
بنیانگذار Arkane Studios سرویس گیم پس را ناپایدار و مخرب توصیف کرد
انتقادات رافائل کولانتونیو به سرویس اشتراکی Xbox

تردیدی نیست که همه با مدل عملکرد سرویس گیم پس موافق نیستند. این سرویس از گذشته تاکنون مورد انتقاد قرار گرفته که برخلاف تصور اولیه، آنطور که باید به سازندگان به ویژه استودیوهای کوچکتر کمک نمیکند.
اخیرا یکی از چهرههای برجسته صنعت بازی در شبکههای اجتماعی به انتقاد از این سرویس پرداخته و آن را کمفایدهتر از چیزی دانسته که تصور میشود. «رافائل کولانتونیو» بنیانگذار استودیوی Arkane و کارگردان خلاق بازیهایی مثل Dishonored و Prey یکی از منتقدان این سرویس است و البته تنها کسی نیست که چنین نظری دارد.
او در پستی ناگهانی در شبکههای اجتماعی در واکنش به اخراجهای گسترده اخیر در مایکروسافت که ضربه بزرگی به ایکسباکس و استودیوهای وابسته زد، پرسید چرا هیچکس درباره «واقعیت آشکار» صحبت نمیکند. زمانی که یکی از کاربران نظرش را جویا شد، کولانتونیو بدون تعارف نوشت:
به نظر من Game Pass مدلی ناپایدار است که طی یک دهه گذشته به صنعت آسیب زده و فقط با پول بینهایت مایکروسافت زنده مانده است، ولی بالاخره روزی واقعیت خودش را نشان میدهد. من فکر نمیکنم این مدل بتواند کنار مدلهای دیگر ادامه دهد؛ یا همه رقیبها رو از بین میبرد یا خود کنار میکشد.
حدود یک ساعت بعد «مایکل داوس» مدیر انتشارات استودیوی Larian (خالق Baldur’s Gate 3) به این بحث پیوست و نوشت:
اینکه «وقتی آن همه پول تموم شود چه اتفاقی میافتد؟» مهمترین نگرانی شبکه کاری من است. خیلیها فقط به خاطر همین دغدغه اقتصادی سراغ این مدل نرفتند. مدل پول بینهایت اصلا منطقی نیست.

این دو همچنین به موضوع «بلعیدن فروش» یکی از نگرانیهای اصلی درباره گیم پس اشاره کردند. وقتی یک بازی فقط روی این سرویس عرضه شود، عملا هیچکس پولی برای خرید پرداخت نمیکند به جز خود مایکروسافت که مبلغی برای ورود آن بازی به لیست میپردازد. داوس تایید کرد که این مدل فقط برای کاهش ریسک پروژههای کوچک خوب است.
او در ادامه روش مدیریت چرخه عمر سونی را ترجیحپذیرتر دانست. کولانتونیو در نهایت پیشنهاد داد Game Pass فقط برای آرشیو بازیهای قدیمی استفاده شود تا آسیبی به دیگر مدلهای انتشار وارد نکند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.