ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

استفاده فورتنایت از هوش مصنوعی چه پیامدهایی برای صنعت بازی خواهد داشت؟

هنر خالص یا آزادی کامل؟

امیرحسین وفاراد
نوشته شده توسط امیرحسین وفاراد | ۶ خرداد ۱۴۰۴ | ۲۲:۰۰

اگر شما هم محتوای فورتنایت را در فضای مجازی دنبال کنید، قطعا با هوش مصنوعی دارث ویدر در آخرین آپدیت بازی آشنایی دارید. این هوش مصنوعی دقیقا صدای جیمز ارل جونز (James Earl Jones)، بازیگر دارث ویدر را شبیه‌سازی می‌کند و می‌تواند در مبارزه‌های بازی به شما کمک کند و در طول دست شما را سرگرم نگه دارد. اما واکنش‌ها به این اتفاق کاملا متفاوت بوده و دردسرهای جدیدی برای اپیک گیمز درست شده است.

قبل از اینکه بخواهیم وارد جزئیات ماجرا شویم، باید طرف دیگر این درگیری را بشناسیم. اگر شما این مطلب را می‌خوانید قطعا با اپیک گیمز آشنایی دارید. به احتمال زیاد حتی این را هم می‌دانید که این شرکت در محبوب‌ترین بازی‌ خودش یعنی فورتنایت، یک هوش مصنوعی اضافه کرد که از طریقش شما می‌توانید با دارث ویدر در بازی خود همراه شوید. طرف دیگر این ماجرا که از اپیک گیمز گلایه کرد SAG-AFTRA است. اما ماجرای اصلی این گلایه چیست؟ در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.

SAG-AFTRA چیست؟


نام SAG-AFTRA خلاصه Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio است. این فدراسیون در حقیقت وجود دارد تا از حقوق تمامی هنرمندان صنایع سرگرمی در آمریکا حمایت کند. از تابستان سال قبل این فدراسیون در تلاش است تا یک سری قانون وضع شود تا نظارت روی استفاده از هوش مصنوعی در رسانه‌ها و بازی‌ها بیشتر شود. دیدگاه آن‌ها هم اصلا غلط نیست، درست است که پیشرفت چند سال اخیر هوش مصنوعی واقعا عالی بود، ولی ضررهای جبران‌ناپذیری هم می‌تواند داشته باشد. مشکلات قانونی فورتنایت هم از همین‌ جا آغاز می‌شوند.

یکی از ترس‌های اصلی این فدراسیون استفاده نامناسب و بدون اجازه از افراد مشهور است. هر کسی با دسترسی به ابزارهای مناسب می‌تواند شخصیت‌ هر بازیگر یا صداپیشه‌ای را تقلید کند. بازسازی لحن، صدا، تصویر و حتی شخصیت یک کارکتر با هوش مصنوعی دیگر چندان کار سختی نیست. ترس این فدراسیون هم همین است، استفاده بی‌اجازه از مشاهیر می‌تواند بار سنگینی را روی دوش کل این صنعت قرار دهد. استفاده اپیک گیمز از یک هوش مصنوعی برای بازسازی شخصیت دارث ویدر با صداپیشگی جیمز ارل جونز هم بهترین مثال از این عمل است.

مشکلات این فدراسیون با اپیک گیمز


شاید فکر کنید که SAG-AFTRA با خود استفاده از هوش مصنوعی مشکل دارد. یا شاید حتی فکر کنید که آن‌ها دوست ندارند که حقوق مالی یا قانونی یک شخصیت از این طریق پای‌مال شود، ولی موضوع این نیست. حتی این فدراسیون طی یک بیانیه اعلام کرد که استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی یک شخصیت هنری و تاثیرگذار مثل دارث ویدر خیلی هم خوب است و از این طریق نسل جوان‌تر هم می‌توانند با صدا و شخصیت شاهکار جیمز ارل جونز آشنا شوند و او را به نیکی یاد کنند.

دلیل اصلی گلایه این فدراسیون نحوه استفاده از این شخصیت دارث ویدر در بازی است. هیچ شکی وجود ندارد که اپیک گیمز به بهترین شکل ممکن دارث ویدر را در بازی خود جای‌گذاری کرد و تیم این استودیو هم اصلا انتظار نداشتند که این ایده به این شکلی که می‌بینیم استفاده شود. آن‌ها صرفا از تکنولوژی روز به نحو احسن استفاده کردند تا طعم و لذتی متفاوت را در بازی خود ایجاد کنند، اما نحوه برخورد بازیکنان با دارث ویدر در بازی است که نگرانی ایجاد کرد.

مقصر این اتفاق چه کسی است؟


از همان روز اول حضور دارث ویدر در فورتنایت، سواستفاده از هوش مصنوعی او آغاز شد و فضای مجازی پر شد از ویدیوهایی که دارث ویدر با صدای نمادین‌اش ناسزا می‌گفت. مشکل SAG-AFTRA بیش از هر چیزی این بود که یادگار جیمز ارل جونز به این شکل مورد تمسخر قرار می‌گرفت. این ماهیت آزادی هوش مصنوعی است که با توجه به ورودی‌های کاربر واکنش نشان دهد. پس خیلی هم غیرقابل انتظار نبود، ولی هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد که در این حد از این هوش مصنوعی سواستفاده شود. 

شما ممکن است جزو افرادی باشید که معتقدند که این صرفا یک شوخی است و صرفا با دارث ویدر و صدای جیمز ارل جونز شوخی می‌شود. این باعث می‌شود که خاطره او در ذهن ما دوباره زنده شود و به شادی او را یاد کنیم. خیلی‌ها هم ممکن است فکر کنند که این توهین مستقیم به زحمات و میراثی است که او از خودش به جای گذاشت. همین صحبت‌ها و همین درگیری‌ها است که باعث شد SAG-AFTRA وارد ماجرا شود. خود مسئله وجود این حجم از حاشیه حول این شخصیت، توهینی مستقیم به هنر باقی‌مانده از جیمز ارل جونز بود.

شروع بدون توافق


یکی دیگر از مشکلاتی که این فدراسیون داشت و کمتر از باقی اخبار عمومی شد، عدم توافق اپیک گیمز با آن‌ها بود. بخش هوش مصنوعی ارتباطی به این فدراسیون ندارد، برای همین اپیک گیمز هم طبیعتا برای یک توافق‌نامه به سراغ آن‌ها نرفت. این فدراسیون معتقد است که به خاطر استفاده از شخصیت دارث ویدر و صدای نمادین او، اپیک گیمز باید به سراغ آن‌ها می‌آمد و از این طریق می‌توانستند یک سری قوانین پایه هم وضع کنند تا از یک آسیب هنری و اجتماعی هم جلوگیری شود، اما اپیک گیمز به خاطر اینکه صرفا در حال استفاده از یک هوش مصنوعی بود تصمیم گرفت که این فدراسیون را دور بزند و آن‌ها را وارد ماجرا نکند.

در راستای این قضیه، به زودی قرار است که گروه NLRB وارد این مسئله شود. گروه روابط کار ملی (National Labor Relations Board) مسئولیت نظارت روی قوانین کاری در ایالات متحده را دارد. آن‌ها تحقیقات خود را در اپیک گیمز آغاز خواهند کرد تا تعیین کنند که آیا حقوق کاری، یا در این زمینه هنری، فرد یا افرادی پایمال شده است یا نه. این تحقیقات ممکن است موارد خیلی بیشتر و بزرگ‌تری را نسبت به استفاده از دارث ویدر با هوش مصنوعی نشان دهد. شاید حتی تعداد بیشتری از مشکلات قانونی فورتنایت خودشان را از این طریق نشان دهند. برای همین شدیدا به نفع اپیک گیمز است که قبل از جدی‌تر شدن این تحقیقات، به یک توافق با SAG-AFTRA برسد.

نوآوری یا یک نفرین؟


در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که همه چیز به زاویه دید برمی‌گردد. بستگی دارد که شما از چه طریقی به این داستان نگاه می‌کنید. تعداد زیادی از افراد موافق‌ این پیشرفت تکنولوژی و استفاده از هوش مصنوعی‌اند. یک نوآوری در این حد می‌تواند یک فرصت طلایی بزرگ برای آینده بازی‌های ویدیویی باشد. دنیایی را تصور کنید که تمامی NPCها در آن یک هوش مصنوعی اختصاصی دارند و نسبت به کارهای شما واکنش نشان می‌دهند. تصور کنید که می‌توانید با انواع شخصیت‌ها در یک بازی نقش‌آفرینی به هر شکلی که دوست دارید صحبت کنید. چنین چیزی به طور کلی یک سرفصل جدید را در این صنعت آغاز خواهد کرد.

از طرف دیگر بخش هنری بازی را کاملا نابود خواهد کرد. تصور کنید که با این پیشرفت و تزریق بودجه به صنایع هوش مصنوعی، سرعت پیشرفت آن ده‌ها برابر می‌شود. برای همین جایگزینی کامل صداپیشه‌ها و بازیگران صنایع سرگرمی و ویدیویی خیلی سریع‌تر از چیزی که فکرش را می‌کنید انجام شود. نتیجه آن هم مرگ کامل هنر در این بخش از صنعت سرگرمی و تبدیل شدن آن به یک جسم توخالی از محتوا سرگرم‌کننده خواهد بود. پس شاید مشکلات قانونی فورتنایت یکی از موارد بزرگ آغازین این ماجرا باشد، ولی اثرات جانبی آن به شدت بیشتر و بزرگ‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کنید.

در نهایت نظر شما چیست؟ آیا شما هم از آن دسته‌ای هستید که دوست دارند پیشرفت هوش مصنوعی را هرچه سریع‌تر ببینند تا بتوانند ارتباط بیشتری با بازی خود داشته باشند؟ یا آیا شما از آن دسته‌ هستید که دوست دارید بخش هنری بازی‌های ویدیویی دست‌نخورده و به همین شکل باقی بمانند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • second-ninja
    second-ninja | 14 ساعت قبل

    SAG-AFTRA اسمش union هست در پشت مافیایی هست که دارن همه صداگذار ها رو انحصار می کنن تا کمپانی ها حق نداشته باشن از کسی که جز SAG-AFTRA نباشه استفاده کنن و استخدامشون کنن. رسما یه مونوپولی تو روز روشن

مطالب پیشنهادی