ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

چرا نباید فیلم ‌Tenet کریستوفر نولان را نیامده ستایش کنیم؟

امروز تریلر فیلم جدید کریستوفر نولان یعنی Tenet منتشر شد که اطلاعات بیشتری از آن‌چه دراین فیلم با آن طرف هستیم به ما می‌دهد. همزمان با انتشار این تریلر، بسیاری از کاربران فضای مجازی شروع ...

شایان کرمی
نوشته شده توسط شایان کرمی | ۲ خرداد ۱۳۹۹ | ۲۰:۰۰

امروز تریلر فیلم جدید کریستوفر نولان یعنی Tenet منتشر شد که اطلاعات بیشتری از آن‌چه دراین فیلم با آن طرف هستیم به ما می‌دهد. همزمان با انتشار این تریلر، بسیاری از کاربران فضای مجازی شروع به تحسین این فیلم و ستایش نولان کرده‌اند؛ دیدی سطحی که جدا از اشتباه بودن، ممکن است باعث شود این کاربران در نهایت از محصول نهایی لذت نبرند.

نباید براساس تریلر از کیفیت محصول نهایی مطمئن شد

نکته عجیبی که معمولا بعد از انتشار اطلاعاتی از فیلم‌های کریستوفر نولان رخ می‌دهد، تحسین‌های عجیبی است که گروهی از کاربران در مورد محتوای فیلم منتشر نشده او می‌کند. چنین اتفاقی در مورد تریلر جدید فیلم Tenet هم رخ داد که در ادامه باهم بعضی از آن‌ها را مرور می‌کنیم:

شاهکار جدید آقامون #نولان بازی کردن با مفهوم inversion یا وارونگی زمان
در واقع، این اتفاق باعث می‌شود که ما نتوانیم از فرم‌های دیگر سینما لذت ببریم. وقتی نتوانیم فرم‌های دیگر سینما را درک کنیم، ممکن است به این نتیجه برسیم که تنها کارگردان مورد علاقه ما (در این مورد نولان) دید درستی از ساخت فیلم و سینما دارد.

کریستوفر نولان بدون نقص نیست

قبل از این که بخواهیم کریستوفر نولان را یک کارگردان بدون اشکال بدانیم، باید در نظر بگیریم که حتی کارگردان‌های بزرگ و موفق‌تری از نولان هم تجربه‌های ناموفقی در کارنامه درخشان خود دارند. آکیرا کوروساوا فیلم‌های متوسطی مثل Rhapsody in August وThe Most Beautiful در کارنامه خود دارد و مارتین اسکورسیزی هم به خاطر ساخت فیلم‌های ضعیفی مثل New York, New York و Bringing Out the Dead را ساخته است.

تازه، کارگردان‌هایی که پیش از این نام‌شان را آوردم، افرادی هستند که طی نیم قرن فعالیت هنری خود، بیشتر از ۱۰ فیلم کاملا موفق روانه سینماها کرده‌اند و به نظر بسیاری از منتقدان به عنوان افرادی که قوانین تازه‌ای برای هنر هفتم مطرح کرده‌اند شناخته می‌شوند. همین دلیل کافی‌ست که فیلم منتشر نشده کارگردانی مثل کریستوفر نولان که همین حالا هم انتقادات زیادی به شیوه فیلم‌سازی او وارد است را شاهکار ندانیم.

نولان در فیلم‌های شناخته شده خود مثل Inception، اینتراستلار و اخیرا هم Tenet سعی می‌کند با استفاده از فرضیه‌های علمی، مخاطب را با اتفاقاتی که انتظارش را ندارند، سوپرایز کند. به این معنا که نولان سوالی را برای مخاطب مطرح می‌کند و بعد با مطرح کردن یک فرضیه علمی که خود آن هم هیچ حقیقت و منطقی ندارد، این سوال را به شکلی که بیننده انتظار ندارد پاسخ می‌دهد.

در واقع نولان به جای آن که روی عمیق‌ شدن کاراکترها یا سیر منطقی داستان وقت بگذارد، سعی می‌کند با اتفاقی غیرمنطقی یک انفجار هیجان انگیز در روایت ایجاد کند. مثلا در فیلم اینتراینتراستلار کوپر(پدر) وارد یک فضایی می‌شود که طبق نظر فیلم، پنج بعدیست اما ما تنها ۴ بعد را مشاهده می‌کنیم. سپس به واسطه ارتباطی که به طرز کاملا عجیبی هنوز داخل سیاه چاله با ربات برقرار است، اطلاعات مورد نظر نظریه که نمی‌دانیم نظریه اش چیست به ما داده می‌شود. در نهایت، شخصیت اصلی این اطلاعات را در قالب کد مورس ساده که با این نظریه پیچیده ناشناخته قابل مقایسه نیست، به دخترش می‌رساند.

علاوه بر این موضوع، نولان در فیلم‌هایش به هیچ عنوان منطق علمی را رعایت نمی‌کند و معمولا تنها از سرفصل‌های علمی و تئوری‌های شناخته شده برای توجیه کردن اتفاقات فیلم‌هایش استفاده می‌کند. همین موضوع باعث می‌شود بسیاری از علاقه‌مندان سینما حس کنند که نولان در حال گول زدن مخاطبان خودش است. در واقع به همین دلیل است که بعضی از فیلم‌های این کارگردان به‌خصوص آن‌هایی که روی مسائل علمی تخیلی تاکید دارند نمی‌توانند نظر کاملا مثبت منتقدان را جلب کنند.

بیشتر بخوانید:

در آخر، مهم این نیست که نولان چه کارنامه‌ای داشته و هیجان‌زده شدن برای اثر جدید این کارگردان هم هیچ اشکالی ندارد. مشکل آن‌جاست که چه در بحث سینما و چه به طور کلی به عنوان یک فرد، چیزی را ندیده و تجربه نکرده مورد ستایش قرار دهیم.


ویجی لاگ: تمام جزییاتی که در گیم‌پلی ۱۸ دقیقه‌ای Ghost of Tsushima متوجه‌شان شدیم

تماشای ویدیو با بالاترین کیفیت در یوتوب ویجیاتو

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • ahad
    ahad | ۹ شهریور ۱۳۹۹

    بعد از انتشار اولین عکس از سیاهچاله توسط دانشمندان ، این عکس به طرز عجیبی با سیاهچاله ای که نولان در فیلم interstellar به تصویر کشیده تطابق دارد و این ثابت میکند فیلمهای نولان بر پایه واساس نظریه های علمی معتبر بنیان نهاده میشوند .

  • علی
    علی | ۷ خرداد ۱۳۹۹

    همین افراد جوگیر اگه فیلم بد باشه نولان را تا حد کیارستمی پایین میارن

  • Amir
    Amir | ۴ خرداد ۱۳۹۹

    فرضیه های علمی که هیچ حقیقت و منطقی نداره /:

  • Amirreza
    Amirreza | ۳ خرداد ۱۳۹۹

    بعد پنجم همون جاذبه هست که کل فیلم اونو مورد بررسی قرار داده. و حتی تئوری عشق رو هم بیان کرد که بعدی هست که زان و مکان نمی‌شناسه.
    و اینکه گفته بود اون اتاقک ۵ بعدی رو آیندگان طوری ساختن که ما درکش کنیم. یعنی فضا و زمان رو در قالب ۳ بعد و نیم نشون دادن.
    دیگه چی؟

  • H.f
    H.f | ۳ خرداد ۱۳۹۹

    چند سال پیش که فیلم در میان ستارگان رو دیدم از هر کی می‌پرسیدم این نظریه چی بود میگفتن تو نمی‌فهمی بعد جالبه خودشونم نمیدونستن اصلا چی دیدن و فیلم راجع چی بود فکر کنم بعضیا تحت تاثیر بیش از حد موسیقی هنس زیمر طرفدار دوآتیشه فیلم شدن.

  • ...KIAN...
    ...KIAN... | ۳ خرداد ۱۳۹۹

    بنظرم کار نولان برای جذب مخاطب با TENET بشدت سخته و بزرگترین قمار دوران کاریشُ انجام داده چون دست گزاشته روی مقوله سفر در زمان..
    همه ما سریال Dark رو دیدیم که اونم راجع به سفر در زمانه و تونسته سطح جدیدی از داستانسرایی با پیچش های زیاد داستانی در بستر سفر در زمان ارائه بده و انتظار همه رو بالا برده..
    فیلم نولان اگه میخاد هم به فروش بالا و هم جوایز متعدد برسه باید حتی از Dark هم بهتر باشه

  • امیر
    امیر | ۳ خرداد ۱۳۹۹

    آقای شایان کرمی گرامی سلام
    دوست گرامی من اصلا کاری ندارم که فیلم های آقای نولان از جنبه هنری خوبن یا نه؟قوی هستن یا ضعیف و آیا از جنبه هنری قابل دفاعن یا خیر .اونچه که می خوام بهش اشاره کنم بخش علمی ماجراست که شما دست روی اون گذاشتین و مشکل نولان رو غیر علمی بودن فیلم های ایشون دونستین.
    بر خلاف سخن شما اتفاقا آثار این فیلم ساز به شکل وسواس گونه ای حتی در جزیی ترین زمینه ها به اصول علمی پایبند بوده و محض اطلاع شما باید بگم همون فیلم اینتراستلاری که شما به خاطر علمی نبودنش ازش ایراد می گیرین تحت نظارت دقیق پروفسور کیپ تورن فیزیکدان برنده جایزه نوبل ساخته شد وباز هم محض اطلاع شما باید بگم میزان این وسواس در حدی بود که برای نمایش کوچکترین جزییات علمی و داستانی این فیلم روزها بحث و حتی شبیه سازی های کامپیوتری انجام شد به صورتی که حتی برای ایجاد یک تصویر دقیق از سیاه چاله مجبور شدن هزاران ساعت شبیه سازی کامپیوتری بر مبنای آخرین داده های علمی انجام بدن و حتی چند مقاله علمی بر اساس همین فیلم وشبیه سازی ها منتشر شد.ایکاش اگر اگر دانش موضوعی رو نداریمد لااقل درباره اون اظهار نظر نکنیم.

  • Soorruusshh
    Soorruusshh | ۲ خرداد ۱۳۹۹

    خداوکیلی gangs of New York بد بود؟؟؟ جزو بهترین کاراش بود.

    • شایان کرمی
      شایان کرمی | ۲ خرداد ۱۳۹۹

      درست میگی یکم سلیقه‌ای بود انتخابم. یه فیلم دیگه رو جایگزین کردم.

مطالب پیشنهادی