ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی‌های ویدیویی از فیلم - Banner
فیلم سینمایی

۱۰ فیلم که منبع الهام بازی‌های ویدیویی شدند

در چند سال و چند ماه گذشته، بازی‌های ویدیویی با ساخته‌هایی همچون The Last of Us و Sonic the Hedgehog، اقتباس‌های خوبی را به شکل فیلم و سریال تجربه کرده‌اند. از هنگامی که بازی‌های ویدیویی ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۰ تیر ۱۴۰۲ | ۲۰:۲۸

در چند سال و چند ماه گذشته، بازی‌های ویدیویی با ساخته‌هایی همچون The Last of Us و Sonic the Hedgehog، اقتباس‌های خوبی را به شکل فیلم و سریال تجربه کرده‌اند. از هنگامی که بازی‌های ویدیویی تبدیل به جریانی اصلی در صنعت سرگرمی شدند، برخی استودیوهای فیلم و سریال‌سازی تلاش کرده‌اند تا از این مدیوم الهام بگیرند و از هواداران آن‌ها برای موفقیت خودشان بهره ببرند. با این وجود، وارون این ماجرا نیز در جریان بوده و هست.

در طول زمان، فیلم‌های زیادی نیز بوده‌اند که روی صنعت بازی‌های ویدیویی اثر گذاشتند. از بعضی فیلم‌های ترسناک که ژانری تازه همچون بازی‌های ترس و بقا را پدیدار کردند تا فیلم‌های با محوریت هنرهای رزمی که ایده‌ی تورنمنت‌های جهانی مبارزه‌ای را به وجود آوردند. در این نوشتار شما را با ۱۰ فیلم آشنا می‌کنیم که توانسته‌اند با محتوای خود روی صنعت بازی‌سازی تأثیرگذار باشند.


Alien

ریدلی اسکات با فیلم Alien سال ۱۹۷۹ خود یک فرانچایز ترسناک گسترده را پایه‌گذاری کرد. داستان و حال و هوای کلاستروفوبیک و وحشتناک این ساخته روی بازی‌های ویدیویی فراوانی تأثیر گذاشته است. همچنین دیگر کارگردانان همچون جیمز کامرون نیز اثر خود را روی این فرانچایز گذاشتند و با اضافه کردن المان اکشن، الهام‌بخش یک ژانر مجزای دیگر در صنعت بازی شدند.

اثرگذاری فیلم‌های Alien و Aliens برای بازی‌های لایسنس شده همچون Aliens: Colonial Marines و Alien: Isolation نمایان است. با این وجود، کل ساب‌ژانر ترس و بقا در فضا که از فرانچایز Alien الهام گرفته شامل بازی‌هایی همچون Dead Space و حتی بخشی از Halo می‌شود. به طور کلی، هر بار که در یک ماجرای وحشتناک فضایی درگیر زنده ماندن شدید، می‌توانید یادی از Alien کنید.

Enter the Dragon

بروس لی هنرمند و ورزشکاری‌ست که در برخی از بهترین فیلم‌های هنرهای رزمی تاریخ سینما ایفای نقش کرده است. یکی از شناخته‌شده‌ترین ساخته‌ها با حضور او فیلم Enter the Dragon سال ۱۹۷۳ به شمار می‌آید. در این اثر کلاسیک، لی نقش یک جاسوس را بازی می‌کند که برای پژوهش درباره‌ی یک تورنمنت مرموز زیرزمینی برای برترین مبارزان دنیا، فرستاده می‌شود.

فیلم Enter the Dragon المان‌های جاسوسی و سینمای تجارتی سیاهان را در یک فیلم هنرهای رزمی عالی با هم درآمیخت تا در چندین ژانر تبدیل به اثری شناخته شده شود. موفقیت این ساخته روی کل ژانر بازی‌های مبارزه‌ای اثرگذار بود تا عناوینی همچون Mortal Kombat، Street Fighter، Tekken و خیلی‌های دیگر پدید آیند. این فیلم بروس لی به طور آشکارتر روی فرانچایز Mortal Kombat تأثیر گذاشت که با یک داستان پایه‌ای همچون Enter the Dragon حول محور شرکت برترین مبارزان زمین در یک تورنمنت عرضه می‌شود.

مطلب پیشنهادی
بهترین بهترین‌ها، شاهکارترین شاهکارها!
با ۳۰ انیمه ژاپنی برتر و سریالی تاریخ آشنا شوید

The Warriors

عنوان The Warriors در سال ۱۹۷۹ با کارگردانی والتر هیل از روی رمانی با همین نام ساخته شد. این فیلم ماجرای یک گروه خیابانی شهر نیویورک را دنبال می‌کند. در طی یک شب، این گروه با دیگر گروه‌ها درگیر می‌شود تا بتوانند پس از یک جنگ سراسری در شهر به محله‌ی امن خودشان بازگردند.

The Warriors ظرافت کمیک بوکی را با حال و هوای اغراق آمیز دهه‌ی ۷۰ ایالات متحده‌ی آمریکا ترکیب می‌کند. چندین بازی ساید-اسکرولینگ بیت‌ام-آپ نیز اساس این فیلم ساخته شده‌اند که شامل دشمن‌های لوده و رنگارنگ هستند. بازی‌های کلاسیکی همچون Double Dragon و Streets of Rage توانستند با دنبال کردن فرمول The Warriors به موفقیت برسند. تازه، خود بازیِ مستقیم الهام‌گرفته از این فیلم را نیز که توسط راکستار ساخته شده است را نیز نباید فراموش کرد.

Night of The Living Dead

جورج ای. رومرو توانست با Night of The Living Dead سال ۱۹۶۸ خودش را به دنیا معرفی کند. این فیلم یک ساخته‌ی سیاه و سفید ترسناک بود که به شکل گسترده‌ای ژانر زامبی را محبوب کرد. رومرو توانست با این اثر خود فیلم‌ها و صدالبته بازی‌های ویدیویی فراوانی را تحت تأثیر قرار دهد.

امروزه، هواداران کم و بیش به طور فراگیر عاشق این هستند که پا جای پای بازماندگان یک دنیای پر از زامبی بگذارند و با موج‌های بی‌پایان این موجودات نامیرا بجنگند. بازی‌هایی همچون Left for Dead یا Dying Light زبان‌زد هستند که توانایی تصمیم‌گیری بازیکنان را در شرایط فرار تند از بین گله‌های زامبی‌ها مورد امتحان قرار می‌دهند. فیلم Night of The Living Dead پایه‌گذار چنین حس وحشتی بود که توانسته برای دهه‌ها یک ژانر کامل را برای بازی‌های ویدیویی پدید آورد.

مطلب پیشنهادی
موش‌ و گربه بازی به سبک ژانر وحشت
۱۰ فیلم ترسناک با مضمون تعقیب و گُریز

The Thing

هنگام اکران، بسیاری The Thing جان کارپنتر را بزرگ‌ترین شکست او قلمداد می‌کردند. این ساخته از نظر منتقدان و فروش با شکست رو به رو شد تا این که سال‌ها بعد به درستی به عنوان یکی از شایان تقدیر‌ترین فیلم‌های علمی-تخیلی هیجان‌انگیز شناخته شود. در فیلم The Thing یک گروه از دانشمندان در یک پایگاه واقع در جنوبگان با یک بیگانه‌ی تغییر شکل دهنده برخورد می‌کنند که اعتماد بین آن‌ها را از بین می‌برد.

اثرگذاری با تأخیر The Thing روی فرهنگ فراگیر به طور نمایان‌تر در بازی‌هایی همچون Resident Evil و Silent Hill دیده می‌شود. هر دوی این فرانچایزها شامل موجودات جهش‌یافته‌ی عجیب و غریب هستند که به طرز باورنکردنی با بیگانه‌ی The Thing شباهت‌هایی دارند. به علاوه، اتمسفر پارانویایی که تنش فیلم را رو به جلو حرکت می‌دهد در یکی از بازی‌های مستقل موفق این سال‌ها، یعنی Among Us، دیده می‌شود. در این بازی، پلیرها باید بیگانه‌ی وانمود کننده را پیش از این که همه‌شان از بین بروند، پیدا کنند.

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

شاید این روزها برای بعضی‌ها این گونه به نظر برسد که فرانچایز Indiana Jones خسته کننده شده است. ولی هنگامی که Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark در سال ۱۹۸۱ برای نخستین بار اکران شد، ترکیب هوش و زوربازوی این پروفسور ماجراجو هنوز یک آمیزش نو به شمار می‌آمد.

شخصیت ایندیانا جونز و ماجراجویی‌های پر از ضد و خورد او در Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark به قدری نوآورانه بود تا سر و کله‌ی گنج‌یاب‌های فراوانی در دنیای فیلم‌ها، سریال‌ها و بازی‌های ویدیویی در سال‌های آتی پیدا شود. به طور آشکارتر، این ترکیب پازل‌های مرگبار و تیراندازی‌های هیجان‌انگیز باعث پدید آمدن لارا کرافت از فرانچایز Tomb Raider و نیتن دریک از فرانچایز Uncharted شد.

مطلب پیشنهادی
همیشه که پول ملاک نیست!
برترین انیمیشن‌ های شکست خورده‌ای که ارزش دیدن دارند!

The Matrix

در سال ۱۹۹۹، پیش از هر گونه دنباله یا ریبوتی، The Matrix بنیادین تماشاچیان را با سکانس‌های اسلو-موشن ۳۶۰ درجه حیرت‌زده کرد. سکانس‌هایی از کیانو ریوز در لباس چرمی سیاه که موجی از گلوله‌ها را به شکل اسلو-موشن کنار می‌زند خیلی زود نمادین شدند.

با الهام‌گیری از The Matrix، این توانایی که با نامی همچون بولت تایم شناخته می‌شود، پا به دنیای بازی‌های ویدیویی گذاشت. ساخته‌هایی همانند Max Payne و Bayonetta مکانیک بولت تایم را به خوبی مورد استفاده قرار دادند تا بازیکنان بتوانند زمان را آهسته کنند و به شکلی سینماتیک و هیجان‌انگیز از پس درگیری‌ها برآیند.

Mad Max

فیلم‌های فرانچایز Mad Max، به ویژه دو فیلم نخست یعنی Mad Max و The Road Warrior، جزو بنیادین‌ترین الهام‌بخشان ژانر پساآخرالزمان هستند. این فیلم‌ها که در استرالیای آینده که با یک فاجعه‌ی جهانی نابود شده است جریان دارند، باعث پدیدار شدن بازی‌های پساآخرزمانی فراوانی چه از نظر ظاهر و چه از نظر حال و هوا شدند.

هر چیزی که در Mad Max دیده می‌شود، از پروتاگونیست رواقی‌گر تا زباله‌گردی‌هایش، در بازی‌های بزرگی همانند Fallout و Metro دیده می‌شوند. در هر بازی، بازیکنان کنترل یک آواره‌ی مرموز را در دست دارند که درگیر ماجرایی آخرالزمانی می‌شود که می‌تواند دنیا را تحت تأثیر قرار دهد. این ایده برای هر کسی که Mad Max یا دنباله‌هایش را دیده باشد آشنا به نظر می‌رسد.

مطلب پیشنهادی
عاشقانه‌هایی برای ایجاد حس دلگرمی
۱۰ صحنه عاشقانه سینما که همچنان مخاطب را تکان می‌دهند

Blade Runner

ریدلی اسکات پس از Alien با یک ساخته‌ی علمی-تخیلی موفق دیگر که به همان میزان الهام‌بخش بود بازگشت. Blade Runner ماجرای ریک دکارد را دنبال می‌کند که می‌خواهد گروهی از رپلیکانت‌های سرکش را در لس‌آنجلس آینده‌وار پادآرمان‌شهر شکار کند.

هر چند اسکات این ظرافت سایبرپانکی را به وجود نیاورد ولی Blade Runner او در محبوب کردنش نقش بزرگی بازی کرد. در کم و بیش همه‌ی بازی‌های سایبرپانکی پس از اکران Blade Runner می‌توان ردپایی از این شهر صنعتی بارانی و پر از نور نئون را یافت. البته تنها ظاهر و حال و هوا این بازی‌ها از Blade Runner الهام گرفته نشده است، بلکه پرسش‌هایی درباره‌ی این که انسان بودن چیست نیز در ساخته‌هایی همچون Detroit: Becoming Human یا Syndicate نیز دیده می‌شوند.

Battle Royale

فیلم Battle Royale که از روی رمان سال ۱۹۹۹ با همان نام نوشته‌ی کوشوان تاکامی ساخته شده است، یکی از موفق‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ژاپن به شمار می‌آید که خیلی زود در فرهنگ فراگیر محبوب شد. این فیلم، گروهی از جوانان جنایت‌کار را نشان می‌دهد که در ژاپنی در آینده‌ی نزدیک به یک جزیره‌ی دور از دسترس فرستاده می‌شوند تا مجبور باشند در مبارزه‌ای تا سر حد مرگ با هم درگیر شوند.

تأثیر Battle Royale در برخی از محبوب‌ترین بازی‌های این روزها همچون Call of Duty: Warzone و Fortnite دیده می‌شود. این بازی‌ها از نظر حال و هوا و گیم‌پلی گوناگونی فراوانی دارند ولی همه‌ی آن‌ها چهارچوب خود را از Battle Royale وام گرفته‌اند. پلیرها در این گونه بازی‌ها باید با هم بجنگند تا در پایان تنها یکی باقی مانده باشد. این ساختار به قدری محبوب شد که این روزها به عنوان یک ژانر مجزا از بتل رویال یاد می‌شود.

CBR
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • masseffect
    masseffect | ۱۱ تیر ۱۴۰۲

    Sifu از oldboy

مطالب پیشنهادی