ده کارتون برتر استودیوی هانا-باربرا – اسکوبی دو و عصر حجر تنها نیستند!
باید اعتراف کنم که این روزها چندان وقت زیادی را به تماشای تلویزیون اختصاص نمیدهم، اما زمانی که کودک بودم عاشق کارتونهای هانا-باربرا بودم. آنها همیشه پررنگ و لعاب و سرگرمکننده بودند و من خاطرات ...
باید اعتراف کنم که این روزها چندان وقت زیادی را به تماشای تلویزیون اختصاص نمیدهم، اما زمانی که کودک بودم عاشق کارتونهای هانا-باربرا بودم. آنها همیشه پررنگ و لعاب و سرگرمکننده بودند و من خاطرات بسیار خوبی از تماشای آنها در صبح روزهای تعطیل پیش از آنکه به سراغ بازیهای همیشگیام بروم دارم. این کارتونها مملو از دخترانی مغرور، پوشیده در لباسهایی نیستند که بهسختی بخشی از بدنشان را میپوشاند و گونههای حتی بزرگسالان را از شرم سرخ میکنند. آنها متعلق به عصر معصوم و قدیمی صنعت سرگرمی هستند. فهرستی که در ادامه شاهد آن خواهید بود شامل بخشی از کارتونهای مورد علاقهام و قطعاً بهترین آنهاست. امیدوارم مطالعه این مقاله همانقدر که نوشتنش برای من پر از خاطرات خوب بود برای شما نیز احساساتی لذتبخش به ارمغان بیاورد.
- 1 10- هرکول سانان (The Herculoids)
- 2 9- کوییک درامک گرا (The Quick Draw McGraw Show)
- 3 8- نمایش یوگی خرسه/هاکلبری هوند ( The Huckleberry Hound Show)
- 4 7- یوگی خرسه (Yogi Bear)
- 5 6- جانی کوئست (Johnny Quest)
- 6 5- جتسونها (The Jetsons)
- 7 4- تام و جری (Tom and Jerry)
- 8 3- اسکوبی دو، کجایی!(Scooby-Doo, Where Are You)
- 9 2- اسمورف ها (The Smurfs)
- 10 1- فلینت استونها(The Flintstones)
10- هرکول سانان (The Herculoids)
«هرکول سانان» در کنار هم میجنگند تا سیارهشان را از شر تهدیدهای حاضر در کوئیسار و فضا رهایی بخشند. تمامی هرکول سانها، هوش انسانی از خود نشان دادهاند و زندور و تارا دانشی کارآمد درباره تکنولوژی بیگانگان را به نمایش گذاشتهاند و علاوه بر این، توانایی خلبانی سفینههای فضایی میان ستارهای را نیز دارند. بااینکه "گفتار" همراهانشان محدود و تکراری بود، زندور، تارا و دورنو (در مقایسه با جهشیافتگان: «گلیپ میگوید بیگانگانی که فرود آمدهاند به دورنو و تاندرو حمله ور شدهاند») نشان دادند که گلوپ و گلیپ حداقل از گونهای فراگیر از برقراری ارتباط برخوردارند و اینکه آنها میتوانند "زبان" را درک و تفسیر کنند. در حقیقت، صداهای آن دو، صداهای ضبطشده کوتاهی از دو بازیگر بود که در طول مجموعه از آنها استفاده شد.
9- کوییک درامک گرا (The Quick Draw McGraw Show)
«کوییک درامک گرا» اسب کارتونی انساننما، سومین کارتون تلویزیونی است که توسط هانا-باربرا در پی موفقیتشان با مجموعههای نمایش راف و ردی و یوگی خرسه ساخته شد. این مجموعه در سال 1959 پخش شد. کوییک درا معمولاً بهصورت یک کلانتر در این فیلمهای کوتاه که در غرب وحشی آمریکا جریان داشت ترسیم میشد. مدتزمان هر اپیزود به حدوداً به شش دقیقه میرسید. این زمان کوتاه اجازه میداد تا در کل چهار اپیزود در برنامه نیم ساعته اختصاصیافته به آن بهعلاوه پیامهای بازرگانی در میان آنها پخش شود. کوییک درا اکثر اوقات به همراه معاونش دیده میشد. معاون او یک الاغ مکزیکی به نام بابا لوئی بود که انگلیسی را با لهجه مکزیکی سخن میگفت. کوییک درا کلیشههای وسترن که در میان جامعه آمریکایی در آن زمان محبوب بودند را مورد هجو قرار میداد. شخصیت او با نیت خوبی خلقشده بود اما کمی مبهم و گنگ بود.
8- نمایش یوگی خرسه/هاکلبری هوند ( The Huckleberry Hound Show)
یکی از اولین کارتونهای ساختهشده توسط هانا-باربرا که پخش آن در سال 1958 میلادی آغاز شد و شصت و نه اپیزود از آن به نمایش گذاشته شد. «نمایش یوگی خرسه»(که در ایران به نام «یوگی و دوستان» شناخته میشود) بهاحتمالزیاد مجموعهای بود که موقعیت و شهرت هانا-باربرا را تثبیت کرد و اکثر اوقات بهعنوان عامل به رسمیت شناخته شدن مفهوم انیمیشن تولیدشده برای تلویزیون از آن نامبرده میشود. نمایش یوگی خرسه در سال 1961 میلادی برنده جایزهامی شد. سه بخش در این برنامه وجود داشت: یک بخش متعلق به «نمایش یوگی خرسه»؛ دوم «یوگی خرسه و دستیارش بوبو»، و سوم «پیکسی و دیکسی»، دو موش که هرکدام موفق به پیدا کردن راهی برای رو دست زدن به گربهای به نام آقای جینکس شدند.
7- یوگی خرسه (Yogi Bear)
یوگی خرسه اولین بار در سال 1958 میلادی بهعنوان شخصیت مکمل در نمایش هاکلبری هوند معرفی شد. او اولین شخصیت به شهرت رسیده توسط استودیوهای هانا-باربرا بود و در انتها حتی شهرتش از خود هاکلبری هوند نیز فراتر رفت. در سال 1961 میلادی، مجموعهای پیرامون شخصیت او ساخته شد. ن «مایش یوگی خرسه» که شامل بخشهایی چون اسنگلپوس و یاکی دودل نیز میشد. یوگی یکی از چندین شخصیت هانا- باربرا بود که قلادهای دور گردنش داشت. وجود این قلاده امکان استاتیک نگهداشتن بدن و تنها طراحی مجدد سر در هر فریم هنگامیکه او حرف میزد را فراهم کرد و درنتیجه تعداد طراحیهای لازم برای یک کارتون هفت دقیقهای را از چهارده هزار فریم به حدود دو هزار فریم رساند.
6- جانی کوئست (Johnny Quest)
داستان جانی کوئست درباره پسری بود که پدرش را در ماجراجوییهایی شگفتانگیز مشایعت میکند. این انیمیشن خشونت واقعیتری را به نسبت برنامههای قدیمیتر هانا-باربرا به نمایش گذاشت که به تعلیق داستان و تأثیر آن میافزود. این مجموعه، اولین اثر از مجموعه آثار اکشن محور و ماجراجویی هانا-باربرا، در ساعت اوج برای شبکه ABC به مدت یک فصل (1964-1965) پخش شد. این مجموعه از فیلم سینمایی جیمز باند «دکتر. نو» الهام پذیرفته بود و سبک طراحی بصری آن با تلفیق ترسیم تا حدودی واقعی بدن انسانها و اشیا باوجود محدودیت تکنیکهای انیمیشنی، در زمان پخش خود نامعمول بود. این مجموعه از موسیقیهای غنی، افکتهای صوتی، نماهای بازخورد، انیمیشنهای چرخان، دیاگرامها، محو شدن یک صحنه درصحنه دیگر، و دیالوگهای مختصر برای پیش بردن داستان بدون نیاز به طراحی گسترده انیمیشن شخصیتها به میزان قابل توجهی استفاده کرد.
5- جتسونها (The Jetsons)
« جتسونها» اولین بار یکشنبهشبها از شبکه ABC از تاریخ 23 سپتامبر 1962 تا 3 مارس 1963 پخش شد. این مجموعه اولین همتای عصر فضایی فلینت استونهای هانا-باربرا بود. جتسونها سیتکامی خانوادگی به مدت سی دقیقه بود که فرهنگ و سبک زندگی معاصر آمریکایی را در بازه زمانی دیگری به نمایش میگذاشت. جتسونها در آرمانشهری در آینده زندگی میکنند که با ابزارآلات پیچیده روباتیک، بیگانگان، هولوگرامها، و اختراعات عجیب غریب آمیختهشده است. جورج جتسون (پدر) سه ساعت در روز و سه روز از هفته را برای رئیس مستبد خود به نام آقای کازمو اسپیسلی، مالک کمپانی اسپراکتهای فضایی اسپیسلی (Spacely Space Sprockets) کار میکند و ما در اپیزودهای معمولی شاهد اخراج شدن و استخدام دوباره، یا ارتقا و یا تنزل مقام جورج جتسون بهدست آقای اسپیسلی هستیم.
4- تام و جری (Tom and Jerry)
«تام و جری» روی رقابت بیپایان میان گربه خانگی (تام) و یک موش (جری) که تعقیب و گریزشان اغلب اوقات به خشونت فکاهی منتهی میشود، محوریت دارد. هانا و باربرا در کل نویسندگی و کارگردانی صد و چهارده کارتون تام و جری را در استودیوی کارتون مترو گلدوین مایر در هالیوود کالیفرنیا بین سالهای 1940 تا 1957 میلادی، سالی که واحد انیمیشن بسته شد، انجام دادند. مجموعه اصلی هفت بار موفق به کسب جایزه اسکار بهترین موضوع کوتاه (کارتونها) شد. در طی سالها، نام و عنوان تام و جری عملاً مترادف با رقابت بیانتها شد همانطور که «موش و گربه بازی» متعلق به آن نیز به سرنوشتی مشابه دستیافته است.
3- اسکوبی دو، کجایی!(Scooby-Doo, Where Are You)
«اسکوبی دو، کجایی!» اولین تجسم کارتون درازمدت یکشنبه صبحهای هانا-باربرا، اسکوبی دو است. اولین قسمت این مجموعه در تاریخ 13 سپتامبر 1969 ساعت 10:30 صبح پخش شد و در مجموع، دو فصل آن در قالب برنامههای سیدقیقهای از شبکه CBS به نمایش گذاشته شد. اسکوبی دو، کجایی! سکوی پرتاب هانا-باربرا و شبکه CBS بود که مدت کوتاهی پس از آغاز پخش اسکوبی دو، شروع به پخش کارتونهایی مشابه کرد. ازجمله آنها میتوان به: «جوزی و پوسیکت ها»،«نمایش پبلز و بم-بم»، «شبح شیکپوش»، «باگی سریع»، «جابرجاو»، و«کاپیتان غارنشین و فرشتههای نوجوان» اشاره کرد. از هر اپیزود به اپیزود دیگر داستان دچار تغییرات اندکی میشد- که در آن گروه نزدیک یک ساختمان شبحزده از هم جدا میشدند و به دنبال سرنخ میگشتند تا درنهایت معما را حل کرده و آنجا را ترک کنند. علیرغم ساده بودن داستان، مجموعه اسکوبی دو از محبوبیت خیره کنندهای بهرهمند شد و بیشک بسیار بهتر از مجموعههای بعدازآن است که شامل شخصیت آزاردهنده اسکرپی دو میشد.
2- اسمورف ها (The Smurfs)
«اسمورف ها»، مجموعه کارتونی آمریکایی است که از سال 1981 تا 1990 میلادی از شبکه NBC پخش شد. ساختهشده توسط هانا-باربرا این کارتون از مجموعه کمیکهای بلژیکی آن اقتباسشده است. اسمورف ها، خلقشده توسط پِیو، شامل 256 اپیزود و بهطور کل 421 داستان است. این مجموعه به موفقیتی مناسب برای شبکه NBC بدل شد و به لطف این موفقیت اسپین آف های مخصوص تلویزیون آن تقریباً بهصورت سالیانه از این شبکه پخش میشد. اسمورف ها چندین بار نامزد جوایز امی شده و جایزه بهترین مجموعه سرگرمی برای کودکان را در فصل 1982-1983 خود کسب کرد. مجموعه تلویزیونی اسمورف ها تا سال 1990 میلادی از استقبال مردم برخوردار بود و در انتها پس از یک دهه موفقیت، NBC آن را به خاطر کسب نمرات رو به افول لغو کرد.
1- فلینت استونها(The Flintstones)
داستان «فلینت استونها» درباره زندگی مردی از طبقه کارگر در عصر حجر به همراه خانوادهاش، همسایه آنها و دوست صمیمی اوست. این مجموعه مانند سیتکام ماه عسلیهای ماقبل تاریخ بود و محبوبیت آن بسیار به سرگرم کردن مخاطب به القا کردن نگرانیهای حاضر در عصر معاصر در بستر عصر حجری تکیه داشت. فلینت استونها، اولین مجموعه پخششده در ساعت اوج با مخاطب بزرگسال، از سال 1960 تا 1966 میلادی از شبکه ABC پخش شد. این مجموعه تمثیلی از جامعه آمریکایی در میانه قرن بیستم است. در نسخه فانتزی فلینت استونها از گذشته، دایناسورها، ببرهای دندان شمشیری، ماموتهای پشمالو و سایر جانداران منقرضشده با غارنشینان پابرهنه همزیستی میکنند. اما این غارنشینان از تکنولوژی استفاده میکنند که بسیار شبیه به تکنولوژی میانه قرن بیستم است با این تفاوت که تمامی این ابزارآلات از مواد پیش از دوره صنعتی شدن ساختهشده و بهطور وسیع با بهرهگیری از حیوانات مختلف کار میکنند.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یا خدا چقدر خلاق بودن