ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد بازی Animal Crossing: New Horizons – گور پدر کرونا

انتشار در ۱۷ فروردین ۱۳۹۹
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | ۲۲:۰۰

دوران استرس‌زای کرونا مانند یک سایه بزرگ بر سیطره جهان نقش بسته و تقریبا همه جای این کره خاکی با یک ویروس کشنده درگیر شده؛ ویروسی که اطلاعات چندانی درباره آن نمی‌دانیم و حجم اخبار منتشر شده پیرامون آن سر به فلک می‌زند.
تقریبا هر جایی، حتی همین ویجیاتوی خودمان را که باز کنیم و یا تیتر همین مطلب را که ببینیم، نام کرونا را به چشم می‌بینیم و هر چه قدر هم که این کلمه را از چشمان خود فیلتر کرده باشیم و هر چقدر هم که دوره‌های دروس سواد رسانه‌ای و... را گذرانده باشیم و یا هرچه‌قدر هم آدم بی‌خیالی باشیم، نهایتا زندگی‌مان با این ویروس کرونا گره خورده است. فیلم ببینیم و کتاب بخوانیم و هرکاری کنیم بازهم فکرمان سر کرونا است که مبادا به بالین ما بیاید، تنها دوای درمان این حجم از مشغله فکری اما اینجاست: بازی Animal Crossing: New Horizons.

سری Animal Crossing از سال ۲۰۰۱ و با کنسول نینتندو ۶۴ پا به دنیا گذاشت و یک شبیه سازی از زندگی، کشاورزی و کمی تا قسمتی معماری را با خود به ارمغان آورد. این سری از بازی‌ها رسما شبیه ساز یک زندگی در اعماق رویاهای هر انسان هستند و کاری کرده‌اند که زندگی ساده‌تر، خوشگل‌تر و مفرح‌تر از چیزی باشد که امروزه آن را تجربه می‌کنیم.

عناوین بعدی این سری همگی در کنسول‌های دستی و خانگی نینتندو خوش درخشیدند و امروز بعد از تقریبا گذشت ۲۰ سال، نوبت به بازی Animal Crossing: New Horizons رسیده است، اثری که «آیا کیوکوگو» آن را ساخته و از تجریبات موفق گذشته خود در بازی قبلی این سری یعنی Animal Crossing: New Leaf (متعلق به سال ۲۰۱۲) الهامات زیادی گرفته است.

Animal Crossing: New Horizons به نوعی احیای این فرنچایز در کنسول‌ها به شمار می‌رود چرا که در سالهای اخیر تمرکز عرضه این بازی روی موبایل‌های هوشمند به کار گرفته شده بود. بازی جدید اما یک بازگشت شکوهمندانه را ترتیب اثر داده و کاری کرده که بار دیگر نام این فرنچایز بر سر زبان‌ها بیفتد.

بررسی بازی Animal Crossing: New Horizons
امتیاز متاکریتیک: 91 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 8.3
در دسترس برای:
7 تصویر
بیشتر
ناشر بازی: نینتندو
سازنده بازی: نینتندو
Animal Crossing: New Horizons بسیار ساده شروع می‌شود و ساده پیش می‌رود. شما یک کاراکتر خلق می‌کنید و وارد یک جزیره با نهایتا پنج ساکن دیگر می‌شوید. سه راکون که قرار است راهنمای شما باشند با دو مسافر در کنار شما که آمده‌اند تا زندگی‌شان را عوض کنند. بازی بر اساس ساعت واقعی پیش می‌رود و مثلا اگر ساعت ۸ شب وارد آن شوید، در داخل محیط بازی نیز ساعت ۸ شب است. این اما تنها اولین قدم نزدیک شدن به زندگی واقعی در Animal Crossing: New Horizons است.

زندگی دوم بهترین عنوانی است که می‌توان به این اثر لقب داد. شما در این زندگی دوم در نقش یک کاراکتر مجازی فرو رفته که با برپا کردن چادر خود در یک جزیره، می‌خواهد زندگی ماجراجویانه و مستقل خویش را شروع کند. فردی که از صفر کارش خود را آغاز کرده و برای امرار معاش لازم است تا به شکار پروانه روی بیاورد و برای سیر شدنش پرتقال بخورد. بعد از اینکه نام جزیره‌تان را انتخاب کردید و چادر خود را علم کردید، شما وارد این جهان دوم می‌شوید و باید صبر و طمانینه زیادی به خرج بدهید تا در این فضا غرق شوید.

اگر نسخه‌های پیشین این سری را تجربه کرده باشید، احتمالا به خاطر دارید که روند بازی به شدت تند بود و شما خیلی زود وارد چرخه سریعی از زندگی مجازی در بازی می‌افتادید، عنوان Animal Crossing: New Horizons اما بسیار آرام آرام این مسیر را طی می‌کند. شما تا چند ساعت اولیه تنها باید با یک مشت درخت و دو سه نفر دیگر سر و کله بزنید و با هیزم شکنی و ماهیگیری، زندگی خود را بگذرانید. ساعات اولیه Animal Crossing: New Horizons مانند آشنا شدن با یک سیاره جدید و یافتن توانایی فردی خودتان در این سیاره تازه است، ممکن است در این لحظات گاهی حوصله‌تان سر برود و اصلا ندانید که باید چه کار کنید. بازی خیلی مواقع به روزمرگی می‌رسد و برای گذر از این لحظات باید وقت بیشتری را به آشنایی با دنیای شگفت انگیز آن اختصاص بدهید.

پس از چند ساعت بازی کردن (و یا به زبانی بهتر، چند روز بازی کردن!) بازی روی دور خود می‌افتد و وسعت آن به چشم می‌آید. اگر فکر می‌کردید که کل بازی در این جزیره فکسنی و کوچک در جریان است، متوجه می‌شوید که دنیای آنلاین بازی می‌تواند شما را به چند صد هزار جزیره دیگر هدایت کند و همچنین همان جزیره خودتان نیز قرار است بزرگ و بزرگتر شود. چرخ‌های زندگی پس از تجربه چند روزه بازی Animal Crossing: New Horizons به حرکت در می‌آیند و ایستادن آنها دیگر زور فیل را می‌خواهد!

در Animal Crossing: New Horizons شما چند کار ساده پیش رو دارید، چند کار به ظاهر ساده که قرار است کل گیم‌پلی بازی را تشکیل بدهند و هسته اصلی آنها حول یک موضوع می‌چرخد: خلق کردن. اگر بازی Dreams کنسول سونی بیش از حد پیچیده به نظر می‌رسد و خلق کردن در آن انتها ندارد، در Animal Crossing: New Horizons این موضوع کمی، فقط کمی، محدود شده و رویاهای شما را با واقعیت گره زده و آنها را به تصویر می‌کشد.

شما در بازی می‌توانید با به دست آوردن آیتم‌های مختلف، وسایل گوناگونی درست کنید و با داشتن این وسایل، زندگی را بگذرانید. مثلا با چوب، قلاب ماهیگیری درست کنید و یا با داشتن یک بیل، کشاورزی کنید. در Animal Crossing: New Horizons رویاها انتها دارند ولی اولا رسیدن به آنها زمان زیادی را می‌طلبد و رویاها یک شبه به دست نمی‌آیند (مگر اینکه تقلب کنید و ساعت و تاریخ دستگاه سوییچ خود را دستکاری کنید!) و همچنین باید گفت سقف این انتهای رویاها آنقدر بالاست که رسیدن به آن کار هرکسی نیست.

بازی انتها ندارد و روزها در آن مانند گذران ایام زندگی عوض می‌شوند(با عرضه بازی هنوز به فصل جدیدی نرسیدیم ولی احتمالا جهان بازی Animal Crossing: New Horizons در فصل تابستان، پاییز و زمستان دستخوش تغییراتی شود). در بازی ممکن است شما در جزیره خودتان سیب داشته باشید و دوستتان در جزیره‌اش گیلاس کاشته باشد و می‌توانید با گرفتن دانه گیلاس از او، این میوه را به جزیره خودتان هم بیاورید. جزیره شما در ابتدا کوچک و با ساکنین اندک است اما به تدریج بزرگ شده و حس و حال یک بازی استراتژیکی قوی به گیمر دست می‌دهد. شما باید کم کم جدا از مدیریت زندگی کاراکتر خود در بازی، کل جزیره را بچرخانید و آن را مانند سرزمین مادری خود که خودتان مشغول ساختنش هستید، به تصویر بکشید.

در Animal Crossing: New Horizons همه چیز آموختنی است و پس از یادگیری نکات، باید به آنها جامه عمل پوشاند. شما فرمول یادگیری ساخت وسایل گوناگون را به طرق مختلف به دست می‌آورید و با پیاده سازی این ایده‌ها، به اشیا جدیدی می‌رسید. بسیاری از وسایل نیز در سطح بازی پخش شده‌اند و به طور مثال پیدا کردن فسیل دایناسورها در زیر خاک!! و فرستادن آنها به موزه جهان بازی Animal Crossing: New Horizons یکی از این موارد است. منطقه موزه در این بازی یک منطقه ویژه است که در آن تمامی آیتم‌هایی که پیدا کرده‌اید برای دیگران به معرض نمایش گذاشته می‌شود (شاید حتی پروانه‌ای که شکار کردید و به موزه فرستادید نیز در همینجا باشد). شما تفریح ساکنین این جامعه مجازی را نیز خودتان خلق می‌کنید و موزه نیز به وسیله شما پر می‌شود! شما مالک این جهان فانتزی و تخیلی هستید.

بازی Animal Crossing: New Horizons بریده‌ای از زندگی است، یک زندگی که همه ما آرزوی داشتنش را داریم. یک زندگی که در آن اوج ناراحتی‌مان نیش زنبور باشد و با یک کرم تمام زخم‌های حاصل از این نیش پاک شود، دنیایی که در آن با چادری وسط یک جزیره زیبا شروع می‌شود و به تدریج و با پیشروی ، این چادر به یک خانه بزرگ تبدیل می‌شود. در Animal Crossing: New Horizons می‌توان دنیایی ساخت که در خواب هم آن را نمی‌دیدیم، یک مزرعه خانگی که آب از دریا به آن می‌ریزد و یک  خانه نقلی که استخری بیرون آن در کنار گل و بلبل وجود دارد. حیوانات سخنگو، ساکنین مهربان و دنیای بدون جنگ و خشونت بازی، آرامش بخش‌ترین ماده‌ای است که تا به امروز کشف شده است.

Animal Crossing: New Horizons خود صلح و مهربانی است. حس و حالی که بازی به شما می‌دهد، از آن زبان عجیب و غریب و بامزه کاراکترها که طراحی بسیار بانمکی دارند تا روشی که برای موفقیت در زندگی به شما در بازی نمایش داده می‌شود، همه و همه دست در دست هم داده تا شاهد یک عنوان به شدت لطیف باشیم. با اینکه گفته شده سری Animal Crossingجزو معدود سری‌هایی در دنیای بازی‌های ویدیویی است که گیمرهای مونث بیشتری نسبت به گیمرهای مذکر دارد ولی با ضرس قاطع می‌توان گفت که اثر جدید این فرنچایز مرد و زن و پیر و کودک نمی‌شناسد و در شرایط کنونی، مرهمی بر تمامی دردهای دنیای کنونی پر از رنج و آسیب ماست.

در جزیره‌ای که خودتان آن را نامگذاری کردید زندگی کنید، خانه خودتان را داشته باشید و به تدریج وسایل این خانه را خودتان با دستان خودتان بسازید و زندگی بهتری برای خود فراهم بسازید. در این بین با دیگر ساکنین مهربان و خوش قلب جزیره و یا ساکنین جزایر دیگر ارتباط برقرار کنید و برای یادگیری بیشتر تلاش کنید تا با داشتن علم مضاعف، بتوانید ساخت و ساز بهتری در وسایل داشته باشید. از قدرت سلیقه معماری خود بهره برده و جزیره و خانه و کاشانه خود را طراحی کنید و در این دنیای به شدت واقعی ولی تماما فانتزی، زندگی تازه‌ای را آغاز کنید: «گور پدرت کرونا و هر کوفت دیگه‌ای، ما مشغول بازی کردن Animal Crossing: New Horizons هستیم.»

مدت زمان بازی

داستان اصلی: هر چند ساعت که دلتون بخواد
داستان و ماموریت فرعی: هر چند ساعت که دلتون بخواد
صد در صد کردن بازی: هر چند ساعت که دلتون بخواد

خلاصه بگم که...

: بعد از ۸ سال نینتندو بار دیگر سری به فرنچایز Animal Crossing زده و یک برش از زندگی را برای گیمرها به ارمغان آورده است. برشی که در این بازی دیده می‌شود، فانتزی و رویای همه ما انسان‌ها است: زندگی از صفر در یک جزیره دور افتاده که همه چیز آن دست خودمان باشد و بخواهیم آن را از نو و با خلاقیت و ذهنمان بسازیم، بدون دغدغه‌های تاریک و سیاه جهان کنونی که در آن زیست می‌کنیم.

می‎خرمش

حال خوب خریدارید؟ Animal Crossing: New Horizons اینجاست.

نمی‎خرمش

اگر از بازی‌ها صرفا ترشح آدرنالین و بزن بزن می‌خواهید، دنیای آرام و شاد و مهربان Animal Crossing: New Horizons برای شما مناسب نیست.

  • امتیاز ویجیاتو100
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 8.3
  • امتیاز متاکریتیک91
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • Mohammad reza
    Mohammad reza | ۲۰ فروردین ۱۳۹۹

    نقدتون همیشه خوبه بااینکه تجربش نکردم ولی فهمیدم چقدر فانتزیه.... فقط اینکه از این به بعد توی نوشته هاتون فاصله بزارین الان برام عادی شده اول ها سرگیجه میگرفتم!!

  • Mohammad reza
    Mohammad reza | ۲۰ فروردین ۱۳۹۹

    بهشت مجازی?

  • ehsansh8964
    ehsansh8964 | ۱۸ فروردین ۱۳۹۹

    کاش میشد تجربه‌ش کرد

    • Hosseinht
      Hosseinht | ۱۸ فروردین ۱۳۹۹

      ورژن آندروید و ios هم داره. کم و بیش میشه تجربش کرد:)

      • آرش پارساپور
        آرش پارساپور | ۱۸ فروردین ۱۳۹۹

        این ورژن زمین تا آسمون با اونا فرق داره حسین جان. زمین تا آسمان! ولی به هر حال اگر دسترسی به سوییچ ندارین آره، بهتر از هیچیه.

مطالب پیشنهادی