معرفی ۱۰ فیلم برتر درباره افراد توانیاب
افراد توانیاب به طور کلی حضور بسیار کمرنگی در سینما و تلویزیون داشتهاند و اغلب در حضورهای کوتاه خود نتوانستهاند نقش مهم و تاثیرگذاری بر عهده بگیرند. با این حال، کم نیستند آثاری که به ...
افراد توانیاب به طور کلی حضور بسیار کمرنگی در سینما و تلویزیون داشتهاند و اغلب در حضورهای کوتاه خود نتوانستهاند نقش مهم و تاثیرگذاری بر عهده بگیرند.
با این حال، کم نیستند آثاری که به زیبایی هرچه تمامتر این قشر مظلوم در جوامع را به تصویر میکشند و آنان را تکریم میکنند؛ و خب قضیه جایی تحسینبرانگیزتر میشود که یک اثر روی توانیابی تمرکز دارد و شخصیت اصلی آن یک فرد توانیاب است.
در ادامه این مقاله به مناسب روز جهانی معلولین که ۱۲ آذرماه بود، به ده فیلم برتر درباره افراد توانیاب میپردازیم؛ با ویجیاتو همراه باشید.
- معرفی ۱۰ فیلم برتری که قهرمان اصلیشان نابینا بود
- ۱۰ تا از جزئیات پنهان فیلم Tenet که احتمالا از دست دادهاید
- 1 ۱. از درون میرقصم (Inside I'm Dancing)
- 1.1 محصول ۲۰۰۴
- 2 ۲. دستنیافتنیها (The Intouchables)
- 2.1 محصول ۲۰۱۱
- 3 ۳. جلسهها (The Sessions)
- 3.1 محصول ۲۰۱۲
- 4 ۴. نظریه همهچیز (The Theory of Everything)
- 4.1 محصول ۲۰۱۴
- 5 ۵. لباس غواصی و پروانه (The Diving Bell and the Butterfly)
- 5.1 محصول ۲۰۰۷
- 6 ۶. اصول مراقبت (The Fundamentals of Caring)
- 6.1 محصول ۲۰۱۶
- 7 ۷. نفس بکش (Breathe)
- 7.1 محصول ۲۰۱۷
- 8 ۸. Walk. Ride. Rodeo
- 8.1 محصول ۲۰۱۹
- 9 ۹. مارگاریتا با نی (Margarita with a Straw)
- 9.1 محصول ۲۰۱۴
- 10 ۱۰. پای چپ من (My Left Foot)
- 10.1 محصول ۱۹۸۹
۱. از درون میرقصم (Inside I'm Dancing)
محصول ۲۰۰۴
Inside I'm Dancing که تحت عنوان Rory O'Shea Was Here نیز شناخته میشود، یک کمدی جذاب است که داستان دو فرد توانیاب به نامهای روری و مایکل را روایت میکند. این دو قصد دارند از زندگی نهایت لذت و استفاده را ببرند و تصمیم میگیرند از مراقبتگاهی که در آن قرار دارند فرار کنند.
روری که شخصیت بیپروا و نترسی دارد مایکل را به سوی ماجراجویی در دنیای بیرون و استقلال سوق میدهد. این فیلم علاوه بر بحث طنز، جنبههای بهشدت تاثیرگذاری دارد و نشان میدهد هر فرد باید با تمام داشتههایش نهایت بهره را از زندگی ببرد.
Inside I'm Dancing به کارگردانی دیمین اودانل در سال ۲۰۰۴ به اکران درآمد و شامل بازیگرانی چون جیمز مکآووی، استیون رابرتسن، رامالا گری، برندا فریکر، تام هیکی، روث مک کیب و آنا هیلی میشود.
۲. دستنیافتنیها (The Intouchables)
محصول ۲۰۱۱
The Intouchables؛ این کمدی فرانسوی که بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده درباره مردی ثروتمند اما توانیاب و پرستار او (یک زندانی سابق) است. این زوج در ظاهر این شباهتی به یکدیگر ندارند ولی همانطور که خودش شخصیتها طی فیلم میگویند، «متضادها یکدیگر را جذب میکنند».
این فیلم موفق شده جوایز متعددی را به خانه ببرد و واقعا شایسته تکتک آنها بوده. عمر سی، فرانسوا کلوزه، اودره فلورو، آنه لی نی، آلبا گایا بلوجی، کلاتو مولت، ژوزفین دو مو و سیرول مندی از جمله هنرپیشگانی هستند که در «دستنیافتنیها» حضور یافتهاند.
The Intouchables به کارگردانی مشترک الیور ناکاشه و اریک تولدانو در سال ۲۰۱۱ در کشور فرانسه به اکران درآمد و یک سال بعد روی پردههای نقرهای ایالات متحده ظاهر شد.
۳. جلسهها (The Sessions)
محصول ۲۰۱۲
مارک اوبرایان یک نویسنده است که در کودکی به بیماری فلج اطفال مبتلا میشود و نه میتواند از جای خود حرکت کند و نه به راحتی نفس بکشد؛ در نتیجه همیشه یک دستگاه اکسیژن همراه اوست. او در تمام زندگی تنها بوده و هیچ زنی حاضر به ماندن در کنار وی نشده است.
هلن هانت، جان هاکس، ویلیام اچ میسی، مون بلودگود، آنیکا مارکس، آدام آرکین، دبلیو ارل براون، و راستی شومر در فیلم The Sessions به ایفای نقش پرداختهاند و بن لوین کارگردانی آن را بر عهده داشته است.
«جلسهها» به قدر موفق بود که هلن هانت به خاطر بازی در آن نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.
۴. نظریه همهچیز (The Theory of Everything)
محصول ۲۰۱۴
جین وایلد همسر استفن هاوکینگ کتابی تحت عنوان My Life with Stephen Hawking (زندگی من با استفن هاوکینگ) نوشت و پس از آن جیمز مارش با اقتباس از این کتاب فیلم The Theory of Everything را ساخت.
داستان فیلم زندگی استفن هاوکینگ حین توسعه ایدهها و نظریههای بزرگش (مثل منشا جهان و سیاهچالهها) در جریان است، زمانی که او در دانشگاه کمبریج بود. گرچه یکی از بخشهای مهم داستان مبارزه هاوکینگ با بیماری «نورون حرکتی» محسوب میشود که به مرور زمان بدتر و بدتر میشد.
این فیلم در سال ۲۰۱۴ به اکران درآمد؛ زمانی که خود استفن کینگ زنده بود. وی پس از تماشای فیلم و نقشآفرینی خارقالعاده ادی ردمین گفته بود «انگار دارد به آینه نگاه میکند». گرچه موضوع تنها به تحسین هاوکینگ ختم نشد و ردمین توانست جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آن خود کند.
علاوه بر ادی ردمین، بازیگرانی چون فلیسیتی جونز، دیوید تیولیس، چارلی کاکس، امیلی واتسون، سایمون مک برنی، هری لوید و اولیور گای واتس نیز در فیلم سینمایی The Theory of Everything حضور یافتهاند.
۵. لباس غواصی و پروانه (The Diving Bell and the Butterfly)
محصول ۲۰۰۷
The Diving Bell and the Butterfly داستان واقعی یک مرد فرانسوی به نام ژان دامینیک بوبی است. ژان پس از یک سکته فلج میشود و فقط میتواند یکی از چشمهای خود را حرکت دهد. بیشتر فیلم از چشم این شخصیت روایت میشود و مخاطبان حتی میتواند صدای افکار وی را بشنود.
تماشای این فیلم دل و جرات زیادی میخواهد چراکه کارگردان (جولیان اشنابل) به خوبی توانسته مخاطب را جای ژانِ بیحرکت قرار دهد. در هر حال افرادی که از نظر جسمی در سلامت به سر میبرند و واقعا نمیتوانند درک کنند گیر افتادن در یک بدن ناتوان چقدر دشوار و ورای تصور است. با این حال، فیلم The Diving Bell and the Butterfly قسمتی از رنجهای یک فرد توانیاب را به تصویر میکشد.
این فیلم که در سال ۲۰۰۷ اکران شد از سوی منتقدان و مردم مورد استقبال فوقالعادهای قرار گرفت و توانست چندین جایزه معتبر به دست آورد. ماتیو آمالریک، ماری‑ژوزه کروز، امانوئل سنیه، ماکس فون سیدو، آن کنسینی، پاتریک شنه، نیلز آرستراپ و مارینا آندز در The Diving Bell and the Butterfly به ایفای نقش پرداختهاند.
۶. اصول مراقبت (The Fundamentals of Caring)
محصول ۲۰۱۶
اگر دنبال بهترین طنز در این لیست میگردید، The Fundamentals of Caring (اصول مراقبت) همان کیس مورد نظر شما است. داستان درباره پسری به نام ترور است که به خاطر مشکلات فیزیکی خود حاضر نیست از خانه بیرون بیاید و صبح تا شب مشغول تماشای تلویزیون و خوردن غذاهای تکراری است.
گرچه وقتی بن به عنوان پرستار جدیدش استخدام میشود، وی را مجاب میکند تا یک ماجراجویی و سفر هیجانانگیز را به مناطق دیگر آمریکا آغاز نماید. این سفر با مشکلات و صدالبته نکات بسیار مثبتی همراه است.
سه بازیگر اصلی The Fundamentals of Caring یعنی کریگ رابرتس، پل راد و سلنا گومز عملکرد فوقالعاده درخشانی از خود نشان دادهاند و پیشنهاد میشود اگر طرفدار یک طنز متفاوت هستید، حتما آن را تماشا کنید.
۷. نفس بکش (Breathe)
محصول ۲۰۱۷
رابین کاوندیش در سن بیست و هشت سالگی به فلج اطفال مبتلا میگردد و مجبور است بقیه زندگی خود را روی ویلچر سپری کند. در سال ۱۹۵۸ افراد توانیاب اصلا شرایط خوبی نداشتند و کسی انتظار نداشت آنها غیر از خوابیدن روی تخت و زل زدن به سقف کار دیگری انجام دهند. با این حال رابین با کمک همسر و دوستانش از بیمارستان فرار میکند و یک زندگی عالی برای خود میسازد.
فیلم Breathe این داستان حقیقی را به زیبایی هرچه تمامتر روایت میکند. رابین کاوندیش حتی در ادامه زندگی خود به یک مشاوره موفق تبدیل شد که به افراد توانیاب کمک میکرد.
Breathe در سال ۲۰۱۷ راهی سینماها شد و اندی سرکیس مشهور کارگردانی آن را بر عهده داشت. اندرو گارفیلد که نقش اصلی فیلم را ایفا کرد حسابی مورد تمجید قرار گرفت و در کنار او ستارههایی مثل کلر فوی، تام هالندر، هیو بونهویل، دایانا ریگ، اد اسپیلرز، میراندا ریسون، و دین چالز چپمن حضور یافتند.
۸. Walk. Ride. Rodeo
محصول ۲۰۱۹
یک داستان حقیقی دیگر. Walk. Ride. Rodeo روایتکننده داستان یک اسبسوار آمریکایی به نام امبرلی اسنایدر است که در سن ۱۹ سالگی دچار سانحه رانندگی و نهایتا فلج شدن نیمتنه پایین میشود.
او دیگر نمیتواند راه برود اما همچنان مصمم است تا دوباره به مسابقات اسبسواری برگردد و رویای همیشگیاش را از سر بگیرد. اسپنسر لاک، مکس اریک، میسی پایل و کوربین بلو از جمله بازیگران فیلم Walk. Ride. Rodeo هستند که سال گذشته به اکران درآمد.
۹. مارگاریتا با نی (Margarita with a Straw)
محصول ۲۰۱۴
Margarita with a Straw یک فیلم هندی است که داستان لیلا، یک توانیاب فلج مغزی را به تصویر میکشد. لیلا برای ادامه تحصیل سرزمین مادریاش را ترک میکند و به دانشگاه نیویورک میرود. در این میان وی میتواند همسر آیندهاش را نیز بیایبد.
شونالی بُ کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته و بازیگرانی چون کالکی کوچلین، سایانی گوپتا، رواتهی، ویلیام مسلی، و حسین دلال در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
۱۰. پای چپ من (My Left Foot)
محصول ۱۹۸۹
با اینکه لیست امروز ما ترتیب خاصی نداشت اما خواستم بهترین فیلم آن را در آخر مطلب قرار دهم. دانیل دی‑لوئیس نخستین اسکار خود را با درخشش فراموشنشدنی در فیلم My Left Foot به دست آورد.
این فیلم داستان زندگی کریستی براون، یکی از برجستهترین نقاشان تاریخ را روایت میکند که از بدو تولد دچار مشکلات فیزیکی بوده است. او توانایی صحبت کردن هم نداشت و به همین دلیل همه فکر میکردند ذاتا از نظر عقلی هم در شرایط مناسبی نیست.
با این حال وقتی کریستی نوجوان است به همه ثابت میکند تنها بدنش فلج است و در عوض از هوش و استعداد فراوانی بهره میبرد. از آنجا که تنها پای چپ او حرکت میکرد، کریستی تصمیم میگیرد با همین یک عضو به یکی از بهترین نقاشان دنیا تبدیل شود.
علاوه بر این مورد، کریستی براون کتابی تحت عنوان My left foot بر اساس زندگی خودش هم نوشت که فیلم مذکور از آن اقتباس شده است. این فیلم علاوه بر تاثیرگذاری بینهایت و زیبایی فوقالعادهاش، از نظر فنی هم بهشدت مورد تحسین قرار گرفته است.
و خب همانطور که اشاره شد دانیل دی‑لوئیس با ایفای نقش کریستی نشان داد چه بازیگر بیبدیل و شگفتانگیزی است. علاوه بر او، برندا فریکر، فیونا شو، ری مکآنالی، هیو اوکنور، سیریل کیوسک و روث مک کیب در فیلم «پای چپ من» حضور داشتهاند.
این فیلم به کارگردانی جیم شریدان، علاوه بر ۲ جایزه اسکار موفق شد ۹ جایزه بینالمللی دیگر بهدست آورد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
به نظرم بهترین فیلم برای توان یابا،فیلمای منوچهر هادی و ایرج ملکیه.چون وقتی توان یابا این فیلم رو میبینن،نه تنها باور میکنن که حتی یه توان یابم میتونه یه فیلم بهتر از اونا بسازه و هم اینکه توان یاب عزیز به اذن خدا بلند میشه و تلویزیون رو خاموش میکنه...
خیلی مقاله خوبی بود
اگه میشه یه لیست از فیلم های ترسناک روانشناختی مثل rosemary baby درست کنید
وی همه اینها فقط فیلم intouchable رو دیدم اونم همین نسخه فرانویش که ذکر کردید.
فوق العاه فیلم قشنگی و پر مفهومی بود.
خیلی دلم میخواد فرصت کنم فیلم پای چپ من رو ببینم.با اینکه خیلی فیلم کمی از دنیل دی لویس دیدم ولی از این ادم خیلی خوشم میاد
حتما ببین که بینظیره
با پای چپ من چند بار تا مرز گریه رفتم و با دست نیافتی ها چندتا از لبخند خاطره انگیز ساختم
فکر کنم بقیه ی هشتا فیلمم به همون اندازه زیبا باشن پس رفتن تو لیستم????
همیشه دوستشون دارم و خواهم داشت روزتون مبارک??????????