ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کریستوفر نولان
اخبار و مقالات

کریستوفر نولان از حساسیت و خطرات هوش مصنوعی می‌گوید

کریستوفر نولان (‌Christopher Nolan) که به خاطر تولید و نمایش فیلم Oppenheimer اکنون در صدر توجهات قرار دارد، در خصوص خطر هوش مصنوعی صحبت‌هایی انجام داده است. کریستوفر نولان پس از نمایش ویژه فیلم اوپنهایمر، ...

علی جلیلی
نوشته شده توسط علی جلیلی | ۲۵ تیر ۱۴۰۲ | ۱۹:۴۰

کریستوفر نولان (‌Christopher Nolan) که به خاطر تولید و نمایش فیلم Oppenheimer اکنون در صدر توجهات قرار دارد، در خصوص خطر هوش مصنوعی صحبت‌هایی انجام داده است.

کریستوفر نولان پس از نمایش ویژه فیلم اوپنهایمر، لحظات به نمایش درآمده در فیلم را به هوش منصوعی ارزیابی کرد و بین فناوری به سرعت در حال توسعه با یکی از ویژگی‌های دراماتیک فیلم جدیدش که پیرامون ساخت بمب اتمی است، مقایسه‌ای انجام داد که صحبت‌های او برای طرفداران کسانی که فیلم‌ جدیدش را می‌بینند، می‌تواند جالب باشد.

مطلب پیشنهادی
عناوینی مملوء از صحنه‌های دلخراش و لحظات احساسی
بهترین فیلم‌های جنگی آمریکایی تا سال 2024 | از فیوری تا نجات سرباز رایان

صحبت‌های نولان در حین مصاحبه‌اش پیرامون نمایش ویژه فیلم اوپنهایمر برای آماده کردن پیش‌نمایشی منتشر شد. چاک تاد (Chuck Todd)، مجری برنامه Meet the Press، در پنل گفتگو میزبان نولان، دکتر تام میسون (Thom Mason)، مدیر آزمایشگاه ملی لاس آلاموس یعنی دکتر کارلو روولی (Carlo Rovelli) و دکتر کیپ ثورن (Kip Thorne) حضور پیدا کرد و مصاحبه‌ای انجام داد.

کریستوفر نولان

کریستوفر نولان در صحبت‌های خودش طی این پنل گفت:

ظهور شرکت‌هایی که در ۱۵ سال گذشته کلماتی مانند الگوریتم را پررنگ می‌کنند، بدون اینکه معنی آن‌ها یا کاربرد ریاضی‌اش را بدانند، خطرناک است و این افراد نمی‌دانند که الگوریتم چیست. افرادی که در کسب و کار من در مورد چنین قضیه‌ای صحبت می‌کنند، فقط نمی‌خواهند مسئولیت هرکاری که این الگوریتم انجام می‌دهد را برعهده بگیرند.
در مورد هوش مصنوعی، این یک احتمال وحشتناک است. وحشتناک نه به این دلیل که سیستم‌های هوش مصنوعی در نهایت وارد زیرساخت‌های دفاعی خواهند شد؛ بلکه آن‌ها مسئول تسلیحات هسته‌ای هم می‌شوند. اگر بگوییم که این یک موجودیت مجزا از شخصی است که از چنین هوش مصنوعی استفاده کرده و آن را برنامه‌نویسی می‌کند، در این صورت محکوم به فنا هستیم. باید در [این مورد] مسئولیت‌پذیری وجود داشته باشد. ما باید مردم را در قبال ابزارهایی که در اختیار دارند و کارها را انجام می‌دهند، پاسخگو بدانیم.

در حال حاضر که صنعت فیلم و سریال به خاطر اعتصابات نویسندگان و بازیگران برای گرفتن دستمزد بالاتر تعطیل شده است، صحبت‌های کریستوفر نولان در خصوص تاثیر هوش مصنوعی روی صنعت سرگرمی می‌گوید:

با توجه به اعتراضاتی که در هالیوود جریان دارد، وقتی در مورد هوش مصنوعی یعنی وقتی در مورد این مشکل با آن‌ها صحبت می‌کنم، همه در نهایت به یک تفکر و ایده [از خطر هوش مصنوعی] می‌رسند. یعنی [همان خطری] که شما با فناوری نوآورانه [ایجاد] می‌کنید.

مطلب پیشنهادی
بهترین فرصت برای آشنایی با بهترین آثار انیمه‌ای
۱۰ انیمه سریالی برتر برای کسانی که به انیمه علاقه ندارند

چاک تاد در این پنل سوال چالش‌برانگیزی از کریستوفر نولان پرسید و گفت آیا باید مجدداً منتظر واقعه دیگری مثل اوپنهایمر باشیم؟ نولان در جواب می‌گوید:

همانطور که درک ما از فیزیک کوانتوم وجود دارد، به همان اندازه [احتمال] رام کردن اتم هم ادامه دارد. امیدوارم که اینطور باشد، برای مثال وقتی من با محققان پیشرو در زمینه هوش مصنوعی حال حاضر صحبت می‌کنم، آن‌ها به معنای واقعی کلمه لحظات را شبیه به لحظات پیدایش اوپنهایمر در زمینه خود می‌دانند. آن‌ها به تاریخ نگاه می‌کنند تا بگویند مسئولیت دانشمندانی که در حال توسعه فناوری‌های جدید که ممکن است عواقب ناخواسته‌ای داشته باشد چیست؟

تاد در بین صحبت‌های نولان می‌گوید که آیا سیلیکون ولی (بهشت شرکت‌های استارتاپ) در حال حاضر به این موضوع فکر می‌کند و می‌فهمند که این همان لحظه اوپنهایمر است؟ نولان در پاسخ می‌گوید:

آن‌ها می‌گویند که فکر می‌کنند. [سپس با خنده ادامه می‌دهد] این موضوع در گفتگو مفید است و امیدوارم که این روند فکر ادامه پیدا کند. نمی‌گویم داستان اوپنهایمر پاسخ‌های آسانی برای این دسته از سوالات ارائه می‌کند، اما حداقل می‌توان نشان دهد که برخی از این مسئولیت‌های دروغین کجاست و چگونه مردم در بین آن‌ها باید فکر کنند و نفس بکشند؟ خب مسئولیت چیست؟

مطلب پیشنهادی
پیشنهاد ویجیاتو برای هالووین ۲۰۲۳
۱۵ فیلم و سریال ترسناک برای بزرگسالان، کودکان و کل خانواده در هالووین

نکته جالب در آنجایی است که مقاله‌ای توسط نیویورک تایمر در ماه می نوشته شد که در آن دکتر جفری هینتون (Geoffrey Hinton) عامل پیدایش هوش مصنوعی امروز، از انجام این کار در زندگی خودش پشیمان است. کار هینتون در دانشگاه تورنتو روی سرمایه‌گذاری صنعت فناوری در هوش مصنوعی مولدزا بود که باعث پیدایش ربات‌های پیشرفته‌ای در حد ChatGPT شد و منبعی است که به آن‌ها برای تعامل با انسان‌ها قدرت می‌دهد. دکتر هینتون به روزنامه تایمز می‌گوید:

من خودم را با این بهانه عادی دلداری می‌دهد که اگر این کار نمی‌کردم، شخص دیگری انجام می‌داد. سخت است که ببینی چگونه می‌توانی از استفاده اشخاص بد برای انجام کارهای بد [به وسیله هوش مصنوعی] جلوگیری کنی.

جدیدترین اثر کریستوفر نولان یعنی فیلم اوپنهایمر قرار است در تاریخ ۲۱ جولای ۲۰۲۳ برابر با ۳۰ تیر ۱۴۰۲ در سینماهای سراسر دنیا اکران خواهد شد. به هر حال در آینده برای دریافت و مطالعه آخرین اخبار پیرامون این فیلم و برنامه‌های بعدی تیم سازنده‌اش، وب سایت ویجیاتو را حتماً دنبال کنید.

نظر شما در خصوص این خبر چیست؟ نظرات خود را پیرامون این موضوع با ما به اشتراک گذاشته و سایر اخبار و مقالات مرتبط با حوزه بازی‌های ویدیویی را از طریق صفحه اصلی پیگیری و مطالعه نمایید.

مطلب پیشنهادی
عاشقانه‌هایی برای ایجاد حس دلگرمی
۱۰ صحنه عاشقانه سینما که همچنان مخاطب را تکان می‌دهند

چرا فورزا هورایزن خوب نیست؟

بازی Assassin’s Creed Mirage یک لباس هپتیک دریافت می‌کند - ویجیاتو
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی