تخصص های مکمل حوزه شبکه و فناوری اطلاعات
حوزه شبکه و فناوری اطلاعات دارای علوم مکمل زیادی است. بسیاری عقیده دارند که آموزش علم داده پایه یادگیری مباحث فناوری اطلاعات است. اما این جمله چقدر صحت دارد؟ آیا تنها با تکیه بر دیتاساینس ...
حوزه شبکه و فناوری اطلاعات دارای علوم مکمل زیادی است. بسیاری عقیده دارند که آموزش علم داده پایه یادگیری مباحث فناوری اطلاعات است.
اما این جمله چقدر صحت دارد؟ آیا تنها با تکیه بر دیتاساینس میتوان در آیتی و موقعیتهای شغلی آن موفق بود؟ چه علوم دیگری میتوانند در این حوزه به ما کمک کنند و مکمل دانش ما باشند؟
در این مقاله همراه ما باشید تا به تمامی سوالات بالا پاسخ دهیم و در نهایت یک منبع معتبر برای فراگیری علوم مکمل آیتی به شما معرفی کنیم. با ما باشید.
فناوری اطلاعات یا آیتی (IT) چیست؟
Information Technology یا فناوری اطلاعات که به اختصار آیتی خوانده میشود، یک گرایش میانرشتهای است.
افرادی که متخصص حوزه آیتی هستند با علوم نرمافزار، سختافزار، تجارت الکترونیک، برنامهنویسی، شبکه، تکنولوژی نوین و مدیریت آشنایی کامل دارند.
دانش متخصصین این رشته در جهت دستیابی به اهداف سازمانی خاص یا حتی اهداف شخصی ممکن است بهکار گرفته شود.
آیتی با تکنولوژی و مدیریت گره خورده است و این 2 واژه هسته اصلی این علم بهشمار میروند. این رشته را میتوان هم بهصورت آکادمیک و دانشگاهی و هم بهصورت آزاد آموخت.
برای رشته آیتی باید چه تخصصی داشته باشیم؟
همانطور که پیشتر توضیح دادهشد، فناوری اطلاعات یک علم میانرشتهای است و علوم مختلف دیگری از آن دخیل هستند. اما بهطور کلی با توجه به هدف فناوری اطلاعات میتوان مجموعهای از مهارتها را برای یک متخصص آیتی مشخص کرد.
متخصص آیتی باید بتواند ارتباط خوبی با دیتاساینس یا همان علم داده برقرار کند. داده و دیتا از کلیدواژههای آیتی هستند و نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد. آموزش علم داده یکی از مهمترین آموزشهای این حوزه است. متخصصین باید با زیرساختهای سازمانی نیز آشنا باشند.
زیرساختها و سختافزارها به پشتیبانی فنی نیاز خواهند داشت. تجهیزاتی مانند سرورها و روترها و دیگر سیستمها توسط متخصص آیتی باید پشتیبانی شوند.
معروفترین موقعیتهای شغلی فناوری اطلاعات کدامند؟
افراد مختلف میتوانند در موقعیتهای متنوعی برای فناوری اطلاعات مشغول به فعالیت شوند. در ادامه ما معروفترین این پوزیشنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
- متخصص پشتیبانی کامپیوتری: متخصصان این رشته وظیفه عیبیابیهای سختافزاری و نرمافزاری را خواهند داشت. آنها میتوانند به افراد ارشد مجموعه خود برای توسعه و بهبود زیرساختها کمک کنند. در صورت بروز هرگونه اشکال فنی چنین افرادی مسئولیت پشتیبانی را خواهند داشت.
- تحلیلگر امنیت اطلاعات: امنیت شبکههای کامپیوتری سازمان و توسعه ترفندهای امنیتی بهعهده چنین فردی است. او باید بتواند با ارزیابیهای مختلف سطح امنیتی سازمان را بالا ببرد.
- مدیر سیستمهای شبکه: چنین افرادی بر روی عملکرد یک شبکه، امنیت آن و جنبه کلی سیستم متمرکز هستند و مسئولیتش را بهعهده دارند
- تحلیلگر سیستم کامیپوتری: معمولا چنین افرادی در پسزمینه مشغول به کار هستند. آنها این قابلیت را دارند که علم آیتی خود را با دیگر کسبوکارهای هوشمند تطبیق دهند.
تخصصهای مکمل فناوری اطلاعات چه مواردی هستند؟
در حوزه شبکه و فناوری اطلاعات علاوهبر مواردی که پیشتر توضیح دادهشد، علوم دیگری نیز هستند که باید به آنها توجه کرد. این علوم را میتوان بهنوعی تخصصهای فراموششده آیتی یا مکمل دانست.
بهکمک چنین علومی میتوان دانش موجود را توسعه داد و از آن استفاده بهتر و بهینهتر کرد. در 3 مورد از این علوم مکمل را به شما معرفی خواهیم کرد.
علم داده
آموزش علم داده یکی از مهمترین بخشهای آیتی است. دیتا و آیتی از یکدیگر جدا نیستند و رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند.
Data Scientist شامل زیرمجموعههای زیادی از جمله مصورسازی، دستهبندی، پردازش زبان طبیعی، یادگیری عمیق، خوشهبندی و دیگر مهارتها میشود. افرادی که به حوزه آتی علاقهمند هستند باید اطلاعات کاملی از علم داده داشته باشند و مباحث مختلف آن را فرا بگیرند.
برای ورود به بهترین دوره آموزش علم داده به زبان فارسی از مهندس تقندیکی اینجا کلیک کنید
بهترین کار برای یادگیری داده استفاده از دورههای جامع آموزش علم داده است که توسط آموزشگاههای مختلف برگزار میشود.
ویپ (VoIP)
ویپ مخفف عبارت Voice Over IP بوده که به معنی صدا بر روی شبکههای کامپیوتری است. بهعبارت دیگر این تکنولوژی از زیرساخت شبکههای کامپیوتری استفاده میکند تا ارتباط صوتی را بر روی شبکه برقرار سازد.
این تکنولوژی میتواند جایگزین سانترالهای سنتی شود. VoIP تمامی امکانات سانترال داخلی را ارائه میدهد و از طرفی دیگر محدودیتهای سانترال آنالوگ را ندارد.
برای ورود به بهترین دوره آموزش ویپ به زبان فارسی از مهندس صبری ، اینجا کلیک کنید
این تکنولوژی یکی از علومی است که متخصصین آیتی میتوانند بهراحتی فرا بگیرند و مکمل دانش خود کنند. برای آموزش ویپ نیز دورههای زیادی وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد.
اینترنت اشیاء (IOT)
علم اینترنت اشیاء نسبت به دیگر علوم شناختهشدهتر است و افراد مختلف درباره آن اطلاعت محدودی دارند یا دستکم چیزهایی راجبش شنیدهاند.
یکی از ویژگیهای اینترنت اشیاء این است که برای یادگیری آن به هیچ پیشزمینه خاصی در حوزه برنامهنویسی یا شبکه بهصورت تخصصی نیاز نیست. دورههای آموزش اینترنت اشیا بسیارند و در سطح اینترنت میتوان موارد زیادی را یافت.
برای ورود به بهترین دوره آموزش اینترنت اشیا به زبان فارسی در این لینک کلیک کنید
دانشجویان این مبحث را معمولا با شناخت الفبا و معماری اینترنت اشیاء شروع میکنند و سپس به سراغ مباحث تخصصیتر مانند استفاده از سنسورهای مختلف، پروژههای ردیاب و دیگر موارد میروند و بحث را به پایان میرسانند.
تخصصهای معرفیشده را چگونه فرا بگیریم؟
همانطور که گفتهشد شما میتوانید از آموزشگاههای آنلاین معتبر همانند توسینسو کمک بگیرید. توسینسو تمامی دورههایی که معرفیشد را با بهترین کیفیت برگزار میکند و اساتید بینالمللی در این آموزشگاه مشغول بهتدریس علوم مختلف مکمل آیتی هستند.
اگر قصد شرکت در یک دوره آموزش علم داده، اینترنت اشیاء یا هر دوره دیگر مرتبط با آیتی را دارید، باید بگوییم که توسینسو بهترین منبع فارسی برای این کار است. دورههای این آموزشگاه همراه با مدرک معتبر قابل استعلام خواهند بود.
شما میتوانید پیش از خرید دوره بخشی از دوره را بهصورت رایگان ببینید و سطح آن را بسنجید. نکته قابل توجه این است که با وجود ویدیوییبودن آموزش شما همواره به استاد دسترسی خواهید داشت و میتوانید رفع اشکال کنید.
جمعبندی
آموزش علم داده، VoIP و دیگر علوم که در مقاله گفتیم همگی از تکمیلکنندههای آیتی هستند. افراد متخصص در این حوزه باید علوم مختلفی را بهعنوان علوم مکمل فرا بگیرند و سطح دانش خود را بالا ببرند.
فناوری اطلاعات یک دانش میانرشتهای است و ارتباط زیادی با دیگر علوم کامپیوتری دارد. برای یادگیری این علوم مکمل میتوان از دورههای مختلف آموزشی بر بستر اینترنت استفاده کرد.
یکی از بهترین آموزشگاهها برای یادگیری توسینسو است. برای نامنویسی در دورههای این آموزشگاه و کسب اطلاعات بیشتر درباره دورهها کافیاست به وبسایت این مجموعه مراجعه بفرمایید. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.