تاریخچه سری لپتاپهای میت بوک هواوی
هواوی به عنوان یکی از فعالترین برندهای حوزه تکنولوژی سالیانه محصولات متنوعی را راهی بازار میکند. این مسئله باعث شده تا طیف وسیعی از کاربران محصولات هواوی را انتخاب و خریداری کنند. هواوی در ذهن ...
هواوی به عنوان یکی از فعالترین برندهای حوزه تکنولوژی سالیانه محصولات متنوعی را راهی بازار میکند. این مسئله باعث شده تا طیف وسیعی از کاربران محصولات هواوی را انتخاب و خریداری کنند. هواوی در ذهن بسیاری از ما به عنوان شرکتی برای تولید محصولات ارتباطی نظیر تلفنهای هوشمند و تبلت شناخته میشود. اما درحقیقت گستره محصولات این کمپانی موجب شده تا شاهد سری لپتاپهای قدرتمندی تحت عنوان میت بوک باشیم.
سری لپتاپهای میت بوک هواوی بخاطر طراحی نازک و چشمنوازشان مشهورند. البته همه چیز محدود به زیبایی نیست. از نظر سختافزاری نیز هواوی تلاش کرده تا بتواند نیازهای مختلف کاربران را پاسخگو باشد. اما کار از کجا آغاز شد؟ کنگره جهانی موبایل بارسا در سال ۲۰۱۶. جایی که برای اولین بار لپتاپ میت بوک معرفی شد. لپتاپی که طی سالهای بعد با توجه به نیاز کاربران با تغییرات متعددی روبهرو شد تا به وضعیت امروز خود رسید.
اولین نسخه از لپتاپهای میت بوک درواقع یک تبلت هایبرید بود. تبلتی که به واسطه اتصال یک کیبورد فیزیکی تبدیل به لپتاپ میشد. درواقع میتوان اولین نسخه از میت بوک را مشابه سری لپتاپهای شناخته شده مایکروسافت یعنی Surface دانست. زمانی که هواوی تبلت هایبرید خود را با نام میت بوک m5-6Y54 معرفی کرد، مایکروسافت با سابقه درخشان و تجربه باارزشش این بازار را تحت سلطه خود قرار داده بود. درنتیجه کاربران کمی به میت بوک m5-6Y54 روی خوش نشان دادند و تصمیم به خرید آن گرفتند.
اما هواوی به کار خود ادامه داد و محصولاتی با بالاترین سطح استاندارد را روانه بازار کرد. میت بوک m5-6Y54 که در سال ۲۰۱۶ عرضه شد از یک صفحه نمایش ۱۲ اینچی با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل بهرهمند بود. اگر با دیدگاه امروز به میت بوک ۲۰۱۶ نگاه کنیم متوجه میشویم که از آن زمان هواوی طراحی حاشیههایی باریک را دستور کار خود قرار داده بود.
این تبلت از یک پردازنده ۲.۴ گیگاهرتزی دو هستهای 6Y30 به عنوان قلب تپنده خود استفاده میکرد. پردازندهای که به خوبی میتوانست از پس کارهای روزمره کاربران بربیاید. هواوی در کنار این پردازنده ۴ گیگابایت رم و یک باتری ۴۴۳۰ میلیآمپری را هم در نظر گرفته بود. با این وجود نظرات درخصوص تبلت هایبرید هواوی متفاوت بود. برخی عقیده داشتند هواوی جدیدترین محصول خود را دست بالا گرفته و به همین خاطر میت بوک اصلا نمیتواند انتظارات را برطرف کند.
برخی معتقد بودند هواوی سرفیس مایکروسافت و آیپد اپل را ترکیب کرده تا میت بوک m5-6Y54 را طراحی کند و به همین خاطر نمیتوان هیچ خلاقیتی در آن مشاهده کرد. دسته آخر نیز به تعریف و تمجید از آن پرداختند و میت بوک m5-6Y54 را به عنوان رقیبی جدی برای مایکروسافت و اپل معرفی کردند. هواوی تمام نیاز کاربران را در نظر گرفته بود و به همین خاطر یک وبکم ۵ مگاپیکسلی و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی SSD به خوبی بخش وسیعی از انتظارات کاربران را برآورده میکردند.
تبلتها اصولا گجتی مناسب برای تماشای فیلم و سریال محسوب میشوند. اینجاست که همین حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و صفحه نمایش باکیفیت میت بوک m5-6Y54 خودی نشان میداد و باعث میشد تا کاربران به خریدش ترغیب شوند. از دیگر امکانات میت بوک m5-6Y54 میتوان به قلم هوشمند (Mate Pen) و سنسور اثر انگشت اشاره کرد که نه تنها در سال ۲۰۱۶ بلکه همین الان هم جزو امکاناتی کارآمد و نسبتا ضروری محسوب میشوند.
هواوی بعدها دستی به سر و روی میت بوک m5-6Y54 کشید تا بتواند در رقابت با تبلت سرفیس پرو ۴ مایکروسافت حرفی برای گفتن داشته باشد. این نسخه جدید به ۸ گیگابایت رم LPDDR3L و پردازنده Core i5 مجهز بود. مقدار حافظه داخلی آن افزایش پیدا کرد تا هواوی نشان دهد به دنبال برطرف کردن نقصهای اولین لپتاپ/تبلت هایبرید خود است. اینجا بود که رقابت میان میت بوک m5-6Y54 و سرفیس پرو ۴ به نقطه اوج خود رسید.
گستردگی و تنوع بالای محصولات در بازار لپتاپها موجب شد تا هواوی کمی جدیتر به سری میت بوک خود نگاه کند. یک سال بعد بود که هواوی با سه محصول جدید که از سیستم عامل ویندوز بهرهمند بودند بازگشت. میت بوک E، میت بوک D و درنهایت میت بوک X. هواوی این بار سیاست جدیدی اتخاذ کرد. با عرضه میت بوک E همچنان در بازار تبلتهای هایبرید باقی ماند و از طرفی با معرفی میت بوک D و میت بوک X به طور رسمی وارد بازار لپتاپ شد.
میت بوک E یادآور خاطرات میت بوک m5-6Y54 بود، البته با کمی تغییرات جزئی. هواوی این بار تصمیم گرفت تا محصولش را با رنگبندیهای متنوع وارد بازار کند تا کاربران بتوانند راحتتر طرح مورد علاقهشان را انتخاب کنند. در نگاه اول میت بوک E یک تبلت بزرگ اندرویدی است برای نیازهای روزمره کاربران. اما سیستم عامل ویندوز با پشتیبانی پردازنده Intel Kaby Lake i5-7Y544 همراه با ۴ گیگابایت رم این امکان را داشت تا بخش وسیعی از وظایف محوله را به راحتی پشت سر بگذارد.
همه چیز ختم به یک تبلت هایبرید نشده بود. هواوی سال ۲۰۱۷ را با دست پر آغاز کرده بود و لپتاپهای میت بوک D و میت بوک X را نیز به بازار عرضه کرد. میت بوک X بخاطر طراحی چشمنواز و ضخامت کم به عنوان یکی از جدیترین رقبای محصولات ایسوس ظاهر شد. هواوی سرانجام موفق شد نظر مثبت اکثر منتقدین را کسب کند. آن هم با طراحی لپتاپی که نه تنها ظاهری جذاب داشت، بلکه از نظر سختافزاری نیز محصولی کارآمد محسوب میشد.
این بار هواوی برای میت بوک X سراغ یک صفحه نمایش ۲۱۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسلی، پردازنده Intel Core i5-7200U و هشت گیگابایت رم رفته بود. تنها نقطه ضعف میت بوک X سیستم خنک کننده آن بود. طراحی جدید هواوی به عقیده منتقدین آنطور که باید و شاید موفق ظاهر نشده بود و سیستم خنک کننده میت بوک X نمیتوانست به خوبی دمای لپتاپ را کاهش دهد. البته هواوی برابر این نقطه ضعف ساکت ننشست و با طراحی یک سیستم خنک کننده جدید توانست فشار انتقادات را از روی محصول جدید خود بردارد.
محصولی که به عقیده بسیاری از منتقدین یکی از بهترین لپتاپهای سال ۲۰۱۷ از نظر کیفیت صدا لقب گرفته بود. موفقیت لپتاپ میت بوک X تبدیل به موفقیتی بزرگ برای هواوی شد. این لپتاپ نشان داد هواوی میتواند در بازار لپتاپ نیز موفق ظاهر شده و رقیبی سرسخت برای برندهای قدیمی این محصولات محسوب شود. اما هواوی هنوز به هدف خود نرسیده بود. این کمپانی چینی در نظر داشت تا بتواند کاربران بیشتری را به استفاده از محصولات هواوی ترغیب کند.
در سال ۲۰۱۸ شاهد انتشار نسخه پرو لپتاپ میت بوک X بودیم. طراحی فوقالعاده، ضخامت ۱۴.۶ میلیمتری و بدنه فلزی میت بوک X پرو نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کرد. همچنین برای اولین بار هواوی سراغ استفاده از نسل هشتم پردازندههای اینتل یعنی چیپست Core i7-8550U رفت. صفحه نمایش میت بوک X پرو یکی از نقط قوت آن محسوب میشد. طبق گفته هواوی نسبت بدنه به تصویر این لپتاپ ۹۱ درصد بود. هواوی برای ایجاد ظاهری مدرن در لپتاپهای خود تلاش کرده بود تا جای ممکن حاشیههای تصویر را کاهش دهد.
برای این کار هواوی دوربین وبکم را از بالای صفحه نمایش حذف و به صفحه کیبورد لپتاپ منتقل کرد. یک طراحی خلاقانه که از نظر خیلی از منتقدان چندان کارآمد نبود. چرا که زاویه وبکم تعریفی نداشت و کاربران نمیتوانستند تصویری مناسب از خود داشته باشند. با انتشار میت بوک X پرو هواوی توانست رقبای سرسخت خود را پشت سر بگذارد. لپتاپ سرفیس مایکروسافت و مکبوک پرو اپل از پردازندههای نسل هفتم استفاده میکردند درحالیکه هواوی سراغ نسل هشتم پردازندهها رفته بود.
هواوی توانست با میت بوک X پرو مجموعهای از بهترین امکانات را برای کاربران فراهم کند. امکاناتی که میتوانستند نیازهای متنوع کاربران را به بهترین شکل ممکن برطرف کنند. اما این قدم آخر نبود. هواوی همچنان به دنبال پیشرفت و کنار زدن رقبای خود بود. هواوی فرمول طلایی برای ساخت یک لپتاپ قدرتمند را پیدا کرده بود. دیگر نیازی به طراحی جدید نبود. ایجاد برخی تغییرات کوچک میتوانست شرایط لپتاپهای میت بوک را به کل تغییر دهد.
سال ۲۰۱۹ هواوی لپتاپ میت بوک ۱۳ را معرفی کرد. لپتاپی قدرتمند که کابوسی برای تمام رقبا محسوب میشد. لپتاپی که تلاش میکرد به نسبت قیمتش قدرتی بیشتر از محصولات رقیب حاضر در بازار به کاربران ارائه کند. طراحی میت بوک ۱۳ آنقدر مورد تحسین قرار گرفت که حتی برخی از منتقدان آن را بهتر از مکبوک ایر ۲۰۱۸ اپل میدانستند. هواوی مجبور بود برای کاهش قیمت میت بوک ۱۳ برخی از ویژگیهای آن را حذف کند. اما نه ویژگیهایی که روی تجربه کاربران تاثیر مستقیم داشتند.
تنها نقطه ضعفهای میت بوک ۱۳ از نظر منتقدان فقدان پورت Thunderbolt 3 و مقدار رم نسبتا کم بود. اما غیر از این موارد، میت بوک ۱۳ از همه نظر مورد تحسین کاربران و منتقدان قرار گرفت. پردازنده چهار هستهای Intel Core i7-85655U کنار کارت گرافیک Nvidia GeForce MX150، ۱۸ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD مهمترین ویژگیهای میت بوک ۱۳ بودند. اما همه چیز ختم به میت بوک ۱۳ نشد. هواوی تصمیم گرفت با تنوع بیشتری کارش را در بازار لپتاپها ادامه دهد.
نتیجه آن نیز عرضه مدلهایی با پردازنده AMD بود که نشان میداد هواوی نمیخواهد تنها به شرکت اینتل تکیه کند. سال ۲۰۱۹ هواوی دو لپتاپ دیگر تحت عنوان میت بوک D14 و میت بوک D15 را عرضه کرد که هر دو از پردازنده AMD 5 بهرهمند بودند. همچنین در جریان مراسم MWC 2019 هواوی نسخه بهروز شده میت بوک ۱۳ و همچنین میت بوک ۱۴ را نیز معرفی کرد.
هواوی همچنان مسیر خود را ادامه میدهد و سال ۲۰۲۰ را هم با دست پر آغاز کرد. مشکلات ناشی از تحریمهای آمریکا روی بخش موبایل هواوی مانعی برای بازار لپتاپهای این برند چینی نشد. هواوی چهار لپتاپ را برای سال ۲۰۲۰ در نظر گرفته است که از نظر طراحی کاملا برای ما آشنا هستند. اولی مدل ۲۰۲۰ لپتاپ میت بوک ۱۳ که در مقایسه با نسخه سال گذشته از چند نظر بهبود پیدا کرده. صفحه نمایش IPS با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۴۴۰ پیسکلی، پردازنده i5-10210U و i7-10510U همراه با یک کارت گرافیک مجزای انویدیا.
همچنین نسخه دیگری از این مدل وجود دارد که بخاطر استفاده از پردازنده AMD قیمت کمتری نسبت به مدل Intel دارد. از دیگر لپتاپهای هواوی در سال ۲۰۲۰ نیز میتوان به میت بوک ۱۴، میت بوک X پرو و درنهایت میت بوک D15 اشاره کرد. شما میتوانید ویدیو آنباکس ویجیاتو از لپتاپ میت بوک D15 را برای آشنایی بیشتر با جدیدترین محصول هواوی در بازار لپتاپ از طریق این لینک تماشا کنید:
مسیری که با یک تبلت هایبرید در سال ۲۰۱۶ شروع شد، در سال ۲۰۲۰ ختم به چهار محصول قدرتمند و فوقالعاده شد. هواوی توانست بیتوجه به تمام مشکلات ناشی از تحریم شدن بخش موبایلش توسط آمریکا به خوبی بخش لپتاپهایش را مدیریت کند. این روزها محصولات هواوی بخش بزرگی از بازار ایران را به خود اختصاص دادهاند و کاربران نیز به خرید محصولات این برند چینی روی خوش نشان میدهند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
لپ تاپ عالی و فوق العاده سبک و قیمت بسیار مناسب. پیشنهاد میکنم اگر قصد خرید یک لپ تاپ عالی رو دارید هواوی بهترین انتخابه.