۱۵ نقشه برتر در بخش چندنفره سری بازی Call of Duty
تا به امروز ۱۶ نسخه اصلی از سری بازی Call of Duty منتشر شده که برخی از آنها جزو بهترین بازیهای صنعت گیم به شمار میروند و برخی دیگر جزو ناامیدکنندهترینها. بنابراین انتخاب بهترین مپهای ...
تا به امروز ۱۶ نسخه اصلی از سری بازی Call of Duty منتشر شده که برخی از آنها جزو بهترین بازیهای صنعت گیم به شمار میروند و برخی دیگر جزو ناامیدکنندهترینها. بنابراین انتخاب بهترین مپهای بخش چندنفره در این فرنچایز کاری آسان نیست. از کلاسیکهای فوقالعاده مثل Call of Duty 4: Modern Warfare گرفته تا آخرین نسخه از بازی که ریبوت Call of Duty Modern Warfare باشد، به سراغ تاریخچه بخش چندنفره در این سری رفتهایم و ۱۵ تا از بهترین مپهای تمام دوران را انتخاب کردهایم.
بیشتر بخوانید:
- داستان کامل بازی Call of Duty Modern Warfare
- این گیمرها بدون شلیک گلوله در Call of Duty: Warzone پیروز شدند
- چطور در Call of Duty Warzone بیشتر کیل بگیریم؟
۱۵. مپ Octane در CoD: Ghosts
Call of Duty: Ghosts به راحتی جزو بدترین نسخههای سری Call of Duty محسوب میشود و بخش چندنفره آن هم چندان مورد توجه مخاطبان قرار نگرفت. دلیل سادهای هم داشت. Time-to-Kill یا مدت زمان لازم برای کشتن دشمنان بسیار کوتاه بود و به این ترتیب بازیکنان را به کمپ کردن ترغیب میکرد. از سوی دیگر، برخی از سلاحهای هیچ لگدی نداشتند و اکثر نقشههای بخش چندنفره هم به زحمت استاندارد تلقی میشدند.
اما بعد نوبت به Octane میرسید. این نقشه صحرایی یک جاده افقی در بخش میانی داشت که محیط بازی را به دو بخش تقسیم میکرد. مبارزات سریع و نزدیک در مسیرهای منتهی به ساختمانها به وفور اتفاق میافتادند و اسنایپرها هم زاویه دید خوبی به مرکز نقشه داشتند. بدون هیچ تردید، این بهترین نقشه بازی Ghosts بود و در حالت Search and Destroy هم به مفرحترین شکل خودش درمیآمد.
۱۴. مپ Resistance در CoD: Modern Warfare 3
جالب است بدانید این مپ براساس لوکیشنی واقعی در پاریس ساخته شده و از لحاظ طراحی، کاملا شبیه به نمونه واقعیاش است. با خیابانهای کمعرض و چند ساختمان که امکان ورود به آنها مهیا بود، Resistance عمدتا روی مبارزات نزدیک تمرکز داشت. درست مانند نسخه Ghosts، بازی Modern Warfare 3 هم از کمبود نقشههای محشر رنج میبرد اما Resistance در این میان استثنا بود؛ عمدتا به خاطر ساختار چند لایهاش و همینطور مسیرهای محدودی که برای جابهجایی در نقشه تعبیه شده بود. با درنظرگیری زد و خورد دائمی در این نقشه، Domination بهترین حالت بازی برای Resistance بود و هیچی تیمی هم از نظر نقطه اسپاون نسبت به تیم دیگر برتری نداشت.
۱۳. مپ Poisson در Call of Duty 3
اکثر شماهایی که این مطلب را میخوانید شاید اصلا Call of Duty 3 را تجربه نکرده باشید. نخستین کال آو دیوتی ساخته شده به دست Treyarch بهترین کمپین داستانی ممکن را نداشت، اما وقتی نوبت به بخش چندنفره میرسد، Poisson به آسانی راه خود را به لیست ۱۵ نقشه برتر در تاریخ کال آو دیوتی باز میکند.
با استفاده از پسزمینه یک روستای فرانسوی، این نقشه چند ساختمان در مرکز داشت و سایر بخشهایش عمدتا باز بود. اما نکته برجسته درباره Poisson، وسایل نقلیهای نظیر دو تانک، یک اتومبیل و یک موتور سیکلت بود که در اختیار هر تیم قرار میگرفت. کافیست با وسایل نقلیه به دور روستا بچرخید و نیروهای زمینی به صورت همزمان در ساختمانها پخش شوند تا متوجه شوید این یکی از معدود نقشههای کال آو دیوتی است که واقعا همکاری تیمی میطلبد. در این نقشه خبری از گرگ تنهای شب بودن و این داستانها نیست و همه باید نقشهای مختلف را برعهده بگیرند تا کار پیش برود.
۱۲. مپ Favela در CoD: Modern Warfare 2
مدرن وارفر 2 چندین نقشه مختلف داشت که هرکدام میخواستند ابتکاری نو و هیجانانگیز را به کار بگیرند. در همین راستا، Favela هم به دنبال نوعی ساختار عمودی بود و انبوهی از ساختمانهای مختلف در دل یکدیگر طراحی شده بودند. وقتی صحبت از این مپ باشد، مبارزات از راه دور معنای چندانی ندارند مگر اینکه در خیابان طویل میانی کمپ کنید. اما استراتژی بهتر اینست که یک سلاح SMG به دست گرفته و در کوچه و پس کوچههای متعددی که با یکدیگر تلاقی میکنند بدوید. این را هم فراموش نکنیم که این نقشه بسیار خوش رنگ و لعاب بود و به آسانی یکی از زیباترین و بهیادماندنیترین نقشههای فرنچایز تلقی میشود.
۱۱. مپ Summit در CoD: Black Ops
معمولا نقشههای برفی سابقه چندان درخشانی در سری کال آو دیوتی نداشتهاند و مپهای Derail ،Whiteout ،Bloc ،Salvage و Downhill همگی از مثالهای این موضوع هستند. اما Summit با ترکیبی متعادل از مبارزات نزدیک و مبارزه از فواصل متوسط از راه میرسید که باعث میشد برای تمام حالات بازی از جمله Capture the Flag و Search And Destroy مناسب باشد. معمولا هر تیمی که ساختمان مرکزی بازی را تصرف کند، تمام نقشه را مال خود میکند و بنابراین مبارزات به شکلی متمرکز اتفاق میافتادند.
نقشه Summit بعدا در کال آو دیوتی آنلاین، بلک آپس 3، بلک آپس 4 و همینطور کال آو دیوتی موبایل بازسازی شد.
۱۰. مپ Nuketown در CoD: Black Ops
بر هیچکس پوشیده نیست که Nuketown حسابی خز شده است و شاهد حضور آن در تمام بازیهای استودیوی Treyarch بعد از نخستین بلک آپس بودهایم. بنابراین گرچه احتمالا بسیاری از افراد از مشاهده دوباره و دوباره این نقشه خسته شدهاند، ولی باید اعتراف کنیم که نقشهای فوقالعاده هم هست. با شباهت نسبی به نقشههای Rust ،Shipment و Dome، مپ Nuketown به شکلی عامدانه کوچک طراحی شد تا میزبان زد و خورد مداوم باشد.
دو ساختمان بر فراز یک کامیون و یک اتوبوس مدرسه قرار گرفتهاند و تقریبا تمام مبارزات در این بخش از نقشه صورت میگیرد. یکی از مشکلات نقشه، تلههای اسپاون آن است و اگر به داخل حیاط خانه دشمن هدایت شوید، چندین اسنایپر برایتان خط گرفتهاند و حسابی از خجالتتان در میآیند. در این نقشه، بهترین کار اینست که چت صوتی را خاموش کنید چون تنها با یک اشتباه، همتیمیهایتان از شما متنفر میشوند.
نقشه Nuketown بعدا در بلک آپس 2، بلک آپس 3، بلک آپس 4، کال آو دیوتی آنلاین و کال آو دیوتی موبایل بازسازی شد.
۹. مپ Carentan در نخستین Call of Duty
اگر بسیاری از شما Poisson را تجربه نکرده باشید، شانس بسیار کمتری وجود دارد که Carentan را به چشم دیده باشید. با این حال، این همان نقشه Chinatown در Call of Duty 4 یا Carentan در WW2 است که البته در این نسخهها اندکی دستکاری و بهروزرسانی شده.
Carentan که احتمالا یکی از بالانسشدهترین نقشههای سری کال آو دیوتی باشد، شهری فرانسوی را با مجموعهای از جادهها، ساختمانها و حیاطهای پشتی برای گشتوگذار به تصویر میکشد. در بخش جنوبی نقشه میتوانید به سقف بزرگترین ساختمان نقشه دسترسی بیایید که نقش پایگاه دیدهبانی را نیز برای زیر نظر داشتن جادههای اطراف ایفا میکند. چند ماشینگان هم در جایجای نقشه تعبیه شده تا کنترل کامل محیط توسط تیم خودی بسیار آسان باشد. فقط یک چیز یادتان باشد... هیچوقت در Carentan اسنایپ نکنید.
نقشه Carentan بعدا به شکل Chinatown در مدرن وارفر 2 درآمد و در کال آو دیوتی 2 و WWII هم بازسازی شد.
۸. مپ Overgrown در CoD 4: Modern Warfare
نخستین نقشهی Call of Duty 4 در این لیست (اما نه آخرین)، یکی از بزرگترین نقشههای سری نیز هست. کم پیش میآید در کال آو دیوتی شاهد نقشهای با این حجم از فضای باز و کمبود جانپناه مواجه باشیم، اما Overgrown استثنا بود. این نقشه بهشتی برای اسنایپرها و افرادی است که رایفلهای دوربرد به دست میگیرند و هرکسی از هر سوی مپ حواسش به دو پل میانی نیز هست که پیشروی از طریق آنها میسر میشود.
بعد هم خانه مادربزرگ را داریم (که یکی از لوکیشنهای نمادین کال آو دیوتی است و اخیرا به عنوان ایستر اگ راهش به کال آو دیوتی وارزون هم باز شد) که کاملا بر بستر رودخانهای میانی و محیط پشت آن اشراف دارد. اگر اسنایپر بردارید، لباس استتار هم به تنتان خواهد رفت و برای همین، دراز کشیدن در پوشش گیاهی نقشه گزینهای ایدهآل خواهد بود.
نقشه Overgrown بعدا در مدرن وارفر 2 و کال آو دیوتی آنلاین بازسازی شد.
۷. مپ Havana در CoD: Black Ops
درحالی که مپهایی نظیر Octane شامل خیابانهایی میشوند که محیط را از عرض به دو بخش تقسیم میکند، خیابان اصلی در Havana شکلی طولی دارد. نقشه شهر کوبا، تقاطعهایی کوچک در دو طرف پایانی جاده دارد -شبیه به Crossfire در کال آو دیوتی 4- اما خبری از شیب در آن نیست. این یعنی دویدن در میانه جاده کاری بسیار ریسکی به حساب آمده و احتمالش زیاد است که یک نفر در تیم حریف همواره مراقب خیابان باشد. دور زدن دشمنان از طریق ساختمانها معمولا انتخاب بهتری است.
نقشه Havana بعدا در بلک آپس 4 بازسازی شد.
۶. مپ Terminal در CoD: Modern Warfare 2
ترمینال به معنای واقعی کلمه یک نقشه کلاسیک است و همینطور یکی از بهیادماندنیترین نقشهای تمام فرنچایز. این نقشه در واقع همان فرودگاهیست که در مرحله No Russian مردم را در آن به رگبار آتش بستیم و به دو بخش محیط درونی و بیرونی تقسیم شده. ضمنا در محیط بیرون امکان دسترسی به یک هواپیما مهیاست.
این نقشه از تمام سبکهای بازی پشتیبانی میکند. اسنایپرها میتوانند از «برج برگر» یا از روی پلههای برقی بخش اعظمی از محیط را رصد کنند و از سوی دیگر، تعدد جانپناهها و مسیرهای کوتاه حسابی به مذاق دوستداران سلاحهای SMG خوش میآید. تنوع سبک بازی فاکتوری مهم در محبوبیت شگرف Terminal بوده، خصوصا در حالت Search and Destroy.
نقشه Terminal بعدا در مدرن وارفر 3، اینفینیت وارفر و کال آو دیوتی آنلاین بازسازی شد.
۵. مپ Raid در CoD: Black Ops 2
Raid اساسا یک عمارت بزرگ روی تپههای هالیوود است که فلسفه نقشههای سه مسیره را به شکلی تحسینبرانگیز دنبال میکند. یک محیط باز در وسط نقشه است که یک سوی آن استخر قرار گرفته و سوی دیگرش یک میدان. در Raid، کم پیش نمیآید که ابتدای راند اسنایپ شوید اما از این که بگذریم، اکثر بازیکنان به سراغ رایفل و SMG میروند تا هر سه مسیر را تحت کنترل خود درآورند. Raid ضمنا به خاطر شدیدا رقابتی و بالانس بودنش، یکی از برترین نقشههای کال آو دیوتی در مسابقات ورزشهای الکترونیک به حساب میآید.
نقشه Raid بعدا در کال آو دیوتی آنلاین و کال آو دیوتی موبایل بازسازی شد.
۴. مپ Crash در CoD: Modern Warfare 2
یک نقشه مناسب دیگر برای تمام سبکهای بازی و همینطور بهترین نقشه نخستین مدرن وارفر به زعم بسیاری از گیمرها. نقطه مرکزی این نقشه یک بالگرد سقوط کرده است که نقش پرچم B را هم در حالت Domination ایفا میکند و از سوی دیگر، دو ساختمان بر آن اشراف کامل دارند.
اسنایپرها معمولا ته کوچه را هدف میگیرند و یک سوی مسیر میتوان تپهای یافت که جانپناه بازیکنان است و در سوی دیگر هم یک اتومبیل پارک شده که عملکردی مشابه دارد. مادامی که یکی از بازیکنان دوست در ساختمان سهطبقه حضور داشته باشد، قادر به فتح تمام مپ در حالتهایی خواهید بود که ریسپاون مجدد دارند.
نقشه Crash بعدا در مدرن وارفر 2، کال آو دیوتی موبایل و ریبوت مدرن وارفر بازسازی شد.
۳. مپ Firing Range در CoD: Black Ops
اگرچه Firing Range هم نقشهای بسیار کوچک است اما بار دیگر از تمام سبکهای بازی پشتیبانی میکند. این نقشه یک کمپ آموزشی در خلیج گوانتانامو است و این یعنی به جز چند هدف مقوایی و چند ساختمان، جزییات چندانی ندارد.
برج مراقبت در بخش مرکزی نقشه بهترین جای ممکن برای کمپ با رایفل است و کوچه پشتی و جاده اصلی میتوانند توسط یک اسنایپر رصد شوند. در سوی دیگر نقشه سه ساختمان داریم که مبارزات نزدیک را رقم میزنند اما بهتر است که در این بخش از نقشه کمپ نکنید چون دشمنان به راحتی دورتان زده یا اصلا پشت سرتان ریسپاون میشوند.
نقشه Firing Range بعدا در بلک آپس 3، بلک آپس 4، کال آو دیوتی آنلاین و کال آو دیوتی موبایل بازسازی شد.
۲. مپ Highrise در CoD: Modern Warfare 2
بیراه نیست اگر بگوییم هر کدام از نقشههای مدرن وارفر 2 استایل و طراحی منحصربهفرد خودش را داشت و Highrise هم از این قاعده مستثنی نبود. این نقشه که بر فراز یک آسمانخراش دنبال میشود، عملا فضایی در اختیارتان میگذارد که به سراغ دابل کیل و تریپل کیل بروید.
درست از نقاطی که هر دو تیم اسپاون میشوند، زوایایی تدارک دیده شده که به اسنایپرها اجازه میدهد در ثانیههای ابتدایی کیل بگیرند. بعد از این محیط اصلی به سه بخش تقسیم میشود: هلیپد، لوکیشن ژنراتورها و زیرزمین. اکثر محیط به گونهای طراحی شده که بیشترین بازدهی با سلاحهای مخصوص فواصل میانی تا دور حاصل میشود و عاشقان مبارزات نزدیک هم میتوانند از زیرزمین دشمن را دور بزنند. تروخدا اینفینیتی وارد، لطفا Highrise را به فصل چهارم Modern Warfare بیاور.
نقشه Highrise بعدا در کال آو دیوتی آنلاین بازسازی شد و در Advanced Warfare به شکل Skyrise درآمد.
۱. مپ Strike در CoD 4: Modern Warfare
وقتی صحبت از Strike است اصلا نمیدانیم از کجا شروع کنیم. این نقشه تفاوتی با نقشههای شهری رایج ندارد، اما جریان بازی در آن بسیار روان است، بسیار بسیار روان. ساختار سه مسیره باز هم به بهترین شکلش پیادهسازی شده و به دست گرفتن کنترل اتاقی که بر مجسمه دید دارد شدیدا ضروری است، چون میتواند به دفاع از تقاطع T شکل کمک کند که شریان اصلی بازیست.
از سوی دیگر هم گلخانه را داریم با بالکنی که بر فروشگاه دید دارد و خود فروشگاه هم نقطهای مهم برای رصد پیشروی دشمنان از سمت مجسمه است. سه ساختمان در کنار خیابانهای باز، جدالی پر زد و خورد شبیه به مسابقه طنابکشی را رقم میزنند و فضای کافی برای دور زدن دشمنان هم وجود دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
باید مپ hijacked هم تو لیست قرار می گرفت
مپ crash حرف نداشت
Crash
به قول یکی از بچهها :"من اگه تو خونمون گم بشم، تو Favela محاله گم بشم".
crash ماه COD4 یا MW1 نه MW2
فقط مپ Crash
فرودگاه معرکه بود
crossfire هم کاش تو این لیست بود :(
مپ بورگاندی رو فراموش کردین.
عجب مقاله ای بود. (:
ولی حیف که مپ Shipment و یا Killhouse قرار نداشت...