۱۰ تفاوت PS5 با XBOX Series X | کدام یک مناسب شماست؟
دوئل تن به تن سونی و مایکروسافت!
تفاوت PS5 با XBOX Series X در چیست؟ کدام یک برای ورود به نسل نهم کنسولها مناسبتر است؟ کدام کنسول ارزش خرید بیشتری دارد؟ این سوالات تنها بخشی از سوالهایی هستند که در هنگام خرید پلیاستیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس در ذهن گیمرها مطرح میشوند. در این مطلب همراه ویجیاتو باشید تا سری به ۱۰ تفاوت اصلی این کنسولها بزنیم.
مشخصات کلی پلیاستیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس
پیش از شروع بررسی این ۲ کنسول، بد نیست که در ابتدا نگاهی به مشخصات کلی پلیاستیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس داشته باشیم. هر ۲ این کنسولها، کنسولی نسل نهمیاند. ایکس باکس سری ایکس در ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۰ عرضه شد و پلیاستیشن ۵، درست در ۱۲ نوامبر همان سال در دسترس کاربران قرار گرفت. منتهی توجه داشته باشید که مقصود ما در این مقایسه، نسخه اسلیم پلیاستیشن ۵ نیست و هدف ما نسخه فت و معمولی آن است. در جدول زیر میتوانید تفاوت PS5 با XBOX Series X و همچنین مشخصات کلی این کنسولها را مشاهده کنید.
نوع کنسول | پلیاستیشن ۵ | ایکس باکس سری ایکس |
قدرت پردازشی | ۱۰.۲۸ ترافلاپس | ۱۲ ترافلاپس |
حافظه داخلی | ۸۲۵ گیگابایت | ۱ ترابایت |
پردازنده اصلی | پردازنده ۸ هستهای Zen 2 با فرکانس پردازشی ۳.۵ گیگاهرتز (دارای فرکانس متغیر) | پردازنده شخصیسازی شده Zen 2 با ۸ هسته و فرکانس ۳.۸ گیگاهرتز |
اندازه | ۳۹۰ در ۱۰۴ در ۲۶۰ میلیمتر | ۳۰۱ در ۱۵۱ در ۱۵۱ میلیمتر |
وزن | ۳.۹ کیلوگرم | ۴.۵ کیلوگرم |
حافظه رم | ۱۶ گیگابایت GDDR6 | ۱۶ گیگابایت GDDR6 |
- 1 مقایسه PS5 و XBOX Series X از نظر طراحی؛ کدام بهتر است؟
- 2 مقایسه قدرت پردازشی PS5 و XBOX Series X
- 3 قدرت گرافیکی PS5 و XBOX Series X
- 4 مقایسه حافظه داخلی PS5 و XBOX Series X
- 5 مقایسه دیسک داریو کنسول PS5 و XBOX Series X
- 6 سرویس ابری کدام کنسول بهتر است؟
- 7 مقایسه PS5 و ایکس باکس سری ایکس از نظر بازیهای VR
- 8 مقایسه PS5 و XBOX Series X از نظر قابلیت بکوارد
- 9 مقایسه ایکس باکس سری ایکس و PS5 از نظر قیمت
- 10 مقایسه PS5 و XBOX Series X از نظر بازیها
مقایسه PS5 و XBOX Series X از نظر طراحی؛ کدام بهتر است؟
سونی و مایکروسافت در طراحی کنسولهای نسل نهمیشان دست به تغییرات اساسی زدهاند. بطوریکه ما نسبت به نسلهای قبلی با طراحیهای مدرنتری رو به رو هستیم. سونی نسبت به نسلهای پیشین با تغییری اساسی وارد نسل نهم شده. تا پیش از کنسول پلیاستیشن ۵، اکثر کنسولهای سونی تم سیاه رنگ داشتند و رنگ پیشفرض آنها سیاه بود.
در نسل نهم ما شاهد رنگ سفید هستیم و پلیاستیشن ۵ به صورت پیشفرض با این رنگ عرضه شده. البته شما میتوانید صفحات سفید رنگ کناری پلیاستیشن ۵ را جدا کرده و صفحات رنگی مختلفی را روی این کنسول نصب کنید و آنها را شخصیسازی کنید. باید بدانید که کنسول پلیاستیشن ۵ را میتوان به صورت افقی و یا عمودی قرار داد. لازم به ذکز است که در نسخه دیجیتال این کنسول به دلیل حذف شدن دیسک درایو، این نسخه از پلیاستیشن ۵ کمی نازکتر شده.
منتهی این درحالیست که مایکروسافت با احتیاط بیشتری وارد عمل شده و زبان طراحی کنسولهای نسلهای قبل را در ایکس باکس سری ایکس نیز ادامه داده. البته در کنسول نسل نهمی مایکروسافت، ما با طراحی تکراری رو به رو نیستیم و این کنسول نیز طراحی جذاب و دوست داشتنی دارد. بد نیست بدانید که این کنسول را هم میتوان به صورت افقی و عمودی استفاده کرد.
در واقع اگر برایتان سوال است که کدام کنسول نسل نهمی طراحی بهتری دارد، باید گفت که این موضوع کاملا وابسته به سلیقه خود شماست. هر ۲ این کنسولها طراحی مدرن و جذابی دارند و سهولت استفاده از آنها نیز در زبان طراحی آنها کاملا مشهود است. پس اولین قدم در تفاوت PS5 با XBOX Series X، کاملا بستگی به شما و سلیقهتان دارد.
مقایسه قدرت پردازشی PS5 و XBOX Series X
سونی ومایکروسافت، نسل نهم کنسولهای ویدئویی را طوفانی شروع کردند. پلیاستیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس هر ۲ به طرز قابل توجهی نسبت به کنسولهای نسل قبلی قویتر شدهاند. کنسول ایکس باکس سری ایکس ۴ برابر قویتر از ایکس باکس وان ایکس است و از یک پردازنده شخصیسازی شده Zen 2 با ۸ هسته و فرکانس ۳.۸ گیگاهرتزی بهره میبرد. از آنطرف، پلیاستیشن ۵ به کمک یک پردازنده ۸ هستهای Zen 2 با فرکانس پردازشی ۳.۵ گیگاهرتزی پا به نسل نهم کنسولهای ویدئویی گذاشته است. در بخش حافظه رم، هر ۲ این کنسولها از یک رم ۱۶ گیگابایتی GDDR6 استفاده میکنند.
همچنین در بخش پردازنده گرافیکی، هر ۲ این کنسولها مشخصات تقریبا شابهی دارند. پلیاستیشن ۵ قدرت با پردازشی ۱۰.۲۸ ترافلاپس، مجهز به ۳۶ واحد محاسباتی با فرکانس پردازشی ۲.۲۳ گیگاهرتزی است و از معماری RDNA2 کمک گرفته. این درحالیست که ایکس باکس سری ایکس از یک پردازنده گرافیکی شخصیسازیشده RDNA 2 با قدرت ۱۲ ترافلاپس و ۵۲ واحد محاسباتی (CU) با فرکانس ۱.۸۲۵ گیگاهرتزی استفاده میکند.
این اعداد به آن معناست که بازیسازها دستبازتری روی ایکس باکس سری ایکس دارند و میتوانند با استفاده از قدرت سختافزاری این کنسول، بازیهای به مراتب بهتری بسازند. اما برای کاربران عادی این اعداد چندان در عملکرد این کنسولها تغییری ایجاد نمیکنند و میتوان گفت که چه سونی و چه مایکروسافت، سنگ تمام گذاشتهاند.
قدرت گرافیکی PS5 و XBOX Series X
منتهی در بخش قابلیتهای گرافیکی، این کنسولها بازهم طرفدارانشان را سربلند میکنند. هر ۲ این کنسولها قابلیت اجرای وضوح 4K و ۶۰ فریم را دارند. آنها از وضوح تصویری 1440p به همراه ۱۲۰ فریم نیز پشتیبانی میکنند که صرفا در یکسری از بازیهای خاص در دسترس است.
پلیاستیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس از قابلیت Ray Tracing نیز کمک گرفتهاند که به اجرای بهتر بازیها کمک کرده و از این کنسولها یک غول دوست داشتنی میسازد. این فناوری بازیها واقعیتر نشان میدهد به پردازش بهتر سایهها، رنگها و انعکاس تصاویر کمک میکند.
مقایسه حافظه داخلی PS5 و XBOX Series X
یک تفاوت PS5 با XBOX Series X در بخش حافظه و فضای ذخیرهسازی آنهاست. ایکس باکس سری ایکس از یک حافظه ۱ ترابایتی استفاده میکند که در ابتدای کار چیزی در حدود ۸۰۰ گیگابایت آن در دسترس گیمرهاست و ۲۰۰ گیگ آن، به برنامهها و سیستم عامل خود مایکروسافت و ایکس باکس اختصاص داده شده. این کنسول قادر به خواندن سرعت ۴.۸ گیگابایت بر ثانیه است.
منتهی کنسول پلیاستیشن ۵ از یک حافظه اساسدی ۸۲۵ گیگابایتی استفاده میکند که تنها ۷۰۰ گیگ آن در اختیار گیمرهاست. پلیاستیشن ۵ میتواند دادهها را تا ۵.۵ گیگابایت سریعتر انتقال دهد و حافظه سریعتری دارد. همچنین شما میتوانید در صورت لزوم حافظه و فضای ذخیرهسازی این کنسولها افزایش دهید. جالب است بدانید که این کنسولها میتوانند بازیهای ذخیره شده کنسولهای قدیمیتر مانند پلیاستیشن ۴ و ایکس باکس وان را که روی SSD و یا هارد اکسترنال نصب شدهاند، به راحتی اجرا کنند.
مقایسه دیسک داریو کنسول PS5 و XBOX Series X
خوشبختانه هر ۲ این کنسولهای نسل نهمی از دیسک درایو استفاده میکنند و به شما اجازه میدهند تا از ورژن فیزیکی بازیها استفاده کنید. این درحالیست که ما روی پلیاستیشن ۵، نسخه دیجیتال را نیز داریم که با قیمت کمتری عرضه شده. ایکس باکس نیز از آنطرف، ایکس باکس سری اس را به عنوان کنسول تمام دیجیتال خودش معرفی کرده است. همچنین این کنسولها توان اجرای دیسکهای 4K Ultra HD Blu-ray را نیز دارند.
یکی از برترین نفاط قوت ایکس باکس در مقایسه تفاوت PS5 با XBOX Series X، این است که این کنسول تنها کنسول نسل نهمی است که از قابلیت Dolby Vision پشتیبانی میکند. این درحالیست که کنسول پلیاستیشن ۵ از این قابلیت محروم است.
سرویس ابری کدام کنسول بهتر است؟
کنسول نسل نهمی مایکروسافت از سیستم Cloud Gaming یا همان سرویس ابری بازیها بهره میبرد و شما میتوانید با خرید اشتراک گیمپس، به صورت ماهانه به دهها عنوانی که در این سیستم وجود دارند، دسترسی داشته باشید و آنها روی موبایل، پیسی و کنسولتان بازی کنید.
این درحالیست که شما برای تجربه این مکانیزم روی کنسول پلیاستیشن ۵، باید اشتراک پلیاستیشن پلاس را تهیه کنید و از این طریق، به Cloud Gaming این کنسول دسترسی داشته باشید. بنابراین هر ۲ این کنسولها عملکرد یکسانی در این بخش دارند.
مقایسه PS5 و ایکس باکس سری ایکس از نظر بازیهای VR
اصلیترین تفاوت PS5 با XBOX Series X در پشتیبانی آنها از هدستهای واقعیت مجازی یا همان VR است. از دیرباز تاکنون، سونی به عنوان کمپانی شناخته میشده که سابقه درخشانی در توسعه بازیهای VR و هدستهای واقعیت مجازی داشته. حال روی کنسول پلیاستیشن ۵، ما نسل دوم هدست پلیاستیشن VR را داریم که میتواند تجربه متفاوتی برای گیمرها باشد.
قیمت این هدست اگرچه از خود کنسول پلیاستیشن ۵ گرانتر است، اما با اینحال بازیهای فوقالعادهای دارد که قطعا برای افرادی که طرفدار بازیهای واقعیت مجازیاند، میتواند گزینه مطلوبی باشد. این درحالیست که ایکس باکس سری ایکس از چنین هدستی پشتیبانی نمیکند و با این کنسول نمیتوان بازیهای VR انجام داد. بنابراین اگر طرفدار بازیهای VR باشید، پلیاستیشن ۵ برنده دوئل این بخش خواهد بود.
مقایسه PS5 و XBOX Series X از نظر قابلیت بکوارد
خوشبختانه هر ۲ این کنسولها از قابلیت بکوارد پشتیبانی میکنند که به شما اجازه تجربه بازیهای نسل پیشین را روی این کنسولها میدهد. برای مثال شما میتوانید بدون دردسر خاصی، بازیهای ایکس باکس اورجینال، ایکس باکس ۳۶۰ و حتی ایکس باکس وان را روی کنسول نسل نهمی مایکروسافت حالا با گرافیک به مراتب بهتری تجربه کنید. همچنین قابلیتی به نام FPS Boost نیز در ایکس باکس سری ایکس قرار گرفته که افپیاس بازیهای قدیمیتر را بهبود میبخشد و اجازه میدهد تا تجربهای روان از این بازیها داشته باشید.
اما در آنطرف میدان، پلیاستیشن ۵ تنها قادر به اجرای بازیهای کنسول پلیاستیشن ۴ است و بازیهای قدیمیتر را نمیتوان روی این کنسول اجرا کرد. برای مثال این کنسول قادر به اجرای بازی جیتیای سن آندریاس از کنسول پلیاستیشن ۲ نیست. این سرنوشتی است که درباره بازیهای پلیاستیشن ۳ و نسخه اورجینال این کنسول نیز صدق میکند و کنسول ایکس باکس سری ایکس دست برتر را در این بخش دارد.
همچنین شما میتوانید با استفاده از کنترلر پلیاستیشن ۴، بازیهایی که به لطف قابلیت بکوارد روی پلیاستیشن ۵ اجرا شدهاند را بازی کنید. اما توجه داشته باشید که از کنترلر کنسول پلیاستیشن ۴ نمیتوان برای اجرای بازیهای که اولینبار صرفا برای پلیاستیشن ۵ منتشر شدهاند، استفاده کرد.
مقایسه ایکس باکس سری ایکس و PS5 از نظر قیمت
قیمت این کنسولها شاید تغییر دهنده تصمیم هر گیمری باشد. هر ۲ این کنسولها در زمان عرضه با برچسب قیمتی ۴۹۹ دلاری راهی بازارهای جهانی شدند. از آنجایی که قیمت این کنسولها یکسان است، شاید عناوین این کنسولها بتوانند شما را نسبت به خرید درستتری راهنمایی کنند. موضوعی که در ادامه بیشتر دربارهاش صحبت خواهیم کرد. البته توجه داشته باشید که شما میتوانید با پرداخت مبلغ کمتری، نسخه دیجیتال پلیاستیشن ۵ را نیز تهیه کنید که در این صورت از تجربه بازیهای فیزیکی محروم خواهید شد.
مقایسه PS5 و XBOX Series X از نظر بازیها
مهمترین تفاوت PS5 با XBOX Series X در بازیهای این کنسولها خلاصه شده. بیشک یکی از مهمترین دلایلی که گیمرها را متقاعد به خرید کنسولی میکند، بازیهای هستند که روی این کنسولها در دسترساند. باید اعتراف کرد که سونی در بحث بازیهای انحصاری همیشه دست بالاتر را داشته و با عرضه بازیهای جذابی، دنیای بازیهای ویدئویی را رنگارنگتر کرده است. از آنطرف، مایکروسافت نیز با سرمایهگذاریهای بزرگی که داشته، سعی کرده تا بازیهای انحصاری جذابی بسازد.
در دنیای پلیاستیشن ۵ و سونی، بازیهایی چون اسپایدرمن، گاد آو وار، گرن توریسمو، سری هورایزن و حتی بازیهای مستقلی که انحصارا برای این کنسول منتشر شدهاند، دل هر گیمری را میبرند. خوشبختانه به لطف سختافزار خوب کنسول پلیاستیشن ۵، میتوان تجربهای فوقالعاده از دنیای بازیهای انحصاری داشت. از آنطرف قابلیت بکوارد نیز به گیمرها اجازه میدهد تا بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ را نیز روی این کنسول نسل نهمی اجرا کنند.
منتهی در آنسوی میدان، مایکروسافت با کنسول نسل نهمیاش نمایندههای انحصاری خودش را نیز دارد. سری هیلو، فرنچایز فورتزا هورایزن، استارفیلد، Gears of War و دهها بازی مستقل برتر بخشیهای بازیهای جذاب و شاهکار این کنسولاند که میتوانند گیمرها را سرگرم کند. همچنین ایکسباکس از سرویس گیمپس نیز پیشتیبانی میکند که به شما امکان تجربه بازیهای انحصاری و عناوین بزرگ و حتی بازیهای مستقل را میدهد. اما بطور کلی اگر به دنبال بازیهای انحصاری هستید، پلیاستیشن ۵، میتواند برگ برنده را در این بخش داشته باشد.
جمعبندی؛ کدام کنسول نسل نهمی مناسب شماست؟
برخلاف کنسولهای نسل پیشین، هر ۲ این کنسولهای نسل نهمی عملکرد مشابهی دارند. سونی و مایکروسافت در نسل نهم کنسولهای بازی سنگ تمام گذاشتهاند تا سهم بیشتری از بازار بازیهای ویدئویی داشته باشند. ایکس باکس سری ایکس و پلیاستیشن ۵ در بخش طراحی، پشتیبانی از بازیها و قیمت، عملکرد یکسانی دارند. اما در بحث بازیهای انحصاری، این پلیاستیشن ۵ است که برنده دوئل مایکروسافت و سونی میشود.
در آنطرف نماینده نسل نهمی مایکروسافت، از قابلیت بکوارد بهتری استفاده میکند. سختافزار نسبتا برتری دارد و مایکروسافت در بحث بازیهای انحصاری، سرمایهگذاری زیادی روی آن کرده! انتخاب میان ایکس باکس سری ایکس و پلیاستیشن ۵، موضوعی سلیقهای است و باید به افتخار عملکرد خوب هر ۲ این کنسولها به سازندگانشان تبریک گفت.
هر ۲ این کنسولها در زمان عرضه با برچسب قیمتی ۴۹۹ دلاری راهی بازارهای جهانی شدند که شما میتوانید نسخه دیجیتال پلیاستیشن ۵ را نیز با قیمت کمتری تهیه کنید.
مایکروسافت کنسول نسل نهمیاش را در ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۰ عرضه کرد و سونی، در ۱۲ نوامبر آن سال پلیاستیشن ۵ را راهی بازارها کرد.
هر ۲ این کنسولها عملکرد بسیار مشابهی دارند. ایکس باکس سری ایکس در یکسری از موضوعات بهتر است و پلیاستیشن ۵ نیز، برتریهای خاص خودش را دارد. انتخاب میان این ۲ کنسول امری کاملا سلیقهای و با توجه نیاز خود گیمر است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.