پلی استیشن 5 و ایکس باکس جدید را فراموش کنید، بازیها بهترین اتفاق امسالاند
نسل هشتم کنسولها آرام آرام دارد کولهبارش را جمع میکند و راهی تاریخ بازیهای ویدیویی میشود. به افق جاده که مینگریم، کنسولهای جدید را میبینیم که نزدیک و نزدیکتر میشوند، آن هم با وعدههایی هیجانانگیز ...
نسل هشتم کنسولها آرام آرام دارد کولهبارش را جمع میکند و راهی تاریخ بازیهای ویدیویی میشود. به افق جاده که مینگریم، کنسولهای جدید را میبینیم که نزدیک و نزدیکتر میشوند، آن هم با وعدههایی هیجانانگیز که گاهی هوش از سرمان میبرند. چیزی نمانده پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس از راه برسند و ما هم مشتاقانه (البته با جیبهایی خالی) به استقبالشان آمدهایم. اما هیچ کدام از این کنسولها بدون یک چیز معنایی ندارند، بازیهای ویدیویی.
۲۰۲۰ سالی است که بیشتر باید برای بازیهایی که عرضه میشوند، هیجانزده باشیم تا خبر رسیدن کنسولها. میپرسید چرا؟ جاش وFست (Josh West) از سایت گیمزرادار پاسخی جامع و کامل برای این سوال دارد و چه بهتر که در ادامه یادداشت او را با هم بخوانیم.
تمام این سالها در حال رسیدن به این لحظه بودیم، سالی که با خداحافظی ما از نسل هشتم و خوشآمدگوییمان به نسل نهم، همهچیز تغییر میکند. تا پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس تنها چند ماه دیگر فاصله داریم و شایعات عرضه نینتندو سوییچ پرو روز به روز بیشتر میشود، واقعیت مجازی بالاخره دارد تاثیری که باید را میگذارد و سرویسهای استریم نیز در حال حرکت به سمت کاربران میناستریم و عموم مردماند. همه این اتفاقات دارد در سال ۲۰۲۰ رخ میدهد.
اما این تنها بحث سختافزار و سرویسها نیست. یکی از دلایلی که من همیشه برای سالی که شاهد تغییر تکنولوژی هستیم، ذوق دارم به خاطر بازیهاست. بازیهایی امسال داریم که سازندگانش استارتی کاملا تازه زدند و آماده استفاده از تکنولوژیهای روز هستند یعنی ساخت موتورهای گرافیکی جدید و زیر و رو شدن فرآیندهای توسعه بازی.
برای اینکه با همدیگر صادق باشیم، ترسی ندارم که اعتراف کنم من بدون شرمندگی طرفدار بازیهای لانچ هستم. من عاشق این هستم که نتیجه آن مدت زمان کوتاهی که سازندگان تمامی منابع موجود را به کار میبرند تا تمامی قابلیتها و ویژگیهای کنسول را برجسته کنند، ببینم حتی اگر نتیجه کارشان اضافی یا احمقانه باشد. من حسابی آماده تجربه بازیهایی هستم که تنها کمی فراتر از یک نمایش فنیاند، عناوینی که روی قدرت گرافیکی و عملکرد کنسولها بیشتر سرمایهگذاری میکنند تا ایدههای جدید. بازیهایی که با این منظور طراحی شدند تا بقیه را تحت تاثیر قرار دهند و هزینه خرید کنسولی جدید را توجیه کنند.
افقی روشن
اما منظورم این نیست که همه باید ۱۰ ماه آینده را منتظر بازیهایی بمانیم که در افق دیده میشوند چرا که این انتشار و عرضه بازیهایی که در همین مدت زمان عرضه میشوند است که ۲۰۲۰ را تعریف میکند. اینجاست که سال تغییر اهمیت خودش را نشان میدهد چرا که چندین استودیو و ناشر بزرگ دستشان با هر چیزی که در این نسل آموختند، پر است و همه آنها را به کار میگیرند.
ما شاهد این خواهیم بود که ناشرانی چون یوبیسافت چطور با عرضه Watch Dogs Legion و Gods & Monsters تمام موانع سختافزاری را که در طول عمر پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان با آن آشنا شدند، کنار میگذارند تا بازیهایی جهانباز ارائه دهند که به معنای واقعی کلمه میتواند عصر حال حاضر را تعریف کنند. بازیهایی را خواهیم دید که امکان ساختشان در شروع نسل وجود نداشت، مانند نسخه دوم لست آو آس، Cyberpunk 2077، Dying Light 2 و Marvel's Avengers. اینها همه بازیهایی هستند که بدون شک از پیشرفتهای ژانرهای خود بهره بردند. تازه فراموش نکنیم که سالها صرف بهبود و اصلاح موتورهای گرافیکی، سیستمها و قضایای فنی شده است. برخی از تاثیرگذارترین عناوین صنعت بازی همیشه در آخرین سال یک نسل سختافزاری خودشان را نشان میدهند.
بیشتر بخوانید:
- گفتگو با رضا علوی، مدیر ارشد طراحی در ایکس باکس
- سونی میخواهد همزمان پلی استیشن 5 را در تمام دنیا عرضه کند
- ایکس باکس سری ایکس احتمالا قادر به اجرای استیم است
سال ۲۰۲۰ میلادی زمانی است که خواهیم دید بازیهای ویدیویی از سال ۲۰۱۳ تا به امروز چه مسیری را طی کردند، کجاها در تغییر شکست خوردند و درک بهتری خواهیم داشت که پلی استیشن 5 و ایکس باکس جدید ما را وارد چه آیندهای میکنند. این قضیه در مورد نسل پیش هم صادق بود، در سال ۲۰۱۳ عناوینی چون لست آو آس، بایوشاک اینفینیت، جیتیای و Gone Home روانه بازار شدند. اینها عناوینی بودند که قالبی را برای ژانرهایشان در سالهای بعد مشخص کردند و به قدری مهم و تاثیرگذار بودند که سطح توقعات را برای بعد از خودشان بالا بردند. به همین دلیل است که ۲۰۲۰ تا این اندازه اهمیت دارد. نه فقط به خاطر اینکه کنسولهای جدیدی در راه هستند بلکه به خاطر بازیهایی که بعد از آن منتشر میشوند.
تغییر در راه است
هر نسل کنسولی جدید با خودش تغییر را به همراه میآورد. انتظار میرود که پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس به آن صورت از لحاظ توانایی گرافیکی در نسل جدید با تغییر قابل توجهی همراه نباشند، به جز آنکه از رزولوشن 4K و نرخ ۶۰ فریم پشتیبانی میکنند که کنسولهای این نسل به سختی به آن رسیدند. در عوض، قرار است سازندگان و ناشرانی را ببینیم که تمام تجربیات خود را به کار میگیرند و به جنگ شیاطینی (محدودیتهایی) میروند که در دهه اخیر دنیای بازی را تسخیر کردند.
انتظارش را داشته باشید که مرگ و پایان کار صفحههای بارگذاری و لودینگ را ببینیم، زمانهای طولانی نصب بازی و آپدیتها را فراموش کنیم و نظارهگر تلاشی به وسعت کل صنعت بازی باشیم تا اجتماعات دوستانه نقش اول را در تجربههای آنلاین ما داشته باشند و ترس از شرکت در این فضا دیگر معنایی نداشته باشد. دیوارها و محدودیتهایی که در دوران پلی استیشن 3 و ایکس باکس ۳۶۰ با افزایش محبوبیت سرویسهایی چون ایکس باکس لایو و پلی استیشن نتورک قد کشیدهاند، قرار است با پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس به پایین کشیده شده و نابود شوند.
وقتی رشد چشمگیر سرویسهای اشتراکی و استریمی چون گوگل استیدیا، پروژه ایکسکلاود مایکروسافت، گیمپس و البته PlayStation Now سونی را میبینیم، مشخص است که سازندگان کنسولها دارند آماده میشوند تا نحوه تجربه، خرید و تعامل ما با بازیها را با تغییراتی اساسی همراه کنند.
بدون شک ما تمامی این تغییرات را در طول امسال پشت سر خواهیم گذاشت. اما در حال حاضر، این بازیها هستند که برایشان هیجان دارم. این بازیهای ویدیویی هستند که باید شما هم برایش هیجانزده باشید. نه فقط بازیهایی که قرار است در تعطیلات میلادی سال دیگر همراه با کنسولهای جدید عرضه شوند، بلکه عناوینی که در ماههای آتی منتشر میشوند. در طول این زمان است که ما نتیجه ۶ سال توسعه و ساخت بازی را میبینیم و از دریچهای کوچک نیمنگاهی نیز به آینده خواهیم داشت.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دقیقا بازی ها اصلی ترین تو این نسل هستند?