کرونا دروازه دنیای بازیهای دورهمی را باز کرد
چند ماهی میشود که در صنعت بازی یک جور ترند خاص با شدت بیشتری در حال تکرار شدن است. بازیهای ویدیویی چند نفره ساده و سرگرم کننده ناگهان فروشی استثنایی را تجربه میکنند، رکورد بازیکنهای ...
چند ماهی میشود که در صنعت بازی یک جور ترند خاص با شدت بیشتری در حال تکرار شدن است. بازیهای ویدیویی چند نفره ساده و سرگرم کننده ناگهان فروشی استثنایی را تجربه میکنند، رکورد بازیکنهای آنلاین همزمان را میشکنند و خیلی زود میبینیم که همه دنیا در موردشان صحبت میکنند.
از Fall Guys که در یک چشم بهم زدن راه صد ساله را طی و سازندههای بازی را با چالش موفقیت زودهنگام مواجه کرد تا Among Us که ناگهان بعد از دو سال همزمان با عرضه نسخه موبایلش به یک پدیده جهانی تبدیل شد. اینکه چرا این بازیهای دورهمی تا این حد در جلب نظر مخاطب موفق هستند، سوالی نیست که تنها یک پاسخ داشته باشد اما به نظرم یکی از مهمترین جوابها از دید بسیاری پنهان مانده، جوابی که میتواند آینده ویدیو گیم را دستخوش تغییر کند.
استریمرها تنها عامل نیستند
تقریبا هر زمانی که یک بازی ویدیویی کمتر شناخته شده به این سرعت دنیا را فتح میکند، ردپایی از تاثیر و نقش استریمرها دیده میشود. تعجبی هم ندارد، کافی است چند نفر از استریمرهای محبوب دنیا که مخاطبهای میلیونی دارند، به سراغ یک بازی جدید یا ناشناخته بروند تا تقریبا همه بینندههای آنها بخواهند خودشان بازی را تجربه کنند.
برای همین وقتی صحبت از موفقیت بازیهای دورهمی اخیر میشود، بسیاری مهمترین دلیل آن را توجه استریمرها به چنین بازیهایی میدانند. اما باور دارم دیگر این مهمترین دلیل نیست و تازه این سوال هم شکل میگیرد که اصلا چرا خود استریمرها به چنین بازیهایی بیشتر واکنش نشان دادند؟
کرونا و تمایل بیشتر به بازیهای ویدیویی
از اواخر زمستان که دیگر کرونا حضورش را تقریبا در تمامی کشورهای دنیا علنی کرد و از سایه بیرون آمد، تقریبا همه ما به نوعی همچنان قرنطینه هستیم. حتی حالا که بعد از چند ماه به شرایط بیشتر عادت کردیم و حتی اگر از کرونا نمیترسید و چندان رعایت نمیکنید (که پیشنهاد میکنم تجدید نظر کنید)، باز هم روابطمان محدودتر شده و شکل آنلاین و دورتری به خود گرفته است.
نتیجه چنین تغییری در عادتهای اجتماعیمان، تمایل بیشتر به بازی کردن است و منظورم تنها من و شما خواننده که احتمالا گیمر حرفهای هستید، نیست. کرونا ناخواسته تمایل عموم مردم را به بازیهای ویدیویی بیشتر کرده است، این موضوع را با نگاهی به اطرافیان خود هم حس خواهید کرد اما اگر آمار دقیق و واقعی میخواهید، گزارشهای بسیاری از سراسر جهان نشان میدهد که صنعت ویدیو گیم با شیوع کرونا رشد قابل توجهی داشته است و افراد بیشتری وقتشان را حالا صرف بازیها میکنند.
بیشتر بخوانید:
- چگونه با افسردگی دوران قرنطینه مبارزه کنیم؟
- ۱۰ بازی مافیایی برای کسانی که Among Us را دوست داشتند
- بررسی بازی Fall Guys: Ultimate Knockout – محبوب توییچ
برای مثال به نقل از واشنگتن پست، مایکروسافت چند ماه پیش از رشد ۱۳۰ درصدی تعامل کاربران با بازیهای مولتیپلیر در بازه بین ماه مارس و آپریل خبر داد. تعامل کاربرها با شبکهای چون توییچ که مخصوص استریم بازی است هم رشدی ۵۰ درصدی را تنها در یک ماه ابتدایی تجربه کرده.
اما درصد قابل توجهی از این مشتریهای جدید، این مخاطبین تازه تجربه بازی کردن به صورت حرفهای را ندارند و در نتیجه حتی بسیاری از آنها به سختافزارهای گرانقیمت و تخصصیتر هم دسترسی ندارند. در چنین شرایطی به نظرتان چه بازیهایی بیشتر از بقیه میدرخشند؟
ساده، شاد و قابل دسترس
تقریبا تمامی بازیهای محبوب اخیر چند ویژگی مشترک مهم دارند. همه آنها ساده و قابل فهم هستند و برای تجربهشان نیازی به دانش قبلی خاصی نیست. چند نفره و مولتیپلیر و شاید مهمتر از همه در دسترس هستند.
برای مثال در مورد Among Us، مهمترین عاملی که به موفقیت بازی کمک کرد، عرضه رایگان آن روی موبایل بود. شاید یک خانم میانسال کنسولی برای بازی کردن نداشته باشد اما بدون شک تلفن همراهی در اختیار دارد که میتواند Among Us را اجرا کند.
چند نفره بودن این بازیها و اتمسفر شاد و سرگرم کننده این بازیها نیز عامل مهمی هست. بازیهای ویدیویی به صورت ذاتی یکی از بهترین منابع Escapism یا دور شدن از مشکلات هستند، حالا در چنین شرایط بغرنجی پس طبیعی است که تمایل مردم به بازیهای دورهمی شادتر که تازه نیاز به برقراری ارتباط آنها را هم برطرف میکند، بیشتر میشود.
و این یک خبر بسیار خوب است
راستش را بخواهید همیشه برایم سوال بود که چرا بازیهای ویدیویی دورهمی که به نوعی نقش نسخه دیجیتالی بازیهای بردگیم را دارند، تا این حد کمیاب هستند و بیشتر آنها هم کیفیت لازم را ندارند. شاید دلیلش این بود که همه ما ترجیح میدادیم این بازیها را به صورت حضوری با دوستان و خانواده تجربه کنیم و زمانی که در خانه هستیم، به سراغ همان بازیهای مولتیپلیر حرفهایتر و بازیهای داستانی جذاب برویم.
اما کرونا و شیوعش بدون شک این موضوع را تغییر داده است. موفقیت بازیهایی چون Among Us و Fall Guys هم راه را برای ساخت چنین بازیهای مشابهی هموارتر میکند. برای همین میتوانم پیشبینی کنم در چند ماه آینده سازندگان بیشتری به سراغ ایدههای این شکلی خواهند رفت، کراسپلی بین پلتفرمهای مختلف با موبایل بیشتر میشود، بستههای بعدی Jackbox Party سریعتر آماده و عرضه شوند و بعید هم نیست که کمپانیهای بزرگتر هم به چنین بازار جدیدی ورود کنند.
این یک اتفاق خوب است. ویدیو گیم به زودی به مدیوم و حوزهای بسیار فراگیرتر تبدیل میشود و نقش مهمی در تعاملات ما در این دنیای جدید پساکرونایی ایفا خواهد کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کرونا کلا هرچی به صنعت فیلم آسیب رسوند و لهش کرد از اون طرف برای بازی ساز ها خیلی سود آور بود چون مردم دیگه وقتی بیرون نرن و بیکارتو خونه باشن سرگرمی جز بازی ندارن
ممنون به خاطر مقاله ی خوبتون ?
کرونا خیلی به شرکت های بازی سازی و سونی و ماکروسافت سود رسوند
تو این مدت انقدر همدیگه رو ندیدیم که تو بازی از کنار هم بودن لذت میبریم
کسی بازی party animals رو دیده ؟ واقعا خیلی فانه و در آینده محبوب تر میشه بنظرم .
ممنون از این مقاله
ولی خب همین بازی هایی که گفتید یه مشکل بزرگ دارن( البته برای من )
فیلتر شکن!!!
بعضی ها نمی تونن فیلتر شکن رو بریزن!!
تحریم هستن
این مشکلت رو حل می کنه
https://shecan.ir/