نقد انیمیشن Mortal Kombat Legends Scorpions Revenge – نبرد را آغاز کنید
در زمانهای گذشته (تقریبا سی سال پیش) بازیهای رزمی مانند Street Fighter با اینکه سمفونی مشت و لگد بودند ولی خشونت در آنها محدود به پرتاپ ضربات دست و پا میشد. بازی Mortal Kombat در ...
در زمانهای گذشته (تقریبا سی سال پیش) بازیهای رزمی مانند Street Fighter با اینکه سمفونی مشت و لگد بودند ولی خشونت در آنها محدود به پرتاپ ضربات دست و پا میشد. بازی Mortal Kombat در همان زمانها به عنوان یک رقیب قدر برای تمامی عناوین فایتینگ (رزمی) وارد بازار بازیهای ویدیویی شد و تکلیف خود را از همان بازی نخست در سال 1992 خیلی صریح و واضح روشن ساخت:: «ما اینجا مرزی برای خشونت نداریم و حمام خون راهانداختهایم.» مورتال کامبت با همین ایدئولوژی و ویژگی توانست قد علم کند و به سرعت تبدیل به یک فرنچایز محبوب بشود و تا به امروز این برند میزبان تقریبا بیست و پنج بازی ویدیویی بوده است.
مورتال کامبت اما هرچه قدر که در مدیوم بازیهای ویدیویی موفق بوده و تقریبا تمامی عناوین اصلی و فرعی این سری توانستهاند حرفهایی برای گفتن داشته باشند، در عالم سینما و تلویزیون ناکام باقی مانده است. هالیوود و شبکههای مختلف تلویزیونی و حتی خود طرفداران چندین بار سعی کردهاند که از دل داستان مورتال کامبت یک اثر انیمیشنی یا سینمایی درست و درمان بیرون بیاورند و این تلاشها تقریبا نافرجام باقی ماندهاست. دو فیلم ابتدایی که «اووه بول» از این سری ساخت اقتباسهای بدی هستند و سریال تلویزیونی این سری با نام Mortal Kombat: Conquest نیز یک شکست تمام عیار به شمار میآید.
سریال انیمیشنی مورتال کامبت نیز که در سال 1996 عرضه شد اثر چندان موفق آمیزی نبود و این سری تنها در یک سریال اینترنتی با نام Mortal Kombat: Legacy توانست کمی خوش بدرخشد. دیگر آثار ساخته شده از روی این فرنچایز نیز (مانند کارتون سینمایی که در بازار ویدیویی عرضه شد و در واقع اسپین آفی برای فیلم کلاسیک این اثر به حساب میآید) نیز همگی آثار فراموش شدهای هستند که هیچیک نتوانستند ادای دین مناسبی به دنیای خونین مورتال کامبت به جا بیاورند.
برادران وارنر بالاخره بعد از سالها تلاش برای ساخت یک اثر سینمایی خوب، اعلام کرده که فیلم جدیدی از مورتال کامبت قرار است در سال ۲۰۲۱ ساخته شود، فیلمی که با توجه به عوامل پشت پرده آن میتوان به آن امیدهایی داشت. اقتباسهای خوبی که اخیرا از بازیهای ویدیویی صورت گرفته (مانند دو فیلم پوکمون و سونیک که هر یک فروش بیسابقهای را نیز تجربه کردند) رگههای تازهای از امید را در میان گیمرها ایجاد کرده که هالیوود بار دیگر چراغ سبز به ساخت آثار اقتباسی نشان دهد و این بار در کنار این چراغ سبز، به این آثار بها بدهد و فیلمهای باارزشی تولید کند.
استودیو برادران وارنر پیش از آنکه فیلم جدید مورتال کامبت خود را روانه اکران کند، یک پیش غذای خونین و داغ را در قالب یک انیمیشن سینمایی آماده کرده است. انیمیشن Mortal Kombat Legends Scorpions Revenge اولین سری از انیمیشنهای جدید مورتال کامبت خواهد بود که احتمالا ادامهدار خواهد شد و آثار دیگری نیز با پیشوند Mortal Kombat Legends به بازار عرضه خواهد شد. همانطور که از نام این اثر برمیآید، اولین گزینهای که تیم سازنده به سراغ خلق داستانش رفته کاراکتر اسکورپیون (به زبان بچگیهایمان، نینجا زرده!) بوده که بیشک جزو محبوبترین شخصیتهای این سری به شمار میرود. این ضدقهرمان که تاکنون در آثار سینمایی ساخته شده نیز چندان مورد توجه قرار نگرفته بود حالا انیمیشن مستقل خودش را دارد.
هانزو هاساشی یک نینجای جنگجو از قبیله شیرا-ریو است که کارشان آدمکشی است. انیمیشن با گفتمانی بین هانزو و پسرش در مورد استقامت عقربها آغاز میشود و سپس این پدر و پسر بعد از بازگشت به خانه با یک کشتار فجیع روبرو میشوند. فیلم با این سکانس آغازین به شدت بیرحمانه و دیوانهوار و البته خونین (که کم شبیه به سکانس کشتار خونین بیل را بکش نیست!) کار خود را شروع کرده و مانند قسمت اول این سری که در سال 1992 عرضه شد، تکلیف خودش را با بیننده روشن میسازد: «این خونینترین انیمیشنی است که میخواهید آن را ببینید.»
برادران وارنر پیشینه استفاده از خشونت در انیمیشن را به سبب کارهای کمپانی دیسی دارد و در آثاری چون کنستانتین، خط مرزهای خشونت در این مدیوم سینمایی را رد کرده بود اما انیمیشن Mortal Kombat Legends Scorpions Revenge پا را فراتر از این حرفها گذاشته و رسما تبدیل به یک سلاخخانه میشود. در اینجا کاراکترها قلع و قمع شده و تکه تکه شدن شخصیتها و نابود شدن تار و پود و استخوانشان (درست مانند صحنههایی که در خود بازی به حالت X-Ray دیده میشود) به وفور یافت میشود. خشونت بیحد و مرزی که در انیمیشن جاری است کاملا به سبک و سیاق بازی وفادار بوده و برخلاف انیمیشن پاستوریزه سال 1996 از این سری، حالا میتوان نبردهای نزدیکتری به دنیای بازی را در این تصاویر متحرک کارتونی دید.
هانزو بعد از اینکه میبیند تمام قبیلهاش توسط ساب زیرو (نینجای آبیپوش) کشته شدهاند تصمیم میگیرد که همه آنها را بکشد. او در حین مبارزه با این افراد پسرش را کناری میگذارد و وارد یک کارزار خونین میشود و همانطور که خشم جلوی چشمانش را گرفته، مردمان را سلاخی میکند. این کشت و کشتار تا زمانی که خود سابزیرو وارد عمل شده ادامه دارد و پس از ورود این نینجای یخی، ورق برگشت میخورد. ساب زیرو جلوی دیدگان هانزو پسرش را کشته و او را نیز به دیار باقی میفرستد. هانزو در جهنم بعد از اینکه تعداد کثیری از اهالی دوزخ را میکشد و شایستگی و قدرت خودش را نشان میدهد، پیمانی با کوان چی (فرمانده آنجا) بسته و ضمن دریافت قدرتهایی خاص، ماموریت پیدا میکند تا در مسابقات رزمی و خونینی که بین جهانها در هر سال برگزار میشود شرکت کند؛ مسابقاتی به نام Mortal Kombat.
موضوعی که در انیمیشن Mortal Kombat Legends Scorpions Revenge به چشم میخورد، وفادارانه بودن این اثر به داستان بازی است اما باید اعتراف کرد مقدار و دز این وفاداری شاید خیلی بیش از حد باشد. سازندگان با یک رویکرد فن سرویس (ساخت اثری که صرفا برای خشنود کردن طرفداران باشد) از انجام هرگونه ریسک پرهیز کرده و عملا داستانی را نشانمان میدهند که پیشتر در بازیها نیز سیر تا پیاز آن گفته شده بود. در واقع انیمیشن Mortal Kombat Legends Scorpions Revenge هیچ لایه جدیدی را از داستان اسکورپیون برای بیننده باز نمیکند و اگر تماشاگر بازیها را تجربه کرده باشد، شاید اطلاعاتش از زندگی این شخصیت بیشتر هم باشد. انیمیشن ترجیح داده که سریع و بدون هیچ حواشی داستان اسکورپیون را روایت کند و به هیچوجه وارد بطن ماجرا و شفافسازی برخی حفرههای داستانی موجود نشود.
احتیاط بیش از حد سازندگان در بخش فیلمنامه این اثر تنها به شخصیت اصلی آن برمیگردد و تمام کاراکترهای موجود در بازی را در بر میگیرد. در این انیمیشن سعی شده تا بیشتر شخصیتهای معروف فرنچایز مورتال کامبت به نمایش در بیایند و ادای احترامی به همه آنها صورت بگیرد، گرچه مشخصا برخی از کاراکترها به طور کلی در ماجرا قرار ندارند و به عنوان برگهای برنده برای قسمتهای بعدی در نظر گرفته شدهاند. خرده داستانهایی که از دیگر شخصیتهای قهرمان انیمیشن به دست میآید در حد یک خط هم نبوده و انیمیشن با این پیشفرض قصه خود را جلو میبرد که بینندگانش با بازیها سر و کله زده و حالا صرفا برای دیدن یک اثر سینمایی بلند با شخصیتها و لوکیشنهای آشنا و محبوب خود، مشغول دیدن این انیمیشن هستند.
نگرشی که سازندگان دارند محتاطانه بوده، کارگردان که پیشتر دوازده قسمت از سریال آواتار:آخرین بادافزار و انیمیشن سینمایی Justice League: Throne of Atlantis را ساخته، معمولا خلاقانهتر رفتار میکرده و حالا از این کار سرباز زده است. او در انیمیشن Justice League: Throne of Atlantis الهاماتی از داستان اصلی گرفت و تغییراتی در داستان به وجود آورد که موجب جذابتر شدن آن شد اما در انیمیشن مورتال کامبت ترجیح داده که همان خط روایت داستانی تکراری را روایت کند. کارگردان خلاقیت خود را صرف ساخت اکشن انیمیشن و انتخاب زاویه تصویر مناسب برای روایت داستان خود کرده و انصافا در این راه کاملا موفق بوده به طوری که میتوان ادعا کرد Mortal Kombat Legends Scorpions Revenge جدید او یکی از بهترین آثار اکشن در میان انیمیشنهای دو بعدی به حساب میآید.
طراحی بصری شخصیتها بسیار تداعی کننده طراحی سریالهای ابرقهرمانی در دهه ۹۰ (به خصوص سریالهای مردان ایکس) است، شخصیتهای عضلانی غلوآمیز با طراحی نسبتا رئال که در آن تمامی مردان و زنان مانند قهرمانان رشته بدنسازی به تصویر کشیده شدهاند. این استایل گرافیکی با تم انیمه مانندی ترکیب شده و نتیجه حاصل کار یک طراحی گرافیکی کلاسیک با سر و شکل امروزی شده است.
فیلمنامه تنها حسنی که دارد اینست که بالانس به شدت مناسبی را میان کمدی و اکشن خونین خود ایجاد کرده و دیالوگهای بامزه در آن به وفور دیده میشود. این موضوع باعث شده که خشونت و تاریکی حاکم بر انیمیشن کمتر به چشم بیاید و هضم آن آسانتر باشد.
انیمیشن Mortal Kombat Legends Scorpions Revenge در بازار ویدیویی عرضه شده و کار خود را به عنوان یک اثر سینمایی با محوریت مورتال کامبت و برای طرفداران آن به درستی انجام میدهد، این اثر با وجود نقاط ضعفی که دارد همچنان از دیگر آثار اقتباسی انیمیشنی و لایواکشنی که از فرنچایز صورت گرفته بهتر است وبا مدت زمان ۸۰ دقیقهای خود میتواند بهتر از یک سریال اقتباسی از خود عملکرد نشان دهد. اگر طرفدار مورتال کامبت و مبارزههای بیرحمانه آن هستید، این انیمیشن عناصر بسیار زیادی را در خود گنجانده و با حجم زیادی از ادای دینها به خود بازی و صحنههای بیش از حد اکشن و خشن خود، توانسته رسالتش را در برابر راضی کردن یک طرفدار به درستی انجام دهد.
بیشتر بخوانید:
- مورتال کامبت به پرطرفدارترین سری بازی مبارزهای نسل هشتم تبدیل شد
- آیا فیلم مورتال کامبت به اندازه بازیها باکیفیت خواهد بود؟
- چرا هیچکس فیلمهای کلاسیک Mortal Combat را دوست ندارد
- تاریخچه Mortal Kombat – از قلم افتادهها
تماشا کنید: برنامه ویدیویی ویجیاتو – تئوریهای فیلم جوکر
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام.کسانی که ندیدن حتما پیشنهاد میکنم ببینن.بهترین انیمیشنی بوده که تا حالا دیدم !!
نقد؟؟؟ اسم این نقده؟؟؟ این نهایتا یک تعریف کردن خوب بود
عالی بود حتما ارزش دیدن داره
من که نگاهش کردم. دوستان هرکی از این بازی خوشش میاد این انیمیشن رو هم نگاه کنه تقریبا تمام باز طنز کارتون هم روی دوش جانی کیج بدبخته???
توی متن چندین بار مورتال کامبت به اشتباه مورتال کامیت نوشته شده
آقا عجیب چیز نابی بود
انیمیشن به این خشونت ندیده بودم تا حالا
لذت بردم انصافا
اون Get Over Here آخرش واسه کوانچی خدا بود خدا