ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم و سریال

بهترین کارتون های دهه هشتاد میلادی که شما را به کودکی‌تان بازمیگرداند

با بازآفرینی کارتون‌های شی-را: شاهزاده قدرت  (She-Ra: Princess of Power)و یا عنوانی چون Thundercats Roar، حس نوستالژی بسیاری از طرفداران کارتون‌های دهه 80 برانگیخته شده است. برای بسیاری، این دوره، برهه‌ای به یاد ماندنی بود، دوره‌ای ...

ژینو عباسی
نوشته شده توسط ژینو عباسی | ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | ۲۰:۳۰

با بازآفرینی کارتون‌های شی-را: شاهزاده قدرت  (She-Ra: Princess of Power) و یا عنوانی چون Thundercats Roar، حس نوستالژی بسیاری از طرفداران کارتون‌های دهه 80 برانگیخته شده است. پس چند تا آهنگ کلاسیک و نوستالژیک را پخش کنید تا همزمان با هم سری به بهترین کارتون های دهه هشتاد بزنیم، دوره‌ای که هنوز هم بسیاری‌ به طرز احمقانه‌ای آن را عزیز می‌پندارند.

بهترین کارتون های دهه هشتاد میلادی

10. DuckTales (پخش: 1987 تا 1990)

این برنامه، به ماجراجویی‌های اسکروج مک‌داک و نوه‌های خواهری‌‌اش، هیویی، دویی و لویی، که در جست و جوی گنج و انواع ماجراجویی‌های مختلف هستند، می‌پردازد. چیزی مانند ایندیانا جونز با شخصیت‌های اردکی را تصور کنید. این برنامه در ابتدا، بودجه‌ی خوبی‌ در آن زمان به عنوان یک مجموعه انیمیشنی داشت و می‌توان به سادگی از روی کیفیت بالایی که دارد، به این مساله پی برد. DuckTales به قدری محبوب بود که دیزنی پیاپی مجوز پخش برنامه را، به ایستگاه‌های تلویزیونی مختلف می‌فروخت.

این مجموعه منجر به ساخت یک انیمیشن سینمایی ( DuckTales: سینمایی: گنج چراغ گمشده یا Treasure of the Lost Lamp)، یک بازی ویدیویی بسیار جذاب، و یک بازآفرینی مجدد برنامه در سال 2017 با گروهی جدید از صداپیشگان شد. اما صداپیشگان مجموعه اصلی‌ و اولیه، شامل استعدادهایی مانند، الن یانگ (Alan Young)، راسی تیلور (Russi Taylor) ، چاک مک‌کن  (Chuck MacCan)، ترنس مک‌گوورن (Terence MacGovern)، و فرانک ولکر  (Frank Welker)(اسمی که معمولا و چندین بار در این لیست به چشمتان خواهد آمد)، بود. همچنین، از زمان پخش Denver, the Last Dinosaur به بعد، عنوان گیراترین و جذاب‌ترین آهنگ تم را نیز، از آن خود کرد. بی شک این اثر، یکی از ماندگارترین و بهترین کارتون های دهه هشتاد میلادی‌ست که تاثیرگذاری آن تا سال‌ها باقی مانده است.

9. G.I. Joe (پخش: 1985 تا 1986)

یک گروه نیروی ضربت ویژه‌ی و به‌ شدت آموزش دیده، شامل بهترین اعضای هر کدام از شاخه‌های ارتش، که علیه یک سازمان تروریستی بی‌رحم به نام کبرا (COBRA) می‌جنگند. مانند تمامی کارتون‌های دیگر آن زمان،  G.I. Joe یک انیمیشن اکشن خوبی بود که شخصیت‌هایش مداوم بر سر دو راهی‌های اخلاقی قرار می‌گیرند. همه ما پیام‌های‌ اخلاقی که پایان هر قسمت روی صفحه نمایش داده می‌شدند، را به یاد داریم.اما این مجموعه کاملا بر اساس مجموعه‌ای اسباب‌بازی‌ شکل گرفت.

اولین مجموعه توسط Hasbro و مارول، و براساس یک مجموعه موفق از فیگورهای اسباب‌بازی 12 اینچی، تولید شد. این مجموعه، از زمان پخش اولین سری تا کنون، شش مجموعه دیگر، و انیمیشن‌ها و فیلم‌های لایو اکشن‌ زیادی‌ نیز به دنبال داشته است.

اگر تنها شناخت شما از Joes، همان فیلم‌های لایو اکشن هالیوودی است، حتما باید سری به گذشته زده و مجموعه اصلی را ببینید. این مجموعه نیز از یک گروه صداپیشگی عالی دیگری شامل، مایکل بل (Michael Bell)، نیل راس (Neil Ross)، فرنک ولکر (Frank Welker) و کریستوفر کالینز (Christopher Collins) بهره می‌برد. شاید بسیاری نام این انیمیشن را شنیده باشید و حالا آن را بهترین کارتون دهه هشتاد بدانید چرا که تاثیرگذاری آن تا مدت‌ها همچنان برقرار است.

8. He-Man and the Masters of the Universe (پخش: 1983 تا 1985)

شاهزاده ادم (Adam) از سیاره اترنیا (Eternia) به He-Man قدرتمند، تبدیل می‌شود تا از قلعه گری‌اسکال  (Grayskull) در برابر نیروهای شرور اسکلتور  (Skeletor)محافطت کند. این مجموعه، دست کم تا جایی‌ که پلات‌ها و طرح‌ها داستان را روایت می‌کند، یک مجموعه انیمیشن ماجراجویی بسیار خوبی است. بر خلاف باور معروفی که وجود دارد، خط تولیدی اسباب ‌بازی‌ها قرار نبود از کونان بربری (Conan the Barbarian) الهام گرفته باشد و در حقیقت  Hasbro و سازندگان فیلم جهت رفع این اتهام، به دادگاه رفتند. مشخص است که Hasbro برنده شد.

اکنون که حرف از  Conan شد، این اتفاق در برهه‌ای از دهه هشتاد میلاد رخ داد که به نظر می‌رسید پلات‌های کاملی از مجموعه، بر اساس سبک هنری فرانک فرزتا (Frank Frazetta) بود. این نکته را نیز باید ذکر کرد که شرکت‌ فیلمسازی Filmation یکی از معدود استودیوهای انیمیشن‌سازی آن زمان بود که تولید مجموعه‌های خود را به سایر کشورها نمی‌سپرد.

همچنین این مجموعه دنباله و اسپین‌آف بسیار مشهور She-Ra: Princess of Power را نیز به دنبال خود داشت. در حقیقت "راز شمشیر یا The Secret of the Sword" (پنج قسمت اول She-Ra) ارزش نگاه کردن را دارند. He-Man، توسط Cartoon Network در سال 2002 با پخشی دو فصله، بازآفرینی شد و انتقادات مثبتی‌ را نیز دریافت کرد و یکی از بهترین کارتون های دهه هشتاد شناخته می‌شد. شما می‌توانید دو فصل اصلی این برنامه را در لیست دانلود خود قرار دهید.

7. The Real Ghostbusters (پخش: 1986 تا 1991)

The Real Ghostbusters یک دنباله کارتونی از فیلم معروف و موفق Ghostbuster محصول سال 1984، درمورد گروهی از محققان و پاکسازی کنندگان مسائل پارانرمال است. فیلم‌نامه این برنامه، بیشتر با تشکر از ویراستار داستان، جی. مایکل استراسینسکی (J. Michael Stracynski) یا (Babylon 5) همان روحیه فیلم اصلی را حفظ کرد.

دو فصل اول بدون شک بهترین بخش این مجموعه بودند و از استعدادهای صدا‌پیشگی مانند فرانک ولکر (Frank Welker)، موریس لا مارچ (Maurice La Marche)، ارسنیو هال (Arsenio Hall)، لورنزو موزیک (Lorenzo Music) و لارا سامر (Laura Summer)، برخوردار بود. در فصل سوم، برخلاف میل ویراستار، داستان شکلی بچگانه‌تر گرفت و چندین صداپیشه نیز جای ‌خود را به صداپیشگان جدید‌ی دادند که کیفیت مجموعه را پایین آورد. سپس اسلیمر (Slimer) برنامه‌ی مستقل ‌خود درون همین برنامه را آغاز کرد و از اینجا بود که همه چیز در سراشیبی قرار گرفت تا جایی که یک فصل پنجم ناامید کننده و ناقص پایان کار این مجموعه بود.

هرچند، در سال 1997 مجموعه‌ای به نام Extreme Ghostbusters در ادامه این کارتون ساخته شد، که بسیار عالی بود و به نحوی این اتفاق را جبران کرد. این مورد را حتما در لیست برنامه‌هایی که باید ببینید، قرار دهید چرا که یکی از بهترین کارتون های دهه هشتاد است. مخصوصا قسمت‌های "شهروند روح یا Citizen Ghost " و "تق تق یا Knock Knock "را حتما ببینید.

6. دژ فضایی یا Robotech (پخش: 1985)

یک سفینه فضایی در یک جزیره در اقیانوس آرام جنوبی سقوط می‌کند. بعد از اینکه انسان‌ها شروع به استفاده از تکنولوژی بیگانه‌ها کردند، یک نژاد از بیگانه‌ها به زمین می‌آیند تا علیه ما جنگ به راه بیاندازند. Robotech یکی از بهترین سریال‌های انیمه در تاریخ تمام اعصار است، حتی‌ اگر به معنای واقعی‌ این سریال وجود نداشته باشد. همانطور که بسیاری، اکنون می‌دانند، این "مجموعه" سه برنامه انیمه غیرمرتبط بود که در کنار هم قرار گرفته شدند و به صورت یک داستان طولانی و حماسی برای مخاطبین آمریکای شمالی پخش شد.

برای بسیاری، این مجموعه اولین آشنایی‌شان با انیمه بود. به عنوان یک کودک، این انیمیشن بی‌نقص به نظر می‌آمد و به عنوان یک بزرگسال نیز، بازهم مجموعه بسیار خوبی است. همچنین به عنوان یک کارتون، بسیار پخته و بالغانه بود. از همان ابتدا، خطراتی که در داستان بر سر راه شخصیت‌ها وجود داشت، بسیار زیاد بوده و مردم زیادی کشته می‌شوند. احتمالا در آن زمان، در هیچ کارتون دیگری، شاهد کشته شدن این تعداد آدم نبودیم.

صداپیشگان درگیر این مجموعه لیستی بسیار طولانی از "دوبلورها" خواهد بود که تعدادشان بسیار بیشتر از آن است که بتوان ذکر کرد. همچنین، لیستی بلند بالا از دنباله‌ها شامل، کمیک‌ها، بازی‌ها و یک دنباله انیمشن بدنام و ضعیف از استودیوی Cannon Films، نیز در این مقاله نمی‌گنجاید. اگر اولین قسمت شما را جذب نکرد، احتمالا خوب به داستان آن دقت نکرده‌اید. همین الآن این برنامه را دانلود کنید و از دیدنش لذت ببرید.

5. سیمپسون‌ها یا The Simpsons (پخش: 1989 تا ابد؟)

سیمپسون‌ها، برنامه مشهور Matt Groening تا به امروز، به عنوان یک مجموعه با قسمت‌های کوتاه از برنامه طرح محور Tracey Ullman Showپخش خود را آغاز کرد. جیمز ال.بروکس (James L. Brooks) زمان هر قسمت را به نیم ساعت افزایش داد و با یک قسمت ویژه کریسمس که 17 دسامبر 1989، پخش شد، مجموعه را شروع کرد. این برنامه ادامه یافت تا به طولانی‌ترین برنامه انیمیشن ادامه‌دار و درحال پخش آمریکا، طولانی‌ترین سیت‌کام درحال پخش آمریکا، و طولانی‌ترین مجموعه تلویزیونی نوشته شده و درحال پخش محبوب و پرمخاطب، تبدیل شود. در حقیقت، امسال سی‌امین فصل آن خواهد بود!

این برنامه تا دهه نود، فرهنگ پاپ را مانند یک ویروس واگیردار، مورد هجوم قرار داد. شما بدون دیدن بارت سیمپسون در گوشه‌ای از خیابان، نمی‌توانستید از خیابان رد شوید. حرف زدن درمورد پخش یک اقتباس سینمایی غیرقابل اجتناب بود. دنباله سینمایی آن، بعدتر در سال 2007، سال‌ها پس از نسخه اول "جنون یا  Mania" تولید شد و بازخورد مثبتی دریافت کرد. چه کسی می‌داند این برنامه تا کی ادامه خواهد داشت؟

نکته جانبی: اگر تا کنون کمیک‌های Life in Hell از Matt Groening را نخوانده‌اید، به سرعت این کار را انجام دهید.

4. لاکپشت‌های نینجا یا Teenage Mutant Ninja Turtles (پخش: 1987 تا 1996)

لاکپشت‌های نینجا داستان چهار لاکپشت انسان‌نمای نوجوان است که از سنسی خود که یک موش صحرایی است، هنر نینجوتسو را می‌آموزند. کمیک‌های این مجموعه توسط Kevin Eastman و Peter Laird از استودیو Mirage ساخته شد و سپس به عنوان یک خط مجموعه اسباب بازی برای کودکان عرضه شد، و مجموعه‌ای که پس از آن‌ها پخش شد، بلافاصله به موفقیت رسید.

برنامه، جذاب و هیجان انگیز بود و نسبت به کمیک‌ها، طنز بیشتری داشت. هرکسی لاکپشت محبوب خودش را داشت. اسباب بازی‌ها جذاب بودند، بازی‌های ویدیویی سرگرم کننده بودند و فیلم لایو اکشن سینمایی سال 1990، احتمالا یکی از بهترین فیلم‌های کمیک بوکی که تا کنون ساخته شده است، باشد. در طول سال‌های پس از آن، تکرارهای جدید دیگری نیز به همراه مجموعه بازآفرینی شده و فیلم، پخش شدند. هر نسل، نسخه خود از لاک پشتهای نینجا را دارد، اما (معمولا) روح داستان ثابت باقی می‌ماند.

در این برنامه شاهد صداگذاری‌های بسیار سنگین و خوبی مانند راب پالسن (Rob Paulsen)، کم کلارک (Cam Clarke)، تاونسند کولمن (Townsend Coleman)، بری ‌گوردون (Barry Gordon)، پت فرلی (Pat Fraley) و در آن اخرها جیمز ایوری (James Avery) بزرگ، بودیم. در حقیقت، پالسن (صداگذار اصلی رافائل) امسال صداگردان جدید برای  Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles (بازگشت لاکپشت‌های‌ نینجا) خواهد بود.

3. ThunderCats (پخش: 1985 تا 1989)

اکنون که از انسان‌نماها حرف می‌زنیم، بیایید سری به ThunderCats نیز بزنیم. با وجود اینکه سریال ThunderCats عملا پس از به بازار آمدن اسباب بازی‌هایش به نمایش درآمد، این مجموعه بسیار پیش‌تر از عرضه اسباب‌بازی‌هایش ساخته شده بود.

پس از نابودی سیاره تاندرا (Thundera)، لیون-او (Lion-O) (یک رهبر بسیار تازه کار) گروهی‌ از تاندری‌ها (Thunderans) را علیه مام-را (Mumm-Ra) و جهش‌یافته‌هایش بر روی زمین سوم، رهبری می‌کند. تنها نیروی لیون-او، به اسم "شمشیر نشانه‌ها یا  Sword of Omens" است که به آن‌ها شانس مبارزه را می‌دهد. دادن مغز یک کودک به لیون-او درون بدون یک قهرمان، یک تکنیک بسیار خارق‌العاده علمی-تخیلی است. هر کودک و نوجوان خردسالی، (احتمالا بعضی از بزرگسال‌ها نیز) می‌توانند با آن همزادپنداری کند.

این داستان فانتزی رنگی، ما را به سطح دیگری از اکشن‌، داستان و شخصیت‌‌پردازی می‌برد. استعدادهای صداگذاری این مجموعه عالی بود، مخصوصا ارل هموند (Earl Hammond) به عنوان موم-رای خوفناک. این برنامه در سال 2011 مجددا بازآفرینی شد. مجموعه جدید به نام ThunderCats Roar کاملا از مجموعه اصلی جدا خواهد بود. تنها زمان قادر است مشخص کند مخاطبین عاشق این مجموعه خواهند شد (یا حتی از آن خوششان آمد) یا خیر.

2. تبدیل شوندگان یا  Transformers (پخش: 1984 تا 1987)

ببینید، اکران پی در پی سری فیلم‌های مایکل بی (Micheal Bay) بی‌دلیل نبود. تبدیل شوندگان، باز هم بر اساس یک مجموعه اسباب بازی Hasbro بود که توسط مارول تولید شد. این مجموعه سه فصل (و یک فیلم) با موضوع نزاع بین ربات‌های عظیم، داشت. لیست صداپیشگان این مجموعه بسیار طولانی‌تر از آن است که نوشته شود، اما همیشه باید احتراما به پیتر کولن (Peter Cullen) و فرنک ولکر (Frank Welker) در نقش اپتیموس پرایم و مگاترون، توجه ویژه‌ای شود.

از زمان پخش این مجموعه، تقریبا برای هر نسل نسخه‌ای از تبدیل شوندگان و فیلم‌های سینمایی که گویا قرار نیست به این زودی‌ها تمامی داشته باشند، ساخته شد. همه نسخه‌ها محبوبیت یکسانی ندارند، اما جنگ کلاسیک بین اوتوبات‌ها و دسپتیکون‌ها احتمالا تا زمانی‌ که سودآور است و اسباب‌بازی‌هایشان به فروش می‌رود، ادامه خواهد داشت. صادقانه بگویم، اسباب‌بازی‌هایشان یکی از جالب‌ترین و باحال‌ترین اسباب‌بازی‌های‌ موجود هستند.

1. ولترون یا Voltron (پخش: 1984 تا 1985)

تقریبا مانند دژ فضایی، ولترون یک کارتون آمریکایی و اقتباس گرفته از یک انیمه ژاپنی، و کاملا بر اساس سلیقه یک کودک غربی بود. در زمان پخش اولیه‌اش، از جمله برنامه‌های ‌کودک تلویزیونی با امتیازات بالایی بود که به دیگر ایستگاه‌های‌ تلویزیونی نیز مکرراً حق پخش خود را می‌فروخت.

ولترون، روبات مدافع کهشان، توسط جادوگر شیطانی به نام هگر  (Hagger) به پنج قسمت تقسیم شد. هر قسمت توسط یکی از عناصر سیاره اروس  (Arus)قدرت می‌گیرد، اما گم شده‌ و آرمیده‌اند تا زمانی که توسط پنج جست‌وجوگر فضایی پیدا می‌شوند. آیا آن‌ها می‌توانند روبات قدرتمند را احیا کنند؟

شما در این مجموعه، صداهای کلاسیک تری، شامل پیتر کولن (Peter Cullen)، نیل راس (Neil Ross)، مایکل بل (Michael Bell) و بی.جی. وارد (B.J. Ward) را خواهید شنید. مانند بسیاری از مجموعه‌های دیگر این لیست، این برنامه نیز دنباله‌ها و ادامه زیادی به همراه یک بازآفرینی موفق نتفلیکس در سال 2016 داشت که این داستان کلاسیک را به یک نسل کاملا جدید معرفی ‌کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • Siavash-777-AAA
    Siavash-777-AAA | ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

    اسکلت حق گو و اسمائیل خرزور هم که تو لیست هستن ?

  • turtle-gamer
    turtle-gamer | ۶ خرداد ۱۴۰۰

    لیست خیلی خاطره انگیز و خوبی بود ولی توی ایران، کمتر کسی با سریال 1987 لاکپشت های نینجا توی اون دوران آشنایی داشته.
    اکثر ایرانیا کلا با سریال 2003 با لاکپشت های نینجا آشنا شدن...

  • BGOTAKU
    BGOTAKU | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

    چجوری تو ویجیاتو بنویسیم

  • witcherpunk
    witcherpunk | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

    مگامن-لاکپشتهای نینجا ۲۰۰۳-مزرعه حیوانات... خاطره ها داریم با اینا

  • Jokerrrrrrrrr
    Jokerrrrrrrrr | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

    لاک پشت های نینجا???❤❤

  • Green-lion-
    Green-lion- | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

    من بعضی هاشونو دیدم البته رو سی دی

  • آرش پارساپور
    آرش پارساپور | ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

    از تیتر مطلب مشخصه هدف تهیه این مقاله! برای کسانی که با این عناوین خاطره دارن. به اندازه کافی درمورد عناوین جدید هر روز مطالب مختلف میریم توی ویجیاتو علی جان.

  • ALI20K
    ALI20K | ۲۷ بهمن ۱۳۹۹

    چقدر با دژ فضایی حال کردم:) یادش بخیر...

    اثری مثل اون سراغ ندارین؟

  • Wandering-Warden
    Wandering-Warden | ۲۷ بهمن ۱۳۹۹

    فقط پلنگ صورتی
    Legendary legend of legends

مطالب پیشنهادی