ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی ویدئویی

بدترین بازی‌های زامبی‌محوری که تا به حال عرضه شدند

زامبی‌ها سزاوار این بازی‌ها نبودند!

احسان حسین خواه
نوشته شده توسط احسان حسین خواه | ۵ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۴:۰۰

تجربه یک بازی زامبی‌محور، همواره می‌تواند دوست داشتنی باشد. تصور بقا در سرزمینی نفرین‌شده که حالا زامبی‌ها تبدیل به پادشاهان آن شده‌اند، بی‌شک برای بسیاری از گیمرها هیجان‌انگیز و دوست داشتنی است. در این میان بازی‌های ویدئویی بسیاری زامبی‌ها درست همانطوری که باید به تصویر کشیده‌اند. ترسناک و خون‌خوار! اما در این میان بازی‌های بسیاری نیز بنا به دلایل مختلف شکست خوردند و ابدا به موفقیت بازی‌های شاهکاری چون رزیدنت اویل و Dying Light نرسیدند. همراه ویجیاتو باشید تا سری به بدترین بازی‌های زامبی‌محوری که تا به حال عرضه شده‌اند بزنیم.

Dead Rising 4


بازی ویدئویی
  • سال انتشار: ۲۰۱۶
  • استودیوی سازنده: Capcom

زمانی که اولین بازی از سری دد رایزینگ در سال ۲۰۰۶ منتشر شد، یک بازی خلاقانه و دوست داشتنی بود که ابدا خودش را جدی نمی‌گرفت. همین موضوع باعث شد تا دنیای این فرنچایز به صحنه‌های کمدیش شناخته شود. سری دد رایزینگ بیش از آن‌که یک تجربه ترسناک باشد، تجربه‌ای کمدی و اکشن بود. از سوی دیگر، نقطه قوت این سری در مقایسه با دیگر بازی‌های زامبی‌محور، شخصیت اصلی آن یعنی فرانک وست بود. تمام اتفاقات این بازی در یک مرکز خرید بزرگ جریان داشت که حالا توسط زامبی‌ها احاطه شده.

مطلب پیشنهادی
مرگ از آن‌چه که فکر می‌کنید به شما نزدیک‌تر است!
راهنمای بازی الدن رینگ | نکاتی که باید پیش از شروع بازی بدانید

اما زمانی که در سال ۲۰۱۶ بازی Dead Rising 4 عرضه شد، ابدا آن‌چیزی نبود که گیمرها می‌خواستند. نسخه چهارم از سری دد رایزینگ عملا یک پروژه شکست خورده بود. شوخی‌ها سطحی بودند و دیگر آن حس و حال دوست داشتنی نسخه‌های کلاسیک این سری را نداشتند. همچنین بازی دد رایزینگ ۴، بیشتر یک کپی ناقص بود تا یک تجربه واقعی! مبارزات حالا تنش کمتری داشتند و توسعه‌دهندگان بازی سعی کرده بودند تا با استفاده از سلاح‌های مختلفی که عملا کارایی نداشتند، این موضوع را کمرنگ‌تر کنند. نسخه چهارم، آخرین نسخه از این سری‌ست و واقعا باید به حال دد رایزینگ افسوس خورد.

Land of the Dead: Road to Fiddler's Green


بازی ویدئویی
  • سال انتشار: ۲۰۰۵
  • استودیوی سازنده: Brainbox Games

در حد فاصل سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی، بازی‌های مختلفی با اقتباس از دنیای آثار سینمایی ساخته شدند. در این میان جورج ای رومئو که در سال ۱۹۶۸ به لطف ساخت فیلم Night of the Living Dead به عنوان پدر فیلم‌های زامبی‌محور شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۵ برای کارگردانی چهارمین نسخه از سری فیلم‌های Land of the Dead بازگشت. پس از موفقیت نسبتی این فیلم، بلافاصله یک بازی ویدئویی تحت عنوان Land of the Dead: Road to Fiddler's Green با الهام از اتفاقات این اثر سینمایی ساخته شد. داستان این بازی درباره کشاوزی به نام جک جریان داشت که حالا تمام مزرعه‌اش توسط زامبی‌ها محاصره شده و باید به دنبال راهی برای فرار باشد.

علی‌‌رغم موفقیت نسبتی فیلم Land of the Dead، بازی ویدئویی Land of the Dead: Road to Fiddler's Green چندان موفق نبود. بازی هوش مصنوعی ضعیفی داشت و به شدت خطی بود. از سوی دیگر، بازی برای کنسول ایکس باکس اورجینال و همچنین پی‌سی عرضه شده بود. پلتفرم‌هایی که در آن زمان سخت‌افزار خوبی داشتند، اما این بازی بدون توجه به این موضوع، گرافیک واقعا بدی داشت. از سوی دیگر، طراحی بد کنترلرهای این بازی نیز، آخرین میخ ممکن به تابوت Land of the Dead: Road to Fiddler's Green بود.

Resident Evil: Operation Raccoon City


بازی ویدئویی
  • سال انتشار: ۲۰۱۲
  • استودیوی سازنده: Capcom

تاکنون نسخه‌های فرعی مختلفی از سری رزیدنت اویل منتشر شده. برخی از آن‌ها بازی‌های قابل احترام و جذابی‌اند و برخی دیگر، بازی‌های متوسطی که ارزش یک‌بار تجربه را دارند. اما در میان این نسخه‌ها، Resident Evil: Operation Raccoon City چندان چنگی به دل نمی‌زند و یک بازی شکست خورده است. اتفاقات بازی در میان اتفاقات نسخه دوم و سوم سری رزیدنت اویل جریان دارد. جایی که گروهی به نام Wolfpack در تلاش است تا هرگونه اطلاعات و اسنادی که نشان می‌دهد شرکت Umbrella در شیوع بیماری و خلق چنین جنهمی نقش داشته را پیش از بمباران راکون سیتی، از بین ببرند.

 این بازی یک تجربه مولتی‌پلیر نیز محسوب می‌شد که گیمرها می‌توانستند با دوستانشان آن را تجربه کنند و هر یک از آن‌ها نقش عضوی از گروه Wolfpack را برعهده می‌گرفتند. بازی Resident Evil: Operation Raccoon City تنها نام سری رزیدنت اویل را به دوش می‌کشید. اما در عمل کوچک‌ترین شباهتی به این سری نداشت. بازی از نظر داستانی، یک تجربه دلسردکننده بود. از سوی دیگر، نقدهای شدیدی به هوش مصنوعی بازی وارد شد. به ویژه در بخش تک‌نفره! همچنین کنترلرهای سخت و خشک بازی نیز، دلیل دیگری برای شکست این بازی بودند.

Metal Gear Survive


بازی ویدئویی
  • سال انتشار: ۲۰۱۸
  • استودیوی سازنده: Konami

پس از اختلافات میان کونامی و هیدئو کوجیما خالق سری متال گیر، این استودیو با مشکلات زیادی رو به رو شد. استودیویی که زمانی خالق بازی‌های بزرگی بود، حالا طرفدارانش را از دست داده بود و بازی‌هایشان چندان آش دهان‌سوزی نبودند. متال گیر، جزو محبوب‌ترین پروژه‌های کونامی بود. اما با جدایی هیدئو کوجیما و عرضه ناقص بازی Metal Gear Solid V: The Phantom Pain در سال ۲۰۱۵، همه‌چیز یه یک تار مو بند بود. تنها یک لغزش می‌توانست این سری را برای همیشه نابود کند و این اتفاق تنها پس از گذشت ۳ سال از جذایی هیدئو کوجیما رخ داد. در سال ۲۰۱۸ بازی Metal Gear Survive عرضه شد. داستان بازی دنباله بازماندگان گروه متال گیر بود که حالا پس از نابودی Ground Zeroeها، وارد یک کرم چاله شده‌اند. همین‌قدر ساده‌لوحانه!

کونامی سعی داشت که با Metal Gear Survive هرطور که شده سهمی از بازار بازی‌های سبک بقا داشته باشد. بازی‌هایی که در آن زمان به شدت محبوب بودند. اما این ایده ابدا با فلسفه و فرمول سری متال گیر همخوانی نداشت. بازی اگرچه کانسپت جذابی بود، اما خیلی زود فراموش‌ شد. داستان بازی بی‌روح بود. از سوی دیگر هیچ شباهتی به نسخه‌های پیشین این سری نداشت. گرافیکش چنگی به دل نمی‌زد و پرداخت‌های درون برنامه‌ای، بلای خانمان سوز این بازی شدند.

The Walking Dead: Survival Instinct


بازی ویدئویی
  • سال انتشار: ۲۰۱۳
  • استودیوی سازنده: Activision

با انتشار سریال د واکینگ دد، این سریال فورا به محبوبیت بالایی رسید. همین موضوع کافی بود تا بازی‌های اقتباسی مختلفی با الهام از اتفاقات این سریال ساخته شودند. یکی از موفق‌ترین آی‌های اقتباسی، اثر اپیزودیک استودیوی تل‌‌تیل بود که در سال ۲۰۱۲ عرضه شد. اما بدترین بازی چطور؟ برای تجربه بدترین بازی اقتباسی از دنیای د واکینگ دد، باید یک‌سال جلوتر برویم. در سال ۲۰۱۳ استودیوی اکتیویژن بازی The Walking Dead: Survival Instinct را عرضه کرد. یک پروژه شکست خورده که در آن زمان به دلیل مشکلاتی که داشت، محکوم به فراموشی شد.

مطلب پیشنهادی
برای آن‌هایی که می‌خواهند سر از راز خالی شدن حجم اینترنتشان در آورند
مصرف اینترنت بازی‌های آنلاین چقدر است؟

بازی، داستان Daryl Dixon و برادرش Merle را روایت می‌کرد. تمام اتفاقات بازی حول محور این شخصیت و ماجرای رسیدن‌شان به اردوگاه آتلانتا جریان داشت. این بازی عملا یک تجربه دست و پا شکست از دنیای د واکینگ دد بود. داستان اگرچه روایت خوبی داشت، اما گیم‌پلی خشک و کسل‌کننده بود. سلاح و منابع به شدت محدود بودند. از سوی دیگر، مکانیزم‌های مخفی‌کاری بازی نیز طراحی خوبی نداشتند و همین موضوع باعث شد تا The Walking Dead: Survival Instinct یک پروژه فراموش‌شده باشد.

Escape Dead Island


بازی ویدئویی
  • سال انتشار: ۲۰۱۴
  • استودیوی سازنده: Fatshark

سری بازی‌های Dead Island هرگز بی‌نقص نبودند. اما با این‌حال تجربه جذابی به شمار می‌رفتند و طرفداران زیادی نیز داشتند. این فرنچایز موفق شد تا خیلی زود به عنوان یکی از محبوب‌ترین فرنچایزهای زامبی‌محور شناخته شود. در سال ۲۰۱۴ اولین اسپین‌آف از دنیای این بازی با عنوان Escape Dead Island عرضه شد. یک بازی اکشن – مخفی‌کاری که شباهت‌ چندانی به نسخه‌های اصلی این سری نداشت. داستان بازی درباره روزنامه نگاری به نام Cliff Calo بود که در این جزیره جهنمی گیر افتاده و به دنبال پیدا کردن راز پشت شیوع این بیماری است. داستان سطحی که بهانه خوبی برای دنبال کردن گیم‌پلی این بازی بود.

بازی Escape Dead Island به دلیل کنترلرهای بدی که داشت، شکست خورد. کنترلرهای بازی سخت و طاقت‌فرسا بودند و این موضوع در بخش مخفی‌کاری بیش از دیگر بخش‌های بازی به چشم می‌خورد. از سوی دیگر، مراحل بازی یکنواخت بودند و بازی به شدت خطی بود. همچنین داستان بازی می‌توانست بهتر باشد. اما اگر هنوز به بد بودن این بازی ایمان ندارید، باید بگویم که این بازی مملو بود از مشکلات نرم‌افزاری! بازیکنان مدام با افت‌ فریم رو به رو بودند و باگ‌ها نیز تجربه این بازی را ناامیدکننده کرده بودند.

Infestation: Survivor Stories


بازی ویدئویی
  • سال انتشار: ۲۰۱۲
  • استودیوی سازنده: Hammerpoint Interactive

اکثر توسعه‌دهندگانی که به دنبال روایت یک تجربه آنلاین – MMO از یک بازی زامبی‌محورند، سرنوشتی جز شکست ندارند. در این میان بازی Infestation: Survivor Stories یکی از بزرگ‌ترین نمونه‌های این موضوع است. پس از موفقیت بازی Day Z، استودیوی Hammerpoint Interactive سعی کرد تا با الهام از این بازی، آی‌پی خودش را بسازد. در سال ۲۰۱۲ آن‌ها بازی The War Z را منتشر کردند. اما مدتی بعد به دلیل شباهت نام این بازی با فیلم سینمایی World War Z، نام آن را به Infestation: Survivor Stories تغییر دادند. بازی تبلیغات گسترده‌ای نیز داشت و به همین دلیل طرفداران بی‌شماری پیدا کرد.

مطلب پیشنهادی
معرفی ۱۰ قاتل سریالی!
سلاح های کالاف موبایل | ۱۵ گان برتر سال ۲۰۲۵

اما در زمان عرضه، این بازی هیچ شباهتی به تبلیغاتش نداشت. نه خبری از مپ بزرگی بود و نه خبری از گرافیکی چشم‌نواز! همه‌چیز دروغی بیش نبود. از سوی دیگر، بازی با باگ‌های مختلفی رو به رو بود که یکی از این باگ‌ها باعث کرش کردن بازی می‌شد. همچنین سازندگان این بازی هرگونه نقد را با توهین و سانسور پاسخ می‌دادند. در نهایت ولو خودش وارد ماجرا شد و بازی Infestation: Survivor Stories را برای همیشه از استیم حذف کرد تا پایانی برای این بازی باشد.

Walking Dead: Destinies


بازی ویدئویی
  • سال انتشار: ۲۰۲۳
  • استودیوی سازنده: GameMill Entertainment

مدتی بود که صنعت بازی‌های ویدئویی از عناوین اقتباسی فاصله گرفته بود. اما با عرضه عناوینی چون سه‌گانه بتمن آرکام، سری مارول اسپایدرمن از استودیوی دوست داشتنی اینسامنیاک گیمز و همچنین بازی ایندیانا جونز در طول یک دهه اخیر، فرصتی فراهم شد تا بازی‌های اقتباسی یک‌بار دیگر مورد توجه قرار بگیرند. به همین دلیل در نوامبر سال ۲۰۲۳ استودیوی GameMill Entertainment سوار بر موج جدید بازی‌های اقتباسی، بازی Walking Dead: Destinies را عرضه کرد. یک بازی دیگر با الهام از دنیای د واکینگ دد! در نهایت این بازی برای پی‌سی و همچنین کنسول‌های نسل هشتمی و نهمی عرضه شد.

متاسفانه برخلاف سه‌گانه بتمن و حتی سری اسپایدرمن، این بازی به موفقیت نرسید. صداگذاری بی‌روح بازی، چنگی به دل نمی‌زد. زامبی‌ها ترسناک نبودند و به‌جای آن‌که شما را بترسانند، به دلیل رفتارهای احمقانه‌شان شما را می‌خنداندند. از سوی دیگر، The Walking Dead: Destinies بیش از آن‌که یک بازی نسل نهمی باشد، یک تجربه نسل هفتمی بود و گرافیکش هیچ جایی برای دفاع نداشت. در نهایت این بازی تبدیل به یکی از بدترین آی‌پی‌های سال ۲۰۲۳ شد.

Amy


  • سال انتشار: ۲۰۱۲
  • استودیوی سازنده بازی: VectorCell

به سختی می‌توان بازی را پیدا کرد که هیچ نقطه قوتی نداشته باشد. اما بازی Amy با افتخار به این جایگاه رسیده. این بازی در سال ۲۰۱۲ برای ایکس باکس ۳۶۰ و همچنین پلی استیشن ۳ عرضه شد. داستان این بازی درباره زنی به نام لانا جریان داشت که قدرت‌های ماورائی دارد. او باید دختری به نام Amy را در شهری حالا توسط ویروسی مرموز آلوده شده، همراهی کند. زمانی که بازی عرضه شد، فرسنگ‌ها با آن‌چیزی که سازندگانش به ما قول داده بودند، تفاوت داشت.

بازی از نظر گیم‌پلی چنگی به دل نمی‌زد و به دلیل محدودیت‌های سخت‌افزاری آن دوره، حرفی برای گفتن نداشت. مشکلات سخت‌افزاری مختلف، گرافیک بد حتی برای نسل هفتم و در نهایت مراحل سخت بازی، همگی دست به دست هم دادند تا Amy نیز جزو یکی از بدترین بازی‌های زامبی‌محوری باشد که تا به حال عرضه شده.

The Day Before


  • سال انتشار: ۲۰۲۳
  • استودیوی سازنده: Fntastic

همه‌چیز از اولین تریلر بازی The Day Before در سال ۲۰۲۱ شروع شد. تریلر این بازی دنیایی پساآخرالزمانی را به تصویر می‌کشید که جزئیات بی‌نظیری داشت. The Day Before سعی کرده بود تا یک بازی MMO با المان‌های نقش آفرینی باشد که آزادی عمل بی‌حد و مرزی را به بازیکنان می‌داد. از سوی دیگر، گرافیک بازی فوق‌العاده بود و همه‌چیز دست به دست هم داده بود تا گیمرها بی‌صبرانه منتظر انتشار نسخه نهایی بازی The Day Before باشند. نهایتا در دسامبر سال ۲۰۲۳، این بازی با استفاده از موتور بازی‌سازی آنریل انجین ۵، انحصارا برای پی‌سی عرضه شد.

اما زمانی که بازی عرضه شد، مشخص شد که The Day Before صرفا یک دروغ و فریب تبلیغاتی بود. بازی ایرادات زیادی داشت. از باگ‌ها و مشکلات سرورهایش بگیرید، تا کاهش چشمگیر گرافیک بازی! بازی با نقد شدید کاربران استیم رو به رو شد و عملا یک پروژه شکست خورده بود. نهایتا The Day Before نیز تبدیل به یک بازی فراموش‌شده شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • rbm
    rbm | 1 روز قبل

    sniper elite nazi zombie army هم واقعا بازی مسخره‌ای بود

  • roozb
    roozb | 2 روز قبل

    نه !!!!!
    من با Escape Dead Island روی XBOX 360 دوستم خیلی خاطره داشتم
    البته الان که فکرش رو می کنم بازی بی کیفیتی بود

مطالب پیشنهادی