ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سخت افزار

چرا باتری لپ‌تاپ‌های گیمینگ زودتر از بقیه خراب می‌شود؟! (و چطور جلوی آن را بگیریم؟)

امروزه لپ‌تاپ‌های گیمینگ بخش بزرگی از جامعه پی سی گیمینگ محسوب می‌شوند. این دستگاه‌ها می‌توانند با عملکرد خوبی که از خود در اجرای بازی نشان می‌دهند، نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کنند. ...

محمدجواد سعادت
نوشته شده توسط محمدجواد سعادت | ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۰:۰۰

امروزه لپ‌تاپ‌های گیمینگ بخش بزرگی از جامعه پی سی گیمینگ محسوب می‌شوند. این دستگاه‌ها می‌توانند با عملکرد خوبی که از خود در اجرای بازی نشان می‌دهند، نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کنند. اما یکی از نقاط ضعف‌هایی که این لپ‌تاپ‌های گیمینگ، باتری ضعیف است. در این مقاله از ویجیاتو قصد داریم تا در مورد دلیل خرابی زود هنگام باتری لپ تاپ گیمینگ و همچنین نحوه جلوگیری از آن صحبت کنیم.


چرا باتری لپ تاپ های گیمینگ زودتر خراب می شوند؟

مصرف انرژی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که لپ‌تاپ‌های گیمینگ با دیگر لپ‌تاپ‌ها در آن تفاوت دارند، نسبت عملکرد به میزان مصرف انرژی است. بیشتر قطعاتی که در کامپیوتر‌های گیمینگ استفاده می‌شود، مصرف انرژی زیادی دارند. این مصرف انرژی نسبت به کامپیوترهای رومیزی کمتر و در دیگر لپ‌تاپ‌های روزانه، بیشتر است.

به همین دلیل است که شما زمانی که می‌خواهید با لپ‌تاپ بازی کنید، بهتر است از پاور و یا شارژر دستگاه خود استفاده کنید. این گونه قطعات دستگاه شما می‌توانند با تمام توان خود فعالیت کنند و بهترین عملکرد را در بازی داشته باشند. در مقابل مک بوک‌های اپل هستند که مصرف پردازنده آنها با اتصال به شارژ و یا باتری، تفاوت چندانی در ندارند.

چرا باتری لپ تاپ گیمینگ زودتر خراب می شود؟

اکثر لپ‌تاپ‌های گیمینگ،، شارژی با توان ۲۰۰ وات به بالا دارند. این مقدار فقط برای شارژ باتری دستگاه استفاده نمی‌شود و به منظور تامین انرژی قطعات، در نهایت مصرف آنها است. لپ‌تاپ‌های گیمینگ، همیشه بهترین عملکرد خود را زمانی به نمایش می‌گذارند که متصل به منبع تغذیه و شارژر باشند. به همین دلیل باتری دستگاه نمی‌تواند عملکرد خوبی در اجرای برنامه و یا بازی‌های سنگین از خود نشان دهد، چون برای آن بهینه نشده است.

البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که از کدام یک از پردازنده‌های کامپیوتری استفاده می‌کنید. اگر از پردازنده‌های اینتلی استفاده می‌کنید، به دلیل معماری و نوع مصرفی که دارند، شما عملکرد به مراتب ضعیف‌تری را از باتری دستگاه خود نسبت به یک دستگاه با پردازنده AMD تجربه خواهید کرد. پردازنده‌های AMD به دلیل لیتوگرافی بهتر و مصرف بهینه‌ای که دارند، گزینه‌های بهتری از نظر شارژدهی هستند.


ظرفیت باتری

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنید، ظرفیت باتری لپ‌تاپ‌های گیمینگ است. به طور کلی باید این موضوع را در نظر داشته باشید که اگر باتری دستگاه‌های الکترونیکی بیشتر از ۹۹/۹۹ وات ساعت باشد، محدودیت‌های بسیار زیادی برای آن دستگاه به وجود می‌آید.

ظرفیت باتری، یکی از نکاتی است که باعث عملکرد ضعیف باتری در لپ تاپ های گیمینگ می شود.

برخی از این محدودیت‌ها، عدم امکان حمل آن در قسمت مسافربری هواپیما‌ها و یا حمل نقل دریایی اشاره کرد. همچنین برخی از شرکت‌های پستی و حمل و نقل، ارسال آنها را محدود و یا ممنوع می‌کنند و شما برای وارد کردن آنها به مکان‌های عمومی مانند مراکز خرید، نیاز به مجوز خواهید داشت. به همین دلیل است که باتری‌ها در برخی از مدل‌های بالارده مانند مک بوک پرو‌های اپل و یا MSI GS66 Stealth،، بیشتر از این مقدار نیست.

در کنار محدودیت‌های مقرراتی که باعث جلوگیری از افزایش ظرفیت باتری می‌شود، محدودیت‌های دیگر نیز وجود دارد. از جمله این محدودیت‌ها، افزایش قیمت تمام شده بیشتر در دستگاه برای قطعی که تاثیر زیاد در عملکرد پردازشی ندارد.

هدف اکثر تولید کنندگان لپ‌تاپ‌های گیمینگ این است که بتوانند لپ‌تاپی را عرضه کنند که بهترین خروجی را در بازی‌های ویدیوی داشته باشند. بعد از آن صفحه نمایش لپ‌تاپ را در نظر می‌گیرند و سعی می‌کنند تا یک صفحه نمایش با نرخ به روز رسانی بالا و تاخیر کم را با آن سخت‌افزار ترکیب کنند. بعد از این موارد، گزینه‌هایی مانند درگاه های اتصال، کیبورد و... قرار می‌گیرند.

مقایسه عملکرد باتری در لپ تاپ های گیمینگ و لپ تاپ های روزانه.

به همین دلیل در لپ‌تاپ‌های گیمینگ، استفاده از باتری‌های قدرتمندی را شاهد نیستم، چون اولویت کمتری نسبت به قطعات دیگر در این دستگاه‌ها دارند. شرکت‌ها بیشتر سعی می‌کنند تا با ارتقاء قطعات پردازشی و یا کلیدی، عملکرد پردازشی را نسبت به عملکرد شارژدهی و یا مصرفی افزایش دهند.


چگونه جلوی خرابی باتری لپ تاپ گیمینگ را بگیریم؟

انتخاب سخت‌افزار درست

همانطور که در پیش‌تر در این مقاله گفتیم، مصرف انرژی از مهم‌ترین عامل‌های خرابی باتری لپ‌تاپ‌های گیمینگ است. بیشترین مصرف انرژی در لپ‌تاپ‌های گیمینگ، از سمت کارت گرافیک و پردازنده است. کارت‌های گرافیک به دلیل مصرف بسیار زیادی که برای پردازش تصویر دارند، می‌توانند به سرعت تمام باتری شما را خالی کنند. این نکته برای پردازنده زمانی پر رنگ می‌شود که شما بخواهید با استفاده از آن کارهای سنگین مانند ادیت عکس و فیلم کنید.

اما همه پردازنده‌ها مانند یکدیگر عمل نمی‌کنند. پردزانده‌های AMD به دلیل معماری بهتری که نسبت به پردازنده‌های اینتل دارند، می‌توانند با مصرف کمتر، عملکرد بهتری در مصرف انرژی داشته باشند. این برتری پردازنده‌های AMD نسبت به اینتل، تفاوت بسیار زیادی در دستگاه‌هایی که از آنها استفاده می‌کنند ایجاد می‌کند.

عملکرد بهتر باتری لپ تاپ های گیمینگ AMD در برابر خراب شدن.

لپ‌تاپ‌های گیمینگی که از پردازنده‌های AMD استفاده می‌کنند، حدود ۲ برابر در شارژدهی بهتر از لپ‌تاپ‌های اینتلی عمل می‌کنند. این موضوع می‌تواند برای کسانی فقط با لپ‌تاپ خود بازی نمی‌کنند و از آن استفاده‌های دیگری نیز دارند، بسیار مهم و حیاتی باشد.

پس اگر جزو افرادی هستید که هنوز اقدام به خرید لپ‌تاپ گیمینگ نکرده است و می‌خواهید دستگاهی را خریداری کنید که باتری خوبی هم داشته باشد؛ می‌توانید به سمت خرید لپ‌تاپ‌هایی بروید که از پردازنده‌های AMD استفاده می‌کنند. در همین رابطه، شما می‌توانید مقاله راهنمای خرید بهترین لپ تاپ گیمینگ را مطالعه کنید.


انجام ندادن کارهای سنگین با باتری

اگر جزو دسته کسانی هستید که لپ‌تاپ گیمینگ دارید و می‌خواهید از آن در برابر خرابی باتری محافظت کنید، چند نکته است که می‌توانید با رعایت آنها، از خرابی باتری خود جلوگیری کنید. یکی از نکاتی که می‌توانید با در نظر داشتن آن از باتری دستگاه خود محافظت کنید، انجام ندادن کار‌های سنگین با باتری دستگاه است.

بهتر است برای اینکه باتری لپ‌تاپ شما بیشتر عمر کند، از بازی کردن و یا انجام ادیت و خروجی گرفتن از لپ‌تاپ خود با باتری، خودداری کنید. این کار باعث می‌شود که پردازنده و کارت گرافیک شما فشار زیادی را به باتری برای تامین انرژی وارد کنند و از آنجایی که باتری، قدرت محدودی دارد، تکرار این کار باعث آسیب به باتری و یا در بدترین شرایط، سخت‌افزار شما می‌شود.

بازی با باتری لپ تاپ گیمینگ باعث خرابی آن می‌شود.

سرویس دستگاه و مدیریت گرمای لپ تاپ گیمینگ

گرما یکی از اصلی‌ترین عامل‌هایی است که به قطعات کامپیوتری آسیب می‌رساند. این موضوع برای باتری لپ تاپ نیز صدق می‌کند. اگر لپ‌تاپ شما به درستی نمی‌تواند گرمایی که تولید می‌کند را دفع کند، آن گرما می‌تواند تاثیرات بدی را بر روی باتری دستگاه شما داشته باشد، مخصوصا اگر از باتری خود به دفعات استفاده می‌کنید.

سرویس لپ‌تاپ نه تنها به عملکرد دستگاه، بلکه به عملکرد باتری شما نیز کمک می‌کند. اگر مدت زمان زیادی است که دستگاه خود را سرویس نکرده‌اید، این کار می‌تواند به عملکرد دستگاه شما، کمک فراوانی کند. همچنین استفاده از کول پد نیز برای اینکه بتوانید گرمای قطعات را کاهش دهید پیشنهاد می‌شود.

گرما باعث خرابی باتری در لپ تاپ گیمینگ می شود.

قابلیت های نرم افزاری برای مدیریت مصرف باتری

اگر می‌خواهید از باتری دستگاه خود استفاده کنید و کار سنگینی ندارید، بهتر است از حالت ذخیره نیرو (Power saving Mode) استفاده کنید. این کار باعث می‌شود لپ‌تاپ با کاهش مقدار سرعت پردازنده و کارت گرافیک، میزان نیرو بیشتری را ذخیره کند تا بتوانید مدت زمان بیشتری را از دستگاه استفاده کنید.

این حالت را شما می‌توانید از طریق تنظیمات ویندوز و بخش Power & Battery، فعال کنید تا در کنار تنظیماتی که شرکت برای لپ‌تاپ طراحی کرده است، تنظیمات سیستم عامل نیز برای ذخیره انرژی نیز فعال شود و شما بتوانید مدت زمان بیشتری را از باتری خود استفاده کنید.


دیگر راهکارها

چندیدن اقدام مختلف است که می‌توانید با انجام آنها، عمر باتری خود را در زمان استفاده از آن افزایش دهید. شما می‌توانید با کاهش نرخ به روز رسانی صفحه، غیر فعال سازی Screen Saver، کاهش روشنایی صفحه نمایش و فعال کردن حالت تاریک در سیستم عامل، میزان مصرف انرژی را در لپ‌تاپ خود کاهش دهید. این اقدامات شاید بسیار کوچک و پیش پا افتاده باشند، اما می‌توانند عملکرد باتری را بهبود ببخشند.

فعال سازی قابلیت ذخیره انرژی در لپ تاپ گیمینگ برای جلوگیری از خرابی باتری.

بهتر است از طریق تنظیمات ویندوز، بخش System و Power & Battery، حالت Power Mode را در زمانی که لپ‌تاپ شما از باتری استفاده می‌کند، بر روی Best Power Efficiency تنظیم کنید. همچنین یکی از اقداماتی که می‌توانید انجام دهید تا خروجی باتری شما بهتر شود، جداسازی وسایل خارجی مانند موس، کیبورد میکروفون و یا هارد اکسترنال است. این گونه دیگر دستگاه نیروی برای فعالیت آنها مصرف نمی‌کند.


کلام آخر

باتری لپ‌تاپ نیز مانند دیگر باتری‌هایی که در دستگاه‌های دیگر قرار می‌گیرند، بعد از عمر مفیدی که دارند، از کار می‌افتند. خرابی باتری لپ‌تاپ گیمینگ نیز چیزی نیست که هرگز رخ ندهد، اما می‌توان سرعت آن را کاهش داد. باتری لپ‌تاپ مخصوصا در این زمان که به صورت روزانه اتصال برق را از دست می‌دهید، یک مزیت بزرگ نسبت به کامپیوتر‌های رومیزی محسوب می‌شود.

چرا باتری لپ تاپ های گیمینگ زودتر خراب می‌شود؟

مصرف و نیاز به انرژی در قطعات لپ تاپ های گیمینگ، نسبت به دیگر لپ‌تاپ‌ها بیشتر است. به همین دلیل استفاده از باتری مخصوصا برای انجام کار‌های سنگین، فشار بیشتری به باتری دستگاه وارد می‌کند و باعث می‌شود عمر مفید آن کاهش پیدا کند.

چگونه می‌توانیم جلوی خرابی باتری لپ تاپ گیمینگ را بگیریم؟

شما می‌توانید با انجام ندادن کار‌های سنگین هنگام استفاده از باتری، فعال سازی حالت‌های ذخیره انرژی در تنظیمات لپ‌تاپ و جدا سازی دستگاه‌های خارجی متصل به لپ‌تاپ در هنگام استفاده از باتری، عمر مفید باتری دستگاه خود را افزایش دهید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی