ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرویس استریم کیک
اخبار و مقالات

کیک یا توییچ؟ کدام سرویس استریم برنده می‌شود؟

طی چند ماه اخیر طرفداران استریم به طور مداوم یک اسم جدید را شنیده‌اند؛ کیک (Kick). سرویس جدیدی که قرار است با دادن پول و آزادی بیشتر به استریمرها مچ توییچ (Twitch) را بخواباند. گرچه ...

محمدامین بهتوئی
نوشته شده توسط محمدامین بهتوئی | ۳ تیر ۱۴۰۲ | ۱۹:۴۵

طی چند ماه اخیر طرفداران استریم به طور مداوم یک اسم جدید را شنیده‌اند؛ کیک (Kick). سرویس جدیدی که قرار است با دادن پول و آزادی بیشتر به استریمرها مچ توییچ (Twitch) را بخواباند. گرچه برای ما مخاطبان ایرانی استفاده از هر دو سرویس به یک اندازه چالش و ماجرا دارد، اما این مسئله که چطور یک سرویس جدید توانسته موی دماغ بزرگ‌ترین پلتفرم استریمینگ جهان باشد عجیب به نظر می‌رسد. آیا کیک می‌تواند روزی توییچ را شکست دهد؟

کیک از کجا پیدا شد؟

اوایل سال ۲۰۲۳ بود که سرویس کیک فرصت معرفی خودش را پیدا کرد. این سرویس توانست به خوبی از بی‌توجهی سرویس‌های استریم دیگری مانند توییچ، یوتوب و فیسبوک استفاده کند و نامش را بر سر زبان‌ها بی‌اندازد. زمانی که بسیاری از استریمرها بابت دغدغه‌های مالی، محدودیت‌ها و رفتار تبعیض‌آمیز مدیران توییچ و سایر پلتفرم‌ها به ستوه آمده بودند، کیک با پیشنهادهایی جذاب وارد شد. درواقع فقدان یک ارتباط مثبت میان تولیدکنندگان محتوا و پلتفرم‌های استریم موجب تولد کیک شد.

هنوز شک و شبهه‌هایی در مورد صاحبان کیک وجود دارد. اما اطلاعات فعلی نشان می‌دهند کمپانی Stake که در زمینه شرط‌بندی فعالیت می‌کند عمده سهام این پلتفرم استریم جدید را در اختیار دارد. در کنار Stake کمپانی استرالیایی Easygo که بخاطر ساخت بازی‌های آنلاین شرط‌بندی شناخته می‌شود نیز به عنوان یکی از سهام‌داران کیک معرفی شده. این یعنی صاحبان اصلی این پلتفرم کمپانی‌هایی هستند که عمده فعالیتشان محدود به قمار و شرط‌بندی می‌شود.

سرویس استریم کیک

حتی به وضوح می‌توان سبک مدیریتی چنین فعالیت‌هایی را در کیک هم دید. برخی از این موضوع راضی هستند و آن را مشکلی نمی‌بینند، اما برخی تزریق این حجم از پول توسط کمپانی‌هایی که هیچ دغدغه‌ای برای این نوع از تولید محتوا ندارند را یک آسیب تلقی می‌کنند. در این بین برخی معتقدند استریمر مشهور یعنی Trainwreck نیز یکی از سهام‌داران کیک محسوب می‌شود و به همین خاطر است که تا این اندازه روی تبلیغ پلتفرم تلاش می‌کند.

چرا کیک بهتر از توییچ است؟

فارغ از ارقام عجیبی که برخی از استریمرها مانند xQc برای قراردادهای انحصاری دریافت می‌کنند (۱۰۰ میلیون دلار برای ۲ سال!!) سایر استریمرها هم دریافتی بهتری در کیک دارند. توییچ قراردهایی ۵۰-۵۰ با استریمرها امضا می‌کرد و در حال حاضر کیک این رقم را به ۹۵-۵ رسانده! یعنی ۹۵درصد برای تولیدکننده محتوا و فقط ۵ درصد برای خود پلتفرم. دریافتی کیک به ازای هر بیننده است و گفته شده این رقم بین ۰.۰۲ تا ۰.۰۷ سنت (۱۰۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان با دلار ۵۰ هزار تومانی) قرار دارد. کیک برای تبلیغ پرداختی‌اش رقم ثابت ۰.۰۵ سنت (۲۵۰۰ تومان به ازای هر بیننده) را در نظر گرفته.

قوانین کیک به نسبت یوتوب و توییچ ساده‌تر است. گرچه همه پلتفرم‌ها آزادی بیان را تبلیغ می‌کنند، اما خط قرمزهایی وجود دارد که برخی از استریمرها مخالفشان هستند. پلتفرم کیک حتی با نمایش وبسایت‌های شرط‌بندی (به شرطی که در آمریکا باشند) مخالفتی ندارد. بسیاری قوانین این پلتفرم را شبیه به Rumble می‌دانند که درست هم به نظر می‌رسد.


سرویس استریم کیک

کنار کیک و توییچ پلتفرم‌های داخلیی هستند که می‌توانند انتخاب شما برای استریم کردن باشند. سرویس استریم راویتو از ۱ خرداد کمپین جذابی برای استریم و تولیدمحتوا را آغاز کرده که می‌تواند نقطه شروع جذابی برای شما محسوب شود؛ چه به عنوان استریمر و چه به عنوان یک بیننده! کافیست از تاریخ شروع کمپین، یعنی از ۱۴۰۲/۰۳/۰۱، پخش زنده یا ویدئوی آماده بگذارید و بتوانید در کل ۸ ترابایت ترافیک ایرانسلی با تماشا از کانالتون تولید کنید. ۲۰ نفر اولی که در این سه ماه، زودتر به ۸ ترابایت برسند، برنده مودم سال ایرانسل + ۵۰ گیگ اینترنت هدیه می‌شوند.


کیک می‌تواند توییچ را شکست دهد؟

مسئله پول زیاد نیست؛ به نظر می‌رسد صاحبان کیک از آخر عاقبت پلتفرم‌هایی مانند میکسر (Mixer) که تلاش کرد با قراردادهای انحصاری بزرگ شود و درنهایت شکست خورد درس گرفته‌اند. سیاست‌های فعلی کیک فوق‌العاده قلقلک‌دهنده برای استریمرهاست و دیر یا زود خیلی از آن‌ها تصمیم می‌گیرند این پلتفرم را برای استریم کردن انتخاب کنند.

تغییر سیاست‌های توییچ، پرداختی بیشتر و توجه به خواسته تولیدکنندگان محتوا می‌تواند این پروسه را کندتر کند. اما مسئله اینجاست توییچ تا اینجا کمترین واکنش را به این مسائل نشان داده و به نظر نمی‌رسد برنامه‌ای برای تغییر سیاست‌هایش داشته باشد. اینکه عمر کیک کوتاه است یا بلند مشخص نیست، اما حداقل روی کاغذ به نظر می‌رسد این پلتفرم زودتر از آنچه فکر می‌کنیم (مانند تیک‌تاک) به موفقیت می‌رسد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Death Lake
    Death Lake | ۴ تیر ۱۴۰۲

    kick در حال حاضر بهترین پلتفرم، مخصوصا از لحاظ در آمد توی استریم هست. البته اگر در آینده این سیاست ها رو تغییر نده.

مطالب پیشنهادی