معرفی سریالهایی که به دلایل احمقانه لغو شدند
برخی سریالها در حالی به پایان رسیدهاند که طرفداران انتظارش را نداشتند اما به دلایل مختلف سازندگان تصمیم به توقف ساخت آنها گرفتند. برخی اوقات این دلایل اجتناب ناپذیر بودهاند و کاری از دست سازندگان ...
همه ما عاشق تلویزیون هستیم و اگر از ما خواسته شود که لیست سریالهای مورد علاقه مان را بنویسیم، این کار را به سرعت و با شور و شوق انجام میدهیم. مهم نیست که ژانرهای مورد علاقه تان در انتخاب سریال چیست، زیرا آنقدر تعداد سریالهای لغو شده در میانه راه زیاد است که احتمالا چنین سریالهایی در لیست شما نیز قرار میگیرند.
اکثر این سریالها در حالی به پایان رسیدهاند که طرفداران انتظارش را نداشتند اما به دلایل مختلف سازندگان تصمیم به توقف ساخت سریال گرفتند. برخی اوقات این دلایل اجتناب ناپذیر بودهاند و کاری از دست سازندگان بر نمیآمد. برخی اوقات نیز این دلایل آنقدر احمقانه بودهاند که باور کردنشان مقداری سخت است. برای نوشتن این مقاله، نگاهی به تاریخ سریالهای تلویزیونی انداختهایم تا بتوانیم لیستی از سریالهایی تهیه کنیم که به دلایل غیر منطقی لغو شدهاند. برخی دلایلی که برای لغو سریالها در ادامه آمده، آنقدر عجیب و غریب است که حتی اگر طرفدار پروپاقرص سریالها نیز باشید، با خواندن آنها متعجب خواهید شد.
سریال Deadwood
سریال Deadwood در اتفاقی غیر منتظره پس از انتشار 3 فصل در سال 2006 لغو شد. البته شبکه HBO مایل بود تا فصل چهارم این سریال وسترن ساخته شود و به همین منظور نیز پیشنهاد ادامه همکاری برای دیوید میلچ، خالق و شورانر سریال، ارسال کرد اما از آنجایی که پیشنهاد باب میل میلچ نبود، او پیشنهاد ادامه همکاری را رد کرد. با توجه به شایعات، میلچ میخواست فصل چهارم سریال به صورت کامل ساخته شود اما شبکه HBO تنها مایل بود تا نسخه کوتاهتری از فصل چهارم ساخته شود، به همین دلیل نیز میلچ پیشنهاد را نپذیرفت. مدت کوتاهی پس از لغو ساخت ادامه سریال، شایعاتی مبنی بر ساخت فیلمهایی سینمایی بر اساس این سریال در فضای مجازی منتشر شد. این فیلمهای سینمایی قرار بود تا داستان سریال را به یک جمع بندی برساند. چند روز پیش این فیلم سینمایی به نمایش در آمد و طرفداران را خوشحال کرد.
سریال Kingdom Hospital
بیمارستانها آنقدر ترسناک هستند که وقتی یک آدم سالم به آنجا میرود، ترس تمام وجودش را فرا میگیرد. با در نظر گرفتن این موضوع، وقتی استفن کینگ، نویسنده مشهور آمریکایی در سبک وحشت، قراردادی را برای ساخت یک سریال ترسناک با محوریت یک بیمارستان با شبکه ABC امضا کرد، دوستداران این سبک سریالها خود را آماده کرده بودند تا در تک تک لحظات ترس را احساس کنند. متاسفانه شرایط آنطور که باید و شاید پیش نرفت. هر چند کیفیت سریال Kingdom Hospital بسیار بالا بود و توانست در تعدادی از بخشهای جوایز امی کاندید شود اما در پشت صحنه با مشکلات بسیاری روبرو شد. کینگ عقیده داشت که شبکه ABC در زمینه تبلیغات سریال تلاش چندانی نمیکند و به همین دلیل نیز تصمیم گرفت تا با هزینه خود، یک کمپین تبلیغاتی برای این سریال راه بیندازد. در ابتدا همه چیز خوب بود تا اینکه مدیران اجرایی شبکه تصمیم گرفتند زمان پخش سریال را تغییر دهند؛ تصمیمی که باعث شد تا عملاً تمامی تلاشهای تبلیغاتی کینگ بی ثمر شود. ادامه یافتن این جنجالها نیز در نهایت باعث شد تا ساخت ادامه سریال لغو شود.
سریال Freaks and Geeks
سریال Freaks and Geeks را میتوان یکی از محبوب ترین سریالهای تلویزیونی دانست. این سریال در سالهای 1999 و 2000 از شبکه NBC پخش میشد و محوریت داستان آن نیز همانطور که از اسمش پیداست، نوجوانان عجیب و غریب دبیرستانی بوده است. برای ساخت این سریال درام و کمدی که اتفاقات آن در سال 1980 جریان داشت، پائول فیگ (خالق و نویسنده) و جود آپاتو (تهیه کننده اجرایی و نویسنده) تصمیم گرفتند تا از روشهای عجیب و غریب تربیتی خود در نوشتن داستان بهره بگیرند که باعث شد سریال از لحاظ احساسی به محصولی صادقانه و قابل اعتماد تبدیل شود. با وجود این، سریال نامبرده نتوانست عملکرد مناسبی در کسب نمرات داشته باشد و شبکه NBC نیز در نهایت تصمیم گرفت تا پس از نمایش 12 قسمت، آن را لغو کند.
گارت آنسیر که تصمیم به لغو ساخت ادامه سریال Freaks and Geeks گرفت، در سال 2014 به طور اتفاقی با ست روگن ملاقات کرد. در این مقالات، این دو بار دیگر درباره دلایل لغو سریال به صحبت پرداختند. با توجه به صحبتهای این دو، روگن یادداشتهایی را برای آپاتو ارسال کرده بود تا با خواندن آنها، تغییراتی را در سریال اعمال کند اما او بدون توجه به بازخوردها به کار خود ادامه داد. لج بازیهای او باعث شد تا نمرات پایین قسمتها ادامه داشته باشد و در نهایت شبکه NBC تصمیم به توقف پخش آن بگیرد.
سریال Robin Hood
ترک سریال در میانه راه اتفاقی عادی در ساخت سریال محسوب میشود که شورانرها به آن عادت کردهاند. برخی شورانرها توانستند با این اتفاق در میانه ساخت سریال خود کنار بیایند و برخی نیز نتوانستند و در نتیجه ادامه ساخت سریال لغو شد. سریال Robin Hood که شبکه BBC ساخت را بر عهده داشت، در دسته دوم قرار میگیرد. جوناس آرمسترانگ، بازیگر نقش اصلی سریال، پس از فصل سوم تصمیم گرفت تا از پروژه کنار برود. تهیه کنندگان نیز به جای جایگزین کردن آرمسترانگ، تصمیم گرفتند تا ادامه سریال ساخته نشود. این اتفاق در حالی رخ میداد که پیش از این سازندگان سریال مجبور به کشتن شخصیت دوشیزه ماریان (معشوقه رابین هود) در روند اتفاقات قسمت پایانی فصل دوم شدند؛ زیرا بازیگر این نقش تصمیم گرفته بود تا به فرصتهای شغلی دیگر خود بپردازد. البته نویسندگان سریال مایل بودند با اعمال تجدید نظرهایی در داستان، فصل چهارم این سریال را بسازند اما در نهایت شبکه BBC تصمیم گرفت تا پرونده این سریال برای همیشه بسته شود.
سریال Batman
اگرچه سریال Batman که در دهه 60 میلادی پخش میشد و آدام وست در آن نقش آفرینی میکرد، تصویری ایده آل و همه پسند را از بتمن ارائه نمیکرد اما این سریال رنگی میتوانست بیشتر از 2 فصل به نمایش در آید. پس از پخش فصل آغازین، مدیران شبکه ABC که مایل نبودند تا بیش از این برای ساخت این سریال از قید دلارهای خود بگذرند، تصمیم گرفتند تا به جای لغو، حقوق ساخت سریال را به شبکه NBC بفروشند. متاسفانه در خلال توقف ساخت سریال و انجام کارهای نهایی، یکی از مدیران شبکه ABC که به طور اتفاقی سر صحنه فیلمبرداری حاضر بود، اشتباه احمقانهای مرتکب شد و کل صحنهها را نابود کرد! شبکه NBC نیز به جای بازسازی دوباره صحنه که هزینهای چند صد هزار دلاری را برای مدیرانش به همراه میداشت، تصمیم گرفت تا ادامه سریال ساخته نشود.
سریال Young Justice
روی کاغذ، ساخت یک سریال موفق بسیار آسان به نظر میرسد اما زمانِ که عمل میرسد، قضیه مقداری پیچیده میشود. به همین دلیل کاملاً منطقی به نظر میرسید که شرکت برادران وارنر تلاش کند تا تعداد فصلهای بیشتری از سریال Young Justice بسازد. تصمیم استودیو آلاس، سازنده این سریال، برای لغو پروژه باعث اعتراض بسیاری از طرفداران این سریال شد. در شرایطی که شایعات زیادی پیرامون علل لغو سریال وجود داشت، بسیاری عقیده داشتند این سریال از دید مدیران برادران وارنر چندان محبوب نبود، به همین دلیل این شرکت بزرگ آمریکایی تصمیم گرفت تا ادامه سریال را نسازد. واقعیت اما چیز دیگری بود. بخش عمده سرمایه مورد نیاز برای ساخت سریال از طریق فروش اکشن فیگورهای این سریال تامین میشد. پس از مدتی که فروش اکشن فیگورها با کاهش قابل ملاحظهای روبرو شد و خط تولید را به تعطیلی کشاند، شرکت برادران وارنر که منبع مالی خود را از دست داده بود، تصمیم گرفت تا ادامه سریال را نسازد. البته خوشبختانه این سریال بعد از عمری تلاش و پیگیری به خانه اصلی خود یعنی تلویزیون دوباره بازگشته است اما میتواند گزینه خوبی باشد برای مطالعه موردی استودیوها تا سریالهایشان بیخودی کنسل نکنند؛ چرا که سری جدید با استقبال شدیدی از سوی مخاطبین مواجه شده است!
سریال Angel
پس از اینکه پخش سریال Buffy the Vampire Slayer در سال 2003 به پایان رسید، طرفداران این سریال به تماشای اسپین آف این سریال، یعنی Angel سوق پیدا کردند که آن زمان فاصله کمی تا آغاز فصل چهارم باقی مانده بود. افزایش تعداد بینندهها و همچنین روند صعودی نمرات سریال جاس ویدون، خالق سری، را بر آن داشت تا مذاکرات زودهنگامی را با مدیران شبکه The WB برای تمدید آغاز کند؛ زیرا میدانست که مدیران این شبکه در تمدید سریالهای خود تعلل بسیاری به خرج میدهند و معمولاً نیز در دقیقه 90 خبر تمدید را به عوامل اعلام میکنند. این حرکت ویدون که چندان به مزاق مدیر شبکه خوش نیامد، باعث شد تا ساخت ادامه این سریال لغو شود. البته بعدها مدیران این شبکه به اشتباه خود در این رابطه اعتراف کردند.
سریال Police Squad!
تاکنون فیلمهای بسیاری بر اساس سریالهای تلویزیونی ساخته شدهاند اما احتمالاً سه گانه Naked Gun! نخستین سری فیلمهای موفق ساخته شده بر اساس سریال باشند. پس از اینکه فیلم Airplane! در سال 1980 به یک پدیده فرهنگی تبدیل شد، جیم آبراهامز، دیوید و جری زوکر تصمیم به ساخت سریالی پلیسی با سبکی مشابه گرفتند. این سریال که Police Squad! نام داشت و شاهد نقش آفرینی بازیگرانی همچون لزلی نیلسون در آن بودیم، از شبکه ABC پخش میشد. درست همانند فیلم Airplane!، سریال نیز شامل طنز، جوکهای تصویری و لودگی بی حد و اندازهای میشد که تا آن زمان در این سطح در یک سریال تلویزیونی مورد استفاده قرار نگرفته بود. این سریال تنها پس از 4 اپیزود، به خاطر نمرات پایین از برنامه پخش شبکه ABC خارج شد تا بدین ترتیب پرونده آن بسیار زود بسته شود. البته پس از این اتفاق تونی تاموپولوس، مدیر وقت شبکه ABC، در یکی از مصاحبههای خود گفت مخاطبان آنطور که باید و شاید این سریال را درک نکردند. به همین دلیل مورد توجه آنها قرار نگرفت.
سریال Longmire
سریال Longmire که به طور میانگین هر هفته 3 الی 5 میلیون بازدید کننده داشته است را میتوان یکی از پر بیننده ترین سریالهای شبکههای کابلی دانست. این سریال وسترن که از شبکه A&E پخش میشد، پیرامون کلانتری خشن و سخت گیر به نام والت لونگمیر (با نقش آفرینی رابرت تیلور) بوده است که فضای مدرن داستان اجازه میداد تا به موضوعات روز جامعه نیز بپردازد. در حالی که اکثر سریالهای وسترن در دهههای 50 و 60 میلادی ساخته شدند، Longmire نشان داد که ژانر وسترن هنوز نیز طرفداران بسیاری دارد. با وجود این، مدیران شبکه A&E تصمیم گرفتند تا پس از پخش تنها 3 فصل آن را لغو کنند. اما چرا؟ چون اکثر مخاطبان این سریال را افراد بالای 50 سال تشکیل میدادند!
شبکههای اینترنتی معمولاً به دنبال جلب نظر مخاطبان 18 الی 49 سال هستند، زیرا تبلیغ کنندگان معتقدند که تنها افراد این رده سنی حاضر هستند تا برای خرید محصولات جدید پول خرج کنند. افرادی که بالاتر از این رده سنی قرار میگیرند ترجیح میدهند محصولات مورد نیازشان را طبق عادت خریداری کنند و کمتر تحت تاثیر تبلیغات قرار بگیرند. البته 3 ماه پس از این اتفاق، شبکه نتفلیکس حقوق ساخت این سریال را خریداری کرد و آن را ادامه داد.
سریال Underground
از سال 2009، شبکه WGN تصمیم گرفت تا تمرکز خود را روی ساخت سریالهای درام قرار دهد که نتیجه آن ساخت سریال Underground بود. این سریال درباره گروهی از افراد بود که به بردههای سیاهپوست مشغول کار روی ریلهای راه آهن کمک میکردند تا به سمت جنوب فرار کنند. این سریال توانست در جلب نظر منتقدان عملکرد بسیار خوبی داشته باشد و در زمینه نمره نیز رکوردهای تازهای را برای شبکه WGN ثبت کند. با وجود این، پیتر کرن، مدیر عامل شبکه، اعلام کرد علیرغم اینکه سریال Underground بسیار فوق العاده و مهم است اما هیچ تناسبی با سیاستهای جدید ما نداراد.
سیاستهای جدید نه تنها سریال Underground، بلکه پخش سریال Outsiders را نیز متوقف کرد. تغییر سیاستها که به درخواست شرکت Sinclair Broadcast Group در حال رخ دادن بود، شامل «ایجاد برنامههای متنوع تر» میشده است.
سریال The Beverly Hillbillies
در اواخر دهه 60 میلادی، فرد سیلورمن، مدیر برنامه ریزی شبکه CBS، متوجه شد سریالهایی که دارای لیست بازیگران چند فرهنگی هستند و داستان آنها در محیطهای روستایی جریان دارد، بیشترین مخاطب را به خود اختصاص دادهاند. این اتفاق در حالی رخ میداد که سریالهای این چنینی در برنامههای پخشِ آن زمان شبکه CBS جایی نداشتند.
با وجود اینکه سریالهای Mayberry R.F.D. ،The Red Skelton Hour ،The Beverly Hillbillies و Hee Haw مخاطبان زیادی داشتند، سیلورمن در اقدامی شتابزده تصمیم گرفت تا آنها را با سریالهای جدید جایگزین کند که درباره خانوادههای روستایی بودند یا مخاطب نوجوان/جوان را هدف گرفته بودند. در نتیجه این تغییر سیاست، شاهد ساخته شدن سریالهایی از جمله Good Times ،Maude و The Bob Newhart Show بودیم. ریسک سیلورمن جواب داد و این سریالها به دلیل کیفیت بالای ساخت توانستند عملکردی موفقیت آمیز داشته باشند.
سریال Reading Rainbow
آیا تغییر گرایش کودکان به استفاده از گجتهای تکنولوژی باعث شد تا سریال Reading Rainbow پس از 26 سال لغو شود؟ به طور حتم پاسخ این سوال «خیر» است. این طور که به نظر میرسد، مشکلات مالی و البته قوانین جدیدی که در زمینه آموزش به تصویب رسیدند، باعث این اتفاق شدند.
همه چیز با تصویب قانون No Child Left Behind در سال 2002 آغاز شد که هدف آن به کار گیری بنچمارکهای آموزشی جدید برای بررسی مهارتهای کودکان آمریکایی بوده است. تصویب این قانون باعث شد تا مدارس تمرکز خود را روی «امتحان گرفتن» و «آموزش موضوعات قابل سنجش» از جمله مهارتهای خواندن و حل مسائل ریاضی قرار دهند. ایجاد شور و شوق در کودکان برای خواندن کتاب، هدفی بود که سریال Reading Rainbow به دنبال آن بوده است؛ هدفی که هماهنگی چندانی با قانون تصویب شده در سال 2002 نداشته است. البته امید طرفداران نسبت به بازگشت این سری هنوز به طور کامل از بین نرفته است و پس از یک کمپین موفق در کیک استارتر، بسیاری امیدوارند تا شاهد بازگشت Reading Rainbow باشند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بنظرم حلقه مخفی(secret circle)هم فوقالعاده بود و حیف شد که فصل دومش نیومد
Flashforward
سریال هانیبال، فلش فوروارد، سنس ایت و... مهمترین ها رو نگفتین که
توی این مطلب سعی شده به سریالهایی پرداخته شه که کمتر هیاهو براش پیش اومد ولی واقعا حیف شدند. تقریبا میتونم بگم از خیر بدیهیات گذشتیم.
FlashBack هم سریال جالبی بود که نباید لغو میشد !
ف
hanibbal??
جای punisher و daredevil خالیه
جسیکا جونز حتی، این سه تا به نظرم بهترین سریالهای مارول-نتفلیکس بودن.