۱۰ تا از جزئیات پنهان فیلم Tenet که احتمالا از دست دادهاید
فیلم Tenet مثل تمام آثار کریستوفر نولان جزئیات و پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. با این حال، این احتمال وجود دارد که تعداد کثیری از مخاطبان نکات ریز و پنهانی که در فیلم وجود دارد ...
فیلم Tenet مثل تمام آثار کریستوفر نولان جزئیات و پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. با این حال، این احتمال وجود دارد که تعداد کثیری از مخاطبان نکات ریز و پنهانی که در فیلم وجود دارد را ندیده و یا به آنها توجه نکرده باشند.
به قول اهالی هنر، تنت نولانیترین فیلم کارگردان مشهور The Dark Knight است و توانسته یک داستان هیجانانگیز، سرگرمکننده و پیچیده را به مخاطبان ارائه دهد. گرچه در این میان منتقدان و مخاطبان به دو دسته کاملا متفاوت تقسیم شدهاند؛ عدهای که فیلم جدید نولان را بهشدت تحسین میکنند و عدهای که آن را بیش از حد پیچیده و گیجکننده میدانند.
با وجود این مسائل، نمیشود انکار کرد که «تنت» مفاهیم عجیب و پیچیدهای دارد و وقتی بحث وارونگی زمان را کنار آن میگذاریم، احتمال دارد دنبال کردن داستان و فهم کامل آن کمی دشوار شود.
تمام این مسائل به علاوه سرعت بالای وقوع اتفاقات در فیلم موجب میشود قسمتی از مخاطبان نکات و جزئیات بسیاری از آن را از دست بدهند. پس بد نیست در ادامه ده تا از این جزئیات قابلتوجه را باهم مرور کنیم. با ما همراه باشید.
۱۰. سمبلگرایی قرمز و آبی
استفاده از رنگهای آبی و قرمز در تمام فیلم برجسته و نمایان است و بارزترین مثال این موضوع در اتاق گردان مشاهده میشود، جایی که سرانجام مخاطبان به نحوهه کارکرد دستگاه با وارونگی زمان میپردازند.
گرچه این سمبلسازی از رنگهای آبی و قرمز فقط به این صحنه ختم نمیشود و نولان بارها و بارها طی فیلم از این ترکیب رنگ بهره میبرد. رنگ ساعتهای چرخش زمانی در آخرین قسمتهای فیلم به دو رنگ قرمز (حرکت رو به جلو) و آبی (حرکت رو به عقب) تقسیم شده است.
بعد از پایان فیلم هم این نمادگرایی تمام نمیشود چراکه در تیتراژ لوگوی برادران وارنر و Syncopy به ترتیب قرمز و آبی طراحی شدهاند و لباس کت و بازوبندها همگی شامل این موضوع هستند.
۹. یک بار تماشای فیلم کافی نیست
واقعا به نظر شما بستگی دارد که این مورد را یک مشکل و اشتباه تلقی کنید یا یک نقطه قوت؛ با این حال باید بدانید که خوششانسترین و پردقتترین مخاطبان هم در بهترین حالت به ۸۰ درصد از جزئیات Tenet در تماشای نخست پی میبرند. مخاطبان عادیتر هم احتمالا پایشان را از ۶۰-۷۰ درصد جلوتر نگذارند.
دیالوگهای مخفی و مهمی که در صداها تلفیق شدهاند، افکتهای تاثیرگذار و جالب تصویر مثل وقتی مردم همزمان رو به جلو و رو به عقب حرکت می کنند، و یا حتی لحظات تعیینکنندهای مانند نیل و آن بند قرمز در ابتدا و انتهای فیلم، از جمله مواردی هستند که خیلی از مخاطبان در نگاه از اول دست دادهاند.
۸. مربع ساتور
«مربع ساتور» یکی از آیتمهای جالبی است که توجه فوقالعاده زیادی به خود جلب کرده و دلیل آن هم مشخصا وجود واژه TENET در مرکز مربع است.
این مربع دربرگیرنده یک نوع قابلیت قرینهخوانی است که به زبان لاتین نوشته شده و حاوی این واژگان است: SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS. این واژهها را میتوان از بالا به پایین، از پایین به بالا، از چپ به راست یا از راست به چپ خواند بدون اینکه ترتیب حروف تغییری کند.
حال اینکه تک تک این واژهها در تنت اهمیت بسیاری دارند؛ Sator (آندری ساتور) نام ویلن و شخصیت منفی اصلی، Arepo نام هنرمند اسپانیایی که اثرش - Goya Kat - به ساتور فروخته میشود، Tenet همان سازمان، Opera محل وقوع صحنه آغازین، و Rotas نام سیستم امنیتی در فریپورت (منطقه آزاد) است.
۷. قرص سیانور ساتور
در ابتدا فیلم، پس از صحنه اوپرا، شخصیت اصلی (The Protagonist) دستگیر میشود و تلاش میکند خود را با قرص سیانور از بین ببرد تا مبادا رموز و اطلاعات سیآیای (CIA) را در اختیار دشمن قرار دهد.
شخصیت اصلی موفق به انجام این کار میشود اما کاشف به عمل میآید این سیانورها تقلبی است و تنها مصرفکننده را به کما میبرد. بعدها وقتی ساتور هم از سیانور خود رونمایی میکند (سیانوری که از CIA گرفته) این بار میفهمیم سیانورِ ساتور هم تقلبی بوده است.
۶. Akane Kashiwazaki
در جایی از فیلم یک روزنامه دست نیل و شخصیت اصلی است که جزئیاتی از سقوط هواپیما در فرودگاه اسلو (پایتخت نروژ) را فاش میکند. در این روزنامه مقاله دیگری وجود دارد که توسط Akane Kashiwazaki نوشته شده؛ این نه تنها نام یک شخصیت در انیمه Feel The Wind است، بلکه Kashiwazaki دومین دستیار حسابدار برای سازمان Tenet بوده است.
۵. جرمی تئوبالد
کریستوفر نولان در فیلمهای مختلف خود از بازیگران یکسان بسیاری استفاده کرده است؛ مایکل کین، تام هاردی، کیلیان مورفی، ماریون کوتیار و چندین چهره دیگر در فیلمهای مختلف نولان حضور یافتهاند.
این مورد با مایکل کین و کنت برانا در Tenet ادامه یافت و خیلی از مخاطبان متوجه آن شدند. با این حال احتمالا برخی از مخاطبان متوجه حضور جرمی تئوبالد نشده باشند؛ بازیگری که در واقع یکی از مهمترین نقشهای فیلم اول نولان، یعنی Following را برعهده داشت.
۴. شبح مکسول
ایده فیلم Tenet که حرکت مردم میان زمانهای وارونه و رو به جلو است، بدون شک رابطه مستقیمی با نظریه فکری Maxwell's Daemon دارد.
این نظریه توسط جیمز چارلز مکسول مطرح شده میگوید اگر دری میان دو قسمت از گاز وجود داشته باشد، قانون دوم ترمودینامیک شکسته میشود؛ درست مثل دری که میان دو خط زمانی وجود دارد. سازمان تنت ظاهرا ایدههایی در این مورد داشته چراکه روی دیوار دفتر لارا جدولی از Maxwell's Demon به چشم میخورد.
۳. موسیقی برعکس
از آنجایی که همراه و همکار همیشگی نولان یعنی هانس زیمر به خاطر حضور در پروژه عظیم Dune نمیتوانست به تیم Tenet اضافه شود، کارگردان فیلم تصمیم گرفت از یک آهنگساز جوانتر و بااستعداد به نام لودویگ گورانسون استفاده کند. و الحق او هم عملکرد خارقالعادهای در این فیلم داشت.
جهت ایجاد یک تم هماهنگ با بحث وارونگی زمان، در برخی نقاط فیلم موسیقیها هم به صورت برعکس پخش میشوند، همانطور که افراد به شکل برعکس حرکت میکنند. این صحنهها با تلفیق موسیقی عالیشان واقعا شگفتانگیز به نظر میرسند.
۲. تنت
واژه Tenet در طول فیلم معانی مختلفی به خود میگیرد. این واژه قسمتی از مربع ساتور، نام سازمانی که شخصیت اصلی تشکیل میدهد، و همچنین یک قرینهخوانی از عدد ده (Ten) است.
این یکی از جزئیات بسیار جذاب در فیلم است چراکه در نقاط اوج وقتی چرخه زمانی جهت به دست آوردن الگوریتمها به گردش در میآید شخصیتها ۱۰ دقیقه وقت دارند؛ ۱۰ دقیقه که رو به جلو حرکت میکند و ۱۰ دقیقه وارونه.
۱. حضور مخفی نولان
اینکه یک کارگردان در فیلم خودش حضور افتخاری داشته باشد واقعا کمیاب و جالب توجه است. احتمالا آلفرد هیچکاه و کوئنتین تارانتینو بزرگترین کارگردانانی هستند که دست به چنین کاری زدهاند و نولان پیش از تنت از آن صرفهنظر کرده بود.
گرچه Cameo یا همان حضور کوتاه این کارگردان بسیار عجیبتر و پنهانتر از بقیه است. لودویگ گورانسون آهنگساز تنت میخواست به عنوان بخشی از موسیقی فیلم، صدای خاصی از «تنفس» را وارد ماجرا کند. این مورد واقعا زیبا و هنرمندانه کار شده اما جالبتر اینکه صدای نفسها متعلق به کارگردان فیلم یعنی کریستوفر نولان است.
تماشاکنید: تنت به زبان ساده
تماشای نسخه باکیفیت از یوتیوب ویجیاتو
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
میخواستم بپرسم که چطور میشه تو سایت مقاله نوشت
ایا چیزی تحت عنوان مقاله نویس افتخاری وجود داره؟!!!!!
چون من خیلی از سایتا رو واسه یه مقاله ک بتونه از بار پیچیدگی فیلم کم کنه گشتم اما تو همشون فقط وقایع فیلم رو گفتن و کمی در موردش حرف زدن و هیچ نقشه ی مفهومی ای نداشتن ک بتونه چگونگی وقایع رو توضیح بده و اون رو برای ماطب ملموس کنه و باید بگم این مورد مشکل خود من هم بود ک حتی با وجود اینکه از طرفدارای سر سخت نولانم باعث شد بعد از اولین باری ک فیلم رو دیدم با خودم بگم ک دیگه سبد ایده های نولان ته کشیده و فیلم چقد مزخرف بوده
اما بعدا گفتم بذار کلا بی خیال داستان و فیلم بشم و اون منطقی ک تو فیلم سعی شده ازش استفاده بشه رو درک کنم فک کنم حدود 7ساعت زمان برد و تو این مدت بارها به یه سری نتایج میرسیدم ک در وهله ی اول کاملا درست به نظر میومدن ولی با نتایج بعدی رد میشدن
ولی درنهایت تونستم ب یه نتیجه والگو برای درک کردن فیلم برسم ک به جای اینکه موقع دیدن فیلم به دنبال چگونگی اتفاق افتادن وقایع فیلم باشم و نتونم از فیلم لذت ببرم به دنبال زیبایی ها و ریزه کاری های فیلم بگردم و اونجا بود ک فهمیدم با چه شاهکاری مواجهم!!
نمیدونم همچین امکانی وجود داره یا نه ولی درخواست میکنم ک اگه این امکان وجود داره من مقاله ام رو بنویسم و برای سایت ارسال کنم
میتونید بررسی کنید مقاله رو ک اگه مقاله ی به درد بخوری هست(ک مطمئنم همینطوره) در سایتتون قرارش بدید
ممنون
مطالب جالبی بود، دست مریزاد
یه چیزی که خیلی ذهنمو از دیروز که فیلمو تماشا کردم درگیر کرده اون صحنه شکنجه شخصیت اصلی داستان در اول فیلمه، اگه به حرکت و نوع قطارها در دو طرف دقت کنید با هربار چرخش دوربین عوض میشن ولی نمیدونم دلیلش چیه!؟
یکی دو بار هم نیست که بگیم از دستش در رفته و باتوجه به شناختی که از نولان وجود داره و اینکه نزدیک به 10 بار تو همون سکانس این اتفاق میفته مشخصه که این کار عامدانه بوده ولی نمیفهمم چرا؟
خوشحال میشم اگه کسی چیزی در این رابطه میدونه بگه
دقیقا منم دیدم ش ،،، بعضی دوستان فک میکنند که اینها سوتی و ضعف نولان ،،،
بنظرم تو کشتی اول فیلم حرف های «ویکتور»
بعدش تو آزمایشگاه حرف های « لورا »
خیلی به روند درک فیلم کمک میکنه ،،،، فقط زمان میخواد تا این فیلم رو آنالیز کنیم
اون آهنگی ک میگن نفس نولان هس کجای فیلمه یا کدوم اهنگه ؟
SATOR • RED ROOM BLUE ROOM
خیلی قشنگ بود فیلمش
این فیلم متعلق به 100 سال دیگه هست الان کسی که حالیش نمیشه بهتره سکوت کنه چون هنوز درک این فیلم براش سخته
???
ایشالله تا اون زمان زنده باشی ???
مهمترین نکته یی که کنار گذاشتید اثبات توانایی بازگشت به گذشته و تغییر اون تو فیلمه که برگرفته از تئوری ازمایش گزینش تاخیری جان ویلر فیزیکدان بزرگ معاصره.دوستانی که نمیدونن قضیه چیه برید سرچ کنین واقعا مو به تنتون سیخ میشه با این آزمایشی که انجام دادند
فیلم خوبی بود اما ضعیف ترین فیلم نولان بود از همه لحاظ
خیلی کامل بود ممنون
تو مورد اول نولان قبلا تو فیلم دانکرک هم حضور مخفی داشته و اونم تقریبا شبیه همین بوده..هانس زیمر تو ساخت آهنگ فیلم دانکرک از صدای تیک تاک ساعت نولان استفاده کرده کلا این بشر حال میکنه با کارای مخفی و عجیب غریب
من جای تو بودم بهش نمی گفتم بشر!این اصلا مال یه نژاد دیگه ست.هیچ انسان معمولی چیه اصلا؟هیچ آدمی نمی تونه یه همچین فیلمی بسازه.یعنی 10 بار فیلمش رو دیدم.همه ی مقالات توی اینترنت رو راجع بهش خوندم.نظرات و توییت های نولان رو دنبال کردم،ولی هنوز هیچی نفهمیدم:|
سلام.لطفا مطالب بیشتری درباره فیلم بزارید.
اون بنده که خیلی تو چشم بود
با مورد 9 موافقم چون واقعا تو یک بار دیدن ادم نمیفهمه
مثل همیشه عالی اقای محمد جواد همینجوری ادامه بدید.
پ.ن چجوری عکس کاربریمو عوض کنم
ممنون که انرژی میدید به ما.
برای عکس هم باید برید توی بخش کاربری خودتون (سمت چپ، قسمت بالای سایت احتمالا اسم شمارو زده) اونو بزنید روش، اونجا یه گزینه هست نوشته تغییر عکس پروفایل. ازونجا هرعکسی بخواید آپلود میکنید
Wow
من این فیلمو دیدم اصلا نفهمیدم چیه، چجوری این اتفاق افتاد خیلی گنگ بود به نظرم اخه چجوری وقتی نفهمی فیلم چجوریه اصلا چطور این اتفاقات افتاده میتونه برات لذت بخش باشه
لذتش تو پیچیدگیش، یه مشکل بزرگیم که تو ایران هست اینه که خیلیا بعد از فیلم های مهم، که نیاز به موشکافی و تحلیل داره مقالات و مطالبش رو نمی خونن که اگه این کارو انجام بدن هم پیچیدگی و گنگی فیلم براشون از بین بره و هم به زوایای مختلف فیلم و مفاهیم و ذهنیتی که کارگردان فیلم در نظر داشته پی ببرند. همین باعث میشه که در دراز مدت لذت فیلم های ضعیف و بدون مفهوم برای بیننده از بین بره و در نتیجه بیننده خودش به یک منتقد تبدیل بشه که اونوقت در نتیجه دیدن فیلم های بزرگ و پیچیده است که به وجد می آد و خیلی از نکاتی که بینندگان عام از فیلم دستگیرشون نمیشه رو بفهمند.
نمیدونم اینو بببینم یا نه و اگه ببینم زبان اصلی یا زیرنویس
منظورت از زیرنویس دوبله است؟ چون زبان اصلی و همیشه با زیرنویس میبینن
اگه زبانت در حد آیلتس6 هست زبان اصلی نگاه کن در غیر این صورت اگه زبان اصلی ببینی هیچی نمیفهمی!?
۵ ۶ تا مقاله تو همین سایت در مورد این فیلم نوشتن ... ۲۲۰ میلیون دلار هزینه فیلم ... کارگردان بزرگ نولان کارگردانی کرده و پنج سال طول کشیده خود نولان بنویسه فیلم و هزار تا دلیل دیگه تازه میپرسی فیلم ببینم یا نه !!!
فیلم هم باید زیرنویس ببینی چون انقدر مساعل و دیالوگ های مهمی داره که اگه نبینی دیگه ارزشی نداره حتی اگه انکلیسی هم خوب باشه باید با زیرنویس انگلیسی ببینی ... بعدشم مطمعاً باش چند بار فیلم میبینی ... حتی دوبلشم اومده بعد نیست ببینی ولی اون دوبله که من دیدم ضعیف بود و دیالوگ و صدا ها منظور نمیرسوند .
این فیلم رو نباید سعی بر درکش داشته باشید، باید احساسش کنید و ازش لذت ببرید! در واقع شما تو فیلم میدونید داره چه اتفاقی میفته فقط نمیتونید تجزیه و تحلیل کنید. اگر هم به انگلیسی مسلط هستید انگلیسی ببینید وگرنه زیرنویس چون فیلم نیاز به دقت داره
من معمولا بدون زیر نویس فیلمارو میبینم وولی برای فیلم های نولان زیرنویس واجبه