یک بازی ویدئویی نیز The Angry Birds Movie 2 VR: Under Pressure روانه بازار شده که البهت برای تجربه آن نیازمند به دستگاه واقعیت مجازی پلی استیشن ۴ هستید. یکجورهایی میتوان گفت این اولین بازی اساسی از سری پرندگان خشمگین برای این نسل از کنسولها به شمار میآید. همچنین در کنار این بازی میتوانید عنوان موبایلی تحت نام Angry Birds Dream Blast را تجربه کنید که در سبک و سیاقی جدید داستان قسمت دوم انیمیشن را روایت میکند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من از یه چیز شاکیم
این کمپانی های تولید انمیشن حق ندارن محتوای بد... رو توی انمیشن قرار بدن چون مخاطب بچه ها هستند در اصل و هرچند که روی بزرگسال هم بی تاثیر نیست!
اون سکانسی که پرنده نر و ماده رو هم دیگه میفتن و بقیه پرنده ها دارن بد نگاه میکنن ، خصوصا پرنده ای که به سرعتی بودن معروفه ، دقیقا مثالی هس از تحریک جنسی!
در انمیشن متاسفانه من تحریک جنسی غیر مستقیم رو دیدم و پشیمون شدم از اینکه اینو برای برادرم گذاشتم که نگاه کنه!
یا باید انمیشن و فیلم آدم وار تولید کنن ، یا خودمون دست به کار شیم وگرنه یه روز بچه های خودمون هزارتا چیز یاد میگیرن که نباید یاد بگیرن!
این ها متاسفانه ایراداتیه که در اکثر آثار تولیدی کشورهای غربی دیده میشه : مشروبات الکلی ، پارتی ، تحریک جنسی مستقیم و غیر مستقیم ، ازدواج سفید _بچه دار شدن قبل از ازدواج و عروسی ، برهنگی های ورژن جدید ، نشان دادن حریم خصوصی مثل دستشویی کردن ، نشان دادن خیانت و ایجاد بی اعتمادی ، خشونت خیلی زیاد و بیش از حد و.....
به امید روزی که خودمون آثار فراوان پرمحتوا و سالم بسازیم و بزرگسال رو هم جذب کنیم.
سلام خوشحال میشم بهم ایمیل بزنید mm7040 در chmail.ir
مطلب خیلی خوب و مفیدی بود. خیلی دنبال اسم آهنگای بکار رفته در انیمیشن بودم که ب لطف شما پیدا کردم. مرسی?