ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی با بدترین پورت
برترین‌ها

۱۵ بازی با بدترین پورت روی رایانه‌های شخصی

در طول یک الی دو دهه گذشته، رایانه‌های شخصی در خصوص اجرای بازی‌های بزرگ با مشکلات متنوعی روبه‌رو شده که با توجه به علمکرد بازی‌های اخیر، برخی از تیم‌های سازنده هنوز موفق به انتشار درست ...

علی جلیلی
نوشته شده توسط علی جلیلی | ۱۰ تیر ۱۴۰۲ | ۱۴:۳۰

در طول یک الی دو دهه گذشته، رایانه‌های شخصی در خصوص اجرای بازی‌های بزرگ با مشکلات متنوعی روبه‌رو شده که با توجه به علمکرد بازی‌های اخیر، برخی از تیم‌های سازنده هنوز موفق به انتشار درست و حسابی محصولات خود روی این پلتفرم نشده‌اند. در این مقاله از ویجیاتو، به معرفی ۱۵ بازی با بدترین پورت می‌پردازیم که در تاریخ لقب‌های متنوعی را از آن خودشان کرده‌اند.

همانطور که برای همه ما قابل درک است، پروسه توسعه و تولید بازی‌های ویدیویی با توجه به پیشرفت فناوری و بالا رفتن انتظارات مخاطبان، به یکی از سخت‌ترین مشاغل ممکن تبدیل شده که سیستم‌های پیچیده مثل موتورهای گرافیکی باید به گونه‌ای مورد استفاده قرار بگیرند تا همه مخاطبان تجربه‌ای کم نقص و یکسان داشته باشند.

هوش مصنوعی، طراحی محیط، ضبط سیستم دیالوگ، ضبط صحنه‌های میان‌پرده و موارد دیگر از جمله عوامل است که توجه زیادی از تیم سازنده را می‌خواهد تا به طور یک دست روی محصولی که قصد تجربه آن را داریم، سوار شود. با اینکه این روزها، استودیوی‌های بازی‌سازی دیگر عجله‌ای برای انتشار بازی‌های خود ندارند و سعی می‌کنند از اشتباهات گذشته خود و دیگر تیم‌های سازنده درس بگیرند؛ اما همچنان مشکلاتی برای برخی از کاربران وجود دارد که ثمره انتظار چند ساله‌شان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

مطلب پیشنهادی
مدمکس انیمه‌ای با چاشنی طنز
بررسی بازی Sand Land

عملکرد بازی‌های ویدیویی مربوط به استودیوهای شخص ثالث که ما آن‌ها را محصولات مولتی پلتفرم می‌شناسیم، روی رایانه‌های شخصی وضعیت جالبی نداشته‌اند و هنوز هم ندارند. مشکلاتی که عمدتا روی این نوع از سیستم‌های سرگرمی رخ می‌دهد، به عوامل مختلفی از جمله اولویت‌بندی پلتفرم‌ها، بودجه شرکت، زمانی که تیم برای بهینه‌سازی دارد، سخت‌افزاری‌ که آن‌ها برای پیکربندی محصولاتشان استفاده می‌کنند و موارد این‌چنینی بستگی دارد. به هر حال در این مقاله، قصد داریم به معرفی ۱۵ بازی با بدترین پورت بپردازیم که عملکرد جالبی را از خودشان به جا نگذاشته‌اند. پس طبق رسم همیشگی، برای مطالعه ادامه این مقاله، خط زیر را دنبال کنید.

بازی Dead Space Remake

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۴۰۱

نمره متا: ۸۷

با توجه به حجم جزئیات و زیبایی‌های گرافیکی که بازی Dead Space Remake روی رایانه‌های شخصی داشت، استودیوی بازی‌سازی EA Motive هم توانست به دلیل عملکرد فوق‌العاده‌ش در ریبوت مجموعه Dead Space مورد تجمید مخاطبان و منتقدان قرار بگیرد. با این حال، شاید که طرفداران از تجربه چنین محصولی در برهه زمانی کنونی روی پلتفرم یادشده راضی باشند؛ اما در زمان انتشار مشکلاتی وجود داشت که آن را در فهرست بازی با بدترین پورت ما قرار داده است.

مشکلاتی که پیرامونش صحبت می‌کنیم، مربوط به پارگی تصویر، افت فریم و مشکلات نمایشی روی وضوح 4K بود. متاسفانه قابلیت DLSS به دلیل کیفیت سایه‌زنی پایین، باعث می‌شد تا محیط‌هایی که به خاطر نورپردازی‌اش از سایه‌های زیادی استفاده می‌کرد (تقریبا کل محتوای گیم‌پلی)، با مشکل بصری روبه‌رو شوند که همین موضوع شرایط را بدتر می‌کرد. البته که عملکرد فنی با انتشار به‌روزرسانی‌های مختلف بهبود پیدا کرده؛ اما همچنان مخاطبان مشکلات مربوط به فریم و بخش گرافیکی را هنوز به تیم سازنده ابلاغ می‌کنند.

بازی Star Wars Jedi: Survivor

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

نمره متا: ۷۸

شاید قسمت جالبی از مقاله مربوط به کمپانی الکترونیک آرتز یا همان EA باشد که دو محصول اول، مربوط به این شرکت می‌شوند. نسخه جدید مجموعه Star Wars Jedi که با نام کامل بازی Star Wars Jedi: Survivor چندی پیش‌ منتشر شد، از عملکد خوبی روی رایانه‌های شخصی بهره‌مند نیست و مشکلاتی که در خصوص بازی قبلی پیرامونش صحبت کرده‌ایم، یقه این محصول را هم می‌گیرد و اجازه نمی‌دهد تا تمام پتانسیل‌های نمایشی به اجرا در بیایند.

افت فریم، پارگی تصویر، گیر افتادن در صفحه بارگزاری بازی، باگ‌ها و مشکلاتی که با فعال شدن گزینه HDR سر و کله‌شان پیدا می‌شود، خرابی‌های متعدد و موضوعات دیگر، از جمله مهم‌ترین ایراداتی است که صدای طرفداران و بازیکنان را درآورده و برای انتفام، آن‌ها نمره ۳.۱ را به این بازی در صفحه رسمی متاکریتیک اعطاء کرده‌اند. اگر شما یکی از معدود بازیکنانی هستید که بازی Star Wars Jedi: Survivor را از طریق اپلیکیشن EA خریداری کرده‌اند، مشکل اضافه‌تری مثل اجرا نشدن محتوای بازی را خواهید داشت. با اینکه هنوز مدت زمان زیادی از انتشار عنوان یادشده نمی‌گذرد، اما به‌روزرسانی‌ها، شرایط خوبی را به وجود آورده‌اند که البته هنوز کار تیم سازنده برای ترمیم محصول خودشان نباید تمام شده باشد. به هر حال شاید در ادامه عناوین دیگری از این استودیو در فهرست بازی با بدترین پورت ببینیم.

بازی Redfall

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

نمره متا: ۵۳

خیلی عجیب است که فعلا محصولاتی در صدر این مقاله جای خودشان را پیدا کرده‌اند که هنوز ۱ سال از تاریخ انتشارشان نمی‌گذرد؛ اینطور نیست؟ بازی Redfall بدون شک یکی از مورداننتظارترین محصولات سال ۲۰۲۳ میلادی بود که در هنگام انتشارش، همانند سطل آب یخ روی سر و صورت بازیکنان ریخت و کمتر کسی فکرش را می‌کرد که چنین شکستی در انتظار کمپانی مایکروسافت باشد. به هر حال، آنطور که از این نقد و بررسی مطالعه می‌کنید؛ بازی حتی با انتشار به‌روزرسانی‌ها در ماه‌های آینده هم نمی‌تواند چنگی به دلتان بزند.

استودیوی بازی‌سازی آرکین (Arkane) پیش‌تر هم به واسطه انتشار بازی Prey روی رایانه‌های شخصی، ارادت ویژه خودش را به کاربران این پلتفرم نشان داده بود؛ اما بازی Redfall یک سر و گردن از آن آشی که برای ما پخته شد، بالاتر است. عملکرد ضعیف و عدم استفاده از قابلیت DLSS نمی‌تواند تجربه خوبی برای هر شخصی باشد. این‌ها فقط بخش کوچکی از داستان است و اشکالات متعدد، خرابی‌ها، نقص‌های اساسی در گیم‌پلی، طراحی کل و موارد مربوط از دیگر جاهای خالی شناخته می‌شود که فهرست بازی با بدترین پورت ما را پر می‌کند.

بازی The Last of Us Part 1

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۲

نمره متا: ۵۸

چه کسی فکرش را می‌کرد که استودیوی بازی‌سازی ناتی داگ (Naughty Dog)  به واسطه آن همه محصول ساخته شده که اکثرشان نمرات بالا ۹۰ را در سایت متاکریتک به دست آورده بوده‌اند، محصولی را روانه بازار کنند که اصلا ساختار درست و حسابی و پایداری ندارد. هرچند که درست چند ماه پیش از انتشار بازی The Last of Us Part 1 روی رایانه‌های شخصی شاهد انتشارش برای کنسول‌ نسل نهمی پلی‌استیشن ۵ بوده‌ایم و انصافا محصول موردنظر روی آن سیستم سرگرمی عملکرد خوبی از خودش به جا گذاشت، اما تیم سازنده طی ۶ الی ۷ ماهی که فرصت مجدد برای پورت کردن بازی خودشان داشتند، شکست بی سابقه‌ای خورده‌اند.

با این حال، خیلی از کارشناسان موضوع شکست بازی The Last of Us Part 1 را به خاطر عجله کردن کمپانی سونی می‌دانند. اگر به خاطر داشته باشید، وضعیت کلی این شرکت بعد از اکران سریال The Last of Us از شبکه HBO بسیار متفاوت‌تر شد؛ اما مدیران تصمیم گرفتند در برهه‌ای که همه مبهوت داستان ماورایی جوئل و الی در غالب یک سریال خانگی هستند، بازی مربوط به خودشان را انتشار دهند تا از شرایط بهترین سود ممکن را ببرند.

مشکلاتی که این بازی داشت، به بدی بازی Redfall نیست، اما کیفیت سایه‌زنی‌، خرابی‌های متعدد، بارگزاری بیش از حد طولانی گیم‌پلی (که بر اساس گزارش‌ها، برخی از کاربران بیش از ۱ ساعت منتظر می‌ماندند)، بافت‌های بد شخصیت‌ها، پارگی تصویر، افت فریم و از این قبیل از موارد چیزهایی بوده‌اند که باعث شد تا نمره کاربران در سایت متاکریتیک روی نمره ۲.۱ قفل شود. به هر حال اکنون بازی موردنظرمان باید شرایط پایدارتری را به واسطه به‌روزرسانی‌های متعدد تجربه کند که همین امر در آینده هم می‌تواند بهتر شود؛ ولی اسمش از فهرست بازی با بدترین پورت پاک نخواهد شد.

بازی The Callisto Protocol

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۱

نمره متا: ۶۸

درست در برهه زمانی که مشخصات سیستم موردنیاز بازی The Calliso Protocol برای رایانه‌های شخصی منتشر شد، مدیرعامل استودیوی بازی‌سازی استراکینگ دیستنس (Striking Distance) با افتخار توضیح داد که فشار کاری یا همان کرانچ روی تیم بازی‌سازی وجود دارد تا آن‌ها محصول خودشان را درست در برهه زمانی اعلام شده منتشر کنند. همین موضوع بعدها جزو عامل نگران‌کننده‌ای برای مخاطبان شد که شاید محصول یادشده با شکست روبه‌رو شود که البته این ایده درست از آب درآمد و یکی از با پتانسیل‌ترین محصولات سال گذشته، به همین راحتی از بین برود.

با توجه به سیستم مورنیازی که تیم سازنده اعلام کرد، مخاطبان پلتفرم موردبحث ما خیالشان از تجربه راحت و بی دردسر این بازی راحت شده بود؛ اما در زمان انتشار ورق به طور کلی برگشت و همه چیز را خراب کرد. عملکرد فنی آخرین ساخته استودیوی بازی‌سازی استرایکینگ دیستنس دیوانه‌کننده بود و اصلا شرایط با ثباتی نداشت. البته بر اساس توضیحاتی که بعدا ارائه شد، پچ به‌روزرسانی روز اول که به اشتباه توسط تیم سازنده بارگذاری شده بود؛ محتوای گیم‌پلی را خراب کرد و وضعیت اسفناکی را به وجود آورد تا نام این بازی هم در فهرست بازی با بدترین پورت قرار گیرد. البته اگر این روزها قصد تجربه عنوان یادشده را دارید، باید خیالتان راحت باشد؛ چراکه تیم سازنده همه چیز را به بهترین شکل درست کرده است.

بازی Batman Arkham Knight

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۳

نمره متا: ۷۰

بالاخره در این قسمت از مقاله، شاهد حضور یکی از عناوین برجسته نسل هشتم هستیم که البته به عنوان آخرین یادگار خوش ساخت استودیوی بازی‌سازی راکستدی (Rocksteady) از آن یاد می‌شود. این استودیو، با توسعه یک سه گانه به یادماندنی از مجموعه ابرقهرمانی Batman به شهرت جهانی دست پیدا کرد که تیم دیگری نتوانست مثل آن دل مخاطبان را به دست بیاورد. البته که از این بازی موردانتظار در آن سال‌ها به عنوان یکی از بدترین بازی‌های منتشر شده برای پلتفرم رایانه‌های شخصی یاد می‌شود؛ اما Batman Arkham Knight روی کنسول‌های پلی‌استیشن ۴ و ایکس باکس وان به شدت مورد تحسین و توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفت.

با این حال، پورت مربوط به پلتفرم دوست‌داشتنی ما اصلا خوب نبود و مخاطبان مدت زمان زیادی را صبر کرده‌اند تا به تجربه بی قید و شرط آخرین داستان روایی بروس وین بپردازند. در آن سال‌ها اگر به خاطر داشته باشید، تمام عناوین روی نرخ فریم ۳۰ ثانیه‌ای قفل می‌شد؛ اما با این حال، حتی افت فریم‌ هم از مشکلاتی بود که کاربران با آن مواجه شده‌اند. بافت‌های بی کیفیت و پارگی تصویر از دیگر مشکلاتی بود که خاطر بازیکنان را مکدر کرد و برای مدتی باعث شد تا بازی Batman Arkham Knight برای فروش از روی فروشگاه‌ها حذف شود. به هر حال اگر تاکنون موفق به تجربه آن محصول نشده‌اید، اکنون می‌توانید این کار را با خیالی راحت‌تر از آن زمان انجام داده و از داستان‌سرایی استودیوی بازی‌سازی راکستدی لذت ببرید.

بازی Metal Gear Solid 2

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۸۰

نمره متا: روی پلتفرم رایانه‌های شخصی موجود نیست، اما نمره ۹۶ را روی کنسول پلی‌استیشن ۲ به دست آورد

اگر بخواهیم اینطور بیان کنیم که این بازی با بدترین پورت خودش روی رایانه‌های شخصی همه چیز را خراب کرد، کمی اغراق می‌کنیم. با این حال، شاید در آن‌ سال‌ها که بازی‌های ویدیویی مثل امروز جان تازه‌ای به خودشان نگرفته‌ بوده‌اند؛ کمی سخت بود که باور کنیم محصولات منتشر شده روی رایانه‌های شخصی از مشکلات مشابه‌ای که کمی پیش‌تر در خصوص‌اش صحبت کرده‌ایم، رنج می‌برده‌اند.

به هر حال، تیم سازنده نتوانست بهینه‌سازی خوبی روی این پلتفرم داشته باشد و تجربه بازی Metal Gear Solid 2 روی برخی از کارت‌های گرافیکی، اصلا توانایی اجرا نداشت و اگر هم قابل اجرا بود، شرایط خوبی برای بازیکن مهیا نمی‌کرد. کنترل وحشتناک شخصیت اصلی و ارائه تصاویر غیر استاندارد در حد کنسول پلی‌استیشن ۲، از مشکلاتی هستند که شاید برخی از بازیکن‌های قدیمی به خوبی آن‌ها را به یاد داشته باشند. به هر حال امیدواریم که وقتی بازی Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 در پاییز سال جاری برای این پلتفرم منتشر می‌شوند، آن خاطرات بد را به خوبی پاک کرده و تجربه‌ای نوین در اختیار طرفداران و مخاطبان قرار دهد.

بازی Horizon Zero Dawn

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۹

نمره متا: ۸۴

با تصمیمی که کمپانی سونی مبنی بر انتشار محصولات انحصاری پلی‌استیشن روی رایانه‌های شخصی گرفت، خیلی از ما خوشحال بوده‌ایم که دیگر قرار نیست کل گیم‌پلی را از طریق پلتفرمی مثل یوتیوب دنبال کنیم. با این حال، بسیار از این عناوینی که روی رایانه‌های شخصی منتشر شده‌اند، اصلا وضعیت جالبی جهت اجرا نداشته‌اند و حالا در کنار بازی The Last of Us Part 1، باید محصولی دیگر که یکی از برجسته‌ترین آثار استودیوی بازی‌سازی گویلا گیمز است و با نام بازی Horizon Zero Dawn شناخته می‌شود، وارد فهرست بدترین عناوین پورت شده در تاریخ کنیم.

البته از لحاظ میزان فروش، این بازی توانست ۲.۴ میلیون نسخه روی پلتفرم PC به فروش برساند که رقم قابل توجه‌ای است؛ اما از لحاظ عملکرد اصلا محصول خوبی نبود. با توجه به اینکه خرابی‌های متعددی را در گیم‌پلی دیده‌ایم و این مشکلات روی کیفیت سایه‌زنی، جلوه‌های بصری و نرخ فریم تاثیر داشت؛ اما جای تعجبی را به جا گذاشت که چگونه این بازی با وضعیتی کاملا نادرست در اختیار مخاطبانی قرار گرفته که مدت زمان زیادی را منتظر تجربه‌اش بوده‌اند. خوشبختانه استودیوی بازی‌سازی نیکسس سافتوور (Nixxes Software) به داد تیم سازنده رسید و با انتشار به‌روزرسانی‌های متنوع، وضعیت محصول موردنظرمان را بهتر و بهتر کرد تا اگر روزی قصد تجربه مجددش را داشته‌اید، شرایط برایتان فراهم باشد.

بازی Street Fighter 2

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۶۹

نمره متا: مشخص نشده است

بازی Street Fighter 6 به تازگی در دستان مخاطبان قرار گرفته و خوشبختانه یکی از محصولات خوش ساخت از نظر فنی و گیم‌پلی است که می‌تواند جایزه بهترین بازی مبارزه‌ای سال را در رویداد The Game Awards 2023 دریافت کند؛ البته اگر دیگر رقیبان این بازی چنین اجازه‌ای را به تیم سازنده بدهد. اگر از مخاطبان جدید حوزه بازی‌های ویدیویی باشید و سال‌های خیل دور به خاطر نیاورید، قطعا نمی‌دانید که تیم سازنده مستقر در استودیوی بازی‌سازی کپکام (Capcom) از چه جایی درس گرفته‌ است تا بتواند محصول خودش را به بهترین شکل پولیش کند.

بازی Street Fighter 2 به صورت رسمی در سال ۱۹۹۱ میلادی منتشر شد و یک سال بعد نیز روی پلتفرم Ms-DOS در اختیار کاربران قرار گرفت تا لقب بدترین نسخه کل سری بازی Street Fighter را از آن خودش کند. با این حال، برای چنین محصول دو بعدی اصلا جایز نیست که بخواهد عملکرد فاجعه‌باری را داشته باشد؛ اما به هر حال هم از نگاه فنی و هم از منظر صوتی، با یک مشکل عجیب و غریبی روبه‌رو بوده‌ایم که کلمه «افتضاح» محبت‌آمیزترین واژه برای چنین محصولی تلقی می‌شود. برای درک بهتر موضوع، بهتر است آن نسخه را تهیه کرده و تجربه کنید (البته اگر پول اضافه‌ای در حساب بانکی خودتان دارید).

بازی Saints Row 2

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۸۷

نمره متا: ۷۲

برای بسیاری از طرفداران، بازی Saints Row 2 بهترین نسخه از مجموعه باشد که عملکرد بسیار خوبی را از خودش در ژانر بازی‌های جهان باز به جا گذاشت. به هر حال، نسخه دوم با اینکه روی کنسول‌های پلی‌استیشن ۳ و ایکس باکس ۳۶۰ عملکرد خوبی را داشت، اما رایانه‌های شخصی نتوانست پتانسیل اصلی چنین محصولی را با کاربران به اشتراک بگذارد. نکته جالبی که شاید کمتر کسی از آن خبر داشته باشد، این است که در آن زمان، استودیوی بازی‌سازی سی دی پراجکت رد (CD Projekt Red) وظیفه پورت نسخه رایانه‌های شخصی را برعهده داشت که از لحاظ عملکرد با کارنامه امروزش، اصلا قابل مقایسه نیست.

البته در آن سال‌ها ما آن استودیو را سی دی پراجکت بلک می‌شناختیم و کمپانی والیشن (Volition) دخالت کمی در روند پورت بازی Saints Row 2 داشت. نتیجه‌ای که در آخر به دست آمد، هم خنده‌دار و هم فاجعه؛ با این حال، وقتی که عملکرد بازی را روی پردازنده‌ای با سرعت کلاک بیشتر از ۳.۲ گیگاهرتز اجرا می‌کردید، حتی نرخ ۳۲ فریم بر ثانیه را هم به دست می‌آوردید، اما همان‌جا مشکلاتی نظیر کیفیت پایین صدا، خرابی‌های بیشمار، عملکرد افتضاح و موارد دیگر خودش را نشان می‌داد تا این محصول خوش ساخت در فهرست بازی با بدترین پورت قرار بگیرد. با این حال، طرفداران وظیفه تیم سازنده را برعهده گرفته‌اند و با انتشار مادهای متنوع، شرایط گیم‌پلی و فنی را بسیار بهتر کرده‌اند که حتی برخی از آن‌ها توسط کمپانی والیشن استخدام شده بوده‌اند.

بازی Wo Long: Fallen Dynasty

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۱

نمره متا: ۷۹

تلسم پورت‌‌های عناوین استودیوی بازی‌سازی کوئی تکمو (Koei Tecmo) همچنان شکسته نشده است و عموما رایانه‌های شخصی، قربانی این قضیه می‌شود. شاید اینطور بتوانیم بگوییم که بازی Wo Long: Fallen Dynasty بدترین پورت استودیوی یادشده بود که در زمان انتشار، صدای طرفداران را درآورد که تیم سازنده اصلا توضیحی برای چنین عملکرد ضعیفی نداشت.

مجموع مشکلاتی که در خصوص عناوین قبلی ذکر کرده‌ایم هم شامل این محصول می‌شود و خرابی‌ها، ایرادات شدید نرخ فریم حتی در پایین‌ترین تنظیمات گرافیکی و از این قبیل از موارد، قدرت پتانسیلی Wo Long: Fallen Dynasty را از بین برد. حتی کنترل کردن مکانیزم گیم‌پلی به وسیله ماوس و حرکت دوربین از دیگر ایراداتی بود که کاربران گزارشش را به گوش تیم سازنده رسانده‌اند. البته مشکلات تا حد زیادی برطرف شده، ولی اگر می‌خواهید تجربه بهتری داشته باشید؛ تا انتشار به‌روزرسانی‌های آینده صبر داشته باشید.

بازی Mortal Kombat X

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۴

نمره متا: ۷۶

برخلاف عملکرد کم نظیر بازی Mortal Kombat 11 روی رایانه‌های شخصی، اما بازی Mortal Kombat X همان چیزی نبود که طرفداران منتظرش بوده‌اند. البته تقصیر اصلی را نمی‌توانیم به گردن استودیوی بازی‌سازی ندررلم (NetherRealm) به عنوان سازنده اصلی بیاندازیم؛ چراکه استودیوی دیگری با نام های ولتاژ (High Voltage) وظیفه پورت را برعهده گرفته بود.

همانطور که می‌توانید انتظارش را داشته باشید، خرابی‌های مکرری که شاکله گیم‌پلی را بهم می‌ریخت، اصلی‌ترین مشکل بازی یادشده تلقی شد. حتی مراحل پیشرفت بازیکنان هم به صورت دستی یا خودکار ذخیره نمی‌شد و خیلی از کاربران در همان زمان انتشار اصلا اقدام به تجربه بخش‌های متنوع داستانی یا چندنفره نمی‌کرده‌اند. در نتیجه نسخه XL که برای بازی منتشر شد، توانست رضایت مخاطبان را جلب کند؛ اما به هر حال این اشکالات چیزی نبود که در زمان انتشار، توقع حضورش را داشته باشیم.

بازی Grand Theft Auto 4

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۷

نمره متا: ۹۰

یکی از پر امتیاز‌ترین محصولاتی که در این مقاله وجود دارد و حتی با وجود چنین کارنامه درخشانی، نتوانست استانداردها را رعایت کند؛ مربوط به یکی از برجسته‌ترین آثار استودیوی بازی‌سازی راکستار گیمز (Rockstar Games) است که بازی Grand Theft Auto 4 نام دارد. زمانی که این بازی در اختیار مخاطبان و منتقدان قرار گرفت، به خاطر سیستم فیزیک باورنکردنی‌اش و همچنین روایت جنجالی و بزرگی که داشت،‌مورد تحسین قرار گرفت که کاملا هم به جا بود. منتها اصلی‌ترین دلیل نفرت بازیکنان از این بازی، مربوط به جامعه کاربران رایانه‌های شخصی می‌شود که استودیوی سازنده را به خاطر دروغ‌های تبلیغاتی و عملکرد برعکسش، مورد حمله قرار می‌دادند.

این موضوع کاملا درست بود و پورت سیستم سرگرمی مورد بحث ما، به شدت مضحک بود. بهینه‌سازی این محصول به گونه‌ای بود که سیستم‌های ضعیف‌تر، عملکرد بهتری از خودشان نشان داده‌اند و از آن طرف میدان نیز کاربرانی که به دنبال تجربه تمام کمال با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه بوده‌اند، مشکلات متعددی به سراغ آن‌ها می‌آمد که از مشهورترینشان می‌توانیم به ارور کرش کردن بازی اشاره کنیم. در نهایت استودیوی سازنده مجبور شد تا نسخه منتشر شده روی فروشگاه استیم را پاک کند و بعدا نسخه بهینه‌تر را روانه بازار کند.

بازی Deadly Premonition: The Director’s Cut

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲

نمره متا: ۵۹

بازی Deadly Premonition: The Director’s Cut از آن دسته از عناوینی نیست که مورد علاقه خیل عظیمی از بازیکنان باشد که البته در حوزه سرگرمی، امری طبیعی است؛ اما پورت مربوط به رایانه‌های شخصی آن فقط یک محصول بد است. البته که باگ‌های معمولی دارد؛ اما خرابی‌های بیش از حد و جلوگیری از پیشرفت بازیکنان و همچنین گزینه‌های گرافیکی بسیار محدود، از دیگر مشکلاتی بود که اصلا به میل طرفداران نکشید و به طور کلی همه به قضاوت کردن زحمات تیم سازنده پرداختند. کار تا جایی ادامه پیدا کرد که حتی برخی از کاربران خبر از تغییر جهت‌های آنالوگ در حین تجربه گیم‌پلی داده‌اند. به هر حال شرایط بدی برای تجربه چنین محصولی وجود ندارد، اما اگر قصد سرگرم شدن دارید، می‌توانید به سراغ دیگر محصولات ذکر شده در این فهرست بروید.

بازی Dark Souls: Prepare to Die Edition

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۰

نمره متا: ۸۵

آخرین محصولی که در فهرست بدترین پورت‌های تاریخ پلتفرم رایانه‌های شخصی قرار می‌گیرد، بازی Dark Souls: Prepare to Die Edition است که انتشار آن مثل نسخه بازسازی شده تصمیم عجیبی بود که تیم سازنده گرفت و البته نتیجه رضایت بخشی را هم به همراه نداشت. پشتیبانی پر نقص از صفحه کیبورد و ماوس، قفل شدن نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، بافت‌ها و وضحو پایین و بدتر از همه، اجرای بازی در کتابخانه Windows Live از مشکلاتی بود که نمی‌توانید به راحتی از کنارش عبور کنید. اگر به‌روزرسانی‌های کاملی را دریافت کرده باشید، شرایط تجربه این بازی اکنون عالی است؛ اما این نکته را فراموش نکنید که نسخه Prepare to Die Edition اکنون دیگر برای فروش در دسترس قرار ندارد.

نظر شما در خصوص این مقاله چیست؟ تاکنون به تجربه کدام یک از عناوین موجود در فهرست بالا پرداخته‌اید؟ به نظر شما، جای کدام یک از محصولات دیگر در این لیست ما خالی بود؟ نظرات خود را پیرامون این موضوعات با ما به اشتراک گذاشته و سایر اخبار و مقالات مرتبط با حوزه بازی‌های ویدیویی را از طریق صفحه اصلی پیگیری و مطالعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (21 مورد)
  • Firebridge
    Firebridge | ۱۲ تیر ۱۴۰۲

    بازی nfs rivals هم جزو اینا بود ولی به اندازه‌ ی این لیست مشکلات نداشت.یادمه اون زمان مشکل افت فریمش‌ باعث شده بود وقتی گیم پلی پیسی و کنسول ها رو مقایسه کنی شاخ دربیاری! ولی خب با یه خط کد میتونستی اوضاع کمی بهتر کنی ولی باز هم باگ می‌خورد.آپدیت هم دادن که این مشکل رو برطرف کنن ولی من دیگه دنبالش نکردم ببینم درست شده مشکلش یا ن

  • Shadow-san
    Shadow-san | ۱۱ تیر ۱۴۰۲

    ریمیک tlou1 واقعا فاجعه بود بزی حتی رو پایین ترین تنظیمات گرافیکی رو رزولوشن ۱۰۸۰ بدون fsr نمیتونست با کارتی مثل gtx1660ti ثابت ۶۰ فریم داشته باشه. جالب بدونید کیفیت تکسچر بازی رو پایین ترین تنظیمات با نسخه ps3 فرقی ندارن ولی بازم رو چارت قدرت کندی مثل 1660ti با مشکلاتی مثل پارگی تصویر و افت فریم روبرو میشدی

  • MMYKING
    MMYKING | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

    اساسینز کرید...

  • Death Lake
    Death Lake | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

    به نظرم Hogwarts legacy هم میتونست باشه. درسته که آنچنان فاجعه نبود، اما عملکردش روی پی سی اونقدر ها هم خوب نبود. ( مخصوصا وقتی که DLSS رو روشن میکردی 😑 )

  • دکتر توقف(MAS)
    دکتر توقف(MAS) | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

    Borderlands 3 زمان عرضه خیلی بد بود
    یه باگی هم بود که وقتی اِیم میگرفتی ۵ تا ۱۰ فریم دراپ میخوردی😐

  • KOUWNENTZ
    KOUWNENTZ | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

    پورت پی سی رزیدنت ۴ رسما آشغال بود که بازی کردن با کیبورد رو غیر ممکن می کرد

    • Death Lake
      Death Lake | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

      آره، نسخه اورجینال اصلا از ماوس پشتیبانی نمیکرد 😐

      • KOUWNENTZ
        KOUWNENTZ | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

        من وقتی به آخرای بازی رسیدم فهمیدم که می تونم بدوم 😐

        • parhamd2008
          parhamd2008 | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

          دقیقا منم😅

  • Matin-Artorias
    Matin-Artorias | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

    یه کلام:
    هرچی فرام سافتور ساخته(غیر از sekiro)

    • masseffect
      masseffect | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

      Dark souls 2 که خوب بود

    • leonskenedy
      leonskenedy | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

      و دارک 2

      • Matin-Artorias
        Matin-Artorias | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

        گرافیک در حد ps2
        افتضاح بودن چینش دکمه ها

  • Amin1216
    Amin1216 | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

    یه مودی نیست که تصاویر آهسته سری Batman Arkham موقع فایت رو حذف کنه
    واقعا بازیا رو خراب کردن با صحنه آهسته

    • Man
      Man | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

      اگه منظورت آهسته شدن صحنه موقع زدن آخرین انمی هستش که کل کیف بازی به همونه چرا میخوای حذفش کنی؟:/

    • Asgary
      Asgary | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

      دقیق یادم نیست ولی فک کنم تو سطح سختی بالاتر اون حالت حذف میشد و دشمنا سریعتر میشدن،البته این اتفاق بازیو آسون تر میکرد

  • Mohammad-Nikhalat-Jahromi
    Mohammad-Nikhalat-Jahromi | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

    بد بودن پورت PC بعضی از بازیا دیگه واقعا به چشم نمیان وقتی که خودشون به معنی واقعی کلمه زباله هستن !
    مثل شاهکار امسال استودیو وزین آرکین

    • KOUWNENTZ
      KOUWNENTZ | ۱۰ تیر ۱۴۰۲

      فکر می کنی اگه لست و ردفال بدون مشکل عرضه می شدن بازم متاشون زیر ۶۰ بود؟؟

      • Mohammad-Nikhalat-Jahromi
        Mohammad-Nikhalat-Jahromi | ۱۱ تیر ۱۴۰۲

        مقایسه این دو اصلا قیاس مع‌الفارقه
        لست که وضعیتش معلومه به خاطر طمع سونی برای همزمان ساختن بازی و سریال
        ردفال که کلا از بیخ و بن داغون بود و ربطی هم به پورت نداشت ، اگه پورتشم قابل قبول یا حتی عالی هم بود لیاقت متایی حتی بالای ۷۰ هم نداشت

      • nightwing
        nightwing | ۱۲ تیر ۱۴۰۲

        لست که قطعا بالای ۸۰ می شد
        ردفال حتی کمترین شباهتی به آخرالزمان خون‌آشام ها هم نداشت

    • Mr.gamers
      Mr.gamers | ۱۱ تیر ۱۴۰۲

      ردفال پتانسیل اینکه متاش 85 بشه رو داشت مشکلات فنی باعث شد خراب بشه

مطالب پیشنهادی