برترین فیلمهای تاریخ سینما با مضمون کریسمس کدام است؟
زمان زیادی تا کریسمس و سال جدید میلادی نمانده و در بسیاری از کشورهای غربی و مسیحی آرام آرام تب و تاب تعطیلات بالا میگیرد. به عقیده خیلی از سینمادوستان و طرفداران فیلم و سریال ...
زمان زیادی تا کریسمس و سال جدید میلادی نمانده و در بسیاری از کشورهای غربی و مسیحی آرام آرام تب و تاب تعطیلات بالا میگیرد. به عقیده خیلی از سینمادوستان و طرفداران فیلم و سریال نیز پر کردن تعطیلات پیشرو تنها با تماشای فیلمهای درجه یک و جذاب ممکن است. حال میدانیم که با توجه به آثار غیرقابلانکارِ کریسمس روی فرهنگ عامه در کشورهای غربی، این پدیده به وفور در عناصر هنری مانند فیلم، سریال، موسیقی، نقاشی و حتی بازیهای ویدیویی به چشم میخورد. بهتر است بدون معطلی برویم سراغ برترین آثار ساختهشده با تم و پسزمینه کریسمس؛ با ویجیاتو همراه باشید:
۱. زندگی شگفتانگیز است (۱۹۴۶)
«زندگی شگفتانگیز» است یک اثر فانتزی و درام است که به عقیده بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران پدرِ فیلمهای کریسمس محسوب میشود؛ این فیلم حتی توسط بنیاد فیلم آمریکا به عنوان تأثیرگذارترین فیلم تاریخ سینما انتخاب شده است. «زندگی شگفتانگیز است» در حقیقت عصاره و گل سر سبد دوران طلایی هالیوود بوده که پس از گذشت دههها همچنان عمق و اثر خود را حفظ کرده است. در این فیلم مشاهده میکنیم که یکی از مورداحترامترین شخصیتهای ایالات متحده، جرج بیلی (با هنرنمایی فراموشنشدنی جیمز استوارت)، قصد خودکشی در روز کریسمس را دارد. اما فرشتهای بهنام کلارنس آدبودی به او نشان میدهد که اگر وی به دنیا نیامده نبود، زندگی اطرافیانش چقدر تلخ و غیرقابل تحمل میشد. همین مسئله نهایتا جان جرج بیلی را نجات میدهد. عنوان «زندگی شگفتانگیز است» نهایت یک احساس خوب و سعادت در کنار خانواده است و پیشنهاد میشود لطفی در حق خود کرده و همین حالا به تماشای آن بنشینید!
۲.کریسمس چارلی براون (۱۹۶۵)
چارلز شولتس یک کارتونیست مشهور آمریکایی بود که کتابهای مصور فوقالعادهای به همراه کلی شخصیت محبوب و فراموشنشدنی از خود بر جای گذاشت. یکی از این شخصیتهای دوست داشتنی چارلی براون بود که وقتی نخستین بار بر اساس او یک کارتون به تلویزیون ملی آمد، به یکی از بهترین آثار مربوط به کریسمس تبدیل شد. قهرمان کوچک داستان در «کریسمس چارلی براون» هنگام تعطیلات سال نو احساس خیلی خوبی ندارد و حتی از تنهایی رنج میبرد. در این زمان او سوالاتی اساسی و مهم درباره پراهمیتترین روز سال مطرح میکند که در نقاط خاصی از داستان ورای یک کارتون کودکانه است و تا حدی میتواند وارد حوزه فلسفه شود. پس از پخش اولین قسمت از «کریسمس چارلی براون» شبکه ABC تصمیم گرفت هرساله هنگام کریسمس یک قسمت جدید از آن پخش کند و در نتیجه این سریال کارتونی طولانیترین سریال تاریخ تلویزیون لقب گرفته است.
۳. داستان کریسمس (۱۹۸۳)
وقتی پای نوستالژی و خاطرات دوران کودکی از کریسمس به میان آید، «داستان کریسمس» به کارگردانی باب کلارک میتواند یک اثر بیرقیب باشد. کلارک با جمعآوری تیمی از بازیگران شایسته از جمله لیندا دیلون، درن مکگون و پیتر بلینگزلی توانسته حس و حال کودکی در تعطیلات سال نو را به بهترین شکل ممکن به تصویر کشد. فیلم روایتگر داستان یک پسر بچه ۹ ساله به نام رالفین در دهه پنجاه میلادی است که میخواد رویای فانتزی و کودکانه خود را به واقعیت بدل کند و برای تحقق این امر از هیچ کاری سر باز نمیزند. قطعا تماشای این فیلم حس و حال گرم و نابی را به خیلی از بزرگترها خواهد داد.
۴. سرود کریسمس (۱۹۵۱)
این فیلم که در کشور بریتانیا تحت عنوان «اسکروج» اکران گردید، ساخته برایان دزموند هرست است و مستقیما از رمان «سرود کریسمس» از چارلز دیکنز اقتباس شده. نتیجه این اقتباس فوقالعاده نهایتا به یکی از محبوبترین فیلمهای کریسمس انجامید. خلاصه داستان از این قرار است که یک پیرمرد خسیس و بهشدت بدخلق در شب کریسمس با ارواح ملاقاتی دارد و حالا فرصت تجدید نظر در رفتار و نحوه زندگی خود را دارد. انتخابی که پیشروی مرد قرار گرفته میتواند ضامن سعادت وی در دنیای دیگر باشد؛ اما پیرمردی با این سن و سال به راحتی نمیتواند چنین مسائلی را در خود هضم کند...
۵. جانسخت (۱۹۸۸)
پیش از آنکه بگوییم این فیلم نباید در چنین لیستی قرار بگیرد، خوب به داستان «جانسخت» توجه کنیم؛ این عنوان روایتگر داستان یک مهمانی رسمی در کریسمس است که چند تروریست به آن حمله میکنند. «جانسخت» از آن دست فیلمهایی است که تقریبا تمام سینمادوستان و طرفداران سبک اکشن آن را یا تماشا کرده و یا حداقل نام آن را شنیدهاند. جانسخت با درخشش بروس ویلیس در زمان عرضه چنان مورد استقبال قرار گرفت که شاهد چندین دنباله مختلف از آن بودیم و نهایتا قسمت پایانی آن در سال ۲۰۱۳ اکران شد. اگر این اثر فوقالعاده را تماشا نکردهاید یا زمان بسیاری از تماشای آن میگذرد، پیشنهاد میکنیم نیمنگاهی به آن داشته باشید.
۶. مهمانی کریسمس اداره (۲۰۱۶)
مهمانی کریسمس اداره فیلمی در ژانر کمدی به کارگردانی جاش گوردون است که تی. جی. میلر و جنیفر آنیستون در آن هنرنمایی کردهاند. این دو یک خواهر و برادار هستند که یک شرکت بزرگ را به ارث میبرند و حال دیدگاههای کاملا متفاوتشان در مدیریتِ کمپانی مشکلات فراوانی را به همراه میآورد. در این میان هنگام کریسمس در اداره یک مهمانی برگزار میشود که میتواند نهایتا به از میان رفتنِ کل شرکت و سرمایههای آن منجر شود. فیلم «مهمانی کریسمس اداره» از آن کمدیهایی است که واقعا ارزش دیدن دارد و جاش گوردون یک بار دیگر توانایی خود در خلق یک کمدی جذاب را به رخ هالیوود کشیده است.
۷. تنها در خانه (۱۹۹۰)
حتی در کشور ما، عنوان «تنها در خانه» برای اکثر دوستداران فیلم و سریال یک نوستالژی فراموشنشدنی و شگفتانگیز محسوب میگردد. این اثر که به قلم جان هیوز به رشته تحریر در آمده، بهترین نمایش مکالی کالکین در طول زندگیاش نیز هست. وی در همان سالها بهخاطر حضور در تنها در خانه ۱ و ۲ به شهرت فراوانی رسید؛ اگرچه، پس از آن دیگر آرام آرام از فضای سینما و بازیگری فاصله گرفت و صرفا تصویر کودکانه و ده سالهاش در ذهن مخاطبان باقی مانده است. تنها در خانه روایتگر داستان پسر کوچکی است که هنگام کریسمس در خانه تنها میماند و دو دزد نابکار برای دستبرد زدن به خانههای محله با وی در میافتند. قطعا مرور دوباره این اثر دیدنی خالی از لطف نخواهد بود.
۸. عشق حقیقی (۲۰۰۳)
عشق حقیقی (Love Actually) عنوان پرستارهای است که با حضور لیام نیسون، کیرا نایتلی، هیو گرانت، اندرو لینکلن و اما تامپسون میتواند هر مخاطبی را وسوسه کند. اگرچه این اثر از همان ابتدا دو دسته بیننده برای خود ایجاد کرد؛ یکی کسانی که حسابی به آن عشق میورزیدند و داستانپردازی چندلایه و کمدی آن را مورد تحسین قرار میدادند، و دوم کسانی که بهشدت از آن متنفر بودند و آن را لایق حتی یکبار تماشا هم نمیدانستند. هرچه باشد نمیشود به چنین پدیدهای یکجانبه نگاه کرد. تیم جلوی دوربین و حتی پشت دوربین این اثر آنقدر خوب هست که بشود یک بار تماشای آن را امتحان کرد.
۹. چشمان کاملا بسته (۱۹۹۰)
آخرین اثر یکی از افسانههای تکرارنشدنیِ هالیوود، استنلی کوبریک، اثر خاص و متمایزی بود که تعجب خیلیها را برانگیخت. این عنوان در بطن ماجرا یک تم کریسمس دارد و اتفاقات آن در دوران تعطیلات سال نو رخ میدهد. «چشمان کاملا بسته» مدتی پس از مرگ استنلی کوبریک وارد سینماها شد و در ابتدا به دلیل وجود صحنههای عریانِ بسیار حتی سانسور شده بود اما پس از مدتی به صورت عمومی و بدون سانسور به سینماهای سراسر جهان آمد. پیامهای عمیق و فلسفی که در پس این اثر قرار دارد همیشه مورد تحسین منتقدان اصیل بوده و کارشناسان همیشه از آن به عنوان آخرین یادگار کوبریک فقید یاد میکنند. نیکول کیدمن و تام کروز ستارگان اصلی این فیلم هستند.
۱۰. کابوس قبل از کریسمس (۱۹۹۳)
«کابوس پیش از کریسمس» انیمیشن استاپ موشن فانتزی موزیکال به کارگردانی هنری سیلیک و تهیهکنندگی تیم برتون، محصول سال ۱۹۹۳ آمریکا است. این فیلم دو بار روی سینماهای آمریکا اکران شد و هر دو بار بنرهای تبلیغاتی فیلم را برای تماشای کودکان معرفی کرد و آن را بیش از حد تاریک و ترسناک برای کودکان خواند. همین شگردهای تبلیغاتی حسابی جواب داد و «کابوس قبل از کریسمس» فروش قابلتوجهی داشت. این انیمیشن فضای عجیب و خاصی داشت و استعداد فوقالعاده تیم برتون به وضوح در آن به چشم میخورد.
بیشتر بخوانید:
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.