ده فیلم عاشقانه که از کتاب اقتباس شدهاند
فیلمها و کتابهای عاشقانه نقاط مشترکی مثل صحنههای پرشور، ارتباط هیجان انگیز و عشق الهی برای ارائه دارند. بعضی از احساسیترین فیلمهای عاشقانه موجود، در واقع از روی کتابها ساخته شدهاند تا خوانندگان آنها بتوانند ...
فیلمها و کتابهای عاشقانه نقاط مشترکی مثل صحنههای پرشور، ارتباط هیجان انگیز و عشق الهی برای ارائه دارند. بعضی از احساسیترین فیلمهای عاشقانه موجود، در واقع از روی کتابها ساخته شدهاند تا خوانندگان آنها بتوانند از دیدن عاشقان موردعلاقه خود بر روی پرده سینما لذت ببرند. دیدن این زوجها به صورت زنده، باعث میشوند بهتر قدرت عشق را در داستانهایی که پر از دلهرهی عاشقانه هستند و به شادی تمام میشوند، درک کنیم.
از داستانهای کلاسیک جین آستن گرفته تا عاشقانههای معاصر مثل Crazy Rich Asians، رمانها منابع خیلی خوبی برای ساخت اقتباسهای سینمایی، بیش از یک قرن بودهاند. برای آن دسته از بینندگانی که خوره کتاب هستند هم وجود چنین فیلمهایی برای پر کردن وقتشان از احساسات عاشقانه و زیبا از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که تمام آن تصورات، این بار شکلی واقعی به خود گرفتهاند.
نگاهی خواهیم داشت به این ده فیلم که توانستهاند تمام جادوی کتابها را با خود به صحنه سینما بیاورند.
منتهی پیش از شروع این مطلب، توصیه میشود که مقاله مرتبط با بهترین فیلم عاشقانه را نیز از ویجیاتو بخوانید.
همچنین اگر به دنبال لیستی جامع از فیلم عاشقانه هستید، مقاله مرتبط با این موضوع را از ویجیاتو بخواهنید.
- 1 10. Pride and Prejudice (2005)
- 2 9. To all the boys I’ve loved before (2018)
- 3 8. The Fault in Our Stars (2014)
- 4 7. The Notebook (2004)
- 5 6. Bridget Jones’s Story (2001)
- 6 5. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018)
- 7 4. Emma (2004)
- 8 3. P.S I Love You (2007)
- 9 2. Little Women (2019)
- 10 1. Crazy Rich Asians (2018)
10. Pride and Prejudice (2005)
رمان کلاسیک جین آستین چندین و چند بار بازسازی شده است، اما اقتباس غرور و تعصب به کارگردانی جو رایت در سال 2005، یکی از بهترین فیلمهای عاشقانه تمام دوران محسوب میشود. در این فیلم کیرا نایتلی نقش الیزابت را بازی میکند و متیو مکفیدن در نقش دارسی ظاهر شده است و عشق آنها لحظات درگیر کنندهای به روی پرده سینما میآورد؛ لحظاتی از رقصیدنهای پرشور، ارتباط جوشان عاشقها و پیشنهاد پر از عشق دارسی به الیزابت زیر باران (که البته الیزابت آن را رد کرد).
غرو و تعصب نشانگر رولایههای زائد جامعه انگلستان در عصر نیابت سلطنت (قرن نوزدهم) است و در مرکزیت این رویکرد، عشق احساسی دو شخصیت اصلی و روایت داستان آنها قرار دارد. عدم علاقهی دارسی و الیزابت در ابتدا و بعد از آن آرام آرام عاشق شدنشان منجر به ایجاد یکی از راضیکنندهترین پایانها میشود، زمانی که هر دو در عشق ورزیدن به دیگری فراتر از انتظار معشوق خود ظاهر میشوند.
9. To all the boys I’ve loved before (2018)
جنی هان همواره به عنوان یکی از نویسندگان خوب در عرصه داستانهای عاشقانه و فیکشن بزرگسالان در نظر گرفته شده است، اما این اقتباس نتفلیکس از To All the Boys I’ve Loved Before بود که شهرت او را جهانی کرد. رابطه عاشقانه پیتر کاوینسکی و لارا ژان کووی در این فیلم واقعاً دوست داشتنی بود، رابطهای که از دل پدیده «دوست پسر اینترنتی» بوجود آمد. علاوه بر این، تمرکز بر فرهنگ کرهای در کنار این رابطهی دلگرم کننده به فیلم جایگاهی ویژه میدهد.
پیتر و لارا ژان رابطهشان از طریق روش قرار الکی (Fake dating) بوجود میآید و بیننده را به سفری دلنشین از عشق نوجوانی و در کنار آن شناختن خود، میبرد. To all the boys I’ve loved before تا حدودی بر تعاریف مرسوم این ژانر اثرگذار بود.
8. The Fault in Our Stars (2014)
در اقتباس انجام شده از رمان جان گرین، به کارگردانی جاش بون شاهد عشق هیزل و آگوستوس هستیم. فیلم The Fault in Our Stars به خوبی فضای احساسی رمان را به روی پرده سینما آورده است. در این فیلم داستان هیزل دختر شانزده سالهای را دنبال میکنیم که مبتلا به سرطان است و به گروهی حمایتی متشکل از دیگر بیماران سرطانی ملحق میشود. او در اینجا عاشق پسر خوشتیپی به نام هیزل میشود و در ادامه شاهد لحظات شاد، غمناک و احساسی زیادی در طول رابطه آنها هستیم.
7. The Notebook (2004)
عشق افسانهای نواه کلهون و الیسون "الی" همیلتون در رمان The Notebook به قلم نیکولاس اسپارکس در سال 2004 اقتباس شد و به روی پرده سینما رفت. این داستان عاشقانه که در سال 1940 آغاز میشود و دههها ادامه پیدا میکند، توسط رایان گاسلینگ (در نقش نواه) و ریچل مکادامز (در نقش الیسون) اجرا شد.
دلایل بیرونی مثل مخالفت والدین الی سبب جدایی زودهنگام این دو پرنده عاشق میشود ولی زمانی که الی به اجبار با فردی دیگر ازدواج میکند تمام احساساتش نسبت به نواه زنده میشود. این فیلم احساسی که قلب را نوازش میکند عشق آنها را چه در سختی و چه در آرامش و چه در بیماری و چه در مریضی دنبال میکند. نواه و الی یکی از هماهنگترین و زیباترین روابط دیده شده در سینما را به نمایش گذاشتند.
6. Bridget Jones’s Story (2001)
هلن فیلدینگ رمان Bridget Jones’s Diary را به شکل تفسیری دوباره از غرور و تعصبِ جین آستن به نگارش درآورد، ولی این داستان عاشقانهی کمدی در نوع خودش اصیل است و توانسته هویتش را حفظ کند. این رمان در سال 2001 در قالب فیلمی با همین نام به روی پرده سینما رفت. بازیگری شخصیت اصلی فیلم یعنی بریجت جونز را رنه زلوگر برعهده داشت که به خوبی توانست از عهده پیاده سازیِ شخصیت نامتعارف و عجیبِ این دوشیزه 32 ساله برآید.
بریجت که در ابتدا هیچ یاوری ندارد و به اصطلاح ترشیده است، پس از مدتی دو خواستگار جنتلمن پیدا میکند. رابطه او با خواستگار اول یعنی دنیل کلیور زیاد طول نمیکشد اما انگار که وجود او برای رسیدن بریجت به خواستگار دوم ناگزیر بود. بریجت نهایتاً عاشق مارک دارسی میشود که بر خلاف ظاهر مردانه و زمختش قلبی رئوف دارد. داستان عاشقانه این دو شکل و طعمی بسیار خاصی دارد که ابداً کلیشهای یا اشباع کننده نیست و برعکس بسیار درگیر کننده و در نوع خود اصیل است.
5. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018)
فیلم The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society که بر اساس رمانی با همین نام به نویسندگی مری ان شفر و انی باروز، ساخته شده است، روایتگر داستان شیرین نویسنده لندنی یعنی جولیت اشتون است. او نامهای از داوزی دریافت میکند و پس از آن نامههای زیادی بین این دو رد و بدل میشود و رابطهشان شکلی عمیقتر به خود میگیرد. مانع اصلی برای رابطه آنها نامزد داشتن جولیت است. با این حال، جولیت نهایتاً تصمیم میگیرد که برای دیدن او به گرنزی سفر کند. گفتنی است که ساکنان جزیره گرنزی تماماً آلمانی هستند و این فیلم در فضای پس از جنگ جهانی دوم روایت میشود.
در این عاشقانهی تاریخی که با جذابیت ظاهری و باطنی جزیره گرنزی، تاریخ آن و مردمش گره خورده است شاهد رابطهی دلنشین داوزی و جولیت هستیم.
4. Emma (2004)
اما یکی دیگر از رمانهای معروف جین آستن است که چندین اقتباس سینمایی هم از آن صورت گرفته است، اما اقتباس آنیا تیلور جوی در سال 2004 در سطح بالاتری قرار دارد و یکی از درگیر کنندهترین فیلمهای عاشقانه است. این فیلم، داستان شخصیتی به نام اما وودهوس را دنبال میکند؛ اما ثروتمند و جذاب است و در کنار پدرش زندگی میکند. یکی از سرگرمیهای او پیدا کردن معشوق و همسر برای دوستان و نزدیکانش است و همواره در حال نقشه کشیدن برای خوشبخت کردن افراد پیرامونش میباشد. او هریت جوان را زیر پر و بال خودش میگیرد تا به زندگی او هم سر و سامان ببخشد. البته با وجود نیت خیر، نتایج کارهای اما همیشه آنجور که باید نمیشود و کارهایش نتایج منفی هم به بار میآورند.
اما که همواره نقش یک رابط را در بهم رساندن دیگران بازی میکند، متوجه میشود خودش هم در این میان عاشق آقای نایتلی، برادرِ شوهر خواهرش شده است. نهایتاً در حرکتی که نشانگر عقاید فمینیستی جین آستین است، آقای نایتلی برای آرام کردن اما و تسکین دادن ترسهای او از تنها گذاشتن خانوادهاش، راضی میشود که در کنار آنها زندگی کند.
3. P.S I Love You (2007)
P. S. I Love You که رمانی عاشقانه به قلم سیسیلیا اهِرن است با بازی هیلاری سوانک و جرارد باتلر در سال 2007 بازسازی شد. سوانک در نقش هولی و باتلر در نقش همسرِ فوت شدهاش، جری، ایفای نقش کردهاند. داستان از این قرار است که جری با شناختی که از همسرش دارد، پیش از مرگش مجموعهای از نامهها و سوپرایزها برای او مینویسد که هولی بتواند با نبود او کنار بیاید، زندگیاش را از نو بگیرد و حتی دوباره عاشق شود.
شخصیت جری را در فلشبکهای فیلم و صداگذاریها میبینیم و با وجودِ مرگ او، سراسر فیلم به داستان عاشقانه این دو اختصاص داده شده است. این فیلم عاشقانهی تراژیک توانست نظر بینندگان زیادی را به خود جلب کند و حتی زمانی که هولی باز عاشق مردی به نام ویلیام میشود هم آنها را راضی نگه دارد.
2. Little Women (2019)
لویسا می الکات، مهمترین اثرش یعنی Little Women را دربارهی دوستی، خانواده و عشق نوشته است؛ مسائلی که به خوبی در اقتباس انجام شده به کارگردانی گرتا گرویگ بازتاب شدهاند. این فیلم در واقع روایتگر قصهی چهار خواهر، زندگی آنها و خانوادهشان است. در طول داستان شاهد عاشقانههای مگ، جو و ایمی هم هستیم؛ خصوصاً عشق مشترک جو و ایمی به لوری.
عشق خواهرانه، حمایت اجتماعی و جامعه کوچک آنها در جهت دادن به قصهی هر کدام از خواهرها و سرنوشت آنها تاثیرگذار بود. همچنین در طول فیلم شاهد عشق ایمی و لوری در فرصتی دوباره، عشق جو و پروفسور بائر پس از غلبه بر شک و تردیدها و رشد فکری مگ با درک جایگاه عشق در ازدواجش، هستیم.
1. Crazy Rich Asians (2018)
فیلم ساخته شده توسط جان ام. چو در سال 2018 از روی رمان کوین کوان با نام Crazy Rich Asians، توانست به خوبی زندگی پر زرق و برق و مجلل توصیف شده در این ماجرا را به تصویر بکشد. یکی از دورنمایههای فیلم موضوع زیاده خواهی است که در بطن داستان جریان دارد؛ زمانی که ریچل متوجه میشود نیک تا چه حد ثروتمند است رابطه این دو وارد یک آزمون مهم میشود.
این فیلم از آن جهت حائض اهمیت است که توانست با نشان دادن موانع غیرمعمول در مسیر عشق، تعاریف سنتی در فیلمهای عاشقانه را بر هم بزند. برخلاف کلیشههای جا افتاده در اینجا وضعیت اجتماعی، رشد آمریکایی و مسائل خانوادگی بجای نزدیک کردن ریچل و نیک تقریباً رابطه آنها را بهم زد!
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.