ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

بهترین بازی با ژانر ترکیبی سال ویجیاتو: Star Wars Jedi: Fallen Order

[vc_row][vc_column width="5/6" offset="vc_col-lg-offset-1"][vc_column_text]در نسل هشتم از بازی‌های ویدیویی، احتمالاً مهم‌ترین اتفاقی که افتاد ظهور انبوهی بازی نوآورانه بود که متوجه شدند نیازی به پایبندی کامل به ژانرهای از پیش تثبیت شده نبوده و می‌توان با ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۲۲ آذر ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

در نسل هشتم از بازی‌های ویدیویی، احتمالاً مهم‌ترین اتفاقی که افتاد ظهور انبوهی بازی نوآورانه بود که متوجه شدند نیازی به پایبندی کامل به ژانرهای از پیش تثبیت شده نبوده و می‌توان با ادغام بهترین عناصر بهترین ژانرها، تجربه‌ای خلق کرد که هیچوقت مشابه‌اش را ندیده‌ایم.

تمام بازی‌هایی که تحریریه ویجیاتو رای به حضور آن‌ها در این دسته‌بندی داده، به این قواعد پایبند بوده‌اند و با ترکیب حداقل ۲ یا ۳ ژانر مختلف، به جای ملغمه به شاهکار تبدیل شده‌اند. بیایید با نامزدها و برنده «بهترین بازی با ژانر ترکیبی» در سال 2019 بیشتر آشنا شویم.

Cadence of the Hyrule

ژانر روگ لایک از آن دست ژانرهایی است که می‌توان آن را برداشت، با سبک دیگری در هم آمیخت و اثری جادویی و متفاوت خلق کرد. این شاید حکایت Cadence of Hyrule باشد. اثری که در اصل ترکیبی است از ژانر ریتمیک و روگ لایک که اتفاقا نتیجه خوب هم از آب درآمده و با اثری طرف هستیم که از هر نظر معنای سرگرم کننده بودن را بلد است.

Children of Morta

شاید اگر یک روز به ایده تلفیق بازی‌های شدیداً متمرکز بر روایت داستان با ژانر اکشن-محور و عمدتا بی‌مغز روگ‌لایک اشاره می‌کردید، به شما می‌خندیدند و می‌گفتند که این ایده فقط به درد خودتان می‌خورد و بس. اما تیم ایرانی Dead Mage با بازی چیلدرن آو مورتا نشان داد که در صورت استفاده درست از ظرفیت‌ها نه‌تنها می‌توان داستانی جذاب را لابه‌لای اکشن توقف‌ناپذیر روگ‌لایک آورد، بلکه تنه‌ای هم به ژانر نقش‌آفرینی زد. چیلدرن آو مورتا کار دشواری را در پیش داشته اما به قدری در برقراری تعادل میان گیم‌پلی و داستان موفق عمل کرده که از جایی به بعد دل کندن از بازی شدیداً دشوار می‌شود.

Control

ساخت یک دنیای جهان‌باز غنی و ترکیب آن با المان‌های سبک مترویدوانیا احتمالا آخرین اقدامی بود که از استودیویی چون رمدی انتظار داشتیم، سازنده‌ای که تقریبا تمامی عناوین مهم قبلی‌اش بازی‌هایی خطی و اکشن بودند. اما این تلفیق ژانر و ترکیب نه چندان آشنا در انتها مشخص شد که واقعا تصمیم درست و صد البته جاه‌طلبانه بوده است. همه این المان‌ها در ترکیب با هم به نهایت هماهنگی نمی‌رسند و ضعف‌هایی هم دیده می‌شود اما نتیجه به مراتب از تجربه‌های خطی و سرراستی که قبلا داشتیم، کامل‌تر و بهتر است. ۲۰۱۹ یکی از آن سال‌هایی بود که برخی از سازندگان بزرگ دست به ریسک‌های بزرگ این شکلی زدند و حالا که به انتهای سال رسیدیم باید بگوییم کنترل یکی از بهترین بازی‌های دارای ژانر ترکیبی است که می‌توانید تجربه کنید،‌ یکی از آن تلفیق ژانرهایی که با وجود تمامی ریسک‌هایش جواب داده است.

Creature in the Well

Creature in the Well بازی معرکه و درجه یکی نیست اما یک المان جالب دارد که سبب شده بیشتر از باقی بازی‌های مستقل یا ایندی امسال به چشم بیاید و آن هم ترکیب چندین سبک بازی مختلف و حل معما با یکدیگر است. تصور کنید در سال ۲۰۱۹ کسی بگوید من می‌خواهم یک بازی پینبال بسازم و معروف شوم. خنده‌دار است ولی Creature in the Well یک پینبال جذاب است که با شمشیرزنی و دانجن‌نوردی ترکیب شده و به عنوان یک ربات شما هستید که دنیای بازی را می‌شکافید و جلو می‌روید. برای حل بسیاری از معماها اما باید پینبالی دشوار بازی کنید و از ابزارهای مختلف برای پرتاب کردن گلوله‌های انرژی استفاده کنید.

Star Wars Jedi: Fallen Order

امسال نه‌تنها Control به استفاده از ژانر مترویدوانیا روی آورد،‌ بلکه سازندگان Star Wars Jedi: Fallen Order هم به شکلی غیرمنتظره ایده‌ای مشابه داشتند. و نتیجه کار آن‌ها که ادغامی از مترویدوانیا و سولز-لایک بود خیلی ساده تبدیل شد به یکی از سرگرم‌کننده‌ترین تجاربی که می‌توانستیم در سال ۲۰۱۹ آرزویش را کنیم. هنوز باورمان نمی‌شود که این دو ژانر در کنار المان‌های اکشن-ماجرایی چطور به این زیبایی کنار یکدیگر قرار گرفتند،‌ اما همین چیزهاست که تفاوت میان یک استودیوی حرفه‌ای و کارکشته با استودیویی متوسط را نمایان می‌کند. استودیو Respawn به شکلی تحسین‌برانگیز هر المانی که به نظرش نیاز داشت را از حداقل سه ژانر مختلف قرض گرفت و آن‌ها را به چیزی تبدیل کرد که فقط می‌توانیم شاهکار بنامیمش. Star Wars Jedi: Fallen Order برنده دسته‌بندی بهترین بازی ترکیبی است چون کوچک‌ترین نقصی در آمیزه ژانرهایش نداشت.

[goty-box showwinner="true" title2="بهترین تلفیق ژانر" title3="Star Wars Jedi: Fallen Order" image2="56473" aparatcode="zOVDc" title="بهترین بازی با ژانر ترکیبی 2019"]

اما گذشته از انتخاب تحریریه، کاربران ویجیاتو هم فرصتی برای شرکت در نظرسنجی بهترین فصل افتتاحیه و انتخاب برترین بازی خود در این دسته‌بندی داشتند. درست مانند تحریریه، مخاطبین ویجیاتو هم بازی Star Wars Jedi: Fallen Order را لایق پیروزی در این دسته‌بندی می‌دانستند. به این ترتیب با اختلافی اندکی نسبت به Control، بهترین بازی سال ۲۰۱۹ با ژانر ترکیبی از نگاه مردم به ساخته جدید ریسپاون و الکترونیک آرتز می‌رسد.

بهترین بازی سال با ژانر ترکیبی از نگاه شما؟

مشاهده نتایج بعد از ثبت رای

46%
39%
10%
2%
2%
Loading ... Loading ...

یادتون نره که برای آشنایی با تمام برندگان بهترین بازی‌های سال از نگاه ویجیاتو، هر شب ساعت ۲۲ به صفحه vigiato.net/goty سر بزنین.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی