گودزیلا: 10 فیلم لغو شده که شاید تبدیل به آثار محشری میشدند
فرنچایز گودزیلا به اندازه کافی عجیب و غریب است و آثار و حواشی که پیرامون آن خلق شده گاهی بسیار دور از ذهن به نظر میرسند اما اوضاع میتوانست با اکران این 10 فیلم لغو ...
فرنچایز گودزیلا به اندازه کافی عجیب و غریب است و آثار و حواشی که پیرامون آن خلق شده گاهی بسیار دور از ذهن به نظر میرسند اما اوضاع میتوانست با اکران این 10 فیلم لغو شده از فرنچایز گودزیلا عجیبتر هم بشود.. ساخت فیلمهای گودزیلا بسیار سخت است. کارگردانان علاوه بر نگران بودن برای طراحی هیولاها و جلوههای یوژه، باید اینکه چه هیولاهایی را مقابل گودزیلا قرار دهند و از همه مهمتر اینکه بدانند چقدر بودجه صرف ساخت فیلم کنند.
در طول تاریخ گودزیلاسازی توسط ژاپنیها (گودزیلاهای هالیوودی را فراموش کنید، این هیولا متعلق به ژاپن است و جنس اصل و اورجینال آن در کشور سرزمین آفتاب یافت میشود) آثاری بودند که بنا به دلایل مختلف از ساخت و عرضه آنها جلوگیری شد. تیم متفکر پشت عناوین گودزیلا تصمیم گرفتهاند که این فیلمنامهها و ایدهها را به واقعیت تبدیل نسازند تا دیگر آثار گودزیلایی بیشتر دیده شود.
اما به نظر میرسد برخی از این پروژه های لغو شده اگر میتوانستند به مرحله تولید برسند واقعا جالب میشدند. در ادامه به معرفی 10 مورد از آنها که دوست داشتیم توسط کمپانی Toho ساخته شوند را ذکر کردهایم:
- 1 10- Godzilla Reborn
- 2 9- Godzilla 3-D
- 3 8- Godzilla 3-D To The MAX
- 4 7- Godzilla Vs. MechaMothra
- 5 6- Godzilla Vs. Ghost Godzilla
- 6 5- Godzilla Vs. Gamera گودزیلا در برابر گامرا
- 7 4- King Kong Vs. Godzilla Sequel دنباله فیلم کینگ کنگ در برابر گودزیلا
- 8 3- Frankenstein Vs. Godzilla فرانکشتاین در برابر گودزیلا
- 9 2- Batman Vs. Godzilla بتمن در برابر گودزیلا
10- Godzilla Reborn
در سال 2000، کمپانی سونی پیکچرز دوبله انگلیسی فیلم Godzilla 2000 (تهیه شده در کشور ژاپن) را در ایالات متحده آمریکا، به عنوان روشی برای معذرت خواهی برای اشتباهات سال 1998 (برای ساخت یک نسخه آمریکایی و کاملا بیربط به این هیولا)، منتشر کرد. در حالی که اکران این فیلم دوبله شده عملکرد قابل قبولی نداشت اما به اندازه کافی تأثیرگذار بود که مایکل شلسینگر، تهیه کننده، را متقاعد کند تا ساخت دنبالهای را برای آن آغاز کند. این فیلم حول حمله گودزیلا به هاوایی رقم میخورد و بسیاری از شخصیتهاای فیلم قبلی را شامل میشد.
شلسینگر امیدوار بود که ساخت این فیلم با روش سنتی و بدون استفاده از جلوههای ویژه پر زرق و برق (استفاده از ماکت و...) بتواند بودجه را به کمتر از 20 میلیون دلار برساند اما متاسفانه خواسته های Toho باعث شد تا هزینه های فیلم سر به فلک بکشد و اینطور شد که Reborn هرگز به مرحله ساخت و اکران روی پرده سینماها نرسید.
9- Godzilla 3-D
سینمای سه بعدی، مدتها قبل از اینکه فیلم آواتار دیدن نسخههای سه بعدی در سینماهای سراسر جهان را برای عموم عادی سازی کند و پس از آن سیل آثار سه بعدی روانه سینماها شود، هنوز هم تازگی داشت. اوایل دهه 80، زمانی که نسخه سه بعدی فیلمهای آروارهها (Jaws) و جمعه سیزدهم (Friday 13th) روی کار بودند، کارگردان آمریکایی، استیو ماینر، در نظر داشت همین نسخه را برای یک فیلم گودزیلا نیز بپیچد تا با استفاده از استاپ موشن و تکنولوژی پیشرفتهای نظیر رباتها و استفاده از عناصر پویانمای این کار را جلو ببرد و نام این هیولا را بار دیگر سر زبانها بندازد.
در حالی که ایده کار و مدلسازی گودزیلا انجام شده بود، این پروژه به دلیل نگرانی هایی در رابطه با کمبود بودجه متوقف شد. تمام استاپ موشنها حدود 30 میلیون دلار (94 میلیون دلار امروزی) هزینه میخواستند و همین باعث شد تا استودیوهای زیادی از ادامه دادن این پروژه اجتناب کنند.
8- Godzilla 3-D To The MAX
اوایل دهه 2000، Yoshititsu Banno ، کارگردانی که به ساخت فیلم گودزیلا در برابر هدورا Godzilla vs. Hedorah معروف است، ایده ساخت فیلم کوتاهی از گودزیلا را به صورت IMAX ارائه داد. با توجه به اینکه ممکن بود مردم آمریکا از تماشای فیلم گودزیلا روی صفحه نمایش بزرگتر بیشتر استقبال کنند، Banno، کمپانی Toho را متقاعد کرد تا به او اجازه دهد فیلم Godzilla vs. Hedorah را در نسخهای کوتاهتر بازسازی کند تا از پس هزینههای ساخت آن به صورت IMAX بربیاید.
درحالی که این فیلم به مرحله تولید نرسید، D to the Max-3 درواقع مقدمهای برای ریبوت فیلم گودزیلا در سال 2014 توسط هالیوودیهاشد. پس از ورود به مرحله ساخت فیلم بود که برایان راجرز، تهیه کنندهای با سابقه در استاپموشنهای سه بعدی، Toho را متقاعد کرد تا فیلم را به بلندی معمول بسازند. این کمپانی پذیرفت و با استودیو لجندری پیکچرز قرارداد بست و اتفاقات پس از آن را هم خودتان میدانید.
7- Godzilla Vs. MechaMothra
نسخههای رباتیک از هیولاهای معروف کایجویی (کایجو به هیولاهای بزرگ و وحشتناکی گفته میشود که در آثار هیولامحور ژاپنی وجود دارند) یک ایده نوظهور بودند. اما بعد از اینکه اژدهای سه سر معروف این سری یعنی کینگ گیدورا King Ghidorahدر سال 1991 در یک اثر سینمایی به عنوان ربات به زندگی بازگشت، مردم و هواداران شروع به گمانه زنی کردند که چه هیولای دیگری قرار است با استفاده از درمان رباتیک دوباره به زندگی بازگردد. با جلوههای ویژه خاصی که مخصوص Koichi Kawakita کارگردان بود، هیولای محبوب ماترا (Mothra) میتوانست نجات یافته بعدی باشد.
قبل از انتشار فیلم گودزیلا و ماترا در سال 1992، کاواکیتا ایده کشته شدن حشره غول پیکر مورد علاقه همه و برگشتن او به زندگی پس از یک سال به عنوان یک هیولای مکانیکی را داد.
مسلم است که ماترا از تمام وقایع فیلم جان سالم به در برد و تار خود را را به سمت ایده MechaMothra پرتاپ کرد و آن پروژه را از هم فروپاشید. سرانجام این ایده در سال 1993 جای خود را به فیلم Godzilla vs. Mechagodzilla II داد.
6- Godzilla Vs. Ghost Godzilla
بعد از فیلم Godzilla vs. SpaceGodzilla در سال 1994، Toho میخواست هیولایی که این کمپانی را مشهور کرده بود را بکشد و آن را به نحوی به نسخه اورجینال فیلم در سال 1954 گره بزند و با این کار حسابی سر و صدا راه بندازد. اواخر سال 1994، Shinji Nishikawa، فیلمنامهنویس، پیشنویسی مربوط به فیلم Godzilla vs. Ghost Godzilla را ارسال کرد که در آن گودزیلا با روحی که نزدیک به 40 سال قبل مرده بود، مبارزه میکند.
این فیلم میتوانست برای یک فیلم کایجویی بسیار حالت تاریک و خشنی پیدا کند و باعث میشد تا روح پیر گودزیلا، گودزیلای جوان را به تسخیر درآورد، به روایتی دیگر این ایده گودزیلا را وادار میکند تا به طور بالقوه با پسر خود مبارزه کند.
سرانجام Toho احساس کرد که مبارزه گودزیلا با خودش اما به شکلی دیگر کمی زیادهروی است و اینطور شد که این ایده هم دور انداخته شد. این کمپانی میتوانست تا وصل کردن نسخه اصلی فیلم به آخرین آن با Destroyah، هیولایی که در واقع خرچنگ جهش یافته با استفاده از سلاح Oxygen Destroyer بوده است، ادامه دهد.
5- Godzilla Vs. Gamera گودزیلا در برابر گامرا
سال ها بود که گودزیلا و گامرا مثال کوکاکولا و پپسی در دنیای فیلمهای کایجو (هیولامحور) بودند بنابراین منطقی بود که این دو موجود غولپیکر روی پرده سینماها با هم مبارزه کنند. هر دو این هیولاها به شدت معروف بودند و هواداران خاص خود را داشتند، بعد از اینکه Toho با کمپانی Daiei، سازندگان گامرا، همکاری کرد تا سهگانه گامرا را در سالهای 1995 و 1999 بسازند، اجرایی کردن این ایده امری بدیهی به نظر میرسید. در سال 2002، کمپانی Kadokawa، از احتمال مبارزه این دو هیولا در یک اثر واحد سینمایی برای اولین بار صحبت کرد.
متاسفانه Toho این پیشنهاد سرنوشتساز که میتواست در صنعت سینمای ژاپن تاریخساز شود را رد کرد و کمپانی Kadokawa هم به ساخت فیلم هایی از گامرا ادامه داد و در سال 2006، فیلم Gamera the Brave را اکران کرد. از آن زمان به بعد، آن فرنچایز در برزخ گیر افتاده است. هرچند هنوز امیدواریم که روزی گامرا با بزرگترین رقیب خود روبهرو شود.
4- King Kong Vs. Godzilla Sequel دنباله فیلم کینگ کنگ در برابر گودزیلا
بعد از اکران و موفقیت فیلم کینگ کنگ در برابر گودزیلا King Kong vs. Godzilla)) در سال 1962 که به محبوبیت جهانی رسید، تنها چیزی که Toho میخواست این بود که این شهرت را حفظ کند و در همین مسیر قدم بردارد.
با در نظر گرفتن موفقیت چشمگیر و جذابیت گسترده فیلم اول، منطقی بود که Toho بخواهد دوباره از این فرمول استفاده کند. با این حال، کسی نمیداند دقیقا چه شد اما یک جای کار لنگید و در نتیجه کل پروژه از هم پاشید و این کمپانی به دنبال هیولاهای دیگری برای رویارویی با گودزیلا گشت.
3- Frankenstein Vs. Godzilla فرانکشتاین در برابر گودزیلا
کل ایده فرانکشتاین در برابر گودزیلا (Frankenstein vs. Godzilla) میتوانست شامل لحظه ظهور هیولایی در بمباران هستهای هیروشیما به تفسیری از کتاب کلاسیک نویسنده انگلیسی فرانکشتاین یعنی مری شلی باشد.اگر فیلم طبق برنامهریزی پیش میرفت، گودزیلا به عنوان قهرمان از ژاپن در مقابل این موجود جهش یافته دفاع میکرد.
در حالی که کمپانیToho از اینکه مخاطبان نسبت به نقش گودزیلا در قالب یک قهرمان چه واکنشی نشان میدهند، تردید داشت،این کمپانی از ایده استفاده از شخصیت فرانکشتاین در فیلمی دیگر استقبال کرد و نتیجه آن ساخت فیلم Frankenstein vs. Baragon و اکران آن در سال 1965 شد.
در همین حال، گودزیلا به مصافی با هیولایی دیگر از Toho رفت که ماحصل آن فیلم ماترا در برابر گودزیلا (Mothra vs. Godzilla) در سال 1964 شد. بسیاری از طرفداران این فیلم را بهترین فیلم از این فرنچایز میدانند.
2- Batman Vs. Godzilla بتمن در برابر گودزیلا
سه سال بعد از مبارزه گودزیلا با کینگ کنگ، کمپانی Toho خواستار مبارزه گودزیلا با یکی دیگر از شخصیتهای شناخته شده و مطرح فرهنگ آمریکایی بود و در دهه 60 چه کسی محبوب تر از بتمن وجود داشت؟ با موفقیت چشمگیر سریال ادام وست در نقش بتمن، مبارزه او با وحشتناک ترین هیولای دنیا با عقل جور در میآمد.
ایده بتمن در برابر گودزیلا به طرز دیوانهواری پیچیده بود. به این صورت که بتمن و رابین سعی میکنند تا جلوی دانشمند دیوانهای که میخواهد با استفاده از دستگاه کنترل کننده ذهن، گودزیلا را وادار به ویرانی ژاپن کند را بگیرند. در حالی که این فیلم هرگز ساخته نشد، هیچ چیزی مانع از حضور گودزیلا در دنیای کمیک بوکهای آمریکایی در چند دهه پس از آن نشد.
1- Bride Of Godzilla عروس گودزیلا
مدتی است که عاشق شدن هیولای معروف داستان سوژه کلیشه ای فیلم های ترسناک شده است. این اتفاق برای گودزیلا میتوانست در اوایل سال 1956، 2 سال بعد از اینکه اولین فیلم این فرنچایز در سینماها اکران شد، اتفاق بیفتد. بعد از موفقیت دوباره گودزیلا، Hideo Ungami، فیلمنامه نویس، ایده فیلم "عروس گودزیلا" را به کمپانی توهو ارائه داد. داستان به این صورت بود که گودزیلا در نهایت دلباخته حریفش که یک ربات غول پیکر و ساخته دانشمندی از تصویر دختر فوت شدهاش است، میشود.
Toho نمیخواست شور و اشتیاق این فرنچایز از دست برود پس تصمیم گرفت یک استراحتی به پروژه بدهد ولی نتیجه آن خوابیدن این فرنچایز به مدت تقریبا یک دهه شد. گفته میشود، ایده هایی از این فیلم به نحوی در فیلم های کایجوی دیگر از جمله فیلم گودزیلا: پادشاه هیولاها (Godzilla: King of the Monsters)، ظاهر شد.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فقط یه خواهشی دارم فقط فیلمو زودتر نشون بدید خدا کنه گودزیلا ببره
امیدوارم فیلم کونگ علیه گودزیلا شکست نخوره و مردم استقبال کنن