ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مسابقات WorldSkills فرصتی طلایی برای ورود به صنعت جهانی بازی‌سازی
اخبار و گزارش‌ها

مسابقات WorldSkills فرصتی طلایی برای ورود به صنعت جهانی بازی‌سازی

این مسابقه فرصتی برای نمایش مهارت‌های تجربی به جوانان و نوجوانان سراسر دنیا می‌دهد

مجتبی محمودی
نوشته شده توسط مجتبی محمودی | ۱ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

یادگیری آکادمی برای سال‌ها به عنوان اصلی‌ترین روش یادگیری یک مهارت یا کار قلمداد می‌شد، اما امروزه یادگیری به صورت تجربی رواج بسیار بیشتری دارد. پیشرفت تکنولوژی و رواج پدیده‌ای چون اینترنت باعث شده است نوجوانان و جوانان امروزی به منابع بسیار زیادی دسترسی داشته باشند و با رد و بدل کردن اطلاعات بین یکدیگر در کار رویایی خود مهارت کسب کنند. مسابقات WorldSkills با هدف نمایش استعداد چنین قشری خلق شده است تا نوجوانان و جوانانی که مهارت خود را به صورت تجربی به دست آورده‌اند، فرصتی برای خودنمایی داشته باشند و بتوانند به موقعیت ایده‌آل خود برسند.

معرفی و تاریخچه مسابقات WorldSkills

پس از پایان جنگ جهانی دوم، گروهی از افراد در اروپا با تاسیس سازمانی به نام «سازمان جهانی تمرین تجربی» یا IVTO تلاش کردند برای افراد جوان موقعیت‌های کاری تازه ایجاد کنند تا وضعیت اقتصادی نابسامان این قاره پس از جنگ احیا شود. اولین دوره رویداد IVTO که سال ۱۹۵۰ میلادی در مادرید اسپانیا برگزار شد، جوانانی از کشورهای مختلف در قاره اروپا را گرد هم آورد تا مهارت‌های تجربی خود را به نمایش بگذارند و فقدان فرصت‌های کاری که پس از جنگ جهانی دوم ایجاد شده بود را پر کنند.

این رویداد به‌سرعت مورد استقبال کشورهای بیشتری از اروپا قرار گرفت و طی یک دهه نه تنها توجه کشورهای سراسر جهان را جلب کرد، بلکه در دهه ۶۰ میلادی کشورهای بیشتری میزبانی آن را به عهده گرفتند. یکی از نقطه‌های عطف تاریخ این رویداد، میزبانی توکیو در سال ۱۹۷۰ بود که اولین میزبانی یک کشور غیر اروپایی محسوب می‌شد.

این رویداد از دهه ۷۰ میلادی حالتی منظم به خود گرفته است و سعی می‌شود هر دو سال یک بار برگزار شود. مگر اینکه رویدادی خاص مثل همه‌گیری کرونا، برگزاری یک دوره را عقب بیندازد. تاکنون ۴۶ دوره از این رویداد برگزار شده است که آخرین آن در سال ۲۰۲۲ و شهر شانگهای چین جریان داشت. دوره چهل و هفتم قرار است امسال در شهر لیون فرانسه رخ دهد و بیش از ۸۰ کشور دنیا از جمله ایران در آن حضور خواهند داشت.

هدف موسسان و مدیران رویداد WorldSkills نمایش اهمیت مهارت‌ها در رشد اقتصادی و موفقیت‌های شخصی و همچنین، افزایش سطح آگاهی از سطح مهارت جوانان سراسر دنیاست. این رویداد علاوه بر آن تلاش دارد بستری برای تعامل و رد و بدل کردن اطلاعات بین جوان‌های بااستعداد از سراسر جهان ایجاد کند و مهارت، تجربه و دستاوردهای فناوری بین آنها به اشتراک گذاشته شود. این رویداد همچنین موقعیتی برای افزایش آگاهی دولت‌ها، نهادهای آموزشی و صنایع مختلف است تا اهمیت بیشتری به جوانان بااستعداد و مهارت‌های تجربی دهد.

رویداد WorldSkills بیش از ۶۰ رشته مختلف را پوشش می‌دهد که از کارهای سنتی و قدمت‌داری چون نان و شیرینی‌پزی، آشپزی و نجاری تا مهارت‌های مدرنی مثل پردازش ابری، الکترونیک، امنیت سایبری و طراحی هنری سه‌بعدی برای بازی‌های ویدیویی را شامل می‌شود. شرکت‌کنندگان در هر رشته سعی می‌کنند تا بهترین عملکرد خود را ارائه دهند و بر اساس آن از سوی داوران امتیاز کسب کنند. داوران هم در پایان رقابت‌ها به برترین شرکت‌کنندگان مدال‌های طلا تا برنز را تقدیم خواهند کرد.

رویداد WorldSkills چه نکته مثبتی برای ایرانی‌ها دارد؟

همان طور که گفتیم، ایران یکی از کشورهای حاضر در این رویداد است که اولین بار در سال ۲۰۰۳ میلادی در آن شرکت کرد و از آن زمان، هر دوره نماینده‌های خود را اعزام می‌کند. تیم ایران در دوره آخر که سال ۱۴۰۱ برگزار شد، توانست در رشته جواهرسازی مدال طلا و رشته امنیت سایبری دو مدال برنز کسب نماید.

کشور ایران قرار است در مسابقات امسال که سپتامبر برگزار می‌شود هم حضور داشته باشد و چندین نماینده دارد. یکی از نماینده‌های کشور ایران، جوانی به نام «امیرعباس قاسمی» است که ۱۷ سال دارد و نماینده ایران در رشته Web Technologies است. امیرعباس قاسمی از طریق یکی از افراد حاضر در کادر مدرسه با مسابقات WorldSkills آشنا شد.

شرکت در مسابقات ملی مهارت راه اصلی ورود به مسابقات WorldSkills است که تحت نظر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برگزار می‌شود. اگر قصد حضور در رقابت‌های جهانی را دارید، ابتدا باید با نماینده این سازمان در استان خود تماس بگیرید و فراخوان سازمان ملی برای ثبت‌نام و برگزاری مسابقات ملی مهارت را دنبال کنید.

قاسمی طبق تجربه خود گفت برای راه‌یابی به مرحله نهایی چند مرحله را طی کرده است. مرحله اول رقابت با افراد دیگر در شهرستان بود که نفرات برتر پس از تعیین توسط تیم داوری به مرحله استانی راه یافتند. قاسمی پس از کسب مقام در این مرحله به عنوان نماینده استان قم در مسابقات ملی مهارت سال ۱۴۰۲ که در گرگان برگزار شد شرکت کرد و صاحب مدال طلا شد. تمام مدال‌آوران در این مسابقات، بعد از آن وارد اردوهای آماده‌سازی شامل سه دوره آزمون و مسابقه شدند. این اردو آخرین تست برای تعیین نماینده‌های اصلی ایران در WorldSkills 2024 بود که قاسمی هم توانست بین آنها قرار گیرد. نماینده‌ها برای آمادگی نهایی در یک دوره اردوهای تخصصی حاضر شدند که از خرداد ۱۴۰۲ آغاز شده و تا شهریور ۱۴۰۳ ادامه دارد.

امیرعباس قاسمی در صحبت‌های خود گفت هدفش از شرکت در آن به چالش کشیدن مهارت‌هایش، یادگیری بیشتر و ارتقای سطح مهارت خود و همچنین ایجاد ارتباط با افراد و مجموعه‌های مختلف بوده است؛ فرصتی که رویداد WorldSkills به بهترین شکل ممکن آن را در اختیار افراد بااستعداد قرار می‌دهد. او در نهایت حضور در این مسابقات را به جوان‌ها و نوجوان‌هایی پیشنهاد کرد که علاقه‌مند به حوزه‌های مهارتی هستند و می‌خواهند مهارت خود را در سطح حرفه‌ای و جهانی به چالش بکشند و همچنین، فرصتی برای آشنایی با افراد و شرکت‌های بزرگ در رشته کاری و مهارتی خود کسب کنند.

فرصتی طلایی برای حضور در صنعت بازی‌سازی

اشاره کردیم که رشته طراحی هنری سه‌بعدی برای بازی‌های ویدیویی (3D Digital Game Art) یکی از رشته‌های حاضر در مسابقات WorldSkills به حساب می‌آید که نسبت به اکثر رشته‌های موجود عمر کمتری دارد، اما نباید از اهمیت بالای آن گذشت. صنعت بازی‌های ویدیویی یکی از بزرگ‌ترین صنعت‌های سراسر دنیاست، اما ورود به بازار جهانی این برای جوانان ایرانی موانع مختلفی دارد. رویداد WorldSkills یک فرصت عالی است تا بتوانید راحت‌تر از این موانع عبور کنید و فرصتی داشته باشید تا رویای خود برای حضور در صنعت بازی‌سازی را به واقعیت تبدیل کنید.

اگر جزو افرادی هستید که در خود استعداد و مهارت بالا می‌بینید و علاقه‌مند هستید تا در این رقابت‌ها شرکت کنید، حتما سری به سایت رسمی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بزنید تا در جریان جدیدترین اخبار و اطلاعات درباره مسابقات کشوری قرار گیرید. مسابقات WorldSkills به جز رشته طراحی سه‌بعدی برای بازی‌ها ده‌ها رشته دیگر هم دارد که فهرست آنها را می‌توانید در سایت رسمی رویداد WorldSkills مشاهده کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی