ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

مدیر فعالیت‌های تیم ملی دوتا ۲ ایران از چالش‌های مسیر خود می‌گوید

دنیای رقابت‌های دوتا ۲ باوجود اینکه یک دهه از زمان برگزاری مسابقات آن می‌گذرد، اما کمتر شگفتی برای بازیکنان ایرانی داشته و باوجود جامعه بسیار بزرگی که در کشور وجود دارد، اما نتایج حاصل از ...

تیم ویجیاتو
نوشته شده توسط تیم ویجیاتو | ۷ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۶:۱۵

دنیای رقابت‌های دوتا ۲ باوجود اینکه یک دهه از زمان برگزاری مسابقات آن می‌گذرد، اما کمتر شگفتی برای بازیکنان ایرانی داشته و باوجود جامعه بسیار بزرگی که در کشور وجود دارد، اما نتایج حاصل از حضور پلیرهای ایرانی چندان چشمگیر نبودند.

اما این روند در حال تغییر یافتن است، وقتی نام کسری مانکی صالحی را می‌شنویم، ناخداگاه تمام این ناکامی‌ها را فراموش می‌کنیم و وقتی که اطلاع پیدا کنیم مدیریت تیم ملی دوتا ۲ ایران در حال حاضر در اختیار همان فردی بود که کسری را استعدادیابی و پرورش داده؛ بیشتر به آینده این پلیرها امیدوار می‌شویم. در ادامه به پنلی می‌پردازیم که با حضور پدرام کاشانی به عنوان موسس تیم وینتر بر «Winter Bear» و همچنین مدیر فعالیت‌های تیم ملی ایران در کنار یکی از بازیکنان همین دو تیم تحت عنوان عرفان «دات» فرتاش بودیم.

دلایل عدم استفاده از مربی خارجی در ایران

در ابتدا صحبت‌ها به معضلات تیم ملی پرداخت شده و در این میان بزرگترین خلاء در این میان را می‌توان نبود مربی برای تیم ملی کشورمان دانست. پاسخ به این سوال را برعهده عرفان فرتاش سپردیم. ظاهرا زبان انگلیسی و هزینه مورد نیاز برای درنظر گرفتن مربی برای تیم ملی باعث شده که به سراغ این گزینه نرویم. این درحالی است که باتوجه به ملی بودن این تیم امکان تعامل برای دریافت هزینه از اسپانسرها وجود دارد، اما تا به امروز این برای اجرای این روند اقدامی نشده است.

این درحالی است که در تمام ورزش‌های مطرح کشور تیم‌های ملی اسپانسر اختصاصی دارند که چرخه مالی خود را از این طریق تامین می‌کنند. همچنین این تیم میلی قرار است در بازی‌های معتبری حضور داشته باشند که استیج بین‌المللی دارد و به همین علت حتی امکان درنظر گرفتن اسپانسر دلاری نیز وجود دارد، عاملی که می‌تواند روند تامین مربی بین‌المللی را تسهیل کند. از سوی دیگر شمارش مدال‌های کسب شده توسط تیم ملی ایران در بازی‌های آسیایی باعث افزایش رتبه ورزشی ایران در این مسابقات خواهد شد.

تجربه وینتر بر در تیم ملی پیاده می‌شود

پدرام کاشانی درباره روند تعامل با مربیان خارجی توضیح داد که صحبت‌هایی برای انجام حمایت از تیم ملی انجام شده و در گذشته نیز مسیرهای مختلفی را برای بررسی درنظرگرفتن اسپانسر انجام شده است. در همینجا لازم می‌دانیم که اعلام کنیم مجموعه ESPlay با کمال میل آماده دریافت نظرات و جزئیات بیشتر با مستندات قابل اتکاء درباره شرایط تیم ملی است و همیشه این حق را برای تمام طرفین و صاحب نظران محفوظ داشته که به طور مستند ادعاهای خود را مطرح کنند.

وضعیت تیم ملی

با توجه به تجربیات تیم میلی در برگزاری کمپ‌ها و همچنین مدال‌ آوری‌هایی که تا به امروز انجام شده است، این انتظار وجود دارد که شرایط مناسب برای تمرین تیم ملی در مسابقات پیش‌رو ایجاد شود و براساس گفته‌های کاشانی این روند در حال پیگیری برای اجرایی شدن است. همچنین تجربه بین‌المللی در تیم‌هایی همچون کوئست نشان داده که با سرمایه‌‌گذاری پیش از رسیدن به موفقیت و تامین آرامش روانی برای بازیکنان می‌توان به نتیجه دلخواه رسید.

به گفته کاشانی برای تامین شرایط مناسب وینتربر در سطح دوم مسابقات دوتا ۲ افراد زیادی دخیل بودند که از جمله آنها می‌توان به نریمان کیوپید، عرفان و دات در کنار امیرحسین به عنوان منیجر و بسیاری از افراد دیگر اشاره کرد که موفق شدند در کنار هم این اتفاق رقم بخورد. از سوی دیگر در برخی از مواقع اسپانسرها منتظر شرایطی هستند که بازیکنان و مدیران تیم‌ها به سراغ آنها بیایند و پس از تشریح شرایط مناسب سرمایه‌گذاری، این دعوت را اجابت کنند. این حمایت حتی در سطح تیم‌های پایه هم اجرا می‌شود، چرا که تفکر این است که برای همکاری در روند پیشرفت کل مجموعه یک رشته این سرمایه‌گذاری انجام می‌شود و نه صرفا برای بهره‌برداری از پیروزی‌های به دست آمده.

کسری مصباح چطور پلیر حرفه‌ای شد

پیش از هر چیز کاشانی به این نکته اشاره کرد که کسری همچون دیگران یک پلیر علاقه‌مند به پیشرفت بود؛ اما تفکر متفاوت و عملکردن به آنها باعث شد که به نتیجه برسد. در این میان نوع تفکر بازیکنان حرفه‌ای فعلی ما در دوتا۲ با کسری تفاوت زیادی ندارد، اما ثابت قدم بودن او و حذف حاشیه‌ها باعث شد که به نتیجه برسد.

حالا هیچ چیز نمی‌تواند مانع او بشود، فکر نکنید که مسیر ساده‌ای را طی کرد و حتی مسیری که در گذشته در وارکرفت طی کرد نیز به همین منوال بود و برای هرکسی این روند را تعریف کنیم، قبول می‌کند که مسیر سختی طی شده است. همین حالا هم اگر کسی بخواهد این مسیر را طی کند شاید به نتیجه او نرسد، حداقل ۲۰ درصد تلاش و استمرار بیشتر لازم است. این مسیر هم تا حد زیادی بدون حمایت انجام شده و یکی از مسائلی که همیشه به آن تاکید دارد این است که به تنهایی و با کمترین کمک از سوی دیگران توانست به این سطح دستیابی پیدا کند.

مشکلاتی که کسری با آنها روبه‌رو شده بود نیز همه ما تجربه کردیم، از کمبودهای سخت‌افزاری گرفته تا مواردی که به خاطر شرایط اینترنت آنها را همه ما تجربه کرده‌ایم؛ اما این مشکلات هیچ وقت مانع کسری نشدند و هر وقت مشکلی روبه‌رو داشت، تمام تلاشش را کرد که از روتین خودش خارج نشود. وقتی با مشکل اینترنت مواجه بود، چون قصد داشت به هدف خود دست پیدا کند به هرنحوی که شده سعی داشت بر این مشکل فائق بیایید.

روایت وینتربر و کسری

کاشانی نیز زمانی که مانکی در سطح تاپ ۱۰۰ بود با کسری آشناشد؛ در واقع او بدون اینکه نیاز به جلب توجه کسی داشته باشد، در حال طی کردن مسیری بود که در ذهنش متصور شده بود. بدون اینکه کسی به سراغ او بیاید و از او تعریف کند، چون خودش می‌دانست که حاصل تلاش‌هایش در حال جواب گرفتن است، می‌دانست که قرار است به کجا برسد. وقتی برای انجام فعالیت‌های خارج از برنامه دعوتش می‌کردیم، خیلی خوب مهارت نه گفتن را بلد شده بود.

بعد از صحبت اولیه‌ای که با کاشانی داشت، متوجه میزان تاثیرگذاری او در تیم شد. این روند پس از وارد شدن «وینتر بر» به دیویژن دو تشدید شد، جایی که کسری بعد از وقفه‌ای کوتاه به این تیم بازگشته بود. در این لحظه کسری اعلام آمادگی کرد که آماده شروع کردن مسیری بدون شکست است؛ به تعبیر کاشانی حالا مانکی تبدیل به هیولایی بدون شکست شده است. البته در عین حالی که روی رسیدن به اهداف خود محکم بود، اما به نکاتی که برای پیشرفتش گوشزد می‌کردیم، توجه زیادی داشت؛ در بین این مکالمه‌ها هم علاوه‌بر دقت زیاد درصورت امکان چالش‌های ذهنی خود را بیان می‌کرد و درصورتی که پیشنهاد ما به تاییدش می‌رسید، بدون تعلل به آنها عمل می‌کرد.

کاشانی گفت: «خوشحالم که اگر با موردی موافق نبود، آن را بیان می‌کرد؛ چرا که افراد زیادی را دیده‌ام که نه تنها مشکلات را بیان نمی‌کنند، بلکه در پذیرش حقیقت هم مشکل دارند. در بازی‌های تمرینی نیز این مشکل وجود دارد که برخی از بازیکنان تیم کاشانی توجهی به اهمیت آنها نداشتند و خیلی ساده با این بازی‌های تمرینی برخورد می‌کردند، درحالی که برای کسری تمام بازی‌های تمرینی جدی بودند و سعی می‌کرد بیشترین بهره را از شرایط پیش‌روی خود ببرد.

چیزی که در این میان مهم است، باید در پایان بازی درک کنید که چه شرایطی در جریان بازی داشتید، چقدر در پیروزی و یا شکست تیم سهم داشتید و چطور می‌توانید این روند را اصلاح یا پیشرفت دهید. مدیر تیم وینتر بر گفت: «من هرگز به خاطر ندارم که از کسری شنیده باشم که نسبت به شرایط بازی هم تیمی‌ها خود شکایتی داشته باشد؛ چیزی که خیلی رایج هست و حتی بین خود ما هم اتفاق افتاده که به جای بازی خودمان روی عیب بازی هم‌تیمی‌ها تمرکز می‌کنیم، این تمرکز و Spotlight در کسری حتی در بازی‌های تمرینی هم روی بازی خودش بود.»

تجربه‌ای که در میدان رقابت به دست ‌آمد

تک تک لحظات بازی برای این پلیر ارزشمند بود و سعی می‌کرد درس تازه‌ای برای خود کسب کند و درنظر گرفتن این مسیر هرچه جلوتر می‌رفتیم بیشتر تفاوت خودش را نشان می‌داد؛ کاشانی: «و زیاد بازی می‌کرد و زیاد بازی می‌کرد و زیاد بازی می‌کرد؛ البته هدفمند و برای پیشرفت بازی می‌کرد. فکر می‌کنم چیزی که باعث جالب شدن ارتباط ما میشد این بود که من هم هرگز نخواستم از تصمیمش منصرفش کنم و فقط سعی می‌کردم بهترین راهنمایی را ارائه کنم.

به جای اینکه سعی کنم خط بدهم، سعی داشتم کمک کنم؛ تا اینکه آن اتفاق پیش آمد و پیشنهادی برای انتقال او ارائه شد و راهی انتیتی، سپس شاپیفای و حالا هم به نیگما گلکسی پیوسته و در هر سه این تیم‌ها بسیار خوش درخشید.» شرایط کسری در این تیم‌ها نیز بسیار خاص بود، به گفته هم‌تیم‌هایش در شاپیفای، آنها همیشه تلاش می‌کردند تا کسری راحت باشد و این راحتی به معنی درنظر گرفتن شرایطی بود که باعث میشد این بازیکن پتانسیل خود را به نمایش بگذارد و همچنین بتوانند با سطح او همسان شوند.

وینتر بر جونیر، هدیه کاشانی به هواداران ESPlay

در پایان این پنل کاشانی بیان کرد که درهای وینتر روی تمام علاقه‌مندان باز خواهد بود و در این میان به عنوان هدیه برای طرفداران پلت‌فرم ESPlay امکان ویژه‌ای را درنظر گرفت که باتوجه به توقف موقت فعالیت تیم اصلی وینتر بر تا زمان برگزاری رویداد Ti، اما تیمی را براساس درخواست‌های اعلام شده درنظر خواهند گرفت تا بتوانند جامعه دوتا۲ را بار دیگر از رخوت خارج کنند و موج جدیدی از جوانان را در این جریان هدایت کنیم.

به این ترتیب مسیر اختصاصی برای علاقه‌مندان از سمت ESPlay ایجاد خواهد شد تا تلنت‌های جدید DotA2 را استعدادیابی کنیم. گفتنی است که ESPlay روند مشابهی را برای درنظر گرفتن تیم کست و آنالیز مسابقات، پیش از آغاز رویداد بالی ماجور ۲۰۲۳ درنظر گرفته و اجرا کرد و حالا همکاری دوستانه‌ای بین این تلنت‌های جدید کست و آنالیز دوتا۲ ایجاد شده است؛ این افراد به دنبال اشاره‌ای بودند که به استعداد آنها توجه شود. علاقه‌مندان برای کسب اطلاع از شرایط و مسیر درنظر گرفته شده برای معرفی استعدادهای دوتا۲ برای عضویت در وینتر بر جونیور می‌توانند به شبکه‌های اجتماعی تیم ESPlay با ای‌دی «esplaydota2» و «esplaylive» در اینستاگرام مراجعه کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی