ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

نگاتیو در برابر کاغذ- آثار رولد دال و اقتباس‌های سینمایی

وقتی به ادبیات کشور انگلستان نگاه‌ می‌کنیم، با نام‌های بزرگی مواجه می‌شویم که تاکنون چندان در هالیوود مورد توجه قرار نگرفته‌اند. یکی از این نویسنده‌های بزرگ، رولد دال است که در دوران زندگی خود آثار ...

سورنا رضایی
نوشته شده توسط سورنا رضایی | ۱۳ دی ۱۳۹۸ | ۲۰:۳۰

وقتی به ادبیات کشور انگلستان نگاه‌ می‌کنیم، با نام‌های بزرگی مواجه می‌شویم که تاکنون چندان در هالیوود مورد توجه قرار نگرفته‌اند. یکی از این نویسنده‌های بزرگ، رولد دال است که در دوران زندگی خود آثار ارزشمندی‌ را برای کودکان و بزرگسالان خلق کرده است.  امروزه جایزه ادبی رولد دال یکی از بزرگترین جوایز ادبیات کودکان در دنیا شمرده می‌شود و هالیوود نیز کم کم روی خوشی نسبت به آثار نوشته شده توسط او دارد.

با وجود اینکه آثار متعددی از دال به جای مانده است اما تاکنون تعداد انگشت شماری از نوشته‌هایش به آثار سینمایی تبدیل شده‌اند که برای مثال می‌توان به فیلم آقای فاکس شگفت‌انگیز (Fantastic Mr. Fox) و غول بزرگ مهربان (The Big Friendly Giant) اشاره کرد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله، به طور خلاصه به معرفی تعدادی‌ از آثار او بپردازیم که پتانسیل تبدیل شدن به فیلم سینمایی را دارا هستند اما متاسفانه تاکنون توجهی به آن‌ها نشده است.

رولد دال

کتاب‌های Boy و Going Solo

دو نمونه از آثار دال که تاکنون در مدیوم سینما چندان مورد توجه قرار نگرفته‌اند، کتاب‌های Boy  و Going Solo هستند که بر اساس خاطرات او نوشته شده‌اند. این دو کتاب که همانند دیگر آثار دال سرگرم کننده و رنگی هستند، در برخی بخش‌های خود، مقداری تخیلی و به دور از واقعیت می‌شوند. کتاب Boy، تعدادی از خاطران جالب او از دوران مدرسه‌اش را روایت می‌کند. کتاب Going Solo با سفر دریایی به آفریقا به همراه کشتی شرکت شِل (Shell) آغاز می‌شود و با پیوستن او به نیروهای متفقین در جنگ جهانی دوم ادامه می‌یابد. در هر دو کتاب بخش‌های بسیار جذابی وجود دارد که پتانسیل به تصویر کشیده شدن روی پرده‌ نقره‌ای سینما را دارا هستند.

بازیگر: با وجود اینکه دامنل گلیسون در حال حاضر در سومین دهه‌ زندگی‌اش قرار دارد اما به دلیل چهره‌ بچه گانه‌اش انتخاب مناسبی است. علاوه بر این، گلیسون تاکنون استعداد خود را در زمینه بازیگری به اثبات رسانده است و می‌توان امیدوار بود که او از پس به تصویر کشیدن رولدِ باهوش، کنجاکو و بذله گو بر بیاید.

کارگردان: رابرت زمکیس که ساخت آثاری همچون فراست گامپ (Forrest Gump) و دورافتاده (Cast Away) در پرونده‌اش دیده می‌شود، علاقه بسیاری به ساخت فیلم سینمایی بر اساس اتفاقات واقعی دارد. این دو کتاب نیز هر چند تناقضاتی در برخی بخش‌های آن‌ها وجود دارد اما بر اساس زندگی دال نوشته‌ شده‌اند. بنابراین می‌توان امیدوار بود که زمیکس ساخت اقتباس سینمایی را بر عهده بگیرد.

رولد دال

کتاب George's Marvellous Medicine

کتاب George's Marvellous Medicine، داستان خانواده‌ای را روایت می‌کند که اعضای باهوش و البته عجیب و غریبی دارد. با توجه به پتانسیل‌های این کتاب، بسیار عجیب بود که وِس اندرسون تصمیم گرفت تا اقتباس سینمایی داستان آقای شگفت انگیز را بسازد؛ زیرا داستانی که این کتاب روایت می‌کند، از برخی جهات به اثر قبلی‌اش، یعنی فیلم خانواده اشرافی تننبام (The Royal Tenenbaums) شباهت داشته است. جرج پسر باهوشی است که از دست بد اخلاقی‌های مادربزرگش خسته شده است و به همین دلیل تصمیم می‌گیرد تا دارویی را برای تغییر شخصیت مادربزرگش بسازد. دارو ساخته می‌شود، مادربزرگ آن را می‌خورد و اتفاقی که انتظارش نمی‌رفت، رخ می‌دهد: مادربزرگ به بلندی یک ساختمان شده است! پس از این اتفاق، جرج تصمیم می‌گیرد تا پادزهری را برای دارویش بسازد که نتیجه‌ آن، کوچک شدن اندازه مادربزرگ است.

بازیگر: جسی آیزنبرگ به خوبی می‌تواند جرج را به عنوان پسری باهوش که دردسر آفرین است به تصویر بکشد.

کارگردان: جیسون رایتمن که در سال 2007 فیلم موفق و تحسین شده‌ Juno را روی پرده سینما آورد، احتمالاً بتواند از پس انجام چنین پروژه‌ای بر بیاید.

رولد دال

داستان کوتاه William and Mary

همان‌طور که پیش از این به آن اشاره کردیم، دال در کنار نوشتن آثار کودکانه، به مخاطبان بزرگسال نیز توجه داشته است. نتیجه همین داشتن توجه نیز آثاری همچون William amd Mary بوده است که به جرعت می‌توان آن را در لیست چندش آور ترین آثار دال قرار داد. داستان درباره مردی رو به مرگ است که بدون اطلاع همسرش تصمیم می‌گیرد تا در یک آزمایش پزشکی شرکت کند. پس از مرگ، مغز ویلیام را از بدنش جدا می‌کنند، سپس در یک سرم وینگر قرار می‌دهند و در نهایت نیز یک قلب مصنوعی به آن متصل می‌کنند تا بدین ترتیب دوباره به زندگی باز گردد. همچنین یکی از چشم‌هایش را نیز از بدنش جدا و به مغز متصل کردند تا بتواند اتفاقات پیرامونش را مشاهده کند. پس از اینکه مری از این اتفاقات مطلع می‌شود، تصمیم می‌گیرد تا از این پس آنگونه که می‌خواهد زندگی کند؛ آزادانه سیگار بکشد، با مردان مختلف معاشرت کند و هر کاری را انجام دهد که در گذشته به خاطر ویلیام نمی‌توانسته انجام دهد. نکته جالب توجه ماجرا نیز اینجاست که مری تمامی این کار‌ها را جلوی ویلیام انجام می‌دهد که کاری از دستاش بر نمی‌آید.

بازیگر: با توجه به نقش‌هایی که چارلیز ترون تاکنون ایفا کرده است، به نظر می‌رسد بتواند از پس ایفای نقش یک زن اغواگر بر بیاید.

کارگردان: دیوید کراننبرگ که آوازه‌ خوبی در ساخت آثار ترسناک و بی پروا دارد، می‌تواند این داستان کوتاه را با بودجه‌ای مناسب، به اثری 130 دقیقه‌ای تبدیل کند که بار دیگر نام او را بر سر زبان‌ها بیندازد.

رولد دال

داستان کوتاه Genesis & Catastrophe: A True Story

ایده‌ Genesis & Catastrophe: A True Story بسیار متفاوت است. او در این داستان کوتاه سعی می‌کند تا تولد آدولف هیتلر را از دیدگاه خودش به قلم نگارش در آورد. در این داستان، با پدری بی احساس و مادری آشنا می‌شویم که از لحاظ روانی چندان حال مساعدی ندارد و می‌ترسد که پسرش که به تازگی به دنیا آمده، همانند 3 سه پسر قبلی‌اش مدت کوتاهی پس از تولد از دنیا برود. اقتباس سینمایی این داستان کوتاه می‌تواند به رابطه پدر و مادر هیتلر و از همه مهم‌تر، چگونگی گسترش نازیسم در آلمان و آغاز جنگ جهانی دوم بپردازد. فیلم می‌تواند والدینی را به تصویر بکشد که از تولد فرزند خود بسیار خوشحال هستند اما نمی‌دانند که خوشحالی آن‌ها قرار است با ویرانی اروپا و قتل میلیون‌ها انسان بی گناه همراه باشد. پتانسیل این داستان به قدری بالاست که اگر کارگردانی کار درست، وظیفه ساخت آن را بر عهده بگیرد، آکادمی اسکار به همین راحتی نمی‌تواند از آن را نادیده بگیرد.

بازیگر: استیو بوشمی به خاطر استعدادش در گفتن کلمات آلمانی، احتمالاً گزینه مناسبی برای به تصویر کشیدن پدر آدولف هیتلر باشد؛ مردی که قرار است یک هیولا به جامعه بشری تحویل دهد!

کارگردان: با توجه به تجربه بالای استیون اسپیلبرگ در ساخت فیلم‌های سینمایی بر اساس اتفاقات واقعی، این کارگردانی آمریکایی می‌تواند انتخاب مناسبی برای ساخت این اثر باشد. به خصوص اینکه او در سال 1993 فیلم Schindler's List را با موضوع یکی از جنایات بزرگ آدولف هیلتر روانه سینماها کرد.

رولد دال

کتاب The Twits

این کتاب که نوع خاصی از درام بریتانیایی در سرتاسر آن به وضوح دیده می‌شود، قصه یک زوج را روایت می‌کند که رابطه‌ چندان خوبی با یکدیگر ندارند. ازدوج آقا و خانم توییت به نقطه‌ای است که هر دو در تلاشند تا به یکدیگر ثابت کنند که دیگری دیوانه شده است. این دو همچنین رابطه خوبی با حیوانات محل زندگی خود ندارند و معمولاً آن‌ها را مورد اذیت و آزار قرار می‌دهند. این دو آنقدر از محیط بیرون تنفر دارند که حتی خانه‌ آجری‌شان پنجره‌ای رو به بیرون ندارد. شرایط اما اینطور نمی‌ماند و حیوانات تصمیم می‌گیرند تا با کنار گذاشتن تفاوت‌ها و تناقض‌ها، با یکدیگر متحد شده و خانواده توییت را از محل زندگی‌شان بیرون کنند.

بازیگر: کتی بیتس احتمالا بتواند در به تصویر کشیدن خانم توییت به عنوان فردی بد اخلاق که شخصیتی پیچیده نیز دارد، موفق عمل کند. همچنین هلنا بونهم کارتر نیز خوراک این نقش است!

کارگردان: اندرو آدامسون احتملا گزینه مناسبی برای ساخت اقتباس سینمایی بر اساس کتاب The Twits باشد.

رولد دال

کتاب My Year

این کتاب بر اساس خاطراتی است که دال در آخرین سال زندگی خود می‌نوشته است. او در این کتاب از جنبه‌های مختلف نگاهی به گذشته و حال خود می‌اندازد و به خاطراتی از دوران کودکی و بلوغش اشاره می‌کند. دال در این کتاب نه تنها درباره عقایدش راجع به همه چیز، بلکه درباره خلاصی از خال سیاه و پختن درست انواع غذای خاص نیز صحبت می‌کند. این کتاب نیز همانند دیگر آثاری که از او به جای مانده است، جریان زندگی و طنز در تک تک جملاتش جاری است.

بازیگر: ایان مک کالن که احتمالاً او را برای حضور در فیلم‌های اربان حلقه‌ها (The Lord of The Rings) و مردان ایکس (X-Men) می‌شناسید، با نقش آفرینی در فیلم آقای هلمز (Mr. Holmes) اثبات کرد که به خوبی می‌تواند یک شخصیت اصلی پا به سن گذاشته را به تصویر بکشد.

کارگردان: برای ساخت آثار این چنینی، تنها کارگردانی مثل انگ لی، سازنده فیلم‌های کوهستان بروکبک (Brokeback Mountain) و زندگی پی (Life of Pi)، می‌تواند کار شما را راه بیندازد.

رولد دال

داستان کوتاه Lamb to the Slaughter

Lamb to the Slaughter، یکی از آن دسته آثار نوشته شده توسط دال است که اوایل عرضه خود چندان مورد استقبال قرار نگرفت. این داستان کوتاه همچنین یکی از بهترین نمونه‌ها برای اثبات نبوغ این نویسنده بریتانیایی است که البته به انحراف کشیده شد. خود داستان اما درباره‌ زنی به نام مری مالونی است که از زندگی خود بسیار رضایت دارد و به زودی نیز نخستین فرزندش به دنیا می‌آید. شرایط برای او به همین منوhل پیش نمی‌رود و یک روز که شوهرش، یعنی پاتریک از کار باز می‌گردد، رفتارهای عجیبی از خود نشان می‌دهد و در نهایت نیز به طور غیر مستقیم به قصد طلاقش اشاره می‌کند. مری که یک لحظه کنترل خودش را از دست می‌دهد، با پای بره قرار بود برای شام آماده کند، به سر پاتریک ضربه می‌زند و او را می‌کشد. پس از این اتفاق، افسران پلیس به درخواست مری مبنی بر قتل همسرش توسط فردی ناشناش به خانه می‌آیند و امید دارند که آلت قتاله را پیدا کنند. در حین انجام بررسی‌ها، مری به آن‌ها پای بره سرخ شده را تعارف می‌کند و آن‌ها نیز آن را با اشتها می‌خورند!

بازیگر: چه کسی بهتر از کریستینا ریچی می‌تواند مری مالونی را به تصویر بکشد: زنی حامله که با خونسردی کامل همسرش را به قتل می‌رساند و صحنه سازی می‌کند!

کارگردان: در حال حاضر، فرد مناسبی برای ساخت فیلم اقتباسی از این داستان کوتاه در ژانر تریلر جنایی نیست. البته اگر آلفرد هیچکاک زنده بود، می‌توانست از این اثر فیلمی بی نظیر بسازد.

رولد دال

داستان The Enormous Crocodile

اگر استودیو انیمیشن سازی پیکسار به دنبال یافتن ایده‌ای برای ساخت یک اثر ماجراجویی با طنز بزرگسالانه و کمدی با محوریت حیوانات است، انتخابی بهتر از The Enormous Crocodile نخواهد داشت. داستان درباره یک کروکودیل عظیم الجثه است که در آفریقا زندگی می‌کند و عادت دارد که کودکان را به عنوان وعده‌های غذایی‌اش بخورد. حیوانات که از شرایط موجود خسته‌‍ شده‌اند، هر بار تلاش می‌کنند تا نقشه‌های کروکودیل برای خوردن افراد کم سن وسال را نقش بر آب کنند. پس از اینکه حیوانات متوجه می‌شوند این کروکودیل قصد ندارد تا عادت خود را کنار بگذارن، تصمیم می‌گیرند تا برای همیشه از شرش خلاص شوند. به همین دلیل، ترانکی را که فیلی عظیم است به سراغ او می‌فرستند. او نیز دُم کروکودیل را می‌گیرد، به دور سر خود می‌چرخاند و سپس به سمت آسمان پرتاب می‌کند. کروکودیل نیز پس از عبور از کنار ماه و ستاره‌های مختلف، وارد خورشید شده و آن‌جا سوزانده می‌شود.

بازیگر: مورگان فریمن تاکنون تنها نقش‌های مثبت را پذیرفته است اما با استعدادی که از او در بازیگری سراغ داریم، احتمالاً بتواند در کنار جلوه‌های ویژه، کروکودیل قصه را روی پرده نقره‌ای به تصویر بکشد و صدایش هم به این کاراکتر به شدت می‌آید!

کارگردان: اندرو آدامسون که با ساخت دو قسمت نخست از سری انیمیشن‌های Shrek، استعداد خود را در ساخت انیمیشن‌ به اثبات رسانده است، می‌تواند گزینه مناسبی برای ساخت این اقتباس سینمایی باشد.

به نظر شما، کدام یک از آثار دال پتانسیل‌ تبدیل شدن به فیلم‌ سینمایی را دارا هستند؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی