سونی با پلی استیشن 5 کنسول قبلی خود را ارزانقیمت جلوه میدهد
قیمتگذاری یکی از حیاتیترین و چالشبرانگیزترین بخشهای توسعه و عرضه یک محصول جدید است. مهم نیست سختافزار مورد نظر چه مشخصات و ویژگیهایی داشته باشد، یک اشتباه در قیمتگذاری ممکن است به سادگی شکست زودهنگام ...
قیمتگذاری یکی از حیاتیترین و چالشبرانگیزترین بخشهای توسعه و عرضه یک محصول جدید است. مهم نیست سختافزار مورد نظر چه مشخصات و ویژگیهایی داشته باشد، یک اشتباه در قیمتگذاری ممکن است به سادگی شکست زودهنگام را در سرنوشت آن محصول رقم بزند. اتفاقی که برای سونی در سال ۲۰۰۶ و زمان عرضه پلی استیشن 3 هم افتاد. حالا که کنسولهای جدید سونی و مایکروسافت هر دو در راه هستند، بخش بزرگی از رقابت به قیمتگذاری بر میگردد و ظاهرا هر دو کمپانی ترجیح میدهند تا ابتدا منتظر رقیب بمانند. الکس کرنز (Alex Cranz)، نویسنده وبسایت گیزمودو در یادداشتی کوتاه از این میگوید که سونی در قیمتگذاری پلی استیشن 5 با چه چالشی مواجه است. در ادامه با هم این یادداشت را میخوانیم.
به گزارش وبسایت خبری بلومبرگ، سونی در پایین نگه داشتن قیمت پلی استیشن 5 با مشکل روبهرو شده است. کنسول نسل بعد سونی قرار است در پایان سال میلادی جاری عرضه شد اما سونی در تلاش است تا هزینه ساخت به ازای هر دستگاه را زیر ۴۵۰ دلار نگه دارد.
با استناد به این گزارش، چالش اصلی این است که سونی بتواند قیمت قطعات مهم و اصلی پلی استیشن 5 را تا محدودهای منطقی و مناسب پایین آورد. به نظر میرسد که DRAM و حافظه فلش NAND قطعاتی هستند که سونی در ارزان نگه داشتن آنها مشکل دارد. هر دو قطعه برای کاهش زمان بارگذاری بازیها که سونی تا این حد با آن فخر فروشی میکند، ضروری هستند و از هر دو در موبایلها و لپتاپهای پرچمدار استفاده میشود. از آنجایی که ایکس باکس سری ایکس هم در تلاش است تا از لحاظ قدرت سختافزاری خالص، سونی را شکست دهد؛ احتمالا ردموندیها هم در تهیه همین قطعات با مشکل روبهرو باشند.
رقم ۴۵۰ دلاری که در گزارش بلومبرگ آمده، هزینه و قیمت پلی استیشن 5 زمانی که در بازار عرضه میشود، نخواهد بود بلکه هزینه لازم برای تولیدش است. اما معمولاْ همین موضوع نشانه خوبی از قیمت نهایی دستگاه هم خواهد بود. برای مثال به گفته وبسایت تحلیلی IHS Markit قیمت ساخت هر پلی استیشن 4 در این نسل برای سونی ۳۸۱ دلار بود و خود کنسول با قیمت ۴۰۰ دلار برای فروش گذاشته شد. با انجام همین محاسبات، پلی استیشن 5 باید حدودا ۴۷۰ دلار باشد تا سود همین نسل را حفظ کند.
اما سازندههای کنسول درست مانند شرکتهای تولید کننده تلفنهای همراه گاهی سختافزار خود را با ضرر میفروشند و هزینه ناشی از آن را با فروش نرمافزار (بازیها) جبران میکنند. بنابراین پلی استیشن 5 ممکن است ارزانتر باشد. این اتفاقی بود که در سال ۲۰۰۶ هم برای سونی افتاد و ژاپنیها مجبور شدند پلی استیشن 3 را با ضرری سهمگین روانه بازار کنند. قیمت کنسول ۲۰ گیگابایتی پلی استیشن 3 در هنگام عرضه ۵۰۰ دلار بود اما با استناد به گزارشی، هزینه ساخت آن ۸۰۵.۸۵ دلار بوده است.
بیشتر بخوانید:
- مشخصات سختافزاری پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس فاش شد
- ایکس باکس سری ایکس در برابر پلی استیشن 5 – نبردی سخت بر سر قیمت
- هدست PSVR 2 احتمالا بعد از عرضه پلی استیشن 5 به فروش خواهد رسید
اما پلی استیشن 3 مشکل بزرگتری از آن ضرر ۳۰۰ دلاری که باید سر هر کنسول میداد هم داشت. این برچسب قیمت مشتریان را به تردید انداخت و در نتیجه ایکس باکس 360 ارزانتر رقیبش را به راحتی پشت سر خود گذاشت. تا پایان ماه مارس سال ۲۰۰۷، بخش گیم سونی ضرری ۱.۵۱ میلیارد دلاری را به خود دیده بود.
احتمالا گیمرهای امروزی نسبت به سال ۲۰۰۶ بیشتر متمایل هستند تا هزینه گرانتر کنسولها را به جان بخرند به خصوص حالا که یک کارت گرافیک هزینهای به اندازه خود کنسول به همراه دارد. اما باز هم از طرفی وقتی میتوانید نسخه لایت کنسول نینتندو سوییچ را با قیمتی بسیار کم چون ۲۰۰ دلار تهیه کنید، خرید کنسولی که دو برابر بیشتر قیمت دارد، شاید واقعا سخت باشد.
احتمالا همین موضوعی دلیلی باشد برای آنکه سونی میخواهد هدست واقعیت مجازی پلی استیشن را نیز همراه با کنسول جدید ارتقا دهد. منابع مختلفی گزارش کردند که سونی تصمیم دارد تا هدستی جدید را بعد از عرضه پلی استیشن 5 منتشر کند. اگر قیمت پلی استیشن 5 به همان اندازهای باشد که هزینه ساختش از آن خبر میدهد، یک هدست با کیفیت که به راحتی قابل استفاده است، میتواند به توجیه قیمت تمام شده پلی استیشن 5 در نبرد با مقرون بهصرفه بودن سوییچ و انعطافپذیری پلتفرمی چون کامپیوتر کمک کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
همین جنگ قیمت نشان خواهد داد که مایکروسافت واقعا میخواد کاری انجام بده یا نه !!
اگر بیاد کنسولش رو زیر ۵۰۰ دلار مثلا ۴۵۰ دلار قیمت بزنه حتی با ضرر و بعد یه اکانت چند ماهه گیم پس هم بده روی کنسول شاید با یه گلد یکی دوماهه عملا سونی تو بد وضعیتی میفته برای مقابله چون حتی اگر کنسولش رو ۴۰۰ دلار هم بده در مقابل انبوه بازیهای رایگان گیم پس در هنگام عرضه و تبلیغی که مایکروسافت میتونه انجام بده عملا در چند ماه اول عرضه ،خرید کنسول سونی و بازی کردن باهاش بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار هزینه خواهد داشت
!!! اگر مایکروسافت همچین حرکتی بزنه و از اون پول های باد کردش استفاده کنه اونوقت نشون میده واقعا تصمیمش جدیه در غیر این صورت سونی خوب بلده چکار کنه و مطمئنم سونی باز هم جلو میفته !!!
مایکروسافت فقط برای یک شبکه اجتماعی کاری ۲۶ میلیارد دلار میده با این پول میتونه یوبیسافت رو هم بخره (فقط جهت مقایسه میدونم فروشی نیست) !!!!! چرا خرج نمیکنه نمیدونم.
در هر صورت کاش پول داشتم جفت کنسولا رو میخریدم کاش انحصاری وجود نداشت همه بازی های مورد علاقم رو بازی میکردم چرا من هم عاشق گیرزم هم آنچارتد خداااااا