ارائه تسهیلات به فیلمهای که به صورت اینترنتی اکران میشوند
در پی شیوع ویروس کرونا، سینماهای جهان و ایران بیش از هر صنف دیگری لطمه دیدند و اکران تمام آثار متوقف شد یا به تاخیر افتاد. به همین ترتیب برخی از موسسات به فکر پخش ...
در پی شیوع ویروس کرونا، سینماهای جهان و ایران بیش از هر صنف دیگری لطمه دیدند و اکران تمام آثار متوقف شد یا به تاخیر افتاد. به همین ترتیب برخی از موسسات به فکر پخش اینترنتی فیلمهای در شرف اکران خود افتادند، که بستر اغلب آنها روی پلتفرمهای دیجیتالی بومی فیلیمو و نماوا نیز فراهم شده و حالا در ایران هم مانند سایر نقاط صحبت از اکران اینترنتی در میان است.
در همین راستا ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) طی بیانیهای از اعطای تسهیلات به فیلمهای سینمایی که در رسانههای دیجیتالی اکران میشوند خبر داده است. به این ترتیب که اگر یک اثر به صورت غیرانحصاری روی تمام پلتفرمها اکران شود، میتواند از مزایای تبلیغات در صداوسیما بهرهمند شود. این موضوع میتواند تا حدی بحث رقابت میان VODها را که در همه جای دنیا وجود دارد به چالش بکشد.
متن کامل بیانیه ساترا به شرح زیر است:
در روزهایی که کشور و جهان با معضل بیماری کرونا روبهرو است، صنعت سینما نیز از این مسئله متأثر شده است. ضرورت رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، منجر به اکران نشدن فیلمهای سینمایی در سالنهای سینما شده که میتواند منجر به لطمه جدی به تولیدکنندگان فیلم شود.
در این شرایط اهمیت رسانههای صوت و تصویر به عنوان بستری برای نمایش و اکران فیلمهای سینمایی، بیش از پیش خود را نشان میدهد. خانواده رسانههای صوت و تصویر میتوانند به بهترین نحو از این فرصت استفاده کنند و در راستای رسیدن به سهم حداکثری محتوای ایرانی گام بردارند. همچنین در صورت تجربه موفق اکران فیلم های سینمایی در سامانه های برخط ممکن است اکران فیلم های سینمایی در آینده نزدیک دستخوش تغییر شود.
ساترا به عنوان نهاد تنظیمگر این حوزه ضمن استقبال از اکران فیلمهای سینمایی از طریق سامانههای صوت و تصویر کشور، همچنین با محترم شمردن قراردادهای دوطرفه میان تهیهکنندگان و سامانههای پخش محتوای صوتی و تصویری، اعلام میدارد در راستای انجام وظایف ذاتی خود، ایجاد شرایط برابر برای همه سرویسهای دارای مجوز، جلوگیری از شکلگیری رفتارهای ضدرقابتی و تبدیل محدودیت اکران به فرصت توسعه متوازن کل صنعت رسانههای فراگیر را جزو سیاستها و راهبردهای مد نظر خود قرار میدهد.
در این راستا، بر اساس توافق ساترا و اداره کل بازرگانی رسانه ملی، در صورتی که فیلمهای سینمایی در ایام تعطیلی سینماها در رسانههای صوت و تصویر داخلی اکران شوند و در زمان اکران به نحو "غیرانحصاری" و از طریق تعداد قابل توجهی از رسانههای دارای مجوز قابل دسترس برای عموم باشند، میتوانند از امکانات تسهیلگرایانه تبلیغات فیلمهای سینمایی در رسانه ملی بهرهمند شوند.
ساترا همچنین تلاش خود را برای حفظ مالکیت معنوی فیلمها به صورت مسئولانه پیگیری میکند. لذا همانگونه که در روزهای گذشته از انتشار فیلمهای اکرانشده در رسانهها به صورت غیرمجاز جلوگیری به عمل آمده است در روزهای آتی نیز همین رویه با شدت و دقت دنبال میشود تا زمینه معماری و شکلگیری اقتصاد اکران در سامانههای صوتی و تصویری به درستی صورت پذیرد.
امید است تجربه موفق اکران فیلمهای سینمایی در سامانههای صوتی و تصویری، موجب رشد و توسعه هر چه بیشتر این صنعت شود و شاهد دسترسی کاربران به محتواهای متنوع ایرانی در سامانههای صوتی و تصویری داخلی باشیم.
بیشتر بخوانید:
- نماوا و فیلیمو از انجمن صنفی VOD کشور خارج شدند
- پلتفرمهای ویدیویی آنلاین در مقابله با شیوع ویروس کرونا چه کردند؟
ساترا که به عنوان زیرمجموعهای از سازمان صداوسیما فعالیت خود را برای نظارت و رگولاتوری صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی آغاز کرده، در حالی در بیانیه خود از غیرانحصاری بودن صحبت میکند که در روزهای اخیر انعقاد برخی قراردادهای انحصاری در این سازمان مورد انتقاد برخی از کارشناسان قرار گرفته است.
با منتشر شدن این بیانیه احتمالا اگر بعد از فیلم خروج حاتمیکیا (نقد ویجیاتو) شاهد اکران اینترنتی فیلم دیگری در ایران باشیم، آن فیلم حتما از پلتفرمهایی چون روبیکا (متعلق به توسکا) و دیگر پلتفرمها نیز پخش خواهد شد و تنها با این شرط از تبلیغات تلویزیونی (برخلاف اکران اینترنتی خروج که اجازه تبلیغی پیدا نکرد) بهرهمند خواهد شد.
تماشا کنید: برنامه ویدیویی ویجیاتو – چرا پیدا کردن زیرنویس فارسی سخت شده؟
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.